Ahojte baby pohravame sa s myslienkou prestahovat sa do ineho mesta kvoli praci. Sme pracujuci manzelia s dvoma detmi do 3 rokov. Je tu niekto kto sa tak prestahoval? Ako to prebiehalo? Isli ste hned cela rodina alebo najskor ten pracujuci dochadzal? Isli ste najskor do prenajmu alebo ste tam rovno kupili byt? Kolko mesacnych platov ste mali usetrenych? Zaujima ma naozaj vsetko 🙂
@domi129 my sme sa sťahovali niekoľkokrát aj v zahraničí aj doma, nevidím v tom nejaký problém, deti sa prispôsobia veľmi rýchlo, pokiaľ má manžel v tom meste dobrú prácu na neurčitú dobu a ty si doma na RD, tak možte hned kúpiť byt alebo ak máš obavy, tak najskôr podnájom a uvidíš, ako si zvyknete
My sme sa sťahovali z čiech na Slovensko keď mala malá 2 mesiace, šli sme všetci naraz do podnájmu, boli nám ho pozrieť svokrovci. Teraz sme sa sťahovali pred cca mesiacom, zo Slovenska do Čiech, ale do iného mesta. Najprv bol tri dni manžel na zaškolenie v práci a pozrel mesto, prišiel pre nás a šli sme s jedným kombi autom a dvomi deťmi. Staršia má 22 mesiacov, malá 4 mesiace. Bývali sme týždeň v hoteli kým sme vyriešili podnájom, teraz sme v byte zatiaľ bez nábytku. Kúpili sme si matrace a periny 😀 ale zajtra sa vraciame na Slovensko pobaliť, a o týždeň aj s vecami späť do Čiech. Je to dobrodružstvo, ale dá sa to zvládnuť 🙂 vrámci jednej krajiny je to úplne jednoduché myslím si. Horšie je to teraz s papierovačkami hore-dole... Hlavne mi súdu pediater a očkovanie malej...
@domi129 a teda zatiaľ sme nerobili kalkuláciu koľko nás to stálo. Dosť veľké výdavky máme s benzínom hore-dole. Ďalej kaucia na byt, platba realitke a nájom vopred, pokuta za zrušenie internetu a zariaďovací poplatok nového internetu, nabaľuje sa to...
Ano prestahovali sme sa. Ja som v tomto meste rok pracoval a potom sme predali byt vo svojom meste a tu, (220km ďalej) kúpili domček. Deti boli nadšené, všetky papierovačky, hypotéka, škola, práca, lekári a pod. sa dáju zvládnuť. No manželka to tu nezvládla a čoskoro banovala že sa prestahovala. Do roka ušla naspäť.
Naozaj obdivujem každého, kto sa na to dal.
My sme sa s priateľom odsťahovali od rodiny cez 350km. Pracovali sme každý v inom meste, v prenájme. Keď som zostala tehotná, kúpili sme si dom tu, kde pracuje partner. A to bol ten problém.... Už rok som tu sama, nemám tu žiadnych známych, nikoho. Možno je to aj tým, že ešte nechodí do škôlky a nestretávam ďalšie ženy, neviem... .každopádne by ma zaujímalo, ako ste si známych našli vy? Cítili ste sa v tom meste hneď dobre, alebo ste si zvykali dlhšie?
@nika3136 ja som si prve mesiace tazsie zvykala, nikoho som nepoznala, nevedela som dobre rec, ale uz je to lepsie. Da sa na vsetko zvyknut😊v ramci slovenska to musi byt uplna pohoda, my sme 1500km od rodiny ale nelutujeme sme tu radi maly je stastny (jemu to je v podstate jedno kde je) a vlastne my sme si tuto cestu vybrali😊
@nika3136 na ihrisko s malou nechodíš? alebo do materského centra? to sú ideálne miesta na stretnutie s iným matkami, ja som v meste nikdy nemala problém sa zoznámiť, teraz sme na dedine a tu je to oveľa horšie, lebo je tu síce ihrisko, ale žiadne mamičky s deťmi tam nechodia, lebo všetci sú doma na svojej záhrade pri dome
Aj my sme sa prestahovali.Manžel pracoval asi rok a dochadzal.No po case ho to prestalo bavit a bol z toho unaveny.Tak sme kupili byt, pretoze ,ak by sme si nezvykli,aby sme ho mohli predat.Mali sme 2-rocnu dcerku a ja som bola tehotna.Zo zaxiatku to bola hroza,lebo som nikoho nepoznala,bola som zvyknuta na spolocnost a zrazu som ostala sama.Ale po case som si zacala zvykat.Deti su prestastne,ked cez prazdniny mozu ist k babke (200)km vzdialenej.A uz to bude 6 rokov co sme prec.Zacali tu chodit do skoly a skolky a vsetko je fajn.....
@domi129 ahoj,my sme sa stahovali,ked mala mladsia 4m a starsia 3,5r,myslim ze deti do 3rokov to vnimaju asi najlepsie,pretoze sa este rychlo prisposobuju a tie vazby kamaratske este nie su take silne... My sme kupili domcek a isli rovno tam,kedze mladsia bola dost mala nevedela som si predstavit podstupit stahovanie na 2x a podarilo sa nam najst domcek ktory sa pacil obom a nebol v az takej zlej cene... Kedze vsetko to bolo dost narychlo,najskor som tu prisla ja s dievcatami a manzel za nami chodil na vikendy kedze v starej praci mu neschvalili vypoved dohodou a byt v starom meste sme predali,jednalo sa o necely mesiac. A co sa tykalo uspor,mali sme nasetrene akurat 10% na doplatok k hypoteke a to sa este manzel musel "vykupit" zo starej prace kedze odchadzal skor ako mu to dovolovala zmluva,ale kedze mal plynuly prechod z prace do prace,tak v tom ziadny problem nebol😉
@domi129 ahoj, my sme sa stahovali cca 200km, co je autom len nieco vyse 2h cesty, s detmi a prestavkami cca 3h, ale stale sa to da. Byt sme kupovali, len boli sme uz rozhodnuti a riesili do dlhodobejsie. Manzel pracu nemenil, len pobocku a aj tak vacsinou robil z domu. Ako vyhodu vnimam, ze mame cas sa zabyvat, kym som doma s detmi a po RD uvidim, ci tiez len zmenim pobicku al aj pracu. Moja sefka je informovana. Na byt sme setrili dlhsie, brali sme hypo, pomohli nam aj svokrovci. Prenajom by sa nam vobec neoplatil.
@domi129 my sme sa ako rodina stahovali do ineho statu😀najprv isiel manzel nasiel byvanie (;podnajom)a my sme prisli za nim