ahojte co myslite že je dôležitejšie rozhodovať sa srdcom ale rozumom co sa týka vztahu...lebo ja svojho priatela lubim ale strasne ma trapi že skoro nic nerobi pre nasu buducnost ....stale byva u mami pritom ta pije takze tam ani nemozem byt spolu ked chceme byt spolu sme u mojich rodicov ale aj to len tak kazdy druhy vikend lebo ze ich nechce otravovat , nema stalu robotu aj ked mam mnozstvo ponuk robi len tak po fuskach vyplatu minie ani nevie podla mna kde ...ked mu dohovat tak vzdy len pritakava hlavou ze hey hey ale ze to neni take jednoduche ale tto je viem ale co mam robit ked nevidim ziadnu snahu...inak sme spolu 3 roky
@maaarhulka - vo vztahu? Rozumom... bohuzial... ani ta najväcsia zamilovanost nemoze zatienit urcite fakty... ako to, ze sa chlap menit nechce a aktualny vztah mu vyhovuje.. otazne je, ci je to jeho vekom - a proste musi dozriet - a to sa da este zmenit... a ak nie je, ultimatum, hladat inde... plodne roky pre zenu plynu velmi rychlo, aby si cakala, kym niekto dozreje (co sa u urcitych jedincov nestane nikdy). Ako on vidi vasu buducnost?
@sisaha ...dakujem no rozum asi prevlada aj ked ma druhej stranke co sa tyka vztahu je to fajn je mily , pozorny ked treba sa postara akurat mne tam chyba trosku ta istota a pri jeho štýle život myslim že ju pri nom nebudem mat asi nikdy...
@anjelikcek26 no to je to ze mne to pride ze on nejako na buducnost nemysli ...ze on raz planoval o nevyslo to ...s byvalou boli 5 rokov ma sn ou dcerku a odisla od neho tak mi pride ze on uz len zije tak zo dna na den ... neviem proste presne zalubenost opadla a ja vidim ze ho asi nezmenim len fakt je ku mne dobry a viem ze ma lubi ale bojim sa ze to nestaci....
@maaarhulka - tak asi vies, co robit.. bud mu dorazne naznacis, ze to, co je teraz ti nestaci.. alebo to riesit... tri roky je dlha doba na "smutok" a depku z minuleho vztahu. On tu temu deti a dlhdoby vztah asi uzavrel...
ja som mu proste pred 3 mesiacmi povedala ze to takto dalej nejde ze pokial mu vyhovuje jeho život nech si ho zije ale bezo mna ze ja ho fakt nechcem do nicoho nutit ...ale proste pokial chce aby nas vztah fugovat tak musi niektore veci zmenit ( normalna robota , pozerat sa po nejakom byvat atd. ) ja viem ze to neni lahke ale mna ubija ked vidim ze aj tak s tym nic nerobi... a dohovarat mu to ma nebavi....
@maaarhulka nema vyznam sa s nim zahadzovat a stracat cas...Aj keby naoko nieco zmenil, dostane ta tam kde chce a neskôr sa vrati k svojmu spôsobu života...Rychlo od neho preč..
@sisaha teraz si akurat píšem z jedným našim kamaratov co ho pozná od detstva a on mi napísal : pozri majo je moj kamoš a strašne skvely.. ale on si vybral jednu cestu a ty inu.. a stahuje ta zo sebou tam kde ty ist nechceš.... no veci musiš robit tak aby si bola štastna. vela ludi robi veci ktore ich nebavia koli životu ktory nechcu. a to je blbost.
Ahoj tak ten tvoj kamarat ma uplnu pravdu. Podla mna su 3 roky uz dlhsi vztah ale on nieje jediny chlap na svete. A myslim si ze kazda zena potrebuje mat vo bztahu istotu. Nemyslim lasku ale tie ostatne veci. Laska je nadovsetko no ak mame partnera o ktoreho sa da opriet a mame istotu tak je to na 100%. A ty ako pises sa na draheho v tomto smere nemozes spoliehat.
@maaarhulka tak vidis...sama citis, ze toto ti nevyhovuje a lepsie je vratit sa z kratsej cesty, ako z dlhsej...
@sisaha , @stelasofi , @anjelicek26 dakujem baby za nazor...uz asi kaslem na dohovaranie a podmienky ...bude to tažke ale dufam ze to nejako zvládnem... potom Vám napišem ako reagoval lebo myslím že toto čakať nebude...ale presne potrebujem istotu ...
urcite asi viac rozumom podla toto co pises to nie je prave idealny partner, vies si s nim predstavit mat rodinu deti? premysli si to. kazda zena si zasluzi mat dobreho muza, skoda ze ich je v dnesnej dobe ako safranu. neboj sa robit velke a zasadne rozhodnutia . drzim palce 🙂
viac rozumom ako srdcom ...nakolko skor ci neskor kazda zamilovanost vyprcha, pretoze ak ti sposob jeho chovania nevyhovuje teraz neskor to bude este horsie....treba si polozit ale aj otazku co pre vztah robis ty,myslis na buducnost, mas pravidelny prijem, setris na osamostatnenie sa od rodicov, alebo to ocakavas len od neho ze kedze je chlap mal by sa postarat....
..........pre teba nie je dolezite v tomto vztahu ci srdce či rozum...........pre teba je doležité, a to si pamataj- nemat s ním dieťa!!!! a este jeden výkricník dám ! 😉
@maaarhulka no tak to ja som mala vztah 4r zo skvelim chlapom ktoreho mi azda kazda mohla len zavidiet bol mi oporou priatelom milencom proste vsetkym stavali sme spolu dom len proste ta iskra tam uz nebola priplietol sa mi do cesty iny chlap a toho uzasneho chlapa som nechala koli chlapovi pred ktorym ma vsedci varovali ale my sme sa do seba zamilovali a vsetko bolo krasne az postupom casu sm si zacala uvedomovat ze nooo nie je to uplne super pri prvej hadke kde mi vynadal vulgarne co som do vtedy nepoznala 😔 ale aj tak som ho milovala 🙂 snazili sme sa o dieta(aj ked teraz viem ze to bola chyba) a otehotnela som po 9mes viem ze sa tesil so mnou len som bohuzial potratila a vtedy som zistila ze vlastne mi nie je opora!!!pretoze ako ma viezol na pohotovost nechal ma tam samu a on isiel sestre na kavu :-/ a vsetko som znasala sama ale som si povedala no co sak nema rad nemocnice nebudem ho nutit po pauze sme sa zacali znova snazit o dieta a otehotnela som po roku ale ked som mu ukazala test z // tak uz som videla ze sa netesiiii bola som s jeho reakcie sklamana ale myslela som ze je o len sok len ze on sa zacal menit a to ze vraj ja som sa zmenila tak jasne tehu meni zenu no a asi v 3mes tehotenstva sa zbalil a odisiel boli pokusi o navrat ale neklapalo to a z tehotenstva mi spravil akurat tak peklo cize ponaucenie???rozum urcite vytazi mohla som mat vsetko dokonaleho chlapa ktorx mi bol oporou a nie chlapa ktory sa na mna vykaslal ked som ho najviac potrebovala!!!ja viem kazdy sa ucime na vlastnych chybach tesim sa na maleho ale mrzi ma ze nebude mat otca tak ze dobre si vyber otca svojho dietat 😉 a vela stastia
@maaarhulka No dnes je velmi tazka doba a treba si dobre romysliet s kym stravis zivot a zalozis rodinu.
Jemu jeho zivot vyhovuje, zije zo dna na den ako si povedala - ale takyto sposob zivota vztahu velmi nesveci.
Takze rozum do hrsti a dobre si rozmysli ako a s kym chces zit.
A ako ti napisala @awalancha3 hlavne s nim prosim ta nezostan tehotna, lebo to by bolo zasa uz na inu debatu... 😒
@maaarhulka myslim ze pri hladani partnera treba pouzit oboje - srdce aj rozum 🙂 ani jedno samo o sebe nemusi dopadnut dobre ... drzim palce ...
@maaarhulka čaká kedy začneš riešiť to,čo má riešiť on.a takto by to šlo celý život.s ním,ale predsa sama.
srdce prebolí,rozum ti raz poďakuje..utekaj.
@maaarhulka ja čím som staršia tak sa prikláňam k rozumu .Samozrejme určitá náklonnosť tam musí byť, ale k čomu mi je láska ako hrom ked nemámm kde bývať, nemám čo dať dietatu do úst potom postupne aj tá najhorúcejšia láska vyprcháva.
Mať muža pri ktorom sa mi podlamujú kolená ked ho vidím .. ale neskôr sa mi podlamuj kolená od hladu a od zimy, lebo nemám kde bývať alebo mať manžela, kedy som rada že ho vidím a mať čo dať deťom na večeru ,mať si kde vedľa neho každý večer možnosť ľahnut do vlastnej postele, netriasť sa pred exekútormi ......
Ja by som brala teda tú druhú možnosť.
@malinkaaninka no presne o to ide mam pocit že celý naš vztah organizujem ja....pochopila som ze jeho problemy nevyriesim ale tak nie je to uplne az tak jeho vec .... rozhodla som sa ze sa s nim porozpravam a poviem mu ze ja dalej nevidim moznosti ako by sme mohli riesit nas vztah a ze nech on porozmysla ze co by bol ochotny spravit aby sme to mohli nejako posunut...napr. normalna robota , odstahovanie sa od mamy ...trochu snaha pri vymyslani ako budeme travit cas atd.... ale nechcem uz sluby proste potrebujem vidiet ze zacne konecne konat a ked nezacne tak to uz bude definitivne znak toho ze mu to tak vyhovuje a tym padom nemam co dalej riesit...
@maaarhulka ja osobne by som mu už šancu nedávala.kolko krát ste sa už rozprávali o zmene? ...
@malinkaaninka no asi od zaciatku stale on mi hned ako sme sa dali dokopy povedal ze chce zmenit svoj zivot na a stale nic len same vyhovorky ze to neni take jednoduche ale to ja viem len keby som videla aspon tu snahu,,, vzdy ked uz som bola na neho zla tak nieco zmenil na chvilku alebp sa tvaril ze meni a vysledok ziadny :(dnes som sa o tom bavila s otcom on ho pozna lebo ved aj ku nam chodi a tak a onp ovedal ze ho ma rad ze je fajn chalan ale ze ani jemu sa nepaci ze zije akoby z odna na den ze tak sa fungovat neda...
@maaarhulka ty vieš aký je,asi aj chceš vzťah ukončiť,ale tuším sa bojíš urobiť ten rázny krok.
poviem ti,že ja som mala vážny vzťah.nebývali sme spolu.po 2,5 roku som sa chcela zasnúbiť.nechcel.ani počuť o spoločnom bývaní.nakoniec tam zohrala rolu iná žena a ja som ešte rok čakala na jeho zmenu,ktorú si vyprosíkal.dokopy sme boli skoro štyri roky spolu a boli to zahodené,premárnené mesiace.lebo po našom rozchode on,on je stále rovnaký.býva doma,maminka mu navarí,operie,nachystá desiatu do práce,on ju odmení frflaním.
rada sa učím na vlastných chybách,tie cudzie ma nevedia tak položiť 🙂
takže poučenie z môjho vzťahu mám:kto sa chce zmeniť,zmení sa hneď.nie zajtra,nie o týždeň,nie na Silvestra ani nový rok.
moja odpoved - rozum. Resp. rozum v spolupraci so srdcom. Ale srdce nesmie rozum prevalcovat. To este u nikoho dobre nedopadlo, darmo sa tu budu podaktore hadzat o zem a pripadne osocovat cloveka, ze ani city nema ci nebol hadam ani zamilovany. Ale! S triezvou hlavou sa orientuje vo vztahoch ovela lepsie. Uz ked teraz vidis nedostatky partnera a podla mna su dost zasadne, tak ich nepodcenuj len preto, ze city Ti velia nieco ine. Tie neboli nikdy dobrym radcom. 😉
no ja som sa s nim uz raz rozisla asi predpolrokom a on sa roplakal a zacal ma prosikat ze sa zmeni atd..tak som mu dala este sancu ale teraz odstupom casu vidim ze bohuzial je asi viac tych veci co mi vadia ako tych ktore mi vyhovuju...ale 3 roky su 3 roky a neni to take lahke ich len tak ukoncit ....ale zas radsej byt asi sama ako sa trapit a neustale dohadovat a za den stastia a pohody platit dalsim prehadanim tyzdnom...
@maaarhulka ...nie je na svete nic horsieho, ak jedna cast tela nevie co robi ta druha...a najhorsie je, ze nevie preco tomu tak je...
@lea1333 ja som mala tiez 4r vztah,super chlap (sice nejake tie chybicky, ale kto ich nema), ktory sa o mna zaujimal, ja som bola u nho na prvom mieste, no nebola medzi nami ta "iskra" uz od zaciatku vztahu, nechala som ho kvoli druhemu chlapovi ktory si ma neskor uz pomaly ani nevsimol a tiez mame spolu dieta 😒 a az ked uz bolo neskoro si par ludi otvorili hubu co je to zač 😖
Takze keby mozem vratit cas a veci riesit aj srdcom aj rozumom spravim to tak, ze ukoncim najprv dlhorocny vztah v ktorom mi nieco chybalo, ale nezacnem si s tym, u ktoreho som nasla len to "niečo" co mi chybalo, lebo len to samotné nie je pevny pilier pre vztah a pockam si na nejaky treti snad uz plnohodnotny vztah.... ale tak uz je neskoro filozofovat 😔
@maaarhulka tak v tomto pripade pouzi rozum....pri takomto chlapovi nikdy nebudes stastna..