Čaute, ako by ste zareagovali ak by na vás 5ročná neter povedala, že ste škaredá a hneď na to utiekla? Cez víkend sme boli u manželovej rodiny, kde sme sa stretli aj so švagrovcami. Máme normálne vzťahy, švagrová aj s manželom boli akurát vnútri. Vonku som bola s neterami, mojim manželom, našim synom a toto sa stalo. Už predtým mala neter fázu, kedy sa ma bála a vôbec netuším prečo. Ak sa stretneme so švagrovcami mám im nejako naznačiť, že sa niečo stalo? Ignorovať dievčatko či robiť sa ako nič?
Deti majú rôzne fázy, ja som v detstve vyplazovala cudzím ľuďom jazyk, neviem ci to bolo osobne k tým konkrétnym ľuďom, keďže si už nepamätám. Takže radím nechať tak, lebo ak by to ti rodicia mohli riesit s tym dietatom, mozno by ta nemala zas rada, keď to nie je vyslovene ublizovanie, tak neriesit.
ak si jej nepovedala vtedy nič už to teraz nerieš.
nejak extra by som to asi neškrabala, ale možno by som skúsila nejak hľadať cestu k malej. Ono nie každý koho v živote stretneme nám je sympatický, a nie vždy to má nejaký normálny dôvod. Rovnako je to u detí, len proste nevedia ešte svoje správanie kontrolovať. Aj keď teda 5r by už mala vedieť, že vyplazovať jazyk a hovoriť niekomu nepekné veci nie je úplne ok.
Možno by som skúsila k malej nejak hľadať cestu, skúsila zistiť, čo jej na mne vadí (možno je to nejaké znamienko na tvári, veľký nos, odstávajúce uši, čokoľvek... ) a zároveň jej skúsila ukázať, že nie som taká "ježibaba" ako sa jej zdá.
Ze dieťa hovorí aj take veci, ktoré počuje hovoriť svojich rodičov.osobna skúsenosť....😅🤣 nič si z toho nerob- všetky sme krásne.....
Čo tvoj muž na to? On mohol byt ten čo mal zobrať neter niekde mimo a opytat sa jej prečo sa jej teta nepáči?
Možno si urobila niečo čo si dieťa nesprávne vysvetlilo a teraz má k tebe negatívny postoj
no co ja viem, ak ta to nejako trapi alebo sa ta to dotklo mozes medzi recou prehodit ze mala ti dala takyto "kompliment" ale tak myslim, ze to treba nebrat nejako tragicky 🙂
Ako by som zareagovala? Bolo by mi to uplne jedno.
Nerieš, je to dieťa. Moje krsňa ma teraz takú fázu (4roky), všetci sú lakomci, skaredi, nikoho nechce, ale iba určite momenty 😅 zo škôlky si to nosí. Podľa mňa si to ani nevie dať možno do súvisu pretože včera dedkovi celú cestu rozprávala, ze je lakomec a 15 minút predtym jej kúpil lízatko a džús 😂 takže asi tak. Ked mne povie, ze som škaredá, tak sa na nu usmejem a poviem aj ty si 😂 ale to som ja, som s ňou dosť často, beriem to inak 🙂
Toto v skolke tiez su take zlomyselnosti... asi si jej proste neni sympaticka, nevsimaj si ju... myslis, ze jej vadi, ze jej nevenujes pozornost?
Spätne by som to neriešila. Keby si reagovala nejako v danej chvíli, tak by to malo zmysel, ale takto už nie. Je to zbytočné.
A vies predychat ked ti male dieta povie, ze si skareda? Tipujem, ze hej. Tak by som to nijako neriesila, ani sa tej malej nemstila, ani rodicom to nehovorila (naco aj), ani dieta neignorovala, ani ho nezahrnala extra pozornostou... Uplne ako doteraz.
je to decko🙂 to by som ozaj neriesila. Aj keby som bola skareda🙂 Krasa je subjektivna. A mozno jej to niekto hovoril na jej spravanie, a tak to zopakovala. Z tohto by som vedu ozaj nerobila
podla mna velmi malo informacii o situacii. tych dovodov, preco to spravila, mohlo byt xy. vobec si nenapisala, co tomu predchadzalo. takze davat k tomu nejake rady nema vobec zmysel.
Nijako 🤣 deti toho nataraju.. Jazycnice 5 rocne,
Predvadzaju sa, nicv tom nehladaj
ze to mozno niekto povedal jej, a ona, aby sa jej ulavilo, to teraz "podala dalej". Vôbec to neries
@katarinka89 tiež som toho názoru že dieťa možno niečo počulo od maminky...mne tiež takto povedala neter pred x rokmi u nich na návšteve - a bolo to veľmi nepríjemné pre mňa lebo som vedela že 2 r. dievčatko také reči nepoužíva - jasné že počula maminku....
sú to už roky, ale si dobre pamätám a myslím že dnes už dospelá slečna ani ma moc nemusí...
Vobec by som to neriesila,deti toho nataraju😂
Mne minule moj syn,ked som dosla od kadernicky,ze mama vyzeras otrasne 😂😂😂
nechala by som to tak. proste je to 5 rocne dieta, z ktoreho este bars co vylezie🙂 vobec by som si to ani nejak extra nebrala a nerobila by som z toho ani vedu
Co tomu predchadzalo? Co ste robili? O com ste hovorili?
Nedavala by som tomu velky vyznam. Nabuduce ked to urobi nez odbehne povedz “ aj ty.” A zasmej sa na tom. Mozno to niekde pocula ale moze to byt len jej nazor deti nemaju filter. Ja som sa raz mami cca 3r opytala mami preco mà ta teta fuzy? ( len ta teta sa prave bavila s mamou a nebola nadsena) alebo to bolo jedno obocie 😂uz sa nepamatam bola som fakt malicka a muselo to byt velmi vyrazne Lebo sa to este nevedelo no potrebovala som 4 dioptrie.
Ale pamatam si ako sa na mna potom mama hnevala. 😂co mi bolo velmi cudne lebo som nic “ zle” nepovedala v mojom detskom mozgu som len chcela vediet preco to mà tak ta zena ..
Neriešila by som to. Moj synovec zvykne z času na čas niekomu povedať, že je hlúpy (spolužiakovi, kamarátke, babke, chalupe)… Odkiaľ to ma, nevieme.
Asi sa jej nepacis, bud vyzorovo alebo spravanim. Ja by som jej to neoplacala, ani rodicom nic nehovorila a jej by som povedala, ze mozno som skareda, ale samej sebe sa pacim i takto 😀
Je to dieťa,neber to vážne. Deti toho pohovoria. A bohužiaľ, ani to doma počuť nemusia.
Prosím ťa nerieš,ja keď som prišla do priatelovej rodiny..jeho malý synovec mal vtedy 5rokov..tiež má vtedy nechcel,že sa mu viac páčila tá priateľova ex...teraz má 15rokov a už dobre 2-3r má ku mne blízko a myslím si,že až ,,platonický zaľúbený,,
Tak to buď rada,mojej kamarátky dcéra mi v tomto období povedala že si nič nekupujem lebo mám veľkú riť. Takže asi dačo na Tom bude,deti sú úprimné a bolo by lepšie sa nad tým zasmiať
Podľa mňa to niekde počula a chcela vyskúšať "účinok" toho slova. Prípadne to niekto povedal jej a zanechalo to v nej niečo, čo sama nevie vyhodnotiť. Bolo to nepríjemné a sama nechápe prečo, tak to skúša použiť sama a zisťuje reakciu. Povedala by som, že si bola práve po ruke, tak si bola škaredá Ty. Ale riešiť by som to teda neriešila. Možno keby sa to pravidelne opakovalo ale určite by som to riešila v danom momente s ňou.
Inak keby mi dospelá švagriná prišla "žalovať", že jej moja 5 ročná povedala, že je škaredá, asi by v mojich očiach klesla na úroveň tej 5 ročnej. Lebo to je fakt ako v škôlke......"Pani učiteľkaaaaaaa...Zuza mi povedalaaaaaaa, že som škaredá" 🤣🤣🤣🤣🤣
Nechaj tak.