Ahojte. Som zvedava na Vas nazor. Dakujem vopred za vsetky odpovede a vopred sa ospravedlnujem ak sa v mojom texte vyskytne pravopisna chyba.
Tak zacnem od zaciatku ako tak, bude to dlhe....
Mam 30 rokov, moj partner ma 42. Ked sme sa spoznali vsetko bolo v poriadku, velka laska, spolocne vylety, samozrejme aj hadky, atd atd.... potom prislo prve otehotnenie, zial to skoncilo spontannym potratom. Bola som mlada a nezodpovedna, party, alkohol, nebudem to rozoberat, ale po tom potrate som si uvedomila, ze by som sa mala zacat krotit a viest zivot bez alkoholu a vzdat sa kazdodennej zabavy.... aj sa to stalo. Otehotnela som a narodil sa nam nadherny chlapcek, zdravucky, bola som doma na MD tesila sa z materstva a starala sa o domacnost, ale na moje velke prekvapenie moj partner nadalej chodil za kamaratmi, a zabaval sa,.... ale ak som mu povedala, aby sme sli niekam von spolu tak stale si nieco vymyslel ze je unaveny atd atd,... otehotnela som o 3 roky neskor cakala som dcerku a on ma poslal na potrat. V hlbke duse som citila, ze to nechcem, ale on mi stale tvrdil aby som si to babetko dala vziat, ze pojdem do prace a ze si nieco nasporime. Sla som na ten potrat, ale ako som sedela v nemocnici v behom sekundy som si to rozmyslela a odysla.... taky som mala pocit, ze nech sa stane co sa stane aj keby sa somnou mal rozist ja si to babetko necham. Na svet prisla nasa dcerka. Krasna nasa poplasena blondinka. Mali sme financne problemi, tak sme sa s nasho bytu prestahovali k rodicom. , mali sme to tazke aj ked moj partner pracoval v zahranici a ja som bola doma s dvomi detmi, neopustil ma to nie ale strasne sa mi vzdialil, stale odchadzal.... tvrdil mi ze potrebuje sukromie, ze on nevydrzi v jednom dome tak ze sme tam vsetci spolu.... podotikam, ze som sa tomuto jeho verdiktu cudovala, lebo moj otec ho mal a aj do dnes ho ma rad ako vlastneho syna, nechcem obhajovat svojich rodicov, ale nikdy v zivote mu nic neurobili, akurat ma lutovali, ze som stale sama, a strasne vela mi pomohli s nasimi detmi za co im patri velke dakujem. Nakoniec som pre nas nasla byt. Odstahovali sme sa a myslela som, ze to bude ok, ze sa konecne usadime a budeme normalne fungovat. ale nestalo sa to.... zacal mi vycitat peniaze, vydaje,.... ano bol to on ktori pracoval nie ja.... tak som si rychlo nasla zamestnanie.... Bola som stastna ze mozem byt konecne uzitocna a ze viem dat peniazky do spolocnej domacnosti... ale ani toto mu nestacilo.... JA rano skola, skolka praca.... po praci pre deti, domou navarit naucit sa ulohy.... postarat sa o deti.... a som rada, ze si lahnem.... toto bol moj kolobeh.... jeho pracona doba od 6 tej do 5 tej domou ajtak prisiel o 9tej 10 tej, niekedy aj neskor.... ak som sa opytala kde bol tak mi povedal, ze v praci.... viem, ze mi klamal. Tvrdi, ze jeho peniaze su jeho peniaze a moje su moje.... tak moje vydavky z vyplaty.... zaplatim polku podnajmu 200 eur, zaplatim skolu, skolku,.... cca viete kolko treba a co vsetko musite zaplatit pre skolaka aj skolkarku.... samozrejme nakup... strava...... drogeria,.... to nehovorim, o tom ze deti rastu a stale im treba neake to nove osatenie.... Jeho vydavky.... zaplati 200 eur za podnajom, vyplati si vsetko okolo zivnosti a posle mesacne aj 200 eur svojej ex.... plus nakup pre chlapca za 150 eur, vyzivne, podotikam, ze ma sudom urcene 90 eur a syna mu nikdy nedovoli ani len vydiet. nikdy som na to nepovedala ani slovo, je to tak isto jeho syn, ale preco ked ja chcem nasim detom kupit neaku kvalitnejsiu obuv, napr.... tak mi vynada???? co si ja o sebe myslim.... ze tiez zarabam... mam im kupit ja.... zaraba 3 krat tolko ako ja.... skryva predomnou kazdy cent..... ked si potrebujem zobrat na stravu, alebo nieco zaplatit tak mi vynada.... kontroluje po mne blocky, alebo sa snazi tak vypocitat do centu nakup aby som nahodou neminula o nieco viac,,,, zacal krycat na nase deti, ze su to rozmaznanci a ze od neho nikdy nic nedostanu.... chlapcek ma 7 a dcerka 4 roky.... vobec ich ani neobijme, ani von ich nezoberie,.... aj ked je doma nevie s chlapcom ani ulohy napisat aj ked vie, ze pracujem do 9 tej a kim sa dostanem domou je aj 10 hodin vecer. pripada mi to ako by nas uz nemal rad... mozno si to ja sama nechcem priznat.... vela krat sa stalo, ze som ho poprosila, aby s malim cital doma, zial chlapcek nas cita trosku tachsie.... ano zacal, ale syn sa mi priznal, ze nechce s otcom citat, lebo nanho stale kryci.... v poslednej dobe si dovolil aj udriet ma.... za nic.... za to ze som mala v drese 3, 4 neumyte taniere.... co by som aj tak vecer po robote umyla.... nadava na mna a hovori mi strasne skarede veci... nechcem v takomto prostredi vychovavat svoje deti.... mam ho rada, ale vydim, ze toto uz nikam nevedie.... aj ked nas chlapcek horsie cita, ale to si neuvedomuje aky je sikovny v matematike.... a to je naozaj, venuje sa v skole aj sportu... strasne miluje futbal, zial sa stalo aj to ze sme boli na ihrisku a chudak sa prosikal ockovi pod si zakopat,,,, jasne moj partner sa na to vykaslal.... vydim a citim, ze uz sa onho nezaujimaju ani deti.... a bolo by toho este strasne vela, nehovorim o sebe, ze som dokonala zena to vobec nie som aj ja mam svoje zle stranky urcite, ale stala som pri nom aj v tom najhorsom..... sexualny zivot len v skratke .... spime zvlast, nie za to ze by nechcel sex ale za to, ze vydim ako sa sprava k svojej rodine...Rozmyslam nad rozchodom, len neviem co mam robit, nechcem stim vsetkim trapit aj rodicov..... ak si to niekto precita a nieco mi poradi tak dakujem pekne. A este raz sa ospravedlnujem za pravopisne chyby.
@missviolet ☹️ niekedy si myslím, že som niečo pokazila ja.... Neviem, ale Deti sú moje všetko.... Dala by som aj im dám posledné.... Je mi s toho smutno....
@karolin55 neviem co chceš počuť, ale keby som bola na tvojom mieste, odídem od neho! Ja v tom, čo si písala nevidím ani jedno pozitívum! Nepomáha ti, pritom je to vaša spoločná domácnosť! Vydeluje ta s peniazmi, resp ti nedáva žiadne! S deťmi ti nepomáha, pritom sú aj jeho, ešte po nich kričí, rovnako po tebe! Deti sa budú otca báť, po čase možno aj nenávidieť! Viem, o čom hovorím, môj otec bol rovnaký, keď sme boli deti a ja mam 30 rokov a doteraz sa s ním neviem rozprávať ako s otcom, to už si viac rozumiem so svokrom! Čudujem sa mame, že s ním ostala a ja som si povedala, mať takého muža, to radšej žiadneho! Našťastie mam pravý opak, muža co sa o nás stará, peniaze mi dáva všetky a ja už hospodárim ako najlepšie viem, pre malú je otec roka, aj modré z neba by jej zniesol a ona ho nadovšetko miluje! Teraz čakáme druhé, na potrat by ma neposlal nikdy, aj keby sme mali ozaj steny obhryzat, deti sú vždy na prvom mieste!
Daj sama sebe otázku v akom prostredí žijú a budú žiť tvoje deti, nič dobré im to neprinesie! Brat si tiež našiel robotu v inom meste, kúpil byt a domov chodi minimálne! Možno si myslí, že deti si to tak neuvedomujú ale ver, že cítia že s ich mamou nieje všetko ok a ze sa k nej ocko zle správa! Aký príklad ma tvoj syn??? Ze je normálne sa takto správať k žene?? A tvoja dcéra??? Chceš aby aj s nou muž tak zametal?? Môj mi veľmi pomáha aj v domácnosti, a je to hlavne kvôli tomu, aby aj mala videla, že je normálne keď aj muž robí ženské práce a žena nieje v domácnosti slúžka! Aký príklad dostanú deti od vás, tak sa budú správať v živote, porozmýšľaj 😉
@stela01 ☹️ ešte aj jeho bývalá žena sa vtom vyživa.... ☹️... Možno ma vtom aj prsty.... Aj nato som už myslela.... Nemám už energiu.... Ani sa usmiať.... Prišiel ten vírus je to ešte horšie.... Môžem byt rada, že mám zamestnávateľa, ktorí ma neprepusti aj keď neviem prísť každý deň do prace, lebo nieje škola, škôlka, ešte aj nato nadáva.... A kde mam dat 7 a 4 ročne dieťa? Nechať ich v byte samich?
Koľko ešte potrebuješ faciek od života, a už ajod partnera, aby si pochopila, že toto vôbec nieje, nebol a nebude vhodný človek pre rodinný život? Žena milá, ja sa ozaj dakedy čudujem, to potrebujes pri tomto radu od iných? Mas na krku absolútne nezodpovedného, mizerneho, grobianskeho hulvata, čo kašle na vás aj deti, vôbec nepomáha, nepodiela sa na ničom, ale stále sa budes dookola pytat, kde si urobila chybu, a ze co treba urobiť, či je to zle?Akože ozaj vážne?
@lenka2710 ver mi, že sa snažím s celých síl, aby sa detičky mali najlepšie.... Ci finančne, či psychicky,.... Aby sa cítili aj v škole a škôlke dobre.... Len už cítim tu vyčerpanosť.... Nikdy, nikdy som mu nedovolila a ani nedovolím aby im ublížil,.... Fyzicky.... Aj keď pracujem do večera, deti teraz beriem k rodičom, a potom idem po nich, ja musím odísť.... Pre detičky chcem to najlepšie....
odid, ine riesenie nie je. Nepoviem keby ste mali normalne problemy co sa daju riesit. Na to ze ta udrie je len jedno riesenie, zavriet za nim dvere. Chod spat k rodicom, snad nebudes platit najom a aj penazi budes mat viac. Nebude stres, aj ty aj deti budete spokojne. Snad ti netreba takeho hulvata k zivotu. Ako rodina ste vlastne ani nikdy nefungovali podla toho co pises.
Ja nerozumiem akú radu chceš. Veď keď si to aj teraz sama po sebe prečítaš, musí ti byť jasné, že pri ňom nemáš čo robiť. Moja mama trpela ponižovanie a občasné fyzické útoky do mojich 16tich rokov. Nemala kam ísť a nemala sa na koho obrátiť. Ty máš. Deti si veľmi dobre uvedomujú čo sa deje. Veľmi dobre si pamätám hádky, i násilie. Že aj keď mama zarábala, všetky peniaze šli na otcov účet a on rozhodoval, či má už dosť rozpadnuté topánky na to, aby si mala právo kúpiť nové. Tvoje deti toto vidia. A vieš ako to skončilo? V 16tich som volala na otca políciu (už v rozvodovom období), pretože mi mamu pred očami takmer zabil a keď som ju chcela chrániť, dostala som aj ja. Skončila som s postraumatickou depresívnou poruchou, išla na individuálnu školskú dochádzku, pretože som nezvládala chodiť do školy. Brala som troje rôzne lieky. Prešlo už 13 rokov a ešte pred rokom som znova sedela na terapiách u psychologičky, pretože aj keď som myslela, že je dobre, minulosť si ma našla a zase som upadla. Lieky som vysadila kvôli bábätku. Takto si predstavuješ i ty život svojich detí? Na liekoch? Že nebudú vedieť plnohodnotne zapadnúť do spoločnosti, pretože budú zakríknuté? Samozrejme, že toto všetko sa prejavuje aj mojom manželstve, čo som si prežila. Že som rovnako bola ponižovaná počas dospievania ako mama. Že mi v ôsmich rokoch bolo povedané, že som nič nedokázala. Deti si to zapamätajú a môže ich to riadne poznačiť do života a môže to prísť kedykoľvek. Jediné čo môžeš urobiť je odísť. Žiadne prosenie na kolenách z jeho strany neakceptovať. Musíš byť silná, pre svoje deti, ak nie už pre seba. Ty si spravila len jednu chybu, že si neodišla už skôr a nechávaš si toto všetko robiť. A svojim deťom. Je to hrozné, prajem ti veľa síl a urob tak čo najskôr.
Nuzty yz sama.si a aj tvoje deti su uz de facto bez otca... ziadaj vyzivne aj.pre vase deti spolocne ked vsetko platis ty...
@michaella24 viem, že som spravila, chybu a ze musím odísť hlavne pre dobro detičiek.... Ja som to potrebovala niekomu povedať, napísať,.... Nechcela som stim zaťažovať rodicov... Maju svoje roky, mali by byť už šťastný a prežívať kľud... A nie moje problémi, aj keď som sa rozhodla zle.
Utekaj kým sa dá máš možnosť tak ju prosím využi taky chlap ti je na hovno. Nekaz deťom šťastné detstvo. Ver mi budete sa mať o milión krat lepšie bez neho. Je mi ťa ľúto. Fakt to nemá význam.
@karolin55 co na nom mas rada...?
@karolin55 ja to chápem, ale si stále dieťa svojich rodičov, aj keď si dospelá, tak ako ty chceš dobre pre svoje deti, oni chcú stále pre teba. Toto nie je o zaťažovaní. Budeš spokojná, ak ťa ten idiot pred deťmi prizabije? Nemáš pri ňom čo hľadať. Je fajn, že si sa chcela vyrozprávať, je to veľmi dobré a nápomocné, ale tu ti nikto nič iné neporadí. Nikto ti nepovie "trp ďalej". Nie je to v poriadku ako žijete. Ide aj o teba. Aj ty si dôležitá, pretože tvoje detičky ťa potrebujú. Ten chlap ani tebe, ani detičkám nič dobré do života neprináša. Ja som si vedomá, aké to je ťažké. Ale píšem ti to najmä z pohľadu dieťaťa, ktoré si toto všetko prežilo a videli čo sa deje. A nesie si to ďaleko do dospelosti. Tu nejde o príťaž pre rodičov. Ale záchranu vašich životov od úplnej psychickej devastácie.
@sense ja pracujem s jedlom, kto to pochopí, ten pochopí... Kto nie ten nie... Stojím na nohách 12 hodín.... Pečiem mäso, pracujem proste s jedlom,... Samozrejme prídem domou a všetko cítiť na mojich šatách... Prídem domou tak toto je moja jediná radosť, že príbehnu deťúrence... Obijmu ma.... ☹️ Pozdrav môjho partnera??? Chod do vani, lebo smrdis od oleja ☹️ ale to, že stojím celi deň na nohách a v tej práci sa človek ani nevie najesť, lebo stim pracuje a nesedí, to ho nezaujíma.
Zbal deti a svojich sedem slivak a ťahaj k mamke domov. Toto má sky zmysel takýto život?
Rodičov zaťažovať nechceš, ok. Ale deti chceš výchova až ako?
Len pekne ťahaj mamke k sukni a vybav si výživné na deti.
... prajem ti veľa štastia pri odchode hlavne si to všetko dobre premysli a konaj s chladnou hlavou ,viac sebavedomia si šikovná baba nemusíš blbcovi slúžit ako rohožka...
@michaella24
@pribinak sedem slivak tomu nechápem, prepáč...
@karolin55 to sa tak hovori, akoze zbal si veci 🙂
@karolin55 že sa máš pobaliť a ísť.
@ka25 ďakujem, ja sa snažím, usmiať svoje deti vyrábať s nimi veci... Maľovať písať, atď atď aj večer po robote a naplnuje ma to láskou, že som dobrí človek aj keď je ten vírus a všetko okolo toho.... Ak mi nikto neverí tak aj fotky pošlem.... Jedine hviezdičky pre mňa sú moje deti a chcem aby mali plnohodnotný život,
@karolin55 ja som zdravotná sestra, robila som na, ambulancii, a tak tiež samozrejme odev, vlasy, všetko nabralo ten typický pach zdravotníctva, a tiež ma expriatel vítal tak, že chod rýchlo sa vydrhnut, aby som sa nenarazil, a smrdis..
Co ti poviem, je to expriatel..
A to je len zlomok z toho, čo máš ty. Každý píše, že máš odísť. Práve teraz, keď nemusíš riešiť dochádzanie do školy a škôlky, odid, čo ťa pri nom drží?Môžeš tu vypísať všetko, čo ťa ťaží, ale tým si nepomozes, len pretat ten bludný kruh odchodom.Keď ďalej budeš pri tom chlapovi, deti plnohodnotný život mat nebudú
Utekaj prec, toto naozaj, ako pises,nema zmysel. Mas tam vsetky nieze varovne signaly, ale aj prejavy (udretie,krik,nadavky nezaujem...). Nepomaha ti, neda na vlastne deti,nezaujima sa... to nie je tvoj partner a otec deti. Nedovol aby ti deti vyrastali v takej atmosfere. Rodicia samy vidia, ze ta stale nechava samu, tak urcite pochopia