Správanie doma a mimo domu

14. máj 2021

ahojte, neviem ci to tak mam len ja,ale niekedy sa spravam uplne inak doma,ani v spolocnosti,praci...doma ma dakedy rozculuje strasne vela veci -neumyty riad,nepovesane pradlo,bordel..akoze niekedy si aj uvedomim,ze banality a som potom nervozna nevrla,byvam s rodicmi a vztah mame nejaky nie velmi dobry (nikdy som mame nepovedala o frajeroch napr. akoze totalne kamosky nie sme) nasich mam rada,ale vobec to neviem dat najavo (nejako sa doma vobec ani nesmejem ani nic),hlavne k ocovi lebo ten si fakt,kazdy den vypije...a totalne to neviem zniest,strasne mi to vadi,nehovorim,ze sa uplne opije,no proste si vypije a vtedy ho totalne neviem vystat...a tu je vlastne moja otazka,ze vsetci so myslia,aka sommila,dobra,bla bla bla...ale ja viem,ze az taka nie som,a pripadam so as blbo sama voci sebe ..aj ked was vsade su ini ludia a mam s nimi iny vztah...neviem ci som to zrozumitelne napisala vlastne o co mi ide

martina1201
14. máj 2021

Ahoj, nechápem prečo ťa rozčuľuje neumyty riad a nevyvesane prádlo. Žiješ tam aj ty, tak umy riad a vyvesaj prádlo. Nebude ťa to rozčuľovať. Ak ťa toto dokáže rozčúliť v rodine kde sú 3ja dospelý ľudia, čo potom s tebou urobí domácnosť s malými deťmi kde to okrem teba bude môcť robiť už len tvoj muž?
Ak to nevieš vystáť a pracuješ, tak sa odsťahuj a budeš mať kľud s tým čo ťa rozčuľuje a tiež nebudeš musieť riešiť pohľad na opitého otca.... Možno si potom aj vaši začnú viac vážiť tvojich návštev a budeš takou milou aj u nich doma ako si medzi inými ľuďmi.

0silvia0
14. máj 2021

Najvyssi cas sa odstahovat z rodicovskeho domu, budes riesit uplne ine veci ako toto..

savanna
14. máj 2021

Myslim si, ze kazdy je trochu iny doma a iny v skole alebo v praci. Kazdy navonok ukazuje akoby svoju krajsiu tvar, podla mna sa tym zbytocne tolko trapis 🙂. Vela ludi ma doma take problemy, ze by si to nikdy nepovedala, ved staci sa len pozriet, ako sa zvysil pocet pripadov domaceho nasilia pocas korony a nikto sa tym len tak nechvali medzi znamymi.
Podla mna za nervozitou z neumytych riadov je mozno skor skryty hnev na otca a jeho alkoholizmus. Otca, zial, nezmenis a asi jedine, co mozes pre seba urobit, je odstahovat sa.

monka105
15. máj 2021

@martina1201 ja jej rozumiem, naši tiež nie sú prototyp poriadkumilovných ľudí a keď som ešte bývala doma, tiež ma vytáčal ten bordel. Ono po chvíli si človek povie, prečo by mal upratovať len on, keď v domácnosti sú ďalší traja ľudia, ktorí si po sebe nevedia ani odpratať tanier do drezu. A to som ochotne spratávala každý deň, z podlahy by sa dalo aj jesť, ťažko sa ale udrží poriadok, keď ďalší ľudia nemajú záujem. Človek má potom pocit, že je doma len otrok alebo slúžka. Autorka najlepšie urobí, keď sa stade odsťahuje. Nie je to jej domácnosť, je najvyšší čas, aby mala vlastnú.