Ahojte, ani neviem ako zacat, ide skor o radu, vysvetlenie...
Mam priatela ktory ma 3,5 dcerku a jej spravanie a vsetko okolo toho.+ cakame spolu babatko , termin mam o 2 tyzdne.
Pride vam normalne spravanie 3,5 rocneho dievcatka : ktore sa oslovuje ze je babatko, napr bejby place ( tym mysli seba) bejby ma bibko, necha sa nosit na rukach, doslova si to vydupe... napr sedeli sme v aute a mala vzala tasku a schovala sa za nu a kde je babatko ? Kde je bejby? Tym mysli stale seba, a ked jej poviete ze nieje babatko je cirkus 😀 , za dalsie hadzanie sa o zem, urazanie lebo jej nedovolite hoc co, ako keby nepoznala odpoved nie.
Niesom za fyzicke tresty ani nic podobne, ale po zadku estebv zivote nedostala
Neviem ako mne sa to normalne nezda, vsimla som si ze priatelova ex , ked sa snou dohaduje o malej tak ju nazyva kedy mi prinesies babatko , ako si daval pozor na babatko,,,
Potom je tu este jedna vec , mala bola ten cas co ma pozna viac ako rok somnou v pohode, rozumeli sme sa hrali,, obijmala sa vypytovala sa... cca mesiac aj viac sa jej spravaniee zmenilo ze je fakt ku mne hnusna stale opakuje ja nechcem Katku ( mna) ked sa jej opytate preco lebo ze som zla... neriesila som to ale ked to robila po kazdej navsteve tak som uz sa priatela opytala ze prexo to robi ved ja som jej nijak neublizila... minulu navstevu sme sa hrali pekne a dnes znova nechcem katku... prislo mi to tak ze ako keby priatelova byvala ju proti mne huckala... neviem mozno si namyslam .. chcela som aby to riesil uz 3 x minimalne povedal ze sa jej nato.opyta.. a ked ma prist k tomu z dupka... neviem co mam robit .. my dve sa osobne nepozname aby sme si to vyriesili my dve... to ze ma proti nej hucka si myslim.preto lebo ak nieco ma v sms oslovi čupka,tupka,primitivna frajerka atd.. v zivote som na nu kriveho slova nepovedala ani pred priatelom ani pred znamymi.. ked som to videla ma to zarazilo... takze na nu slusne pomenovanie v svojej myslim tiez viac nemam... brala som to tak ze budeme rodina ze akceptujem ju ako osobu ktoru musim v zivote strpiet ved maju spolu dceru... ako taky kontakt.
A aby som nezabudla co si myslite o tom ze priatel nechce povedat ex ze spolu cakame babatko, ktore sa narodi o 2 tyzdne... vyjadril sa mi tak ze naco... a popri tom vravel ze jej to bude musiet povedat... neviem ja si myslim.ze by o tom.mala vediet.. aj ona sa nastavit nato ze je tu aj druhe dieta a nie vsetko bude podla.jej predstav...a hlavne vobec o tom ze ich dcera bude mat surodenca...
NEMAM SKUSENOST,preto sa pýtam možno je chyba vo mne ja neviem🙂 prisla som po radu vysvetlenie nevravim ze to tak musi byt... dakujem
Ked ju tak volá mama je jasné že aj ona si to tak hovorí. Ostatné veci sú normálne žiarlivosť je situácie keďže sa má narodiť ďalšie bábätko. Mnoho detí sa vtedy dostane do regresu a vrátia sa do obdobia predtým, mnohé sa začnú napr naspäť pocuravat. Nieje to nič neobvyklé a pochopíš to keď budeš mať vlastné dieťa. Nehovoriac o tom že 3,5 ročné dieťa ešte vôbec nemusí chápať situáciu v akej sa nachadza
Aj ja oslovujem moju dcéru bábo alebo bejby. Asi s tým prestanem ako to tak čítam 😀 vzhľadom k tomu, že ju tak jej mama volá, tak prirodzene sa aj ona tak vníma. Zvyšok správania trochu patrí k tomu veku, ale treba to usmerňovať a nastaviť hranice.
Priateľova ex ťa zjavne nemá v láske, to ale neznamená, že jej poriadku ťa oslovovať takými pomenovaniami poza chrbát. Pravdepodobne sa tak neuctivo o tebe vyjadruje aj pred dcérou, čiže asi preto ťa začala tak odmietať. To si musia prediskutovať priateľ a jeho ex medzi sebou. Keď bude mať malá viac rozumu, bude uvidí sama, kto je aky.
Povedať o očakávanom dieťati treba povedať hlavne malej, ju nastaviť na to, že budete mať bábätko, že bude jej veľká sestra, že ju bude učiť veci atd. Nech sa teší na svoju úlohu. Neviem či je nutné to len tak oznamovať ex. Dozvie sa to od malej.
Chuda dievcatko,lutujem ju ked uz ju teraz neznasas,co bude neskor. Deti sa takto zvyknu hrat a zvlast,ked im ma prist surodenec,tak sa vratia do babatkovskych cias a hraju sa na babatka.
@zuzanka.zuzu svadbu az neskor chceme riesit ... a on ani malej nechce vysvetlit ze bude mat surodenca, ja som sa snazila a on taky postoj k tomu ....
K trestu ze.. nevie ani na nu dvihnut hlas ani jej povedat nie a nie to este tresnut.
To je reakcia na buduceho surodenca, je to uplne bezne spravanie, treba jej tu potrebu naplnit, uznajte, ze je babatko, ponoste, nakrmte, atd..
@bambi3396 ale veď si predstav, že je to tvoja dcéra - chceš aby po nej kričal? asi nie, že? 🙂 takto isto sa (pravdepodobne) bude správať aj k vášmu 😉
@pininka1 nevie a nechape ze bude mat surodenca, ani jej to nechce nejako vysvetlit a nato ze ju ma len 1x do tyzdna je to aj tazke.. skor ma.na nu vplyv matka preto som chcela aby jej to bolo oznamene aby ju uz nato ona pripravovala.kedze ked pride k nam skoci do.postielky ako sialena vsetko trha , tak aby maleho z postielky nevyhodila ako plysaka
@bambi3396 nebooj ty si toho "plyšáka" budeš chrániť ako oko v hlave 😍 a ako som už napísala, treba jej jasne určiť pravidlá! proste toto robiť nebude a bodka (ps: nežiarli na ňu, je to scestné, NAVŽDY bude jeho dcéra)
@bambi3396 ved Ta musi vidiet, nepyta sa preco mas brusko? To si musela vsimnut
@zuzanka.zuzu samozrejme ja sa jej vzdy vsetko snazim pekne vysvetlit napr situacia : vsetci traja sme lezali v posteli a mala zacala sa salit ... samozrejme nechxela a kopla ma.do brucha nie silno ale.kopla.. vysvetlila som jej to ze pomaly lebo ze to boli .. prisla a tresla narocky rukou do brucha ze je to ako keby sranda.. priatelova reakcia 0 bodov.. este sa dokaze pri nejakych vexiach zasmiat... zhadzuje moju autoritu pred nou dole..pozrie na mna a ide k.ockovi lebo jej vsetko dovoli.. alebo napr rozbali si keksik a papier hodi na zem vysvertlim jej ze papier patri do kosa , snazim sa aby ho vzala a do toho kosa hodila aj nazornu ukazku.. a vcera napr hodila na zem a nic ... povedala som jej ze papierik patri do kosa a nie na zem... a samozrejme nic ty dvihni a ocko sa smeje...
@bambi3396 tak vysvetli ty malej že bude mať bračeka, mala má teraz aj vzdor, aj keď matka ju hucka verím ze to je ťažké, moja ma 3r. 3m. a tiež by som ju niekedy roztrhla vejpul jaka je hnusná a to vyrastá v kompletnej rodine, kde sú pravidlá nastavene, ale predsa je to len dieťa, ešte nerozmýšľa. Treba si to doriešiť aj s priateľom, za mňa trochu blbé ze sa nepriznáva s dieťaťom...
@maminkasisa praveze vobec, ja som sa.jej to snazila vysvetlit a ona stale ja som.babatko moja postielka :D
@bambi3396 nuž nie je to ospravedlnenie, ale jej (asi) naozaj príde vtipné po kopnutí ťa aj udrieť. tu už treba začať vychovávať. toto bude dosť ošemetné.
o papieriku by som ani nediskutovala, išla by ho zodvihnúť a ešte by vyfasovala aj "trest" (MIERNY! lebo očividne si voči nej trošilinku zaujatá + hormóny 😉 ). PROBLEM je OCKO, nie malá. v ňom by si mala mať oporu. nemáš.
@drozdajkahra no fakt je to tazke, napriklad isli sme do obchodu autom... a mala ze ty nejdes ty si bola zla... ja pozeram ze co to take spravanie... vystupila som z auta a ona zacala robit cirkus ze ja do.obchodu z nimi nejdem.. tak ak toto je podla vas ok tak ja uz neviem...
@marca12 ja mam 3 rocnu dceru a teda casto sa hra ze je babatko (maminka, nakrm ma, som maličké babatko a podobne), ma mladsiu sestricku, myslim ze je to normalne spravanie, hlavne ked ocakavate prirastok a ked jej mama ju tak vola.
Ku zvysku sa uplne vyjadrit neviem, nemam skusenost, ale vychovavat by mali rodicia, ty jej rodic nikdy nebudes, mozes max usmerňovať, nieco ako teta, stary rodič a podobne.
Co sa tyka.oznamovania byvalej ze si tehotna, ked to nevedela doteraz (co pochybujem, kedze tri a pol rocna uz vykeca vsetko) tak sa to dozvie po porode.
@bambi3396 ja nevravím ze je to ok, to už ma zasiahnuť otec... Treba si to ujasniť s nim... Kebyže toto spraví moja dcéra že pred obchodom začne cirkusovat, tak zapnem naspäť do sedačky a ide domov
To ako sa mala oslovuje ani nerieš , to je normálne asi jej tak hovorí jej matka.
Keď ťa odmieta, môže to byť len obdobie, možno ju to prejde, ak nie kašli na ňu, budeš mať svoje bábätko.
Tie oslovenia by mal zatrhnut priateľ, mal by jej povedať že si nepraje aby pred ním a pred malou takto o tebe hovorila. Ak nepomôže, nereagovať na správy, v prípade že potrebuje komunikovať kvôli malej tak len stručne odpísať to najnutnejšie.
To že nevedia o bábätku by som ani neriešila , dozvedia sa. Možno už aj vedia cez spoločných známych. Čím menej bude o vás vedieť, tým lepšie. A mala si tiež zvykne na bábo neboj , možno to bude zo začiatku tazsie,lebo bude chcieť putať na seba pozornosť, ale tu chvíľu to vydržíte a deti si nakoniec vždy k sebe nájdu cestu.
@zuzanka.zuzu no je ako diva, vobec taku som nepoznala, vzdy sme sa pekne hrali dokonca mma chcela nie ocka ..a cca mesiac taky obrat.. aj priatel sa cudoval takze preto sa pytam v com je chyba... niesom.zaujata neziarlim ja hladam radu nazor chcem to nejak vyriesit.. anooo hormony.. mozno som trosku viac citliva ale jedno mi to nieje len urcite takeho veci nechcem riesit este pri malom, alebo to riesit sposobom ze nech si malu berie inde a nie sem ked je taka aka je a neriesi to.
Myslím, že ex už vie, že si tehotná. A asi to neznáša najlepšie, súdim aj podľa oslovení teba v tých sms. Mala zrejme vie, čo znamená, keď ma nejaká teta bruško. Chyba je v tom, že jej nik z vas nevysvetlil, že príde braček. A jej správanie? Normálne, ako každé dieťa putajuce pozornosť. Treba ju usmerňovať, hlavne otec. Ty podľa toho, čo čítam, robíš správne. On sa musí tiež k tomu tak postaviť. Držím palce a nech všetko dobre dopadne aj s malinkým.
@bambi3396 priatelova ex uz minimalne tusi, ak rovno nevie, ze si tehotna. Neviem, preco si myslite, ze nie.
Ibazeby si patrila do skupiny zien Nevedela som, ze som tehotna. Teda, ze na tebe nie je nic vidiet.
Takze dievcatko nemusi vediet, ze bude mat surodenca a tvoj frajer sa moze naivne domnievat, ze to dokazal celych 9 mesiacov zahmlit, ale staci, ze dcerka doma spomenie matke, ze teta katka pribera, ma takeeeto brusisko, popripade sa doma zacne hrat tak, ze si strci trebars loptu pod tricko (kedze napodobnuje) a jej matke to dopne, ze ste si zamiesili.
Navyse je mozne, ze to bude zdroj aj huckania jej matky. Ze jej povie nieco ako: pockaj az budu mat dvoje dieta, uz ta nebudu tolko chciet.
A ma pravdu. Budes behat okolo novorodenca, nebudes mat tolko casu pre nu.
Plus jej mozno uz vadi, ze jej dieta o tebe doma vzdy po navrate od otca basni. Aj ty ako matka by si casom ziarlila. A chcela to trochu uzemnit/zatrhnut.
Co sa tyka “bejby” spravania - jej matka ju tak asi oslovuje. Resp mozno jej matka len respektuje jej fazu v detstve. Jedno z nasich deti chcelo byt v tomto veku slimacik. Milovalo slimaciky, chcelo ich chovat, chcelo si tak aj hovorit. Tak sme mu tak hovorili.
Kamoskina dcerka zas chcela byt psik. Nosila aj paradny ruzovy obojok s kamienkami. Respektovali to.
Uz vyrastli a na tuto fazu svojho detstva si ani nespominaju. No urcite by si ju pamatali, keby sme ako rodicia vystrajali, odhovarali, zakazovali, vysmievali, alebo dokonca trestali.
Takze neries. Hraj jej hru. Nepozastavuj sa. Kludne aj tvoje dieta o tri roky moze niecim podobnym chciet byt.
Pozastav sa nad muzom, s ktorym si si urobila dieta. Jeho chovanie, ze zatlka, ustupuje, vyhyba sa niektoremu typu zodpovednosti a zda sa, ze vsetko v suvislosti s ex - asi to by ma znepokojovalo najviac.
@drozdajkahra on uz toto vnima ako hrube spravanie, on take nieco nespravi... vcera vrieskala na cely obchod... zatial co som naberala rozky o 4 regale.ju bolo.pocut.. a jeho reakcia taka ze nic.. mala.si vydobila svoje ... ked vam nahadze plny kosik hluposti a jej poviete ale vyber si max 2 sladkosti a poviete jej nie... je schopna este do vas kopnut... a ja to riesit akoze nesmiem... a on to nebude riesit lebo nato nema... ma.ju raz do tyzdna tak sa asi snazi byt super ocko a mne vlasy sa jezia ze ako je toto.mozneeeee
@bambi3396 tvoj priatel by sa mal s ex podebatovat ako dospely clovek, vysvetlit jej, ze cakate dieta a kedze sa starate aj o ich spolocne dieta - tak by bolo potrebne nastavit nejake pravidla aby ste spolu vsetci normalne vychadzali, kde nie su odkomunikovane vztahy, kazdodenny zivot, pravidla tam sa to moze velmi nepekne zvrhnut, kazdy si len domysla co si o nom ten druhy mysli, deti su zmatene a podla toho sa aj spravaju, spytaj sa ho ci to mas urobit za neho ty? Ak je jeho ex aspon trochu normalna tak sa vy dve dohodnete aj bez priatela/buduceho manzela, ak nie (aby vyse 3-rocne dieta oslovovala babatko/bejby.....🤦🏽♀️) budes to mat tazke....ak sa to zacne s malou hrotit a ty budes v koncoch asi by som aj vyhladala pomoc (detska psychologicka)....
@bambi3396 Ty sii bola dovodom rozchodu priatela s byvalou? Preco jej nechce povedat, ze si tehotna?
Nebola dôvodom rozchodu, veď to spomínala. Tá ex si našla iného chlapa. A títo dvaja- autorka a jej priateľ sa zoznámili o dosť neskôr.
1) vzhľadom k veku normálne
2) asi hucká (ešte nechápe, že už tam to "spojenie" bude navždy cez spoločné dieťa, že nie si len frajerka)
3) nahučala by som na priateľa - tam je problém (prečo ešte nie je manželom?), ale však aj tak už jedno, o 2 týždne sa to ex dozvie cez malú 🙂
ps: ten komentár k fyzickým trestom som nepochopila, ale nech ti v živote nenapadne jej capiť! ty určuješ pravidlá, ktoré musí u vás/teba dodržiavať, ale jej mama nikdy nebudeš (o chvíľku pochopíš)