Spor v rodine

17. dec 2024

Ahojte. V poslednej dobe mi začala neskutočne vadiť manželovi sestra. Je otravná a je to ten typ človeka čo má samozrejme vždy pravdu a všetko iné než jej názor je zle. Keď sa o niečom rozprávame či už s jeho mamou, vždy ma potrebu do toho niečo hovoriť. Taká preafektovaná sedlaňa. Muž má tiež na ňu nervy. No mne už pretiekol pohár trpezlivosti a odmietam sa s ňou viac stretávať ( po rodinných akciách s ňou som ako keby ma prešiel valec, sociálne vyčerpaná). No nechcem ani aby k nám chodila na návštevy. Muž je samozrejme trochu z toho podráždený. Ona zasa začala hovoriť všade kde chodi že sme sa s ňou prestali baviť a neveim čo. Čo s takým človekom? Stretli ste sa s niekým takým? Ako ste to riešili? Ďakujem

elviku11
17. dec 2024

No daj nejaký príklad, niečo čím ťa štve. Nejaký názor, ktorý ti prezentuje ako jedinú pravdu

autor
17. dec 2024

@elviku11 načo to potrebuješ? Väčšinou sú to veci v rodinnom kruhu. Nemyslím politiku a tieto veci.

wade
17. dec 2024

prestala si sa s nou bavit a cudujes sa ze hovori ze si sa s nou prestala bavit?

melanta
17. dec 2024

Ona zasa začala hovoriť všade kde chodi že sme sa s ňou prestali baviť a neveim čo.

Ale veď ste prestali, vraví pravdu. Povedali ste jej to? že čo vám vadí a že kvôli tomu prestanete? Riešila si s ňou niekedy to, čo ti vadí? Sadla si si niekedy s ňou, vysvetlila jej to? Predpokladám, že nie. Ústa si otvoriť nevieš, prerušíš kontakt a teraz ti vadí, že hovorí pravdu. Nie si o nič lepšia, ak máš reči len tu na koni, ale s ňou si o tom nikdy nehovorila a kontakty si prerušila bez toho, aby vedela prečo.

autor
17. dec 2024

@melanta to čo trepeš? Ako ty vieš že ja som nič neriešila? Riešila a dosť dlho na to že to nepochopila. Ona má teraz len plnú hubu kecov ale keď sme sa chceli s ňou normálne baviť sa vždy vykrúcala

autor
17. dec 2024

@wade o to mi vôbec nejde, nech si hovorí čo chce. Ide tu lem o princíp že si za to môže sama

zic
17. dec 2024

Tak pytas tu od ludi pomoc a zatial si asi na vsetky zautocila tak, ze keby som mal hlasovat, tak si vyberiem svagrinu ako tu dobru... 🙂 🙂

vroni
17. dec 2024

No, keď si "argumentovala" rovnako logicky a jasne ako tu, tak sa vôbec nečudujem, že nepochopila.

lujza123
17. dec 2024

S takym človekom nič, ale so sebou môžeš. Každý mame človeka s ktorým si nesadneme, ale je to mužova sestra. Fakt ti to pride ako dobrý nápad nedovoliť aby prišla na navstevu ? Vieš ako sa musí tvoj muž citit? Nech je aká chce je to jeho sestra a jedna z najhorších veci co môžeš svojmu partnerovi spraviť je obmedzovať mu stretnutia s rodinou … Ved vám nic hrozne nespravila, neokradla ho o dedičstvo, ani sa pri stretnutiach neožerie a neočura vám gauč, skratka nic tak hrozne aby mala zákaz k vám domov.
Iba ste si nesadli, ale zdvorilostná navsteva 2 x ročne sa dá pretrpieť. Ak mas muza rada skús na neho brat ohľady

h2
17. dec 2024

😂😂😂

autor
17. dec 2024

@zic pýtam sa na to či sa niekto stretol s takým niečom nie o pomoc

autor
17. dec 2024

@lujza123 ale ano ožerie sa ako posledná sviňa a potom sa do každého naváža

autor
17. dec 2024

@h2 ?

zic
17. dec 2024

Akoze ci sa niekto v rodine stretol so sporom v rodine ci ohovaranim alebo pohnevanim? To ma kazdy druhy (nieco)...

autor
17. dec 2024

@zic či sa stretol niekto s takým typom človeka. O ohováranie mi vôbec nejde. Nech si tliacha čo len chce… kvôli tomu aká je jej nikto nezostal

zic
17. dec 2024

Ako vravim... urcite... "mudrlanti" su uplne bezni ci v rodine ci inde... takze ano... aj my mame v rodine vseznalka... Bud ignorujem alebo sa na tom zabavam...

autor
17. dec 2024

@zic no rada by som to aj ja ignorovala, no niekedy to zachádza to obrovských extrémov. Napr. Na skladbe rodiny sa ožrala a pohádala asi k každým, poslala vlastnú mamu do hrobu. Vtedy sa s ňou nebavil nik ani tá mama. Teraz sú zrazu ok

zic
17. dec 2024

tak to ale nie je mudrovanie, ale ze ciste faux pas (ozraty hulvat, co sa nevie spravat)...

autor
17. dec 2024

@zic tak to som spomenula jednu zo situácii. Tých ďalších je omnoho viac a sú oveľa viac otravnejsie

dada13288
17. dec 2024

:D ja mam nieco podobne a stym, ze byva o poschodie nizsie. Totalne je hlupa ale mega. Styl ona je lietadlo. Stale mi huci ako ja mam vychovat svoje deti, kedy ist k lekarovi a popritom ona sama si to jedno co ma nevie vychovat. Ja mam bohuzial autistu a ona stale, ze sme si ho tak vychovali a zbytocne peniaze davame na terapie. A popritom na rodinnych oslavach su moje deti slusne, nebehaju a jej mala ako zmyslom zbavena.
Ked daco chce je same mojko, ked jej odmietneme tak uz sme najhorsi s muzom a hore dole nas ohovara, neskutocne sa uraza. Ohovara aj svojich rodicov, ked jej nespravia po voli, napr. nepostrazia malu. Pobrala vsetky peniaze od svojich rodicov (na svadbu vsak oni musia platit, na byt) a zapricinala skoro ich rozchod. Ano aj chyba svokrovcov ze sa nechali zmanipulovat, svokra stale na nej lipne, na jej nazoroch. Ona povie, ze si nechala vyvestit, ze svokor svokru podvadza tak to musi byt pravda ...A ona to stale nevidi co pacha ... a to som nepisala vsetko.

melanta
17. dec 2024

Autorka, tvoja švagriná je možno problémová, ale tvoje reakcie hovoria, že ty nie si o nič príjemnejšia osoba. Je v tebe množstvo hnevu a zlosti. Ak prskáš na všetkých tak ako tu na nás, pretože sa ti nepáčia reakcie, tak ste si so švagrinou kvit. So švagrinou si prerušila kontakty, tak ju nemusíš riešiť. Ale rieš seba. Budeš mať oveľa kvalitnejší život, ak nebudeš v sebe nosiť toľko zlosti.

nttnnt
17. dec 2024

No nahodou ja ta uplne chapem, ja mam taku znamu….manzelka manzelovho kamarata….ked sa dostaneme do debaty, vacsinou oslovi ona mna s niecim a ja nieco poviem, vkuse ma potrebu povedat presny opak a mna presviedcat a podobne pritom si pytala radu no los debilos, prehodim par viet a som doslova nastvana a vycerpana tak teda naco ma otravuje🙈 po case prizna ze vsetko dopadlo tak, ako som presne ja napisala ze bude, ale neprizna to stylom ze vies co mala si pravdu, ale sa tvari ze sak na to prisla ona…no dement 🙈 ale to je iba znama, nie rodine, v podstate je to uplne jedno kludne sa s nou nebav , budes mat klud…

autor
17. dec 2024

@dada13288 hovoríš presne ako keby sme mali tú istú osobu za švagrinú

autor
17. dec 2024

@melanta vo mne nieje žiaden hnev ani zlosť. Ja som si lepší život ani predstaviť nemohla. 😄

casavina
17. dec 2024

Ja len nechápem prečo ťa štve čo robí, hovorí?! Veď sa s ňou nebavíš a tvrdíš že nemáš hnev ani zlosť...no vyzerá to inak..Asi nemáš v sebe všetko ukončené keď to riešiš.

autor
17. dec 2024

@casavina štve ma to lebo robí hanbu rodine a hlavne mužovi…

nyusika
17. dec 2024

ty brdo, ja mat taku svagrinu, ako je autorka prispevku, tiez asi zacnem slopat 😀 😀 😀

melanta
17. dec 2024

Akú hanbu robí tvojmu mužovi? On pije s ňou? Pretože ak nie, hanbu robí jedine sebe.

autor
17. dec 2024

@nyusika 😀 čo sa ti nepáči?

zdenka11081983
17. dec 2024

Ty si tiež príjemná osôbka 🙂 Samy útok