Spor s nevlastnou sestrou

29. júl 2023

Mám nevlastnú sestru z otcovej strany,môžem si povedať že máme celkom dobry vztah.Jedna druhej sa zdôverime so všetkým,poradíme si,utisime keď treba.Momentalne som v situácii že rozmýšľam nad rozvodom.Hovorila som to sestre a ona namiesto toho aby ma podržala,mi povedala že aby som sa nerozviedla.Ze keď sme si s manželom sľúbili v dobrom aj v zlom máme sa toho držať.Ze ona vidí aký je svet že niektoré ženy sa hneď rozvádzajú len čo chlap im povie škaredé slovo.Ze ona už je 20 rokov vydatá a za ten čas prežili aj ťažké chvíle,príklad keď chlap ju bil a stena jej dávala druhu,ale že si zvykla.Ze na všetko sa dá zvyknúť len treba chcieť a nie zbabelo sa rozvádzať.Dost ma pomiatla.Teraz sa pozerám na svoj problém z iného uhla a rozmýšľam či ozaj nedá sa s tým naučiť žiť(manžel sem tam si vypije a potom je agresívny).Čo si myslíte?

viestta
29. júl 2023

Pomiatla sa ona. To, ze ostala s chlapom, ktory ju otlka(l) bola a je jej volba. Ty vies co zazivas a ako to mas riesit. Nikto nemusi znasat agresivitu, ani ked je agresor vlastny manzel.

ckocka
29. júl 2023

Ty nie si tvoja sestra a tvoja sestra nie je v tvojej situácii.

juliacenc
29. júl 2023

Nazor moze mat ona iny, ale s opitym agresorom zijes ty. Takze sprav tak, ako ty citis.

luccija
29. júl 2023

Že je slaboch a hanbila by som sa pozrieť rodičom do tváre, že ma mama porodila a vychovali na, aby ma niekto druhý otlkal.Nechces sa o pár rokov hanbiť chodiť po ulici či pred deťmi kvôli chlapovi, či na gauči ho nájsť ozrateho.Neskutocne opovrhujem takými ženami, ktoré hrajú divadlo veď to nie je také zle.Rozhodni sa podľa seba, ale sú veci, ktoré už nikdy nebudú lepsie

hladamematku
29. júl 2023

Rozumieš skratke wtf????)? Manžel skoro havaroval keď som mu v aute prečítala tvoj príspevok...

simona20201309
29. júl 2023

A aký je ten spor medzi tebou a sestrou? A prečo bolo dôležité spomenúť, ze ide o nevlastnu sestru z otcovej strany? Je úplne jasné, že ak tu niekto spomenie fyzické násilie, bude téma veľmi plodná a vyvolá to horlivu diskusiu. Preto si myslím, že sa nudíš a prišla si sa zabaviť. Neverím, že žena pri zmysloch môže toto mysliet vážne.
Ak som raz vnútorné presvedčená, že sa chcem rozviesť, nikto by ma nepresvedčil q už vôbec nie fyzicky tyrana nevlastna sestra otcovej strany.

simona20201309
29. júl 2023

Práveže ta sestra by mala byť hlavnou motovaciou rozviesť sa

autor
29. júl 2023

@simona20201309 Som človek ktorý si dáva aj na rady blízkych,neriešim veci s horúcou hlavou že chcem sa rozviesť tak hneď sa rozvediem.Ja si všetko v kľude premýšľam,zrátal si plusy a mínusy a tak.Len teraz sestra ma zmiatla že netreba za každú blbosť sa rozvádzať,že treba dávať šancu a ostať spolu kvôli deťom.

anjelok
29. júl 2023

Jaj, lebo pre deti je to super zivot s agresivnym alkoholikom 🤦‍♀️

viestta
29. júl 2023

Kvoli detom by som s agresivnym alkoholikom neostavala. Co si z toho vasho manzelstva zoberu do zivota? Ze je normalne ak sa otec sprava agresivne, chlasce a zlost si vybija na mame? Ze je normalne, ze zena sa podriadi comukolvek, ze je v podstate spravne ak sa necha otlkat, ak toleruje chlapovi aj chlast aj agresivne spravanie a cely jej zivot sa scvrkne len do vety "len ho nenasrat, lebo zas bude cirkus"?
Je toto podla teba to co si maju odniest do zivota, je toto to co maju cele detstvo zazivat? Nezasluzia si pokojne detstvo s mamou, bez toho aby sa bali aky cirkus zas bude doma. Nezasluzia sa bat o to, ci otec len nakrici na mamu alebo ju aj zmlati. Nezasluzia si cakat, kedy zvysi hlas na nich, nedajboze vztiahne ruku aj na nich. Presne toto tvoja sestra dopriala svojim detom. Je to nieco za co by sme ju mali obdivovat? Zasluzia si to tie deti? Ako budu zit, ked cele detstvo prezili v strachu a obavach? Budu ine, alebo sa budu spravat tak ako to doma videli?

nataly420
29. júl 2023

Žiarli :D skor lebo ty máš odvahu sa rozviesť a ona nie

jaskolka
29. júl 2023

Áno, pre blbosti sa netreba hneď rozvádzať. Ale blbosti typu - nesklopil záchodovu dosku, alebo nemá rada športové zápasy a on áno.
No zostať s agresívnym chlapom ktorý ju mlati, je podľa mňa úplne opačný prípad, keď je riadna blbosť zostať

mogaa
29. júl 2023

vieš, nikto nie je v tvojej situácii...len ty vieš, aké máte problémy vo vzťahu a čo si ty ochotná akceptovať a čo už nie....každý máme iné hranice, inú povahu....ak máš byť ale vo vzťahu nešťastná, tak ľahšie je ho ukončiť ako sa trápiť....manželstvo je o kompromisoch, ale nie o ubližovaní či trpení....

deti95060810
29. júl 2023

sestra ti zle nechce, len ona asi ďaleko viac znesie ako ty...a na veci má iný pohľad.
opitý agresívny chlap je zlá partia do života.... radšej by som volila ten rozvod.

lavender94
29. júl 2023

Ja by som jej povedala na tvojom mieste, že to čo ona robí, že ostáva vo vzťahu s agresorom nie je prejav odvahy, ale zbabelosti. Dúfam že nemajú deti, lebo výchova ďalších zbabelcov a tyranov. Držím palce, dúfam že ty tu odvahu naberieš, lebo toto je za hranicou toho zlého čo sa pri oltári sľubuje.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rorino
29. júl 2023

Alkohol a bitka sú podľa nej blbosti?Jej možno vyhovuje rola obete,ale aj tebe?

akinomel
29. júl 2023

Jojój! Ty si zariaď život podľa seba. Sestra má právo na názor, ale ten jej Ti nemusí vyhovovať. A pardon, že sa dá zvyknúť na všetko🤔 no tak prepáč; ale na to, aby ma muž bil, pil atď. by som si ja osobne zvyknúť ani nechcela. Juj, normálne mi dvihlo tlak na chvíľu 🙄. Vieš, ušla som pred agresorom, takže preto tak citlivo vnímam takéto príbehy...

muchotrafka298
29. júl 2023

Jasne, ze dneska sa ludia rozvadzaju "pre kazdu hovadinu". Len treba rozlisovat, ze co je co. Lebo podla mna zotrvavat s agresorom, trpiet tyranie, bitky, to je prilis. Tuto ine ako ist od seba by som nevidela. Lenze kazdy ma na to svoj nazor a vie, co je pre neho najlepsie. Mozno sestra bitku, ze jej da stena druhu povazuje za malickost, nad ktorou sa ani nepozastavi.

olimuc
29. júl 2023

Tvoja sestra bud to nema v hlave ok, alebo nema peniaze na to, aby odisla. Presne v takych pomeroch ako ma tvoja sestra doma sa formuju novi agresori (aj ked by nebolo zle keby tato odroda vyhynula). Osobne to nechapem, po prvej facke by skoncil aj za cenu, ze budem vdova 🤷🏻‍♀️sestra sa necha otlkat, kym nebude nuchat fialky odspodu … a este napisu, ze zila 20 rokov s tyranom … asi preto, ze mala nazor ako tvoja sestra …

rebrambora
29. júl 2023

Ze nieje problem ako problem.
Vyskusala by som na muzovom mieste liecbu a ak by to nezabralo tak cau.

mircalla
29. júl 2023

Zvykla si na bitku? Nuz zbabela je ona

lenkakravcova
29. júl 2023

Ak máš muža čo pije a je agresívny, tak utekaj kým môžeš a kým ešte máš z čoho utiecť. Môže sa stať, že prepije celý majetok alebo že ťa zmláti tak, že to už nerozchodíš. Alkohol+agresivita je asi najhoršia kombinácia aká môže byť.

denithestrange1993
29. júl 2023

Prosim ta. Mylis si pojmy s dojmamy. Spor je nieco ine. Ona ti povedala aky ma na to nazor. Asi ste na seba kvoli tomu nekricali ani ste sa nepobili,tak preco to nazyvas sporom? Kazdy musi vediet ci mu jeho vztah,manzelstvo dava z dlhodobeho hladiska zmysel. Jej to takto vyhovuje a povie si,noaco ,tak ma zbil a som tu. Ty mas asi ine zmyslanie ked zvazujes rozvod. To ci chces pokracovat v manzelstve zalezi od teba. Ak si tym nie si ista skuste manzelsku poradnu. Urcite sa ale nenechaj uchlacholit sestrou,ze manzelstvo ma byt obeta stoj co stoj. Ano konflikty,tazke obdobia su skoro vsade,ale agresivitu,tyranie uz v dnesnej dobe nemusis trpiet ,len pre pokoj v rodine.

syslik81
29. júl 2023

to nieje spor..ona ma nazor a ty si sa nan spytala..ty mas zas svoj .. zariadis sa aj tak podla seba nie .... vies ako zije ..ze je tyrana od muza -co si cakala ze ti povie

katka700
29. júl 2023

Zistila si, že keď sa spýtaš blízkej osoby na názor nie vždy s tebou súhlasí. Sestra sa rozhodla ostať vo vzťahu s chlapom čo bol a možno stále je agresívny. Pre teba a väčšinu žien na MK je to neprípustné. To že máš názor iný ako sestra neznamená že si lepšia alebo horšia. Každá robíte svoje rozhodnutia a musíte znášať následky.

danica2711
29. júl 2023

to ti sestra, s ktorou si poviete všetko až teraz povedala, že ju muž roky otĺka? No nič...Je šťastná, hrdá na to, čo vydržala, stálo to za to? Pochybujem. Ty takú chybu neurob

autor
29. júl 2023

@danica2711 Nie len teraz povedala.Vedela som už dlhšie o tom že niečo není u nich v poriadku,vedela som že sem tam dostala facky a tak.No vždy to zahovorila že to nič.Ano zdá sa mi že je hrdá na seba že ona vydržala.

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
29. júl 2023

@maros313 dakujem