Ahojte...chcem sa spytat, ci je tu niekto, kto musi zit okrem partnera este s niekym inym, spolubyvajucim, svagrom, atd. Ja uz vyse 12 rokov byvam vzdy s niekym okrem partnera, takze som uz na to zvyknuta... ale tento clovek mi tak neskutocne lezie na nervy, ze mam pocit, ze mi uz hrabne z neho asi. Jeho nazory, postoje, obliekanie, stravovanie, smiech, proste vsetko na nom mi uz tak neskutocne zacina vadit, ze jednoducho ho budem musiet nejak vystvat z bytu. Moj partner ho ma rad a nevsima si ho, ale pravda je, ze partner aj cele dni pracuje, takze sa nevidia tak casto. Ja mam teraz volno - kvoli zdravotnym problemom a som s nim kazducky den, uz milionkrat som mu naznacovala, ze ma nebavi ho pocuvat, ale ako keby som hrach hadzala na stenu... Priatel sa pyta, co mam proti nemu, ze nie je zly. O to tu ale vobec nejde, ze nie je zly... ale ze mi pekne lezie a nervy. A myslim, ze to by kazdej z vas... Chceme sa odstahovat, ale az niekedy za pol roka ked budeme mat dost penazi, teraz to nejde,.... ako sa spravat k takemu cloveku, co vas stale otravuje stale sa nieco vypytuje, ma narazky, uraza sa a pod??? Pred rokom sa rozisiel s priatelkou a neplanuje si najst druhu v najblizsej dobe ☹ 😒
musite zacat samostatne byvat, inak sa velmi pohnevate
my sme byvali so svagrom a to sa tiez nedalo 🙂 ale je to fajn chalan, len bol proste uplne inde vtedy ako my uz a nebolo to velmi zlucitelne
Ked sme boli študenti, bývali sme s partnerom este s jednou kamarátkou v 2 izbaku lebo sme nemali dosť financií. Vydržali sme rok a potom sme uz boli sami, bolo to dosť na nervy.
kupit si strihaci meter na ten polrok a zatat zuby, ked vies, ze sa odstahujete, tak uz len prezit a kazdy den skratit kalendar o jeden dielik 😀
Myslím, že zo seba máte obyčajnú ponorku. Tá prejde v momente, ako sa odsťahujete. Zažila som pradávno so svojou spolubývajúcou a aj so svojimi rodičmi, takže len by som sa vzťahy snažila udržať v tej rovine, aby ste si to neskomplikovali viac, ako to je. Myslím, aby ste vedeli, keď už budete preč od seba, že si navzájom nič nedlžíte, nemáte voči sebe resty a neurobili ste si navzájom také podrazy, ktoré by vaše vzťahy naštrbili tak naozaj. Potom sa budete kontaktovať vo väčšom pokoji s tým, že ste si "iba liezli na nervy" a ide sa ďalej. Snáď chápeš ako to myslím. Sa kľudne hádajte, len žiadne vyštvanie z bytu, etc.
@zuzulik1234 kľúč do dverí od izby, zamknúť a je kľud, tvrdé, ale keď niekomu nedochádza, že iných obťažuje, nevyhnutné
@zuzulik1234 tak to si viem predstaviť, ako ti musí liezť na nervy ... mala som takú kolegyňu, celý deň som ju musela počúvať ...aj teraz sa mi z toho zježili vlasy na hlave ... ale oproti tebe som mala výhodu, že som po pracovnej dobe odišla domov ...
našťastie ona potom odišla ... asi po troch mesiacoch ... tá úľava bola neopísateľná ...
ale čo sa týka tvojho problému, ja nechápem, prečo tí chlapi vždy tvrdia, že je všetko ok... a pritom sú celý deň v robote a s tým "veľmidobrýmčlovekom" sú maximálne dve tri hodinky z toho dňa ... (je to tak aj keď sa manželky na materskej sťažujú na svoje svokry, keď musia s nimi bývať a zo strany manžela nemajú žiadne pochopenie lebo... on je celý deň preč a jemu sa nezdá, žeby jeho mama mohla niekomu tak liezť na nervy ...) ... veľmi ti neporadím, možno by bola pre teba lepšie, keby si sa s ním skrátka "pohádala" a potom by si mala od neho pokoj ...aspoň na chvíľu, kým by vás tvoj priateľ "neudobril" 😉 ... inak, musíš len vydržať, kým sa nepresťahujete a tešiť sa, že si na tom oveľa lepšie ako niektoré baby, ktoré toto musia znášať roky 😖
@zuzulik1234 povedz priatelovi ze si s nim spala... uvidis akou rychlostu poleti 🙂))
@zuzulik1234 Neda sa ignorovat? Myslim uplne v ramci moznosti byvania. Urcite nerob nic cim by si ho cielene chcela vystvat z bytu. Lebo zle sa cloveku vrati a aj ked ty potrebujes klud a si nastvana nerob druhym schvalnosti. Ked to nejde po dobrom, bud zla....ale reaguj konkretne na konkretnu situaciu.
Vypytuje sa - povedz ze nemas chut sa s nim bavit. Pyta sa znova - zdorazni ze sa s nim nemas naladu bavit a ci to potrebujes pisomne. Urazi sa - no a co? Ma narazky - vrat mu ich.
Partnerovi vysvetli ze to ze on ho ma rad, neznamena ze ten clovek vyhovuje tebe. Zaroven mu pripomen ze on nie je doma a vela veci nevidi a nepocuje takze sa k tomu tazko moze vyjadrit. Bud nech drzi stranu tebe alebo nech je nestranny.