Spolu len kvôli dieťaťu

klarikuskaaaa
9. máj 2015

Mam priatela vyse 2 rokov. Mame spolu 5 mesacnu dceru. Priatel sa o mna v posledno case nezaujima len pozera tv odmieta sex a ked som mu to povedala tak dnes sa so mnou vyspal a povedal pri tom ze ked to potrebujes bola to len taka rychlovka bez citov a ja som sa potom rozplakala lebo som sa citila vyuzita ked toto povedal. Tvrdi ze musime byt uz spolu len koli malej aby mala oboch rodicov nepovedal mi to na rovinu ale bolo to tak myslene. Co robit?

brestikova
9. máj 2015

☹ ., to je smutne , že to maš doma takto ... čo sa mate tešit že mate malinku a uživat si to spolu sa tešit... ale asi nie je všetko ok? neviem či pred tym ako si otehotnela bolo , ale nie je to v poriadku ..tažko sa k tomu vyjadruje , len ti chcem povedat jedno určite sa neponižuj a nežiadaj ho o sex pokial to nema byt spontalne .. skus sa s nim porozpravat ,..čo sa deje ty ho musiš poznat najlepšie .. tiež som z TT ked by si potrebovala sa vyrozpravat alebo nejak poradit kludne sa ozvi ... neni problem .. držim palce nech je všetko čoskoro v poriadku aby ste si mohli spolu uživat vašu dcerku a jeden druheho ..

klarikuskaaaa
autor
9. máj 2015

@ brestikova joj dakujem rada by som z tebou pokecala lebo uz fakt neviem ako dalej :/

klarikuskaaaa
autor
9. máj 2015

@brestikova joj dakujem rada by som z teboy pokecala lebo uz fakt neviem ako dalej :/

mala_hobitka
9. máj 2015

@klarikuskaaaa Ja som tiez za to aby ste sa normalne porozpravali. Co a ako - co sa deje, co priatel ocakava, co mu chyba , co chyba tebe, co ocakavas. Ak mate dobry vztah tak ako dospeli ludia najdete nejake kompromisne riesenie pre zlepsenie vaseho vztahu. Ak on o to zaujem nema - co hned budes vediet ked s temou zacnes tak to nema zmysel. Ak jeden nechce nic zlepsit tak sa moze druhy aj na hlavu postavit a nic sa nezmeni.
Ak spolu nenajdete rec tak nie je dovod aby si musela zostavat s clovekom, pre ktoreho nic neznamenas - iba ak matku jeho dietata a mozno niekoho kto sa stara aby doma bola navarene, upratane a oprate. Ak v takomto vztahu zostanes - budes trpiet a tvoja dcera si zapamata ze takto vyzera "laska" a bude povazovat vztah bez citov za nieco normalne. Zaroven je velky risk v takom vztahu byt pretoze to on sa moze jedno dna zbalit a to je ho "zostat kvoli malej" sa zmeni na "nasiel som si inu". Prepac ale poznam viac ludi co su detmi z manzelstva "sme spolu kvoli detom" a nikto z nich nema na to dobre spomienky a cast z nich ma problemy vo vztahoch - proste hodnoty uplne niekde inde.
Inak ked chces vediet ako velmi chce zostat s tebou "kvoli malej" hod do ringu tému "manzelstvo" - logicke ak chce zostat kvoli malej (nie nie nie a opakujem NErozmyslaj nad skutocnou svadbou - tento vztah fakt nevyzera na buduce "manzelstvo roka") - len uvidis kde je jeho "zodpovednost"....zarucene sa bude vykrucovat ... to ti ukaze ako vazne to mysli "zostaneme spolu kvoli malej"

bonaqa2013
9. máj 2015

@klarikuskaaaa zatiaľ by som to nechala tak, ale rozmýšľala by som ako ďálej. uvidíš ako to pôjde v budúcnosti, či budete spolu, alebo nie. Určite by som odložila do neurčita ďalšie tehu s týmto mužom.

mikema
10. máj 2015

@klarikuskaaaa Ja by som mu na nejaku dobu otocila chrbat, bola chladna a ignorovala ho. Rozpravala sa len to najnutnejsie. Ak ta este miluje, uvidis, ze sa zacne o teba zaujimat a pytat sa preco si zrazu taka. Ked za nim behas, mozno si ani neuvedomuje, ako ta miluje a citi sa pod tlakom. Tak to nechaj nejaku dobu tak. Niekedy, ked sa muzi nechcu rozpravat, treba na nich tvrdo 😀 Drzim palce

gabrielagaladova
10. máj 2015

ja som tiezn mala istu dobu tento problem... pomohol odchod... nasledne mu doslo co robil zle a mne tak isto vela toho odchod dal... Teraz sme spolu a... 🙂

gabrielagaladova
10. máj 2015

@mikema to mne v mojom podobno m pripade vobec nepomohlo, skor uskodilo... podla mna byt chladna k nicomu neprispeje... zo zaciatku mozno ano ale z dlhodobeho hladiska to nema vyznam... len co sa to viac pokasle... rozpravat, rozpravat, rozpravat... a ked sa nechce rozpravat tak odid na par dni k rodicom alebo niekde kde ti bude dobre a kde mozes ist a mozno sa sam doplazi... Su to chlapi a bez nas sa tazko zaobidu... Uvidis ci mu za to stojis alebo nie... Kazdopadne drzim palce, lebo viem ake to je tazke obdobie...

mima4
10. máj 2015

@klarikuskaaaa
slubovala si mu vernost na cely zivot? Nie! tak co riesis, je to len priatel, nic viac...nedostal sa na level tvojho muza - manzela... takze v pokoji odid od neho a neopakuj chyby z tohto vztahu pri dalsom partnerovi.

daiva1
10. máj 2015

Aky je dovod jeho spravania? Ochladenie citov? Odkedy sa takto sprava od narodenia malej? Alebo ste mali nejaky konflikt. Podla mna sa sprava ako kreten, ak to nema nejaky dovod ktory si mozte vyriesit, myslim, ze si s nim neporadis. A taktiky ako odlucenie nemusia pomoct nadlho....

mikema
10. máj 2015

@gabrielagaladova Ale ano, aj ja som za to, aby sa rozpravali. Ale niektori chlapi proste nechcu, nevedia... Ja neviem preco, ja by som s takych chlapom nevydrzala, lebo my s mojim sa rozpravame o vsetkom uplne otvorene. Ale viem, ze je kopec takych chlapov, co sa nevedia otvorit a preto som jej radila v podtstate to iste ako ty ako alternativu: bud odist, alebo si proste robit svoje a on sa bud doplazi, alebo nie a v tom pripade nema vyznam dalej sa snazit. Lebo to su city uz asi mrtve...

maciatkolulu
10. máj 2015

@mima4 prepanajana, vsak to nemyslis vazne, tuto radu????? ved @klarikuskaaaa ma 5mesacne dieta a to ma ako kvoli mozno prvej krize hned zdrhnut a cmuchat po novom vztahu??? Predsa narodenie dietata zamava aj inymi dost stabilnymi vztahmi, mozno bol pri porode, mozno teraz nanho dolahla otcovska zodpovednost, je toho vela a od toho su partnermi, aby riesili spolu vztahy. To ako ked nie su manzelia, tak neva, mame problem, hop sup, ideme od seba, ved nejake vyzivne dostanem a svih do druheho vztahu??? Kaslat na to, co deti.
@klarikuskaaaa hlavu hore, nebude to az tak zle, mate male v podstate cerstve dietatko, podla mna bude dobre, neviem kolko mate rokov obaja. Skus sa s nim slusne, bez kriku porozpravat, co ta trapi a uvidis ako bude reagovat. Rozhodne ho nepros o nejaku pozornost. Drzim palce a neboj bude dobre, mala porastie a za chvilu budete v beznych kolajach

maciatkolulu
10. máj 2015

@mima4 a pozorn ie je to len priatel a nic viac, je to aj otec jej dietata

romana19
10. máj 2015

@maciatkolulu Asi to myslela vážne a myslela to dobre. Keď žijem s nejakým priateľom to ešte neznamená, že s ním musím mať hneď deti a potom viac starostí ako radosti. Keby všetci priatelia na intrákoch mali spolu deti, tak to by tam už bolo viac detí ako študentov. Treba si presne zadefinovať vzťah, pretože vzťah z lásky sa väčšinou prelomí do manželstva a potom plodia deti.

@mima4 Nemá každý pochopenia toto novodobé párenie, kde z dobrého priateľstva žena priberá a muž profituje. Potom je už ťažko plakať nad rozliatym mliekom.

libka1
10. máj 2015

@klarikuskaaaa ujasnite si v com je vlastne problem. drzat ho na silu nema zmysel... taky vztah nikomu nic neda, ani tomu dietatu. otazka je ci je tento stav dlhodoby. chova sa dost bezcitne a nemyslim si, ze je niekto odkazany na to, aby s nim chlap bol s povinnosti kvoli dietatu. ak to myslel vazne a naozaj o teba nestoji ja by som riesila rozchod, nie zhurta, ale postupne, pekne premysliet co a ako, a kazdy si pojde svojou cestou. zial ☹ ale predtym si ujasnite ze co sa vlastne deje...

horana
10. máj 2015

Jezis ludia, zas tam netrepte papier, total od veci, sa rozvadzaju ci rozchadzaju aj zobrati aj bez papiera vo velkej miere po narodeni dietata ked chlap neunesie cely subor faktorov od toho ze zena sa mu zmenila aj v matku k tomu ze na dieta, ktore si vedome nedovoli odsudit, nakolko by si sam pred sebou pripadal ako spina, tak to radsej hodi akoze na zenu ale dovod je ten ze sa neciti na zodpovednost a novy zivot v roli otca co mu akoze ona sposobila tak uz na nu nema chut, ale zdaleka sa to nestava len nezobratym, prave naopak, co mam v okoli pripady, tak vsetci boli zobrati a presne tento scenar. Ale nie je nic stratene este automaticky, mnohi sa casom preberu.
Je to o zrelosti, nie o papieri, to by este len bol svet krasne miesto, keby do manzelstva len zreli sli, si zas neidealizujte, realita na mile daleko od takeho.
Kazdopadne tu je tak malo informacii o celkovej situacii ze radit sa prakticky neda.

maciatkolulu
10. máj 2015

@romana19 asi si nepostrehla, ze v tomto vztahu uz dieta je....

vydrnik
10. máj 2015

Nieco podobne som zazila s ex.co mame spolu dceru.Jemu bolo lepsie v krcme v herne a s inymi zenami.Radeji som ostala sama ked mala 2 a pol roka.

romana19
10. máj 2015

@maciatkolulu Ale postrehla. Ak sa s niekym priatelím, tak si premyslím do akých záväzkov s ním pôjdem.

maciatkolulu
10. máj 2015

@klarikuskaaaa aky bol pred narodenim malej? Chodi po krcmach, mina peniaze, nedava ti peniaze, bije ta a ponizuje? Nemas nahodou aj ty rozbite hormony este? Ved si toho vela nenapisala, tak sa tazko radi a najma si napisala, ze to iba tak vyznelo, ked ti povedal, ze mate byt spolu iba kvoli malej, to ti teda co vlastne povedal?

mircalla
10. máj 2015

@horana spravny nazor, niektori to tu maju zjavne pomylene s levelom manzela

petra7777
10. máj 2015

@horana Úplne súhlasím.....takýto chalani utekajú stále častejšie od partnerky, aj od plačúceho bábätka....Zrazu sa na ženu pozerajú inak a sú v šoku, že už nie sú "stredom vesmíru" ☹ A ešte ak žena "vyšmarí" chlapa zo spoločnej postele, katastrofa je na svete....Ale aby ženská "žobrala" o sex ???

nelendelina
10. máj 2015

Ja by som neostala z muzom kvoli dietatu aj to dieta sa trapi viem svoje co som zazila.A dokazala som ze mam na viac a nasla som si muza co ma ma rad viac a aj moje dieta ako vlastny otec.Asom rada rada radsej sama s deckom ako sa trapit zbytocne.A cas ukaze co bude dalej.

vydrnik
10. máj 2015

@nelendelina teraz som na tom ako ty.mam skveleho partnera ma rad moju dceru.spolu mame 10 mesacneho syna.a v Juli bude svatba

vybehovymodel
11. máj 2015

@petra7777 jasne. Cize zena sa uplne upne na dieta, vyrazi chlapa zo spalne a urobi si z neho iba chodiaci bankomat + vsetky ostatne povinnosti. Najlepsie ak drie v praci (popri tom este podnika), stara sa o rodinu, pomaha v domacnosti, stava k malemu v noci. Popritom je mily , pozorny, nosi domov kvety aspon raz a tyzden. Jasne. A ako odmenu za to vsetko ma doma hormonami zmietanu osobku, pre ktoru je iba parazit co zavadzia. A ked je u naozaj zle, tak obvcas to nejako vydrzi a podrzi, vsak co uz s nim, s tym parzitom ! Skutocne nepochopitelne, ked to po roku dva zabali a vykasle sa na to, alebo si najde milenku. A potom tu je kazdy druhy prispevok o tomto probleme a vyplakavanie, ako nepochopitelne sa to stalo.

Mozno je to obrovske tajomstvo : chlap je tiez ludska bytost zo svojimi pocitmi , slabostami a ocakavaniami. Nie on sa zmenil, ale zena sa zmenila. Kazdy chlap to vie a ocakava, ak nie je uply idiot. Otazka je velkost zmeny a ta zmena je ale niekedy taka radikalna, ze to co sme si kedysi brali, co sme milovali, tak z toho neostalo nic. Co s tym ?

90% problemov v sucasnosti (po narodeni dietata) je, ze partnerka ako sa s nej stane matka, zabudla ze je aj ta partnerka. Ak chce byt statsnou matkou, musi ostat predovsetkym dobrou partnerkou. Druhy dovod je obrovske ocakavania, masirovane reklamov a tvrda realita, na ktoru Vas nikto nepripravil.

puchic
11. máj 2015

@vybehovymodel no chudak chlap....netreba aj jemu materske mliecko?

vybehovymodel
11. máj 2015

@puchic urcite nie 🙂 ale nebral si ako partnerku iba po prve dieta a potom mu ostanu iba povinnosti. Casto sa asi zabuda ze deti su na 15-18 rokov kedy nas naozaj potrebuju a su ta najdolezitejsia sucast zivota. Partnerstvo by ale malo byt na cely zivot. Moj nazar, netvrdim ze musi byt ten spravny.

monhla
11. máj 2015

@vybehovymodel To čo si napísal sa vo väčšine prípadov stáva vtedy, keď je žena na dieťa "sama". T.j. chlap nepomáha s domácnosťou, s dieťaťkom a pod. Potom je žena preťažená a keď si nevie nájsť kúsok času sama na seba, nenájde si ho ani na patrnera 😝 V mojom okolí to niektoré páry neustáli a bol rozchod.

Naopak, tam kde muž občas pomôže, povaruje dieťa, pošle ženu odreagovať sa ku kozmetičke, či kaderníčke.... tak tak žena aj po pôrode zostáva partnerkou /samozrejme hlavne prvý rok dieťatka je hlavne matkou/. V takomto prípade sa zvyčajne vzťah upevní a spolu sa tešia nielen z detí.

Mylím, že chápajúci muž očakáva, že ženu pôrod "trošku" zmení nielen fyzicky ale aj jej poradie hodnôt. Určitý čas /po pôrode/ to treba tolerovať a postupne žene pripomínať, že je stále ženou a partnerkou. Môj drahý je v tomto expert 😀 Vie povzdbudiť, pochváliť aj drobnosti čo pre neho urobím po prebdenej noci s bábom, vie, že niekedy treba iba objať, niekdy vypočut stažnosti, niekedy kompliment /aj keď nevyzerám ako modelka/ a pod.
@klarikuskaaaa pokecať s kamoškami je občas fajn, no musíte komunikovať hlavne vy s partnerom. Možno nenájdete hneď riešenie, ale aspoň sa skúste pochopiť. Čo vám chýba, čo vás trápi ... Skúste vyriešiť na úvod aspoň ar maličkostí a uvidíte. Ak to pomôže riešte ďalej. Ak nie, aspoň si to nevzdala bez boja.

mima4
11. máj 2015

@maciatkolulu a čo ked je dieta? pre muza to obycajne nie je az taky zavazok, ze by sa viazal. Zena si chce chlapa priviazat dietatom..ale muzi to beru uplne inak.
Bohuzial, v tomto pripade taha za kratsi koniec zena a sama si to tak zariadila...

timea7
11. máj 2015

@klarikuskaaaa potrebujete sa porozprávať, lebo píšeš, že musíte ostať spolu kvôli dieťaťu, aby malo oboch rodičov, že ti to nepovedal, ale bolo to tak myslené. Ťažko povedať, ako to bolo myslené, mám pocit, že ste do rodičovstva vhupli neplánovane a nepoznali ste sa dobre ani vy dvaja. Možno vás zaskočilo, že dieťa radikálne vzťah dvoch ľudí mení, možno to chce len čas, ale určite to chce spolu komunikovať, vybrať sa na dlhú prechádzku, dieťa do kočíka a rozprávať sa o tom, čo od vzťahu očakávate, ako si to predstavujete, čím to je, že váš intímny život už nie je takým, akým býval....Nie je pravdou, že musíte spolu ostať kvôli dieťaťu, v takom vzťahu nie je šťastný nikto, ani to dieťa, ale stojí za to zabojovať - držím palce.