Spoločný čas s partnerom

bellan
21. jún 2020

Ahojte, prosím vás, ako často trávite čas len sami s partnerom? Prípadne aj s deťmi, bez kamarátov, bez známych, inej rodiny... kohokoľvek. S priateľom sme spolu rok aj niečo, mám už dve svoje deti. Ide o to, že my voľný čas trávime vždy len s jeho kamarátmi alebo s niekým z rodiny. Za celý rok čo sme spolu sme boli sami niekde na káve alebo pive asi 2krát alebo keď sme šli niekam do nákupného centra alebo tak. Tento rok sa nám zrušila dovolenka, tak som mu navrhla, že by sme mohli ísť aspoň sa niekam okúpať na pár dní na Slovensko. Ale on hneď plánoval výlet už aj so svojimi kamarátmi, tak som to už ďalej neplánovala. Ďalej ide o to, že doma neurobí skoro nič, sem tam niekedy navarí alebo utrie prach, povysáva, ale to je všetko a veľmi nepravidelne raz za čas a aj to mu to musím veľmi často pripomínať, aby to vôbec spravil. Zaujíma ma, ako to máte doma vy, lebo podľa priateľa je všetko u nás v poriadku. Ďakujem 🙂

panelacikova
21. jún 2020

koľko má rokov?

zuzanka.zuzu
21. jún 2020

väčšinu času sme spolu, málokedy s inými. ale nám to tak vyhovuje... tvojmu priateľovi nie - to neznamená, že nie je "v poriadku" alebo že ty nie si "v poriadku". proste každý to máte nastavené inak.

sasa1310
21. jún 2020

@bellan môj odkedy sa oženil s kamarátmi bol len sporadicky. 2-3 krát do roka. Aj to ho posielam ja. On mi vždy vraví, že on sa najlepšie cíti s nami doma. Ale my sa stále rozprávame, prechádzame, všetko spolu. Aj teraz je pri mne.

bellan
autor
21. jún 2020

@panelacikova priateľ má 27

bellan
autor
21. jún 2020

@sasa1310 my aj keď sme doma, tak málokedy robíme niečo spolu, maximálne tak nejaký film si pozrieme a inak nič

lenuliatko84
21. jún 2020

My mame zas opacny problem,vsetkym znamym zacalo vadit ze sa nam darí ,chodime na dovolenky, nosime znackove veci a sme šťastná rodina ,lubime sa. A to nasum znamym,čo nemaju az take stastne manzelstva zacalo vadit.tak chodime vsade sami traja a sme spokojni

tosomja
21. jún 2020

Keďže máme deti, nikdy nie sme sami. Občas sa podari, že naše sú u našich ex, vtedy sa venujeme sebe. Nepotrebujeme kamarátov ani inú spoločnosť. Nechodíme po kávičkách. Urobím fajnu doma. V lete chodíme spolu na dovolenku alebo po výletoch, nikdy nie s inými. Minulý rok boli s nami priateľovi rodičia ale oni mali vlastný program. Trošku sa povenovali vnúčatám a zase si robili svoje.
Ak žil aktívny život pred vzťahom, nemôžeš čakať že z toho upustí zo dňa na deň. Môžeš mu navrhnúť aby ste išli sami a neskôr s nimi.

bellan
autor
21. jún 2020

@tosomja ja to úplne chápem, ani mu to nechcem zakazovať ani nič podobné a ani by mi to nevadilo, ak by trávil nejaký čas aj s nami len on sám

panelacikova
21. jún 2020

@bellan ešte sa opýtam... vy máte obaja samostatné bývanie? každý má svoj byt?
a keď sú deti u biologického otca, vtedy s tebou čas tráviť nechce? vždy len s kamarátmi?

bellan
autor
21. jún 2020

@panelacikova bývame spolu od augusta minulého roka a deti nechodia k svojmu otcovi vôbec, ale často sú u babky aj na viac dní a vtedy to vyzerá rovnako, buď sme len doma alebo ideme niekam s jeho kamarátmi, keď som mu tak minule navrhla, keď neboli deti doma, že vezmeme psov a pôjdeme na takú dlhšiu prechádzku, tak že jemu sa nechce a cely deň stravil na gauci.

lucinka1988
21. jún 2020

@bellan my to mame presne naopak, väčšinou trávime čas spolu ako rodina, aktívne po výletoch atď a výnimočne sme so známymi, so širšou rodinou tak cca raz za dva týždne, inak sami a považujem to za ideálne. Ak by chcel moj manžel tráviť čas takmer vždy aj so známymi, pôsobilo by to na mňa, že asi nevie/nechce byť so mnou sám🤷‍♀️

daganov
21. jún 2020

@bellan zalezi aj na tom, aky typ je tvpj partner. My uz mame deti velke, vacdinou si vystacime my dvaja - aj teraz sme sa isli prejst, potom na kavu, alebo bicykle, korcule, ideme plavat, do kina...niekedy tam niekoho stretneme, ale len obcas sme s niekym dohodnuti.

panelacikova
21. jún 2020

@bellan tak ale keď ste doma, trávite čas spolu predsa, či nie? Veď aj to je spoločne strávený čas, keď si sedíte vedľa seba a niečo pozeráte alebo sa rozprávate... Ja mám manžela, dcéru z predchádzajúceho vzťahu. Nežijeme spolu. Väčšinou sme spolu, keď je dcéra u otca, ale hlavne preto, že ja mám maličký byt a muž tiež, takže tráviť čas spolu vrátane dcéry je na palicu... No a už keď je dcéra preč, my dvaja veľakrát len tak ležíme, kecáme, pozrieme si film... Akurát občas zájdeme neďaleko domu do podniku na víno... Faktom však je, že my sme podstatne starší. Tí mladí niektorí sú zvyknutí žiť taký zvláštny život, v ktorom akosi nevedia vyčleniť kamarátov. Ako často s nimi zvykne ísť von?

retatka
21. jún 2020

@bellan Zrejme je extrovert a potrebuje spoločnosť ľudí ktorá ho nabíja .Na tom nieje nič zlé.Je dobre ,že tá chce vziat so sebou ...Proste každý je nejaký.Pre niekoho nieje ok keď 24 hodín lepia na sebe partneri ,bez kamarátov ci vonkajšieho sveta.Proste je to taký typ a zrejme tak žil pre vzťahom s tebou .Aj ten čas ,že ostane s Tebou doma pri telke ,je Vás spoločne strávený čas ,predsa.

bellan
autor
21. jún 2020

@panelacikova áno sme spolu, ale chcem tráviť čas aj inak, nielen ležať na gauči pred telkou a s kamarátmi je tak 5 dní z týždňa, záleží na tom ako má smeny v praci.
U nás také nehrozi, že dať si vínko niekde sami , predtym sme si dali aspoň doma a aj pokecali pri tom a tak, ale teraz už vôbec.

bellan
autor
21. jún 2020

@retatka áno ja viem, že je extrovert, ja som zas úplný opak, ale nevadí mi, že trávi čas s inými ľuďmi, len sa cítim odstrcena. Keď ja chcem niekam ist, tak sa mu nechce, alebo hneď hľadá aj niekoho dalsieho, kto by šiel s nami a keď ho zavolá napríklad kamarát na pivo, to s ním nemá problém ísť aj sám bez ďalších ľudí.

retatka
21. jún 2020

@bellan Chápem ťa ,keď si introvert bude to ťažšie ..aj na pive je v spoločnosti ľudí ,/nevadí ,že iba s kamosom jedným/aj keď cudzími .Extrovert nemusí ist s nikym na pivo ,pokojne mu stačí tá spoločnosť tam ,však on nemá problém nadviazať komunikaciu .Poznam to veľmi dobre 🙂Bude treba robiť veľa ústupkov a kompromisov keďže ste nekompatibilní...ale ako sa vraví ,protiklady sa priťahujú .
No možno sa ešte zmení keďže má iba 27 rokov.Ja osobne už by som do takého vzťahu nešla .

laguna28
21. jún 2020

@bellan my to máme tak, že keď prídeme domov z práce, tak keď treba MM ide na nákup, ja dovtedy pripravím niečo na jedenie, spolu sa najeme, poupratujeme a cca okolo 18-19 si sadneme na terasu alebo ku telke, dáme si čajík, kávu alebo kto čo chce a oddychujeme. Keď je napr. sobota, tak manžel varí, ja s deťmi poupratujeme dom, vyperieme, atď... Manžel ešte pokosi, umyje auto. Od cca18.00 najneskôr už všetci oddychujeme, alebo si každý trávi voľný čas po svojom. Každopádne MM veľmi pomáha a nedelime si úlohy na mužské a ženské. Čo treba to pomôže. Nie vždy to tak bolo, ale život nás naučil, že takto je to správne.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
21. jún 2020

@bellan my sme spolu od 20r a uz je to 27 rokov (23r manzelia). A ono sa to vyvijalo.
Ked sme boli sami tak sme cas travili raz spolu (vylet, prechadzka, bicykle, kino, kupanie...) alebo u rodicov (pomoc, grilovacky, kava alebo len tak) alebo s kamosmi (kazdy so svojimi, nemali sme vela spolocnych, este tak na intraku).
Potom sa narodila dcera a neskor syn tak sme si program planovali, on povedal kedy s kamosmi (max raz do mesiaca), ja som niekam isla sama s kolegynami. A pomedzi to sme si planovali nejake vylety, prechadzky, k rodicom, aj doma porobit. Vzdy sme vedeli cca na tyzden co budeme robit, co cez vikend varit, kedy ku ktorym rodicom, kedy sa len valame 🙂. A tak...proste sme sa vzdy dohodli.
Dovolenky travime sami, sme radi ked mame od ludi klud, neradi sa prisposobujeme (program, zabava...). Teraz su uz decka velke (20 a 14) tak uz si len tak hovorime, kedy kto s kym kam ideme. Niekto nieco naplanuje a ostatni sa podla chuti pridaju. S muzom chodia deti sportovat a som mnou sa tulat po starom meste a za kulturou. Spolocne chodime na hrady a tury.
Dovolenky spolu, len my.. max svokrovci ale ti si robia vlastny program alebo sa dohodneme co robime spolu.
Mne to takto vyhovuje.
A co sa tyka domacich prac, tiez to uz po tych rokoch mame podelene, kazdy vie co ma robit. Vacsinou v piatok vecer pri spravach si upresnime co a kedy kto robi cez vikend (dnu, v zahrade, nakupy...) Uz aj decka pomahaju. Ale ked boli mensie tak to bol masaker, nevedeli sme kam skor skocit 😁

marca12
21. jún 2020

@bellan obcas navari,utrie prach,povysava???? Moj doma nerobi nic,ale ze absolutne nic. Ved je to chlap a nie zienka domaca. Ak nieco chcem,musim mu povedat,sameho ho nenapadne s niecim pomoct. A ze by chytil vysavac,ked vidi chumace prachu,to zabudni. Za 10 rokov vysaval mozno 2x aj to nadaval ako vysinuty 😀 My chodime na vylety aj sami aj s rodinou a obcas s kamaratmi. S kamaratmi nerada chodim,lebo kazdy ma svoje tempo,zvyky. Ja sa nerada prisposobujem,vylet si chcem uzit podla svojho tempa,ked si zmyslim,ze idem tam tak idem a nebudem sa dohadovat s dalsimi ludmi,ci chcu ist. S rodinou sme zvyknuty,ti maju podobne tempo ako my.

deti95060810
21. jún 2020

no vidíte my sme doma 4 ženy a chlap dnes už druhý krát umýva riad....😉

tykat
21. jún 2020

@marca12 ...s tymi vyletmi presne...som rada ze sa dohodneme my dvaja s detmi a nie este dalsich x ludi. A program prisposobujeme podla situacie.

tykat
21. jún 2020

@deti95060810 my uz sme pri vareni taki zohrati ze niekedy mi lyzicka zmizne spod ruky lebo ju da do umyvacky, a ja sahnem do prazdna...tak potom uz len z gauca sleduje ako kmitam v kuchyni a ked si sadnem ide nalozit/vylozit umyvacku alebo sa pyta ci uz moze dat v kuchyni povysavat 😁

len_nig
21. jún 2020

My sme 90% času sami 😊 vyhovuje nám to tak obom.

siska012
21. jún 2020

My sme s priateľom rok aj 3 mesiace, síce nebývame ešte spolu ale čas trávime hlavne spolu. S kamarátmi som kedysi chodila von neustále a teraz tak raz do týždňa ( výhoda že máme spoločných kamarátov už od malička). Spoločný čas len my dvaja spolu, si užívame na plno, chodíme do kina, do reštaurácie , poprípade si len tak večer pozrieme film alebo seriál, snažíme sa aj športovať, chodíme na bicykle alebo len tak na prechádzky so psami, na turistiky, výlety 🙂 minulý rok sme si urobili kurz lezenia tak sem tam ideme na stenu a pod. Dá sa vymyslieť všeličo, len treba aj chcieť ten spoločný čas spolu tráviť 🙂

evkamotka
21. jún 2020

No nic uz sa s nim len porozpravat. Moj robi vsetky domáce práce a kamaratov nema. Cas travime spolu s deťmi alebo vecer ked zaspia sami-otvoríme si vinko, pozrieme film a tak. Ja by som aj sla na chatu s kamaratmi no vsetci sa uz rozutekali, maju rodiny a mini deti ako aj my. Tak sa vlastne ani neda heh. Ale sme obaja stastni

daganov
21. jún 2020

@bellan nemám pocit, že je všetko u vás v poriadku. Nepísala si, či sa venuje tvojím deťom, to by som veľmi ocenila, ale ak je 5 krát do týždňa s kamarátmi, tak asi ani veľmi nemá čas. Kamaráti by mi samozrejme nevadili, tiež sa stretávam ja so svojími a môj partner so svojími, ale nie je to ani päť krát do mesiaca, nie to ešte do týždňa. on si skrátka žije svoj život, aký si žil, kým ťa spoznal, ibaže má ľahko dostupný sex a ešte mu niekto poskytuje full servis. To by som určite netolerovala, tá domácnosť je obidvoch. U nás varím väčšinou ja, ale nemá problém ani partner, vysávanie, prach, kúpelňa, povešať prádlo a upratať ho do skrine, ale aj umyť obloky nie je pre neho ničím výnimočným. Nemusím mu väčšinou ani nič hovoriť, sám chápe, že ak to urobíme spolu, bude skôr hotovo a môžeme sa venovať tomu, čo nás baví. Tvoj partner je rád v spoločnosti ľudí,k to by tiež nebolo také zlé, ale nemá záujem tráviť čas iba s tebou a to by sa mi nepáčilo.

simuskaaa123
21. jún 2020

Ja mam dcéru z predošlého vzťahu. Oficiálne sme spolu týždeň ale tak stretávame sa dlhšie. Cez týždeň chodíme s malou von, kocikovat a sadnúť si do okolitých miest, keďže sme z dediny rovnakej. A sobotu keď ulozim malú, ideme von len my dvaja, mama moja varuje. A to buď sadnúť alebo ak je tak na zraz alebo s jeho kamarátom zo zrazov.. Ale vždy ideme potom niekde na opustené miesto, sedíme v aute, mojkame sa, rozprávame.. Sex nie, ale proste klasika mazanie no.. Ja mám 21 a on 32

panelacikova
21. jún 2020

@len_nig a po celý čas prdíte 😀 prepáč, spomenula som si na nedávnu tému 😀 😀