Spoločne strávený čas

21. sep 2021

Chcem sa spytat mamiciek ktore pracujete denne od-do, takisto Vasi muzi a mate deti, kolko casu po praci travite spolocne?a co robite spolu? Ked mate samozrejme este domace prace ,varit treba aj ked nie denne a ste z prace unavene. Chodite denne vonku? Ja som nastupila po rodicovskej do prace cca pol roka dozadu a stale mam pocit ze len tak prezivam a moc nezijeme . A to niesme s muzom otrokom domacnosti , aj vonku chodime aspon 2-3x do tyzdna spolu ako rodina. Nejak som si este nezvykla ze niesme uz stale spolu ako ked som bola doma. Kedy ste si zvykli Vy?

elizabet173
21. sep 2021

neviem, čo si predstavuješ pod pojmom žiť. Podľa mňa ak idete ako rodina spolu niekde von 2-3 krát, plus nejaký výlet cez víkend, tak je to akurát. Keď budeš mať dieťa alebo teda deti v škole, bude toho času stráveného spoločne ešte menej, pribudnú školské povinnosti a krúžky. Potom sa to zase preklopí, keď deti odrastú, budú mať svoje záujmy, kamarátov. Máte čas a priestor aj na vlastné záľuby a kamarátov? Myslím, že si ide napr. muž dva krát týždenne zakopať s kamarátmi futbal, alebo zahrať tenis, ty vybehneš do posilky, alebo s kamarátkami na kávu, Ak áno, tak to máte ideálne. Nemusíte predsa ísť denne von, aby ste spolu žili ako rodina, možno sa jednému alebo druhému ani po práci už nechce, môžete sa aj striedať, raz pôjde s dieťaťom jeden, raz druhý. Stretnete sa pri večeri, potom sa ešte chvíľu pohráte, porozprávate.

luccija
21. sep 2021

Asi su všetci na tom podobne🙂keď stíhate ísť cez týždeň 2,3 x von to je ešte super.Uzivaj si to pokým nemáš dieťa v škole a úlohy.Moj muž stíha s nami "žiť" iba v lete, keď je dlho slnko vybehneme na bicykel, Kofolu, kúpať sa..cez jeseň a v zime len prežívame max so psom spolu von.. cez víkend si to dobehneme.Zalezi dokedy pracujete...

eca12
21. sep 2021

Úplne rozumiem, o čom píšeš. Pociťujem to podobne, občas mám až výčitky, či trávime spolu čas dostatočne kvalitne. Máme už aj školáka aj škôlkarky a domáce úlohy nám popritom všetkom zaberajú veľa času, najradšej by som túto povinnosť nemala...A tiež bývam unavená, keď sa vrátim, potrebujem aspoň hodinku pokoj. Potom sa preberiem a snažíme sa ísť von. Niekedy sa nechce ani deťom. Každopádne času na spoločne strávené chvíle je oveľa menej ako na materskej. Podľa mňa treba skrátka robiť iba to, čo je v našich silách.Takýto režim oboch pracujúcich rodičov s malými deťmi je skrátka náročný.

minutka
21. sep 2021

Som mesiac v praci po RD. Maleho vezmem 14:30 zo skolky. Doma sa prezleciem a ideme hned von. Mm pride 16:30 domov. Dnu ani nestihne ist, hned s malym zostava vonku a ja idem dnu, porobim daco, navarim abo oddychnem. 18:30 pride syn dnu, naje sa, okupe, pozrie tv, pohra sa a 19:30 ho idem uspat. Luto mi je za zivotom na materskej. Co uz. Ideme dalej