Pekný deň prajem. Hlavne ma zaujímajú reálne skúsenosti, nie len polemizovanie, bývanie spolu-vy, partner, vaše dieťa a jeho deti. Či ste to v pohode zvladli, či ste si vsetci zvykli, či nebol problem, alebo ak aj bol, či sa to časom zlepšilo. S partnerom by som si vedela predstavit byvat, no nie som si istá, ako to zoberu deti. Niekedy je to snimi ťažké, spravaju sa k sebe nie uplne najkrajsie. A myslim ze ziadne z nich z toho nadsene.
Je to veľmi individuálne a záleží asi aj podľa veku dieťaťa. Kamoš si kúpil byt so ženou a jej dcérou, vtedy mala 12r a nedali to. Mala ho neznášala, ignorovala, osocovala, teda neprijala jeho ako partnera. Ak bol so ženou sám v izbe, mala tam nabehla a nepustila mamu a pod... Po piatich rokoch to vzdali, len kvôli jej dcére. Samozrejme partnerka si nevedela dať s ňou rady. Takže veeelmi záleží aj na konkrétnom dieťati a veku. Inak sa prispôsobujú keď majú 3-5-6rokov a inak sa prispôsobujú keď majú 12-15rokov. Držím palce. Za pokus nič nedáte.
nie som v tejto situacii a mozno je otazka ake velke deti su to...
ak to nie su zrovna babatka (co zrejme nie) tak by som si ich posadila... zvlast ty tvoje, zvlast on svoje a porozpravala sa, ze rozchodom manzelov sa zivot neskoncil a ze vy sa (kvazi rodicia) mate radi a radi by ste spolu byvali a taktiez aby to fungovalo ako rodina. Treba deti ubezpecit ze tymto nestratia svojho rodica, ale ze sa dostanu do sice poskladanej, ale predsa rodiny... treba si vypocut aj ich pre a proti a zodpovedat otazky. Urcite by som do takeho byvania ale isla...
chce to veľa, veľa tolerancie...ale ja by som to nedala. možno keby boli tie deti dospelé. alebo vo veku 15+.
Zvladnut sa to da a moze to fungovat dobre. Dolezite je neuprednostnovat ziadne z deti a dolezite je ich tiez vediet usmernit. Ale to odporucam, aby robil rodic dietata. Musis vsak mat obrovsku davku empatie a tak isto nekonecne vela trpezlivosti. Deti si tuto cestu nebybrali, niektore sa s tym vyrovnaju lahsie, ine tazsie. Treba tomu dat vela casu a zalezi od vela faktorov. Hlavne teda vy ako rodicia musite ku vsetkym pristupovat rovnako, ziadne moje a tvoje deti… travit spolu cas, hrat hry, spolocne aktivity.
Ale ten cas puberty je narocny a ak maju deti tento vek, moze to byt velky problem.
Ale ten, kto ma rozum je dospely a teda vy ako rodicia musite vzdy urobit maximum, aby ste si k sebe nasli cestu, to dieta ta same od seba rado mat nezacne. Cize vzdy musis byt ty ta, ktora urobi prvy krok a hlda cestu. Nerataj, ze to bude fungovat za mesiac. Daj tomu tych mesiacov niekolko. A nehnevaj sa hned, ak sa ti zda nejake dieta rozmaznane a podobne. Malo inu vychovu, nemoze za to. Ak sa ti nieco nepaci, tak to v klude a bez deti preber s partnerom.
Dakujem. Ide o deti uz v pubertalnom veku. 2x 11 rokov a 7.
To on ich má v opatere, či len budú k nemu chodiť ? A tvoje dieťa bude len s vami, či bude chodiť aj k otcovi? A plánujete aj spoločné?
Ja som rozvedená, mám 12r dcéru, on má syna 10r, a nevlastnú osvojenú 16r a máme 2 spoločne.
Jeho deti k nám chodia každý druhý víkend, moja dcéra chodí k otcovi kedy chce.
Kým nezasahovala ich matka do nášho vzťahu, bolo to veľmi dobre, dokonca som sa rozplývala keď sme boli všetci spolu, keby bolo na mne ďalšie 7 deti máme 🤣
No ale keďže majú zakázané od nej aby ma mali radi, majú prikázanie, aby mi robili zle a aby si ma nepripúšťali k telu celkovo, tak je to stále ťažšie a ťažšie. A moja dcéra to tiež vníma, tak sa vzdialuje od môjho priateľa, že prečo by ona mala mať jeho rada, keď oni nemôžu mať radi mňa, že sa bude tak isto správať ako oni. Ale ona nevie byť taká, tak radšej vtedy keď oni majú prísť, ide k otcovi 🙄 sem tam ju presvedčíme aby zostala, ale furt sa vyhovorí, že sa ide učiť, lebo tu sa nedá atď.
Keď tu nie sú jeho deti, všetko v poriadku, kľud, žiaden stres. Mám ich rada, ale tak protivneho chlapca som v živote nezažila. To nie len mne robí zle, ale aj otcovi odvrava, robí bordel, vysmieva sa.
Takže len predychavam a kukám na hodinky, kedy odbije hodina 🙈
Ku každému sa správame rovnako. Žiadne rozdiely. Keď upratuje jeden, aj druhý, keď jeden chce niečo, dáme všetkým, atď.
@tosomja ja si myslim, ze priatelove deti zostanu v jeho opatere. Zatial su zverene jemu, docasne, kym neprebehne "dotahovanie" a dokazovanie na sude. K matke maju chodit 1 tyzden od stredy do piatku, a druhy tyzden na vikend. Ale neraz jedneho nezobrala vobec, a naposledy ani druheho. Dcera je zverena mne, k otcovi chodi kazdy druhy vikend. Spolocne dieta neviem ci budeme mat. Zatial som nad tym az tak velmi nerozmyslala. Ale zas nevylucujem to.
Otázka je, ako dlho sa poznáte, ako dlho sa poznáte s deťmi s či sú vysporiadané s tým, že to tak bude.
Toto závisí na 90% od muža a na 10% od jeho ex. My sme to dali, vzťahy ostali dobre (teda okrem muža s ex, ale tak to zase nikto nečakal)
Zalezi velmi od deti, aj v tom pubertalnom veku sa to da zvladnut. Ak sa budu diat nejake veci, kedy ti budu umyselne ublizivat, toto musi vyriesit ich otec. Ale ak je ta mama aka je, standardne sa deti nezveruju do opatery otca, takze asi to nebude matka roka, je mozne, ze u vas najdu skutocny domov.
nebude