Ahojte
V juli rodim.
Problem je, ze zatial riesime spolocne byvanie s partnerom u mna, kedze zial u neho este neprebehlo majetkove vysporiadanie po rozvode a tak sa nevieme pohnut dalej.
Chcem dom, nech ma nase babo aj terasu, dvor a tak.
Byt mam sice velky 3izb 80m2, no partner ma deti z pred.vztahu a dispozicne nam nestaci, kedze budeme mat babenko.
Do domu, kde zil s ex ja ist nechcem, no nechce tam zostat ani jeho ex, cize caka, ze on ju vyplati.
Tu je problem.
On sa toho domu vzdat nechce, ma k nemuvztah, plus ma blizko rodinu a kusocek pracu.
Na to, aby ju vyplatil nema hotovost.
Dom predat nechce a ja tam zit nedokazem.
Takto sa neskonci sud nikdy. Som z toho smutna, lebo byvanie som chcela mat vyriesene, kym sa drobec narodi
@syslik81 nemam vobec problem predat svoj byt, nemam nan hypo. Novy domcek by nam za to vysiel, nieco mam nasetrene, on takisto.
Problem je, ze on nechce kupovat novy dom, ten jeho mu pripada idealny.
Vraj si zvyknem a bude nam lepsie, rodina pomoze atd.
Z prace by bol doma hned, pomohol s malym a tak.
No ja mam problem s tym, zetam zil s ex, chcem nieco iba nase
@syslik81 deti k nam mozu ist kedy len chcu, maju tu svoju izbicku. Jasne, zmestili by sme sa, kolki ziju aj v mensich bytoch, no predsa len by som radsej mala o tu jednu izbu viac
A ako si to teda tvoj partner predstavuje, keď dom predať nechce a na vyplatenie exmanželky nemá peniaze? Povedala by som, že je úplne srdečne jedno, čo on chce, či nechce. Keď sa majú s bývalou vysporiadať a on nemá peniaze, aby ju vyplatil, tak asi iná možnosť, než to predať, nie je.
@h2 no moze si vziat uver a dolozit co ma nasetrene, no zostane svorc a s dlhom.
To sa nam tiez moc nevidi, nechceme si brat uvery, ked nemusime.
On stale dufa, ze ma presvedci, aby som sla do toho domu
tak predaj svoje byvanie kup si domcek ..ale hlavne pred svadbou/ak vobec daka bude a nech je len a len na teba a on hold bud ukaze ze ta ma rad a pride za vami alebo zistis-ze to asi ten pravy nieje ... nemoze cakat ze sa budes prisposobovat len ty jemu .. treba kompromis
Len neurob tu blbost, ze predas svoj byt.
Akože aby si ty predala svoj byt a z toho by ste ju vyplatili???
@h2 preboha nie.
@syslik81
@h2
@simsalabim baby, ja nemam financny problem. Mozem predat byt a kupit si dom, nebudem ani uver potrebovat, no on to povazuje za zbytocne, kedze dom "mame", ako hovori.
On navrhuje moj byt prenajat, nech mam popri materskej nejake peniazky navyse a byvat u neho v dome.
Dom ma pekny, velky, vsetko ok, ale zil tam s ex a to mi proste vadi a podla neho len vymyslam
pre jeho deti je lepšie keď budú vo svojom, ja si myslím že toto nie je len o tebe.
keď už sa im rozpadla rodina, nech majú aspoň domov. to ty sa s tým vyrovnaj.
Pocuvaj ma, nevadilo ti spravit si dieta s muzom, ktory uz je "pouzity" a ma rodinu, ale do domu kde zil s touto rodinkou nechces ist? Mat tak tvoje problemy.
Ostan v tom krasnom 3i byte, co by ini za to dali. Mozes ist na ihriska, do parku a bars kde bez toho aby dom pozieral peniaze a cas.
A ak sa zase rozidete, tak si on pobali igelitku anemusis riesit to co teraz s ex, ty fajnova next
Tak predaj svoj byt a kúp si dom, ktorý bude len tvoj. Po čase keď sa on s bývalou vysporiada, tak nech si on kúpi nejaky investičný byt a obaja budete Ok.
Osobne neviem co ti tak vadi, ved ho môžte upraviť podľa teba a niektoré veci vymeniť.
Lebo keď to je taky neprekonateľný problém mali ste to mat po riešené skôr ako ste mali dieťa. Lebo keď si obaja postavíte hlavu, nebude šťastní ani jeden a najviac bude trpieť spoločne dieťa.
Ja si myslím, že aj pre jeho deti s ex by bolo super, keby sa môžu vracať do domu, kde spolu žili.
Ak ti takáto maličkosť vadí -byvanie v jeho dome kde býval s ex, tak sa čudujem, že si vôbec išla do vzťahu s chlapom so záväzkami.
Ano baby, ja viem, ze vam to pripada malicherne.
No ja niesom dovod ich rozvodu.
Deti ma uz pomerne velke, 2.stupen zs, k nam mozu prist kedy chcu, maju tu izbicku, mozu zostat kolko len chcu.
Nemusite na mna hned utocit.
@katkine_terapie ved pisem, ze navrhol prenajat, nie predat.
Jezisi baby...
Len s ním nespájajú majetky,ani nič nekupuj.
@katkine_terapie pre pána a kde čítaš, že jej ho káže predať?
autorka preco to aspoň neskusis tam ísť bývať? Veď možno sám keď uvidí, že sa tam necitis dobre tak pristúpi na kúpu niečoho iného
@matullienka ano, toto mi pripada ako fajn napad.
Konecne normalna odpoved.
Je fakt, ze mozno by stacili interierove zmeny, mensia prerabka...vzdy sa mozem potom vratit sem ku mne, keby to neslo. Dakujem za prispevok
Za málo možno si o pár týždňov aj zvykneš a sama prídeš na to že to nie je zlé. Držím palce
@matullienka vdaka.
Mozno mas fakt pravdu.
Bola som tam iba parkrat, vsetko tam zariadovala ona, necitila som sa dobre
vyskusala by som ist do domu a uvidis, byt by som nepredavala, daj tomu cas a uvidis, mozno by si si zvykla. Ja v tomto smere som taka, ze by som ustupila a skusila, ved za to nic nedas si myslim.
veď si to zariaď podľa seba.
Daj preč jej nábytok, zmeň “tapety” a uvidíš. Deťom nechaj izbu, na kuchyni zmeň dvierka atd .. možno sa budeš cítiť lepšie
určite, je to minulosť,
ktorú nezmeníš
ale budúcnosť si sprav podľa seba
držím palce
Ja by som to spravila presne tak ako radia baby. Dajte vymaľovať celý dom tak ty chceš aby si sa tam cítila dobre, vymeniť nábytok v spálni, detské nechaj deťom tak ako je, v obývačke vymen gauč, to je jedno aj keby bol henten nový, krásny. A v kuchyni by som vymenila príbory, misky, taniere, hrnce. Samozrejme návliečky a uteráky tiež.
no tak byvanie ste si mali poriesit skor ako ste spravili dieta-ale je uz neskoro .. ak by ste zalozili jeho dom a tvoj byt nebudete mat na uver na novy plus vyplatenie? dom aj byt do podnajmu a z toho platit uver? ono ziadat od neho aby predal svoje a ty si nechas byt nieje fer .. a tiez opacne .. bud obaja alebo nikto .. este moznost uskromnit sa a vydrzat u teba .. tych deti snad nema tolko aby ste sa nepomestili -ak ich ma len obcas