Spoločné bývanie po rozchode

20. sep 2023

Pekny vecer prajem.
Dnes sme po necelych 2 rokoch ukoncili vztah. Pred polrokom sme si kupili spolocne dom, a aj ked sme uz predtym spolu byvali v byte vyse roka, odvtedy to islo s nami dolu vodou. dohodli sme sa ze sa odstahujem no nebude to hned. Mam tu vela veci a mame psika, ktoreho si beriem so sebou a uz teraz viem ake bude tazke najst podnajom aj so psikom 😰 no nechcem sa ho vzdat, je to moj poklad.
Chcem sa spytat hlavne tych co si tym presli - ako ste prezili to neprijemne dusno po rozchode, kym ste si nasli nove byvanie? Moze to trvat tyzden aj 3 mesiace, no a mne je tazko uz teraz ked si na to pomyslim. Dohodli sme sa ako 2 rozumni ludia, ze si nebudeme robit prieky, veci si rozdelime po dohode a ex ma vyplati z toho co som dala do domu. No aj tak sa budeme v dome obchadzat, aj ked rozchod nesprevadzali nejake extra silne emocie a obaja s nim suhlasime - aj tak je mi to cele neprijemne. Ako sa voci tomu obrnit a prezit to?
Nemozem sa len tak zobrat a odist na cely vikend niekam prec, lebo pes zostane doma a ex mu neda jest ani pit, skratka nebude sa mi onho starat. Potrebujem asi len trochu povzbudit na nadchadzajuce tazke tyzdne..

zooeynka
20. sep 2023

Nie je schopny nakrmit vasho psa? No nic, uplne ho mat u riti. Uz ta vyplatil? Ak nie, tak sa nemusis so stahovkou ponahlat

levandula7
20. sep 2023

byt skús hľadať skôr po známosti cez sociálne siete, bude to jednoduchšie, aj so psíkom 🙂
využi, že je ešte vonku pekné počasie a tráv veľa času mimo domu, aby si sa zbytočne nevystavovala tomu dusnu doma a prišla na iné myšlienky.
a buď vďačná, že ste v dome a nie v garsónke alebo jednoizbáku :D a každý máte nejaký ten priestor pre seba.

autor
20. sep 2023

@zooeynka nie nenakrmi, je to jeden z dovodov preco sme to ukoncili.
Nevyplatil ma, ale nechcem sa rozchadzat v zlom ani tu byt zbytocne dlho nasilu, cakaju nas este vybavovacky ohladne prepisu atd. je to len prvy den a uz mi je neprijemne byt s nim v jednom priestore ked sme ako cudzi ludia.

domkakvet
20. sep 2023

Vychadzate spolu dobre, ale psa nenakrmi, no divne, ale k veci, normalne tam byvaj, je to dom, mas tam hadam nejaku samostatnu izbu.

autor
20. sep 2023

@domkakvet pes si k nemu nikdy nevytvoril vztah a ani on ku psovi, boli preto casto hadky a uz ma to nebavilo, tak s nim radsej odidem.

deti95060810
20. sep 2023

rozchod kvôli psovi? 😨
mala si ho ešte pred vzťahom?

autor
20. sep 2023

@deti95060810 brali sme si ho spolocne, no je to “pes jedneho majitela”. Nikoho okrem mna nemusi a boji sa. Pes nebol samozrejme hlavny dovod rozchodu, neklapalo to po viacerych strankach.