Ahojte, pýtali by ste sa partnera s ktorým žijete v jeho bývaní aj spolu s dieťaťom, či si môžete zavolať na návštevu rodinu keď nebude doma? Alebo by ste sa nepýtali a zavolali si?
Ked v case predpokladanej navstevy nebude doma, oznamila by som mu, ze pride navsteva. Ak ma prist navsteva v case, ked sa doma bude zdrziavat, oznamim mu, ze ocakavam navstevu a opytam sa, ci nema namietky (mohol mat naplanivany iny program/cinnost).
Ale nikdy som si nepytala vyslovene povolenie, ci si smiem pozyvat navstevy, i ked som byvala s muzom v jeho byte - ano, byt bol vylucne v jeho vlastnictve, ale od momentu, ked som sa tam nastahovala, to bola NASA domacnost.
To dieťa je vaše spoločné? Či chápem dobre, že iba tvoje?
@hipuska spoločne 🙂
My sme si doma rovní, čiže nie moje a tvoje bývanie a oznamujeme si návštevy a pýtame sa ci nieje nejaký iný plán, atď podľa mňa je to o komunikácii, jedine žeby nemohol tvoju rodinu/návštevu ani cítiť
Mate spolu dieta, ale Ty si tam u neho len navsteve, ze si potrebujes pytat povolenie? Zaujimave vztahy teraz vladnu v rodinach🙉
@viestta zrejme máš pravdu 🙂 veľa krát sa tu totiž necítim ako doma..
A z akého dôvodu?
otazka moja znie, preco sa tam proste necitis ako doma. v com je problem. ono je podla mna slusne oznamit alebo sa opytat, ci by mu nevadilo ak by niekto proste vtedy a vtedy prisiel
autorka:
ak ide o občasnú návštevu kamarátky (raz za 2-3 týždne na kávu) alebo návštevu rodiny tiež nie príliš frekventovanú (že sa zastaví mama, sestra, hocikto z rodiny, ale s "rozumom"), tak by som sa nepýtala. len by som oznámila /potom/, aký som mala deň a že sa tu zastavil ten a ten...
ak máš návštevy na denne báze a niekoľkohodinové, tak spoločná domácnosť či jeho, toto by sralo aj mňa 😀
Nie nepýtam sa, oznámim, rovnako ako aj on oznámi mne a to nemáme ani spoločne dieťa. A už sa stalo ze návšteva prišla dokonca o par minút skôr ako ja a ani o to nevedel lebo som mu to nestihla oznámiť myslela so. Ze to stihnem kým návšteva dorazi
A prečo sa tam necítiš doma? Lebo je to len jeho bývanie? Alebo ti to vyhadzuje na oči že bývaš u neho? Tak potom je chyba vo vzťahu...
Zalezi aky mate vztah, u nas by som sa nepytala, len by som mu povedala, ze teda chce niekto k nam prist na navstevu ze ci mu to vtedy vyhovuje. Inak ee, predsa len sme rodina, sme spolu tak neriesim.
Jemine, pisem ako Madar, ale snad aj bez tej predlozky v mojom predchadzajucom prispevku bolo jasne, co som myslela-opravit sa to uz neda🙂
Zakladatelka-ak sa tam necitis ako doma, tak je to divne. Mate spolu dieta, co viac spolu mozete mat? A na upratovanie a varenie si tam dobra? Ci ako to vlastne mate?
myslím, že by si najprv mala riešiť to divné vo vašom vzťahu - necítiš sa doma v "jeho byte", zjavne sa bojíš, čo povie na tvoju návštevu... keď vyriešiš toto, vyriešia sa aj návštevy, to je momentálne len zástupný problém
@marty_4 proste cítim že bývanie nie je moje..
@sense na oči mi to nevyhadzuje, len môj pocit je taký, ani to neviem presne opísať, keď si mám zavolať návštevu tak necítim že by som ju volala ku nám ale k nemu, necítim že mám na to nárok bez jeho “povolenia”..
@dskjhfdlkdjhl vo varení sa zvykneme striedať, aspoň keď nie je v práci ..
@danica2711 áno, mala by som to riešiť, len nejak neviem ako na to… on ma vždy “lepšie” argumenty a ja sa radšej vykaslem na riešenie nejakého problému..
no neviem, sama vidis, ze to len ty mas taky pocit ohladom byvania, jednoducho mu povedz ze by si rada zavolala na navstevu rodinu a je to 🙂
@lobic no asi sa bojím reakcie, že čo na to povie, nakoľko nemá moju rodinu úplne v láske ..
Ale pokial nebude doma, tak si myslim, ze by to nemal byt az taky problem.
Lezie to z teba,ako z chlpatej deky....
Čiže, tvoj priateľ nemá rád tvoju rodinu, takže ked je doma si ich nemôžeš pozvať, ked on neni doma, chxes to využiť ze prídu,ale máš strach sa ho aj opýtať na to,fi vôbec? Celkovo tam je problém v komunikácii, a co tie "argumenty"? Ze si s nim už riešila byvanie,aby bolo vase spoločné,a on sa k tomu nema? ...
Tak potom je problém vo vašom vzťahu keď máš z toho zlý pocit.... Alebo čisto v tebe...
Ale dočítala som ostatné tvoje komentáre... Čiže on nemá rád tvoju rodinu a ty sa bojíš ich zavolať lebo zrejme by to potom riešil. Tak ich chceš zavolať kým nebude doma, ale nevuies ci toas urobiť na tajnása alebo ci mu o tom povedať aby ta nevymakol mahodou
Normálne plánujeme návštevy spolu neustále, žiadne prekvapenia, ani mne by sa to nepáčilo, ani drahému ;)
No aj ja byvam u priatela, necitim sa tu uplne ako ked som byvala vo svojom (nemozem si to tu zariadit podla seba), ale rozhodne to beriem, ze som doma. Ohladom navstev sa dohadujeme, ale to len preto, aby sme boli doma, pripadne, ci nam nebude v danom termine vadit, ak niekto pride. Ale to je normalna komunikacia, ziaden strach alebo obavy. Pokial by niekto dosiel, kym som tu sama a neni to uplne planovane, urcite by som mu to povedala po jeho prichode, on mi tiez vravi rovnako, ked sa bavime o tom, aky sme mali den, tak ked niekto za nim skoci, kym som v praci. Pokial ide o navstevu na noc, tak to sa bavime bezne, ako som uz pisala, dohadujeme sa, ci nam termin vyhovuje a teda, ci ta dana osoba dojde, alebo nie (nemoze tu byt viac osob ako 1 par, pripadne s dietatom lebo mame maly byt). Raz som tu dokonca mala rodicov na vikend, ked bol priatel prec, ale to sa ospravedlnil, ze ak im nebude vadit, ze on tu nebude, ked pridu, nech kludne dojdu (byvame fakt daleko od rodicov a on mal uz dlhodobo plany na ten vikend, len nasi navrhli, ze je to jediny vikend, kedy by im cesta k nam vyhovovala).
Otazka podla mna skor je, ci je to spravny vztah, ked sa bojis reakcie, necitis sa tam doma a nemate radi svoje rodiny?
no tak naďalej kašli na riešenie problémov, prajem ti veľa šťastia. Čo si vlastne chcela získať z tejto diskusie?
My to riešime aj v spoločnom bývaní a manželstve, že sa proste opýtam, či by nevadilo ak by vtedy a vtedy ten a ten prišiel. Podľa mňa je to normálna otázka
Ty už si to tu riesila, vsak? Minimálne mi príde slušné oznámiť mu, ze ti príde navsteva. Záleží taktiež, ci ide o návštevu raz za mesiac alebo ta návšteva travi u Vas cele dni, ked on tam nie je.