Ahojte ako by ste vnímali ak by vám partner povedal ,že nejakú vašu spoločnú nehnuteľnosť -byvanie do ktorej máte dať aj vy peniaze chce kúpiť cez svoju firmu,šli by ste do toho ?
nie
Nie
Ak by bola polka moja, preco nie. Ale to neviem, ci to takto funguje cez firmu. Ide mu odpis majetku?
chce si ho dať do nákladov- na odpisy, ak to chce kúpiť cez firmu, tak nech to kúpi- ale iba zo svojich peňazí- alebo potom riešte podielové vlastníctvo napr.: 50/50 alebo podľa toho kto koľko dá peňazí- len tu je riziko, že ak mu tá firma skrachuje alebo bude mať dlžoby ten firemný podiel pôjde do dražby- neodporúčam ti niečo kupovať napoly s nejakou firmou
Určite nie
@santosanto a čo v prípade nedajbože rozvodu a BSM ako sa takýto majetok delí? Patrí firme však?
Nie, nech to teda kúpi jeho firma. To čo bude na papieri, nech sa zhoduje s realitou.
Nedávaj do toho peniaze a v pohode. Bývať môžeš aj v byte, ktorý je napísaný na firmu...
Len nikdy neinvestuj peniaze do niečoho, čo ti nepatrí. Setri si na svoje.
byt by patril firme, nie tvojmu manželovi, takže sa tu nedá hovoriť o BSM- jediná možnosť ako som už písal by bolo podielové vlastníctvo napr. ty 50% firma 50%
V prípade rozchodu a byt by bol kúpený celý na firmu- byt by stále patril firme - ty by si nemala nič
Ak by som nebola spolocnik firmy s 50% podielom, tak by som urcite do kupy bytu na firmu nesla...a ani tam nic hodnotne nekupovala... Bude to jeho majetok v jeho firme... Jeho rozumiem z hladiska odpisov nakladov, ale pre teba maximalne nevyhodne... Ja by som do toho nesla vobec...
určite nie...