Spoločné bývanie a rozchod

domkakvet
17. dec 2023

Ahojte, pisem za kamaratku, chcela by som jej poradit, da sa zit v spolocnej domacnosti po rozchode, co od toho moze ocakavat? Dakujem.

muchacici
17. dec 2023

@domkakvet Podľa mňa somarina jak traky

deti95060810
17. dec 2023

dá sa...ak sa stretnú normálne povahy...
švagriná býva s ex už niekoľko rokov v ich spoločnom dome a naďalej vychovávajú aj deti.
akoby sa nechumelilo. 🙄

lindous
17. dec 2023

Mám pár kamarátov čo takto chvíľu fungovali, rodiny ďaleko, nebolo kam inam ísť, nájsť niečo vlastné sa nedá zo dňa na deň… asi veľmi záleží na okolnostiach rozchodu, ale prežili to vcelku v pohode… čo si pamätám, že kamoš hovoril, tak najviac divné mu bolo uvedomiť si, že keď ex neprišla večer domov, že ho do toho vlastne nič, ale predsa sa bál o ňu stále a podobne… asi treba proste stále nejak v rozumnej miere komunikovať a snažiť sa to čo najrýchlejšie vyriešiť, po odsťahovaní prišla úľava

kris_tin257
17. dec 2023

Je to veľmi nepríjemné, treba si čím skôr nájsť niečo iné 👍

karolinakr
17. dec 2023

naschvály

domkakvet
autor
17. dec 2023

@karolinakr toho sa boji asi najviac, co napriklad?

karolinakr
17. dec 2023

ked nevydržíte obaja v jednej miestnosti a budete si robit naschvaly, je načase odisť..

noami12
17. dec 2023

@domkakvet áno poznám jedných z rodiny, po rozvode spolu naďalej žijú v jednej domácnosti dokonca si vychádzajú aj lepšie než keď boli spolu 🙂

rebrambora
17. dec 2023

Da sa, ak su obidvaja normalny a dohodnu sa.

hugger
18. dec 2023

Aký bol dôvod rozchodu?
Aký je dôvod že zostávajú spolu?
Je to dočasné riešenie alebo plánujú zostať dlhodobo?
Na rozchode sa dohodli alebo jedna zo strán rozchod nechce?
Deti?

Riziká
1. ak jedna zo strán rozchod nechce zhoršuje sa jej schopnosť odpútať sa od bývalého partnera keďže ho stretáva denne
2. Schopnosť nadviazať nový vzťah je pre oboch veľmi obmedzená (vieš si predstaviť ísť na rande a mimochodom spomenúť že s ex bývaš pod jednou strechou?)

karolinakr
18. dec 2023

@hugger 😅

h2
18. dec 2023

Keď som sa rozišla po 10 rokoch s bývalým priateľom, bývali sme spolu v mojom 1 izbovom byte. Nechcela som byť sviňa, tak som mu dala čas, koľko potrebuje, aby si našiel iné bývanie a odsťahoval sa. Trvalo to dosť dlho, tuším 3 či 4 mesiace, ale nemala som to srdce vyraziť ho. Snažila som sa byť čo možno najmenej doma, on vlastne tak isto. Keď sa nerozídu vyslovene v zlom, tak sa to dá zvládnuť.

karolinakr
18. dec 2023

@hugger ja sa smejem na to, že ked novemu partnerovi na prvom rande povieš, že byvaš ex, ešte si sa zo spalne neodsťahoval, ten nechapavy vyraz si viem predstaviť 😅

zmrzlinka2021
18. dec 2023

@domkakvet
Nevidim dovod preco nie.
Ved takto ludia bezne funguju v sharovanych bytoch. Frajer bude mat vlastnu izbu, ona lvastnu

ibatanecnica
18. dec 2023

@karolinakr tak zase do 3-4 mesiacov by sa snáď mohol odsťahovať a za ten čas sa asi nepohrniem do ďalšieho vzťahu. Iné je, ak je rodina, majú deti, nemajú sa ako finančne vyrobnať. Ale tiež si neviem predstaviť chodiť s niekým, kto býva v jednej domácnosti s ex a spávajú v jednej miestnosti. Ak sú tam deti neni, nevidím dôvod, prečo by mali spolu bývať po dlhšom čase. Každý si dokáže nájsť bývanie v priebehu pár mesiacov.

karolinakr
18. dec 2023

@ibatanecnica jedna pani je tak či veriš alebo neveriš, 20 rokov po rozvode v jednej domacnosti, a to si už vôbec neviem predstaviť, robia si naschvaly, chlap je agresivny, ona sa neodstahuje, lebo peniaze nema a čaka dokonca vyplatenie, hoci byt bol vždy písaný na muža a už sú starí takže z mojho pohľadu ona si tak zbabrala život, ako nikto..jej muža nemusi zaujimať, že roztradala všetky peniaze..Ja by som takto žit nemohla, stačilo mi, ked som so sestrou bola pohada, čo za naprieky tu stvarala, po mesiaci som bola na konci s nervami nieto ešte xy rokov - smer psychiatria

ibatanecnica
18. dec 2023

@karolinakr aj jedna moja známa takto žije s ex, lebo nemajú na ďalšie bývanie. On jej teda tiež spríjemňuje život. Ale čo spraví. Ak sú tam deti, tak je situácia iná. Ale ak je človek sám, slobodný, snáď je schopný sa o seba postarať a ísť ďalej.

mandzula
18. dec 2023

My s ex sme takto zili cca mesiac, kym si nenasiel nove byvanie. Kedze sme obaja rozumni ludia a bolo tam aj dieta, nic zle sa nedialo. Dlhsie by to vsak realne nebolo, kedze obaja sme zacinali nove vztahy.

katkami123
18. dec 2023

A čo urobí kamoška, keď si tam jej ex z nejakej akcie občas dotiahne inú? Pusti nahlas hudbu, až ich nepočuje? 😀 Ráno jej prichysta raňajky?

ibatanecnica
18. dec 2023

@katkami123 pridá sa do trojky 😂. ale teraz vážne. Toto nepochopím, prečo by niekto slobodný, zostával bývať s ex? Veď ak je to bývanie spoločné, tak sa vyrovnáme, ak nie, tak ten, komu nepatrí , si nájde iné a hotovo. A ak by hľadal spolubývajúceho na zníženie nákladov na bývanie, tak radšej niekoho cudzieho ako ex.

katkami123
18. dec 2023

@ibatanecnica
Alebo dá rady ako to má rád 😅.

lindus_esterka
18. dec 2023

@domkakvet Záleží, kolko po rozchode tak chcete fungovat. Ja som tak s ex zila asi 3mes - jednak najom nejde skoncit zo dna na den a jednak nájsť nehnuteľnosť a vybavit hypo cosi trvá. V našom pripade priamoumerne s postupom času rástla ponorka 😀

domkakvet
autor
18. dec 2023

@domkakvet dakujem vsetkym za odpovede.