Spoločné bývanie a očakávania

29. mar 2024

ahojte baby...chcela by som nadhodiť tému spoločného bývania s partnerom a celkového naladenia ....tešili ste sa na to alebo vo vás bola aj určitá dávka neistoty?

jamimo
29. mar 2024

myslím si, že spoločné bývanie by malo byť povinné pred uzatvorením sobáša a splodením dieťaťa...zistením mnohého v spoločnej domácnosti by sa dalo predchádzať mnohým problémom v budúcnosti.
U nás to plynulo automaticky, prirodzene od veku 20.rokov. Žiadne obavy a sklamania 😉

bolarazjedna
29. mar 2024

Tešila som sa... Jedine som sa obávala, aby sa s tým nás vzťah nepokazil, ľúbila som ho moc, a nechcela som, aby sa to zmenilo...aby sme náhodou nezistili, že nám spolu neklape...

zuzanka.zuzu
29. mar 2024

@bolarazjedna že sa spoločným bývaním vzťah pokazí je predsa len lepšie zistiť pred svadbou než po svadbe 😉

vkatush
29. mar 2024

U nás to bolo prirodzené, ani netušíme ako kedy presne sa to stalo a už sme bývali spolu. Absolútne žiadna neistota, strach alebo nejaké negatívne pocity. A ani po 5 rokoch nonstop spolu nemáme ponorku 😂

Určite by si to mal každý pár pred svadbou vyskúšať, nech vedia o svojich zvykoch, zlozvykoch, (ne)čistotnosti, výchove, prístupe k domácim prácam, životu,... Tieto veci sa na káve alebo v kine nenaučíš o druhom.

majlo1234
29. mar 2024

Ja som z toho bola nervozna, bola som zvyknuta predtym byvat sama, uplne sukromie na vsetko. Muz bol jediny frajer, s ktorym som byvala, bolo to pre mna nove, uz len sa naucit vysrat s niekym doma bolo tazke😂 a vsetky ostatne veci. Ale bolo to to najlepsie, posunulo to nas vztah

bolarazjedna
29. mar 2024

@zuzanka.zuzu áno, samozrejme, toho som si (bola) vedomá... Ale chápeš.... Bolo by to sklamanie to zistenie...

egonsk
29. mar 2024

S kazdou frajerkou som chcel co najskor spolocne byvat, aby sme co najskor zistili, ci k sebe pasujeme... Takmer zasadne maju problem so spolocnym byvanim baby, cim to je, ak ich city su uprimne, necham kazdemu na vlastnom uvazeni.
Chodit s niekym (teda stretavat sa, hoci aj denne) dlhe mesiace , alebo roky a nebyvat spolu, povazujem za zabity cas. Ludia sa dokazu aj dlho pretvarovat a kadeco tajit, co sa zvycajne rychlo odhali iba pri spolocnom byvani, spoluziti.

stanulienkat
29. mar 2024

@majlo1234 mas tam krasny preklep.😁

majka36912
29. mar 2024

Niet dovod na neistotu, ak ma vztah buducnost, spolocne byvanie ho iba posilni, ak nie, aspon budete vediet, na com ste.
S byvalym sme spolu zacali byvat cca po roku a uz po par tyzdnoch som vedela, ze to bude cele zle. Gejmil na compe, nemal zaujem najst si pracu, takze ja som mala 2 roboty, aby som utiahla domacnost a po 3 rokoch spolocneho zivota mi nakoniec povedal, ze miluje inu a ze ci snad nechcem od zivota viac 😃 Takze po tejto skusenosti som presne vedela, co uz od zivota v ziadnom pripadne nechcem 😃
S terajsim partnerom sme spolu zacali byvat po par mesiacoch a sme spolu 9ty rok a som spokojna. Nie je to nijaka velka laska, silny osial alebo nieco podobne, ale mame pekne a harmonicke partnerstvo, kazdy do neho prispievame niecim inym a sice riad neumyje po jedle, ale kazdy jeden srobik mam doma vzdy poutahovany a vsetky chlapske prace spravi na 110%, takze som vdacna, ze nam to takto super funguje.

zazrak1991
29. mar 2024

My sme s mužom začali spolu bývať tak nejak neplánovane ale u svokrovcov..najskôr som tam bola cez víkend ,potom aj pár dní v týždni a potom stále. Po necelom pol roku sme sa presťahovali do bytu ,hrozne sme sa tešili že budeme sami lebo u svokrovcov bola ešte aj muzova sestra a keď som tam začala bývať ja ,potichu si tam aj ona nasťahovala frajera 😁 takže súkromie 0. Prvé dva mesiace čo sme boli sami sme sa viac menej len hádali 😁 zrazu bolo všetko len na nás a obaja sme mali iné návyky ...potom sa to utriaslo ,zladili sme sa a už bolo dobre. Ale teda prvé mesiace bývania sú veľká skúška vzťahu , či príde to zladenie alebo nie 🤷‍♀️

majlo1234
30. mar 2024

@stanulienkat nemaam, ci?😇

stanulienkat
30. mar 2024

@majlo1234 to vysrat tam asi malo byt, ze? Som blondyna..😂

majlo1234
30. mar 2024

@stanulienkat ano, to mi robilo najvacsi problem😂 ale aj sa mi spalo tazko zo zaciatku, ak si myslela na to

kris_tin257
30. mar 2024

No ja som sa tešila riadne, každý sme totiž mali svoj byt a vkuse sme riešili kto kde bude spať a čo na koľko dní si ma zobrať veci a už nás to nebavilo vkuse riešiť 😊 a už sme chceli začať plánovať rodinu tak to pekne vyšlo jedno s druhým 😊

mqkm
30. mar 2024

je to zivotna skuska, a moze to vyjst alebo nemusi, vel vztahov sa skonci tym ze su hadky a nemaju to manzelske puto co by ich spojilo zasa naspat. Nemozes len k nemu chodit na vikend pokialste len vo vztahu? Ak sa chces za neho vydat, tak by si nemala u neho byvat.
Mne mamka nedovolila, a som vydata. A ani ja nedovolim svojej dcerke. A ani babka nedovolila mojej make..