Ahojte trosku by som rozbehla tému s ktorou aktualne bojujem a to je spoločne bývanie v frajerom. Sme z iných miest každý tu ma pracu. Ide o to že polovička nechce ísť do žiadneho iného spoločného bývania ako je dom kde žije (je rodičovský nie jeho) ak som aj navrhla že teda hľadajme niečo stále to uzavrie že dočasne bývanie mame A teda nebude hľadať žiadne iné a sťahovať sa v živote x krát. Má proste predstavu že z tohto bývania kde žije sa raz presťahujeme do domu snov aký budeme chcieť.mne sa bývanie kde žije nepáči a necítim sa tam dobre , za robotou budem musieť dochádzať pričom on to bude mat tak 3min od bývania…
Vlastne neviem ako sa rozumne baviť na tuto tému. Vždy to vyústi že sa pohadame…
Býva tam s rodičmi, či sám?
Už som tu čítala veľmi podobný príbeh, dom postavený vedla rodičovského a ešte mu ani nepatril
myslím že on už svoj dom snov má
Má svoj dom menom mama hotel
@sednaja to je úplne jedno či tam býva s rodičmi alebo sám, autorka tam nikdy nebude "paňou domu"
tema ako cez kopirák tu už bola, nie tak dávno...
Ukonči vzťah nemá záujem sa ani odsťahovať ani nič riešiť a ani sa neprispôsobi tebe nemá záujem.Jeho vysnivaný dom je mama hotel.Nič nebude tvoje všetko len spoločne jeho mama bude paňou domua TY budeš mať nálepku prisťahovalca do ich domu.Prepáč za mňa taký chlap nikdy. Ked pôjdeš bývať k nim budeš mať fakt peklo.Odid s kratšej cesty toto TI naozaj treba že budete žiť všetci na kope aj so svokrovcami ved nikdy nebudeš mať pokoj.Do všetkého sa budu miešať.A ked budeš nervozna tak TI ukažu dvere a pôjdeš prepáč asi s holým zádkom.
@zuzanka.zuzu Máš možno svoju skúsenosť, ja mám tiež a je to teda pekelný rozdiel, či je tam s rodičmi, či bez. Okrem toho, otázka bola adresovaná na autorku.
@sednaja nie, ja nemám žiadnu takúto skúsenosť preboha 😂 ale čítam si na koňovi príspevky a veru všetky sú na jedno kopyto... a to, že ty bývaš/bývala si u svokrovcov a bolo dobre znamená, že si výnimka a nie pravidlo 😀
Kolko mate rokov, ako dlho ste spolu?
Na tvojom mieste beriem hypo a jednoizbak pre seba. Kym sa on rozkyve, teda ak vobec by som ho neriesila. Otazne je vobec, ci chces byt s niekym, kto ta ma uz teraz v pazi.
Ja by som mu dala zbohom. Ak ti nevide hypo, nevadi, dnes je to brutal. Ale hladala by som moznost ako si zarobit, nasetrit a rozhodnut sa kde, s kym a ako chcem zit.
@zuzanka.zuzu Nič také, čo píšeš som predsa neuviedla. Dokonca som neuviedla, že je to moja osobná skúsenosť. Poznám skrátka len prípady, kedy chlap/žena nechceli odísť z rodičovského domu, pričom v jednom prípade išlo len o dom a v druhom nešlo o dom, ale o to, že nechceli odísť od maminho cicku. Ani jeden vzťah neskončil dobre, ale to len kvôli tomu, že na "domáceho" mali veľký vplyv jeho rodičia. Každopádne, osobne odporúčam bývať (či už v rodičovskom dome alebo v podnájme) do chvíle, kým sa mladý pár neusadí - BEZ RODIČOV.
@svetlonos obaja sme +- okolo 30 a sme spolu takmer 2 roky.. tiež som rozmýšľala týmto štýlom že si radšej zobrať hypo alebo nejaký prenájom a ďalej sa uvidí no nemám najmenej rokov na nejake šaškovanie..
Skôr sa zaujímal iný pohľad lebo mám kamošky ktoré by veľmi rady utekali za takým mužom no ja mám nato asi iný pohľad ..
Tak tu mas dost velku 🚩 a to je, ze s tebou nechce komunikovat.
Byvat spolu s rodicmi? V ziadnom pripade. Na moj vkus vo vasom pripade planovat buducnost a po dvoch rokoch vztahu okolo 30 nebyvat este spolu je cudne. V takom veku clovek už vie, co chce.
Vau 30 a stale pri mamicke nech je aky chce ale toto nevesti nic dobre
Mne prídu 30-tnici stále žijúci v detskej izbe s rodičmi doslova odpudivy.
Proste večné decká odmietajúce konečne dospieť a prebrať za seba zodpovednosť. Hlavne ze sa chce raz sťahovať do vysnivaneho domu 😂😂 a už aj niečo preto spravil? Okrem fantazirovania?
A si si istá ze pri tom snívani o imaginarnom dome ráta aj s tebou? Lebo po dvoch rokoch vzťahu spoločne bývanie vyskúšať odmieta, tvoje argumenty prečo nechceš bývať s jeho rodičmi úplne ignoruje, riešenie nenavrhne žiadne....
Byt tebou ak môžeš kúp si ten byt sama a hentomu zaspatemu šípkovemu ruženkovi daj ultimátum ze buďto dospelosť s tebou alebo nech si ostane pricucnuty na mamkinom cecku ale sám
A za akym muzom by utekali? Takym, ktory sa nechce odtrhnut od maminky a rodicovskeho domu, ktory bude jeho mozno o 30 rokov?
Moj ex mal uz napisany mensi domcek po rodičoch na seba, malu sme okolo 20 rokov.
Perspektívnu prácu s vyhliadkou fajn zarobku a karierneho postupu. Brali s
e potom spolu hypo na starsi dm, zial on len koli tomu, aby som sa s nim nerozisla. Rok na to nastal rozchod. Takze som si v tej dobe mohla rafsej vziat hypo sama na jednoizbak. Ten by som aj jednoduchsie prenajala, i hypo by bola nizsia.
Hlad na seba, my sme mali 25 pri hypo. Ty uz velmi nemas na co cakat. Ja nehovorim, ze on musi byt zly, len mate rozdielne predstavy o zivote a to nerobi dobrotu.
nasťahovať sa k +/- 30-ročnému frajerovi do jeho detskej izbičky v dome jeho rodičov? Ďakujem, neprosím. Nikdy.
Autorka ale keď chceš nejaké rozumne argumenty pre priatela prečo si najskôr skúsiť bývanie pred stavbou
- kým si s niekym vezmem hypo do konca života potrebujem zistiť ako sa mi s ním býva, ako by fungovala domácnosť a to nikdy nezistim u rodičov, lebo v rodičovskom dome platia ich pravidlá.
- ako chce navrhovať dom, ako bude vedieť co chce a nechce v kuchyni keď v nej nevari a neupratuje, ako bude vedieť koľko WC v dome chce keď nevie koľko trvá jeho vyčistenie, bude chcieť spojené s kúpeľňou ci zvlášť, aké kúrenie tam bude, ste otuzilci alebo teplomilny - ako to zisti keď s tebou nikdy nebýval? Ako môže stavať nejaký dom snov keď nikdy v živote sám nežil?
- ako chcete vôbec vyberať pozemok, vyberať materiály, dizajn keď sa nedokážete zhodnúť na takejto základnej veci ako bývanie na skúšku bez hadky.
- Bude vôbec niekedy ochotný a schopný brat do úvahy tvoj názor na nieco. Lebo takto sa s partnerom/partnerkou nejedná - ja chcem bývať len a len tu, nikde inde a ty sa s tým zmier alebo vypadni... Aj pri hľadaní prenájmu je to vždy o dohode, jemu sa paci to, jej zas to a nejako sa snažia nájsť niečo kde budú spokojný obidvaja.
Ja by som to riešila takto...navrhni mu,že pôjdeš bývať k jeho rodičom, ale si zoberiete byt na hypotéku zatiaľ sú ešte ako také úroky.
Ty možno pôjdeš na materskú keďže máte +-30 a tak nemusíš riešiť svoju prácu. Zamestnaj sa zatiaľ v jeho okolí. Byt dajte do prenájmu, aby ste sa vám platila hypotéka a možno niečo zostane aj na šetrenie. Bude to taká poistka keby ste nevedeli zostať bývať s rodičmi. Bývať s rodičmi by bola výhoda keby ste si rozumeli. Ušetrili by ste na bývaní a možno by Ti padlo vhod keby sa Ti mal kto postarať o deti keď by ste ich v budúcnosti mali.
Je nezrely odstahovat sa od rodicov