Ahojte, s priateľom sme spolu vyše 2 roky, doteraz sme bývali u mňa, on mal svoj byt v podnájme a nedávno ho predal a obzerá sa po novom byte (trochu väčšom ako mám ja). Nie sme zasnúbení, ani sa k tomu zatiaľ neschyľuje a byt ide kupovať on sám s tým, že by sme sa tam presťahovali, kedze je vacsi a teraz by som do prenajmu dala ja ten svoj. Dnes ma ale velmi zarazilo, ked na mna vybehol, ze si do svojho bytu da co chce, kedze to plati on, ze snad si nebudem ja listovat katalogy a vyberat kuchynu ktoru ma on zaplatit, ze on tiez nevyberal nic v mojom byte (ten som kupovala asi polroka predtym nez sme sa spoznali, cize to ani nebolo mozne, ked som mu to povedala tak len odpoved ze mam na vsetko vyhovorku).. proste ma zarazilo, ako sa k tomu postavil. ani by mi nenapadlo spisat mu zoznam veci, ktore sa mi pacia a ktore ma ist kupit, ale cakala som, ze namiesto toho co povedal by povedal napr ze ho zaujima aj moj nazor a ze bude rad ked spolocne pozrieme niektore veci a ze by ho zaujimalo aj to, co sa paci mne. Neviem si predstavit ze ak by to bolo naopak a kupovala by som byt ja, ze by som ho takto okrikovala ze su to moje peniaze tak ze nebude do nicoho hovorit a proste smola. Co si o tom myslite? Napzaj ma to velmi zarazilo. Nepride mi to ako spravanie cloveka ktory s partnerom rata do buducna…
@martina803 povedz mu, že si do toho bytu skutočne môže dať to, čo chce, vrátane partnerky, ale teba nech vynechá, Takto sa skutočne nespráva muž, ktorý sa chystá tam žiť s tebou
Takýto vzťah asi veľmi nemá zmysel, či? ... ja osobne by som s partnerom, s ktorým počítam, riešila spoločné bývanie, spoločnú hypotéku atď. ... v tomto prípade by som s happy endom nepočítala ... my s mužom sme riešili tak, že najprv predal svoj byt on, bývali sme zatiaľ v mojom, potom sme SPOLU kúpili na hypotéku väčší byt, následne som predala svoju garsónku ...
Juuj toto su take tie prve znaky. Muz ktory ta miluje a s tebou planuje buducnost sa potesi ak prilozis ruku a pomozes mu minimalne s vyberom, aby byt trochu dychal aj tvojou dusou. Naozaj nevyzera, ze by s tebou pocital do buducna a ak aj ano, tak je somar za take spravanie.
@martina803 U mna by toto bol koniec. S takym clovekom si viac nemam co povedat. A dobre,ze sa vyfarbil teraz a nie neskor,keby ste uz mali deti.
nechápem odkiaľ tých chlapov beriete 🙈 samé individua česť výnimkám
normálny chlap ti v kuchyni povie, že zlato tutok musí byť umyvačka (kvôli odtoku a vode) a je rád, že ostatné zariadiš, vyberieš a on na to mrkne jedným okom od futbalu...
určite by som nedávala byt do prenájmu, pretože to čo popisuješ nie je normálny vývoj vzťahu
Co to znamena? Nechce si nechat poradit pri vybere, alebo nechce do svojho bytu kupit presne taku kuchynu, obyvacku,... aka sa paci tebe? Kazdy ma pravo si zariadit byt za tazko zarobene peniaze, ako sa paci jemu a nie ako sa paci niekomu inemu, s kym su spolu iba dva roky. Ty si to pravo mala, ked si si zariadila byt sama.
Ak nema vkus, tak chapem tieto vyhrady. Ale ak ho ma, tak nie je co riesit. Ste spolu iba dva roky. Moze vam to spolu vydrzat a nemusi. Ak sa o pol roka rozidete, jemu zostane byt, ktory zariadil podla niekoho ineho. Ty si uz prec a jemu sa v byte ani nepaci.
Miesto tychto veci treba riesit, ci ma rad deti, ci sa vie o ne postarat, ci ma pracu, ci je na neho spolah, ked bude problem, ci sa o neho da opriet, ci ti posle vyzivne, ak budete mat deti,... nez riesit, ci zariadi svoj novy byt podla mna alebo nie. Mala by si mat poradne slovo, nie rozhodujuce.
Ty by si sa snim mala hnet rozist. Alebo snim zit 2r v tom jeho a nech to mà cele podla seba .. prenajat ten tvoj byt stym ze ho o 2roky predas a kupis si vacsi a az potom sa snim rozides ., Ale to je dost na dlho a Mozno ani nepotrebujes vacsi byt len mensieho blbca vo svojom zivote.
@liljana ten byt este ani nie je kupeny, ja som zatial ani nenaznacila ze by sa mi nieco do toho bytu pacilo a ako hovorim, absolutne mi nejde o to aby som mu urobila zoznam ktore veci ma do bytu kupit, ale len o to, aby mi bezdovodne zacal vykrikovat ze to bude jeho byt, on si tam da co chce lebo to bude kupovat za svoje peniaze. Keby takto zareagoval po tom co mu ukazem otrasny ruzovy gauc a ze ja ho proste chcem a ma ho ist kupit tak chapem jeho reakciu, ale toto vzniklo z nicoho nic. Mne by len prislo normálne aby miesto toho povedal ze ho zaujima AJ moj nazor, ze chce vediet co sa paci AJ mne, atd, asi chapes co tym chcem povedat🙂
@martina803 presne tak, normálny chlap za predpokladu, že tam idete bývať spolu, by sa pýtal čo sa ti páči, aby si sa tam cítila dobre, veď to bude aj tvoj domov, jeho správanie je choré a veľa vypovedá o jeho osobnosti, dobre si to rozmysli...pretože totok nevyzerá, že mu na tebe záleží...
Kľudne sa ťa opýtať mohol. Aké veci sa páčia tebe. To že by sa rozhodol sám je jedna vec a to že by si mu mohla povedať svoj názor je vec druha. Ak z ničoho nič na teba toto vybalil tak si myslím že s tebou neráta do budúcna a ak aj áno tak tak to chceš žiť ja by som žiť takto nechcela že by som mala chlapa a ten čo by povedal tak by bola a ja by som nemohla povedať svoj názor na veci a rozhodoval iba ON. To aj by som to takto nebola ochotná vo vzťahu pokračovať. TY si len pekné nechaj svoj byt lebo ked sa takto chova teraz tak kedykoľvek si zmysli a nedajbože si nejakú nájde teba vyhodí na ulicu. A tak budeš mať kam ísť bez starosti. Nepredávaj svoj byt ani keby ťa prehováral. Toto mi nepríde normálne že sa ťa nepýtal základnú vec či sa TI niečo páči. Môj priateľ má tiež dom aj ja a normálne sme hovorili jeden druhému čo sa nám páči ON mne v dome a ja jemu tiež a urobili sme kompromis ale že z ničoho nič by začal jačať že si sám všetko zariadi tak to by som s takým nebola. Keby ste aj boli spolu mne príde že do ničoho by si nemohla hovoriť iba ON by všetko rozhodoval čo sa kúpi, kde sa pôjde nič by si nemohla mať podľa seba ver mi. Ja by som tento vzťah ukončila. A poslednú tvoju vetu s tvojho príspevku si vystihla do bodky. MY ženy máme aj intuíciu a ked TI toto šepká vieš že to nie je správne. Za mňa moja rada ukončí to kým je čas.
@martina803 ahoj, no dnes kupovať byt a zariadiť nie je vôbec sranda.. ja presne takto reagujem keď mám svoj plán a niekto mi chce do toho kafrať.. možno je len nervózny a bojí sa či mu to výde, alebo nechce do bytu moc investovať..ja úplne často počúvam chlapov, že žena si vybrala zbytočne,,drahú,, kuchyňu atd a pritom chudáci nemajú prehľad o cenách.. keď kuchyňa začína od 800€ tak niektorí si myslia že tá kuchyňa bude stáť 800€😃 nechaj ho tak, ešte ťa bude prosiť aby si mu pomohla😃 a buď rada ze ťa do toho neťahá, je to jeho byt, ty máš svoj, niekde je príčina prečo tak zareagoval, možno je to len na neho moc robiť takéto vážne rozhodnutia a vôbec to nesúvisí že s tebou do budúcna neráta.. ale zasa na druhej strane pozoruj a v takýchto vypätých situáciách sa krásne ukazuje jeho povaha a charakter..
@martina803 tvoja posledná veta to vystihla. Plus keď takto vybuchlo z ničoho nič, tak to je úplne mimo. Pusti si podcast Ako si nezobrať teľa zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Mnohé tu nariekaju, ako sa ten ich zmenil časom. Blbosť, len si nevšímali podstatné veci. Tento podcast ti ukáže, čo si všímať, či je ozaj schopný lásky a vzťahu. A len otázka - keď ti vykrikuje peniaze - kým ste bývali u teba, predpokladám, že ti platil polovicu nákladov na bývanie. Ale zisk, ktorý mal on z prenájmu svojho bytu jedine vďaka tomu, že mohol žiť u teba len za náklady, išiel asi celý jemu, či?
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
@any_soj dnes bol pozriet byt a dohodol sa, ze ho kupi a zajtra podpise zmluvy.. ale bol ho pozriet s otcom, nie so mnou, tak asi je to jasne
@martina803 mrzí ma to :( ale nie sú všetci takí... ❤️
@martina803 skus pockat, ale moj nazor je taky, ze ked tam idete byvat obidvaja, tak by sa tie veci mali pacit obidvom. Urcite take nabytky existuju. Nieco by sa naslo. Ak k tomu ani takto nepristúpi, a este sa ti to aj nebude páčiť, budes sa tam cítiť nepríjemne a to by mu nevadilo?
@martina803 ja by som tam ani nesla po takejto reakcii. Nech sa tam prestahuje sam. Ako nie je povinny ta nikam vodit, ani aby si nabytok vyberala, ale ten pristup je taky aky je 🤷♀️. Ale nebud na neho neprijemna zla ci hystericka. Ber to totalne s nadhladom a sebavedomim, s usmevom. Ale hentake spravanie si vypros
@martina803 a ako ste to mali financne poriesene, kym byval u teba? Zaujimalo by ma to, aj vase platove pomery, ci zarabate cca rovnako alebo jeden z vas o dost viac, nie presna suma, samozrejme.
Tak nech si SVOJ byt zariadi sam, ale sledovala by som ho. Naozaj ta ani nezavola, ked bude kupovat gauc, ze pozriet na webstranke? Potom si myslim, ze tam byvat nebudes. Mi pride, ze je na teba alergicky, ved je normalne, ze nabytok sa vybera s niekym, napriklad s nami bola aj kamoska, ked sme zariadovali cely byt. Mozno s tebou nerad nakupuje, mozno po 2 rokoch uz opadla ta prvotna zamilovanost. Aby on uz nemal vyhliadnutu inu spolubyvajucu alebo mu mozno jeho otec nasadil chrobaka do hlavy. Pockala by som, pripadne skusila rozhovor s triezvou hlavou, aby si zistila, ci vobec s tebou pocita alebo aj obliecky si kupi sam, aby mu ta nepripominali o par mesiacov. Hlavne nekric, nepros, nevydieraj, len sleduj, vyckavaj a urob si zaver sama.
@martina803 Ak s niekým chcem v budúcnosti žiť, tak.plánujeme spoločne, vyberáme spoločne, byt je spoločný atď.
@martina803 a to len tak ste sedeli a on zrazu vybehol ze si do bytu kupi co on bude chciet a nenecha si do toho hovorit? To sa mi nejako nezda, skus porozmyslat co tomu predchadzalo.
@martina803 No, podla mna s tebou do buducna zial urcite nerata. Radsej to ukonc zavcasu a hladaj niekoho kto za to stoji, nepremarni dalsie roky. ...ked je mu uz v tejto ,najzamilovanejsej, faze ukradnute co si myslis a ako by malo vyzerat nove spolocne byvanie, aby sa tam obaja citili dobre, v buducnosti bude tiez robit len to co chce on. Vzdy bude len moje a tvoje ale nikdy nase. ...a ked raz zostanes na rodicovskej, to ,jeho, sa bude zveladovat a ,tvoje, chradnut. A este aby ti to nevycital :(
@martina803 toto je choré, ta reakcia vystihla veľa, zazila som niečo podobné, ale v štýle že som nemohla už zariadenom byte nič premiestniť alebo zmeniť čo nebolo podľa neho a nikdy sa to nezmenilo. Cize v tom zmysle: Bud sa prisposob alebo choď preč
@miadi ty to vieš vždy tak krásne vystihnut
@martina803 Bezne sa k takymto temam nevyjadrujem tak jednoznacne, ale za mna to tiez nie je partner pre buducnost. Nech je to akakolvek povaha, myslim, ze byt mal ist pozriet aj s tebou, aspon si nechat potlapkat po ramene, aby ste mohli spolu hikat, aky je ten byt super. A ze tak vybehol na teba za taku vec... Ja by som to zobrala z kratsej cesty. Mrzi ma to. Ale vsetko sa deje kvoli niecomu a vsetko zle je na nieco dobre, mozno by si s chumajom stratila dalsich x rokov. Drzim palce.
Nevieme ako a preco tak ta komunikacia prebehla. A ci vobec tak prebehla. Urcite by som sa citila dotknuta, ale na druhej strane nehystercila by som. Je to jeho byt a jeho vec. Ty si tu a teraz a byt ma nastalo. Je pragmatik. Aj ked na nazor sa ta opytat mohol.
A neviem, co maju vsetky zeny so spolocnou hypo. Ona ma svoj byt, on bude mat svoj byt. Perfektna konstelacia.
@martina803 keby to s tebou myslel vážne, už ste manželia. Lenže si iba prechodná stanica, čo ti teraz aj naznačil. Mužovi, ktorému na žene záleží sa takto nespráva.
@martina803 posledná veta to vystihla