Spodní susedia nás stále klopkajú

lenka2710
28. nov 2021

Baby idem sa len vyrozprávať alebo možno pocut nejakú radu, od niekoho kto zažíva to co my! Máme dve deti 7 ročnú a 18 mesačneho, problém je v tom, že my v tom byte nesmieme dokopy nič, za všetko aleze za všetko nám susedia vyklopkavaju! Začalo to hneď ako sme sa pred 6 rokmi nasťahovali a trvá to do dnes, deti nemôžu vôbec nič, nedajbože keď staršia náhodou prebehne cez byt, alebo malému dačo spadne a už sa klope! Nemohol byť na brušku na koberci, lebo kopkal nozkami, keď začal stvornozkovat, tak katastrofa sama o sebe! Dali sme koberce do detskej, na chodbu, v obyvke mam dva a na jednom ešte penové puzzle, aby sa malý mal kde aspon hrať, je to na hlavu, nemôžem ho nechať ani chvíľu samého, aby mu náhodou nenapadlo niečo hodiť alebo mu dačo nepadlo z rúk! Som z toho psychicky vyčerpaná, lebo striehnem ako ostriez celý deň! Už ma raz zastavila, či musím vysávať 4krat za deň, alebo co stále presúvame nábytok, nič také sa u nás nedeje! Dokonca raz sme sedeli na gauči, čítali knižku a zase buchala, to teda neviem co také počula! V piatok už muž dostal nervy a išiel tam za ňou a ani dvere mu neotvorila, aby si to vydiskutovali! Čo by ste robili?? Dá sa niečo vôbec robit??

sense
28. nov 2021

By som jej vyklopkavanie ignorovala, a preftym sa jej este spytala ci jej nevadi ze vobevc dychame

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
28. nov 2021

@lenka2710 byvate vo vašom alebo len prenajatom ? Al v prenajatom kontaktovala by som majiteľa. Ak vo vašom mala by som odteraz susedov na háku. Keď nerobíš úmyselne nejaký hluk, alebo party alebo co, tak je to podľa mňa v poriadku. Deti sú deti a robia jednoducho hluk. Mali sme tiež takého suseda pod nami. Malý sa hral, behal po byte a on už klopal. Dokonca mu vadilo, že pes strnga s pazurikmi keď chodí po dlažbe. Treba takým ľuďom na rovinu povedať, že máte malé deti a tie sa hrajú. Nebudete teraz po spickach kvôli nim chodiť. Okrem toho nocny kľud začína o 10 večer. Ak majú stále nejaký problém a vadí im každý zvuk mali by sa odsťahovať na samotu. Normálne žite preboha, nemôžete byť u vás doma ako na klincoch. A keď príde opäť tak by som jej riadne vyčistila žalúdok.

lenka2710
autor
28. nov 2021

@sense je to hrozne, keď ideme s prechádzky domov, s nechuťou otváram dvere, lebo viem, čo zasa nastane! Už v marci na mňa vyskočila s tým, že nech sa teším, že ma dala predvolat na úrad, asi si myslela ze pôjdem z toho do kolien alebo co! Už je december a nič! Vtedy mal malý 9 mesiacov takže sa chcela ísť sťažovať na 9mesacne dieťa, ved mne samej by mi tam bolo trápne ešte aj za ňu

lenka2710
autor
28. nov 2021

Bývame v našom, ale ona nechodí klopat na dvere, bud trieska o radiátor alebo do podlahy a vyššie som písala, že si to nuž s ňou šiel vydiskutovať, že čo jej stále vadí a ani dvere neotvorila

martulik6
28. nov 2021

Jednoznacne ju odchytit a si to vydiskutovat. To nie je mozne, aby si striehla cely den na dieta, aby daco nespadlo....Ignoruj susedov, pokial to nie je po 22hod. by som jej asi odklopala aj ja a vobec sa s tym nezatazovala. Viem, lahko sa mi hovori, ked sa to mna netyka, ale to nie je normalne, aby sa deti nemohli spokojne hrat.A vysavat? Aj keby som vysavala kazdu hodinu, je to moja vec...Ignoruj ju, s usmevom na tvari

janka95
28. nov 2021

Ži normálne. Nebudeš celú svoju rodinu obmedzovať kvôli švacnutej susede. Ani by ma nehlo. Nevsimat si. Keď bude mať problém príde zaklopať na dvere nie búchať na stenu 🙂

pribinak
28. nov 2021

@lenka2710 tak by som ju poslala do riti až by jej zle bolo. Ako aby som mala stres doma dýchať. Ale by som urobila s deckami diskotéku, pozvala aj kamosky, aby vedela čo je to hluk

roja01
28. nov 2021

@lenka2710 viem, je to na nervy, ale co keby ste si to prestali vsimat. Viem, neda sa celkom, kedze ide o buchanie, ale skuste to zobrat tak, ze niekomu napr. huci v uchu a neda sa to vyliecit, tak sa da s tym da iba zmierit a nevsimat si. Ak sa neda vobec, tak potom buchajte naspat.
Ja nie som za boj a naprieky, urobte si z toho zart. Ty zaklopes mne, ja tebe. Ved sme susedia....😁.
Ak by sa jednalo o susedov, ktori su zlostni a panovacni, tak im vysvetlite, ze dokial deti nevyrastu, tak bude nad nimi prirodzene trocha hluk a ked to nevedia pochopit, tak preco si nezozenu byt pod strechou alebo dom.

lenka2710
autor
28. nov 2021

@martulik6 koľkokrát som chodievala po kamoškach a keď som videla, čo tie deti dokážu, normálne mi ľúto bolo tých mojich! A pritom doobeda som vonku, cez obed malý spi, staršia je doobeda v škole, poobede sa učíme a večer keď je počasie ok, ešte aj po tme sa ideme aspoň na chvíľku prejsť, koberce sme dali, penové puzzle položili, staršiu stále okrikujem až nebeha a chodí normálne a mladší tomu aj tak nechápe

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
28. nov 2021

@lenka2710 vôbec by som sa tým nezaoberala, ži si ako doteraz, búchanie ignoruj, prinajhoršom ju odchyť najlepšie aj s mužom a povedz jej, že ak chce absolútne ticho, musí žiť na samote, ty hluk po 22,00 nerobíš. A môže ťa dávať predvolávať aj na lampáreň, týrať by som sa od niekoho nenechala a svoje deti by som nijako neobmedzovala, ak sa nevozia v byte na odrážadle, alebo nehrajú futbal

hradnapani
28. nov 2021

@lenka2710 riesenie nepoznam, prezivam to iste, ale viem, ze tieto spory podstatne prispeli k mojim zdravotnym problemom a vycerpaniu, uz dopredu som nervozna, deti stale okrikujem, kebyze mozem, odidem hned, ale nie je to take jednoduche teraz najst vyhovujuci byt. Ale pomalicky si od toho budujem odstup, ale velmi mi to nejde. U nas ani nie ze klopkanie, ale buchanie po radiatoroch, hadky na chodbe a ohovaranie kadetade...

iritka
28. nov 2021

@lenka2710 nenechavaj sa obmedzovat, kym neni cas nocneho pokoja alebo nerobia deti blazninec ale sa len normalne hraju odbuchni naspat a neries. alebo ju udaj ty za obtazovanie.

lenka2710
autor
28. nov 2021

Ved jasne, ze kde sú deti, tam je prirodzene hluk, ale proste nevysvetlis! Keď som tam šla, lebo už mi liezlo na nervy, že malý ani len stvornozkovat nemôže, podskakovala tam ako na nitke a stále dokola to isté, že bývame na byte, že mame dodržiavať domovy poriadok, doteraz neviem, čo také z neho nedodržiavam 🤷‍♀️ a ze nech nevysavam láskavo doobeda, lebo jej syna to rusi a nemoze spať po nočnej atď

jahodka11
28. nov 2021

podla toho,co pises,by som ju ignorovala...evidentne sa snazite byt ticho a byt mili a slusni susedia... takze co s nou? nepocuje nahodou od inych susedov nieco? sa mi to nezda...

lenka2710
autor
28. nov 2021

@elizabet173 neblázni, všetky veľké auta co malý podostával ma u mojej mamy na dome a odrazadla to ešte ani nemá a určite nie v byte! Ide o normálne fungovanie, ved každá ktorá mala deti, vieme, že maličké deti ani tak nechodia ako dupkaju a behajú a to ze mu veci padajú z rúk?? Ja som dospela a mne koľkokrát niečo tresne na zem a nieto ešte takému drobcovi! Ale je to tak, že čím viac ustupujeme, tým je to horšie, človek sa už všelijako snaží aby dobre bolo a furt je zle

jane1987
28. nov 2021

@lenka2710 raz by toto spravila, letim dolu a vydiskutujem si to s nou. A ved pokojne nech to riesi s uradom, vysmeju ju. Toto je chore, nikdy by som svoju rodinu v beznom ziti neobmedzovala....

anika
28. nov 2021

@lenka2710 takym susedom by vadil aj trepot anjelskych kridel od vas, ja by som si robola, co uznam za vhodne ja, nie susedia

lenka2710
autor
28. nov 2021

@anika presne si to vystihla, ešte aby sa človek vo vlastnom lietať naučil 😜

lilitela
28. nov 2021

@lenka2710 Prestahovat. Viem, ze tazke, ale moze byt ze su to naprd panelaky, poobhliadnut sa po niecom inom, v niektorym bytoch pocut aj prdnutie a v niektorych ani nevies ze mas susedov.
Dalsia vec - zatlkat, popierat. My ? Nie, to asi niekto iny. Preco ti to radim? No, sama pises, ze na vas klopkala, ani ste nic nerobili, cize musela pocut nieco ine, co ste vy uz ale nepoculi (napriklad z este nizsieho bytu, alebo nejak krizom ( a uz to automaticky zvalila na vas). Ty si v takom strese, ze si uz privlastnis aj to co si neurobila. Ja som ako decko mala podobnu situaciu, za bieleho dna, suseda mala vtedy batola, mna take nieco ani nenapadlo, ze bude poobede spinkat, som si pustila hudbu, ked som prisla zo skoly. Vsak dospeli by mali byt v robote, nie? Tak som uvazovala. Mozno to bolo aj trochu hlasnejsie. Za chvilu nam niekto zvoni pri dverach, otvorim, a slusne ale nahnevane sa ma pyta, ci to mozem dat tichsie, ja ze ano, samozrejme, povedala, ze jej spi dieta (ja som sa poucila, ze uz nemusim tak nahlas pustat), a este mi povedala, ze uz som na vas klopkala na radiator (panelakovy syndrom 🙂 ) a ste mi odklopkala. Ja ze nie, to som nebola ja. (lebo to bola pravda, asi som to cez tu hudbu ani nepocula). Takze z toho som sa poucila zase, ze nie vzdy som vsetko povinna pocut.
Takze sice ty budes klamat, ze to nerobite vy, ale ja uz by som to popierala, lebo je to uz tyranizovanie. Pripadne ju "postras", ze ano pani, vybavujem Vam meranie hluku, podte dohodneme sa, kedy by vam to vyhovovalo, pridu odbornici Vam to domov pomerat, ci je to nieco mimo normu, lebo viete, nerada vas obtazujem hlukom, aby ste vedeli, ci si mate dat urobit stropne odhlucnenie, oni vam spravia aj cenovu kalkulaciu a viete, oni budu zaroven merat aj u nas aby zistili ci fakt robime taki strasny hluk, a zistia aky je tam rozdiel... ukazes jej ze nieco pre to robite a zaroven ju podla mna odstrasis, lebo ked si predtsavi, ze co vsetko bude musiet absolvovat... a este by som jej povedala, ze posleme tie vysledky potom spolu na ten urad, co ste spominala, dobre?
PS: Asi su to starsi ludia, ze? Cely den doma, ponorka, nervy napnute... ci nie?

lenka2710
autor
28. nov 2021

@lilitela áno je to dôchodkyňa a žije tam so slobodnym synom alebo dvoma, presne neviem! Preto je to teraz horšie, celých 6 rokov to bolo tak, že od jari do jesene je kľud a ako náhle podajú čas a skoro je tma, dokopy nič sa nedá, tak sedí doma a len klope, či je ráno 8 hodín, 11 hodín pred obedom, poobede, večer, proste stále!
Bude to aj panelákom, v lete nám robili balkóny a keď ten robotník skočil z toho lešenia k nám na balkón, tak to isto počuli aj o tri vchody ďalej! Muž hovoril, je stavbár, že su tu duté panely a môže sa aj na mihalnice postaviť, iné to nebude

jordana111
28. nov 2021

@lenka2710 Pre boha sú to deti a hádam nerušíš nočný klud keby mali to co máme my nad nami tak by sa zbláznili od rána 4:00 do minimálne jednej v noci buchot divné zvuky býva tam starší manželský pár mysleli sme si ze tam majú bowlingovu dráhu bez srandy 😆 zistili sme ze ta teta ma choditko ale to nieje možné aby taký rachot robila nonstop 😪

iwesska
28. nov 2021

Aj my sme takych mali. Podotykam mlada rodina s dietatom! Len o par rokov starsim a takym,ze kde ho posadili,tam ho nasli. No velice im nebol pochuti nas hypoš,ktory behal,skakal dzavotal. Ze mu mame dat predpisat lieky😂 A ja ze jasne,nech si da on Lexaurin a bude mu to jedno😂 A vrchol bolo,ked mal 2,5r.a bol chory, sa prisiel sused rano stazovat,ze celu noc kaslal a ich 6-tak sa nevyspal🤦🏻‍♀️ A muz mu hovori,ze co mame s tym robit,ze ani my sme nespali. A on ze hej? Vyzera to,ze vy spite a on place a kasle dalej🤦🏻‍♀️(reval,lebo som mu sople odsavala). A do mna 1200 V 👹😂 Nabehla som ku dveram, nevyspata,ukaslana tiez a tak som mu vynadala,ze odvtedy viac neprisiel😂 Ako jasne,respektujem ranny a nocny klud,deti od malicka ucim,ze nesmu dupat,hazdat loptu o zem/stenu a pod. Ale aby niekomu vadilo,ze dieta kasle,tak to je moc. O par rokov sa pekne v tichosti odstahovali a iny sused nam hovoril,ze mu povedali,ze kvoli nam😂 A nech. Teraz mame taku zlatu rodinu s malymi detmi,ze sa ich aj pytame,ci im nevadi,ked sa deti obcas pobiju,pokricia,poskacu. Ze nie,ze vsak ich mozno caka to iste😂

lucka114
28. nov 2021

@lenka2710 ak sú všetky tie sťažnosti a vyklopkavania neopodstatnené, normálne by som jej klopala a búchala naspäť a nech si trhnu...

callisia
28. nov 2021

@lenka2710 čím viac sa budeš snažiť, tým to bude horšie. Máme skúsenosť s takými susedmi. Pomohla iba totálna ignorácia. Hneď sa nám lepšie dýcha. Keďže vidia, že my máme na háku a ani neoplácame zlo zlom, ani na ich sprosté reči nereagujeme, tak toho je menej až to takmer prestalo. Ona je proste na koni keď vidí aké máš z toho nervy. Radím ti z osobnej skúsenosti. IGNORUJ.

kate_cs
28. nov 2021

Nenechaj sa šikanovať vo vlastnom. Nechaj deti dychat a žiť, keď suseda klope, ani si to nevšímaj, po čase už podľa mňa na to nebudeš reagovať a možno jej vynadá sused pod ňou, lebo keď búcha na radiátor, musia to počuť aj pod ňou. Keď je to od 6:00 do 22:00 nemôže ti nič. Aj keby políciu na teba a deti zavolala. Zas nehovorím, robiť jej napriek, to nie je cesta, ale normálne funguj ako ty a deti potrebujete. Alebo predajte byt a choďte do domu. Nie je nad pokoj.

elizabet173
28. nov 2021

@lenka2710 neobmedzovala by som deti a nahúkala na ňu, kúpila štuple do uší a dala jej ich do schránky, ani náhodou by som nebola kvôli nej v strese

lenka2710
autor
28. nov 2021

@callisia ved sa snažím, ale nedá mi to proste! A keď náhodou mame návštevu s deťmi, sa hanbím ako pes, keď trieska ako nepricetna! Návšteva len hlavou krúti a nechápe! Keby som toto vedela, ani zadarmo ten byt nechcem a to sme sa pýtali bývalých majiteľov na susedov! A ze v pohode, nad nimi nebýva nikto a spodok neriešia, pritom mali dvojičky, dvoch chlapcov, ktorí, keď sme prišli po kľúče, skákali z kuchynskej linky 😂

akcul13
28. nov 2021

@lenka2710 mame podobných starych susedov pod nami a to bol hlavny dovod,preco sme sa rozhodli, ze chceme stavat dom