Pekny vecer. Ak by mi niekto vedel poradiť ci sa da súdnou cestou vyžiadať spätne vyživovacia povinnosť za dva roky. Moj bývalý partner sa rozhodol nas vztah ukoncit v den ked som mu oznámila ze som tehotna. No teraz mal maly 2roky. neprispieval mi ziadnim spôsobom ani pocas tehotenstva a ani ked sa mi narodil syn okrem výživného na maleho co nam určil sud. Dakujem za info
Skusit to mozes vzdy, nejaka šanca je vzdy. ale musis uviesť dovod preco si si nepožiadala skor. Musis mat dovod, napr. ze si mala ústnu dohodu
Tak neako nejasne si opisala situaciu. 🤔
@ladyblcha
@pribinak teraz som sa nejako stratila, že neplatil nič okrem toho, čo mal určené súdom, posledná veta mi nejak ušla ...
@77zuzka7 Ak platil to, čo súd pred dvomi rokmi určil, tak nemáš čo navyše spätne žiadať. A ani nemôžeš chcieť niečo nad rámec súdom stanoveného výživného. Ak chceš zvýšiť výživné, tak nie spätne. Ak neplatil čo určil súd, tak samozrejme to vymáhať môžeš. Každopádne bolo by najlepšie, keby si zrozumiteľne napísala, čo vlastne potrebuješ.
@77zuzka7 musela by si preukázať, že ti nejaké vážne dôvody bránili v tom, aby si si podala o výživné skôr, napríklad si bola dlhodobo chorá, inak je nepravdepodobné, že by ti bolo výživné priznané spätne za dva roky.