Mali ste obdobie kedy ste si mysleli, že už sa z toho von nedostanete a bolo to neskôr lepšie? Idem sa zblázniť zo svojho života, zrútilo sa mi všetko ako domček z karát. Netuším vôbec ako a kam mám smerovať svoj život, v ničom nevidím zmysel. ☹ Mám žiaľ iba gymnázium takže neviem ani kam sa zamestnam bez školy. ☹ Som na všetko úplne sama, bez rodinnej podpory a aj bez priateľa, s ktorým sme sa rozišli taktiež som v cudzom meste nikoho tu nemám. ☹
Ospravedlňujem sa za výlev.
Máš maturitu, nie si celkom bez školy. Nemáš chlapa a predpokladám že ani deti, čiže máš veeeľa možností a voľné ruky a pritom nízke životné náklady. Ak nemáš niekoho, o koho sa musíš starať alebo nejaké veľké dlhy, si vlastne slobodný človek bez záväzkov, to zas nie je také zlé pre začiatok.
Skús hocičo - buď sa zamestnať, alebo sa dať dokopy psychicky, alebo sa venuj koníčkom, choď cestovať, proste si skús vymyslieť niečo, čo ťa bude tešiť. Ber to ako nový začiatok, ideš hore 🙂 Veľa šťastia!
Kľudne mi napíš ak budem môcť, pomôžem🙂
Aj s gymplom sa da zamestnat. Hlavne, ze mas maturitu. Vsak v obchodoch ci fabrikach pracuju ludia s roznymi skolami. Na zaciatok by som hladala nieco s ubytovanim. 2-3 mesiace to vydrzat na ubytovni, a ked budes mat po skusobnej, hladat zdielane byvanie. Na zaciatok ozaj treba plat a byvat. Postupne to pojde. Casom si mozes urobit nejaku kurz alebo externe vysoku skolu. Len sa neutapat, ale hladat.
Neospravedlnuj sa. Je super, ze to dostanes zo seba von, nehromadis v sebe napatie a mozno niekto pomoze. Je tu vela roznych osudov. Niekde to klbko zmatku rozmotavat zacat musis.
- musis ostat v cudzom meste?
- nevratis sa domov?
- kamaratky- spoluziacky zo skoly?
- poobzerat sa po brigade, praci?
Zamestnaj.sa - aj hlavu, aj kvoli prezitiu. nestran sa ludi, skus zabudnut na stroskotany vztah, najdi si cosi, co ta bude bavit - sport, rucne prace, vencenie psov v utulkoch....casom verim, ze toto budes brat len ako zly sen✊️🍀
Nenapísala si základnú vec ... čo si urobila/robíš pre to, aby si sa z toho dna dostala? ... lebo ľutovať sa vie každý ...
@ddaassuullaa budem od ďalšieho mesiaca na najom bytu sama. V tom meste ostať chcem, nemám kam inam ísť.
Kamarátky a kamaráti majú už vlastné životy.
@dzulli1980 Mam právo byť smutná, zomlelo sa to za posledné dva dni, teda ešte nemám smer a preto som napísala aj tu. Niekedy netreba sa vyvyšovať, ale ísť ďalej ak nemáš čo k téme. V živote som sa neľutovala, mala som už rôzne zlé situácie, táto je nová a aj smútok je súčasť procesu.
....cize si v najme a uz ho budes platit.sama? Dobre to chapem? Skus si najst spolubyvajucu....hladat brigady, pracu. Mas.maturitu aj cudziehi jazyka a vseobecne vzdelanie. Chodit, hladat, niekde zacat treba. Nelakat sa odmietnutia. S jazykom skus recepcnu v hoteli napr...pocasie sa zlepsuje, sup na prechadzku, citat si na lavicke v parku...potulovat sa aj bezcielne.
Vela ludi ma take obdobia, treba vydrzat a ist dalej a zamestnat sa mozes ako casnicka, predavacka, recepcna, je vela moznosti.
Nevyvyšujem sa ... zažila som také sračky, oproti ktorým sú tieto Tvoje nič ... bola som vysoko tehotná, keď môjmu najbližšiemu človeku diagnostikovali rakovinu pankreasu, atď., atď. ... proste sa hrab, nájdi si robotu, všetko sa pre niečo deje ... pokiaľ je to také čerstvé, jednoducho rev, porozbíjaj taniere, proste si uľav ... no nikdy sa takto neopúšťaj ... lebo jediný človek, ktorému môžeš veriť na 100% si Ty sama ...
To je fajn, ze si na dne a mas sa od coho odraziť. Skus si najst spolubývajúcu kym nezačnes zarábať, chod googlit pracu, priprav si pekny zivotopis. Maturitu mas, to je plus. Alebo si sprav nejaky rekvalifikačný kurz. Neviem co ta bavi. Zamysli sa. V najhoršom si daj inzerat, ze ponukas upratovacie sluzby. To ze nemas chlapa je posledny problem a aj to prebolí.
@dzulli1980 Ak nevieš čo k téme choď ďalej. Tiež som prišla o svoje dieťa, žiaľ po znasilneni,bola som tyraná, zomrel mi kamarát, rodinni príslušníci v priebehu pár mesiacov, mam diagnostikovanu chorobu... Ale toto nebola podstata tejto témy. Preto som ti napísala, že naozaj tu nie je priestor na vyvyšovanie sa.
Ale teraz mám ďalšiu situáciu a už som unavená než k veciam doteraz. To je celé. Netvrdím, že budem sa ľutovať ďalšie roky. Verím, že nie.
Pri každej jednej reakcii na mňa píšeš nové a nové skutočnosti, ktoré si v úvodnom príspevku nespomenula ... tam bol problém len ten, že máš len gymnázium, že si sa rozišla s frajerom, nevieš ako ďalej atď. ... furt nabaľuješ a nabaľuješ ... za mňa je toto vymyslená téma ... ver, že keby si zažila to, čo píšeš, kvôli takejto "malichernosti" na dno nepadáš.
Ano mala som jedno take obdobie, ked som si myslela, ze z tohoto sa uz neda nijako vyviaznut. Vobec som netusila, co mam dalej robit, bola som v soku z toho, co sa mi stalo a nevidela som ziadne svetlo na konci tunela. Aj tomu pocitu hovorim, "kracanie v tme". Proste clovek ide a netusi kam, nikde ziadne svetlo a ani netusi, ci sa netoci v kruhu. Ale ono sa to proste vyvrbilo a bola z toho nakoniec asi aj najlepsia skusebost, aku sama so sebou mam.Lebo uvidela som na vlastne oci svoju zivotaschopnost a silne stranky, ktore mi to nakoniec pomohli prekonat. Ono fakt v tej krize casto clovek uvidi, co si moze na sebe vazit.
Zlatíčko, niekedy prídu aj blbé dni. Vykričať alebo poriadne sa vyspať. Hlboký nádych, výdych. Bude lepšie. Prídu aj tie pekné dni, len treba vydržať. Neboj sa, bude aj dobre. 😉 Prajem všetko dobré, nech sa Ti darí.
@dzulli1980 Pozri, minulosť neriešim. Len mi nedá ak niekto má tendenciu zlahcovat iného problémy tým, že povie ako on sa má zle a ten druhý mam byť za to vďačný. Rada by som bola keby som si nič z toho nezažila. Dostala som sa z toho vtedy za podpory blízkych a seba. Dnes som inde. Ale žiaľ už som unavená a aj takáto pre teba "maličkosť" je pre mňa teraz vážna vec. Nevytahovala som to lebo aktuálne ma trápi diametrálne iná vec.
Ver, či never. Je to na tebe. Nemusí byť žiaľ všetko vymyslené.
@ddaassuullaa Áno, budem platiť sama to je ten problém a brigády ktoré som mala mi to neutiahnu. S cudzím jazykom si nie som vôbec istá, musím sa nejako v ňom zlepšiť aby som bola schopná sa uchádzať o prácu aj skrz jazyka. A ďakujem za podporu. ❤️
Ahoj, neuvažuješ o práci v zahraničí ? Ja byt na Tvojom mieste , nerozmýšľam a idem do zahraničia, keď Ta tu nič nedrzí ...
@mima999 Netuším kam, čo by som robila, jazyk mám naozaj na slabej úrovni. Nepredstavujem si, že zajdem za hranice a bude to lepšie. Netuším ani aký štát by bol pre mňa dobrou voľbou.
Aj ja som mala jazyk zlý, ale naučíš sa. Keď budeš musieť komunikovať, nebudeš mat na výber. Ja si pamätám, ako som si každý večer pred spaním pripravovala s "google translate" konverzaciu na ďalší deň 🙂 Po krátkom čase som sa rozhovorila a dokonca boli dni, keď som už v nemčine aj rozmýšľala . Keď búdu vidieť, že si šikovná, nedostatky v jazyku Ti prepáčia . Ja som začínala ako opatrovateľka v AT ... áno, nie je to pre každého, ale mne to nevadilo ...Bolo to pred cca 10 rokmi, teraz netuším, aké sú možnosti, ale verím, že nikde nie je horšie ako na SK...
Mas teraz kooooopec volneho casu. Kazdy stav ma aj svoje vyhody. Len ich musis vyhrabat.
Takze zacni trebars zlepsovat cudzi jazyk. A mozno by si teda mohla zvazit daku VS externe, ak mas pocit, ze sa nevies zamestnat.
Hlavne si uvedom, ze doterajsi cas si vcelku premrhala, co sa zlepsovania tyka. Boli zle veci, co sa ti stali, ale urcite bol aj cas na sebe pracovat.
Trochu si sa zrejme zastagnovala v obdobi, ked si mala priatela, lebo vsak to nejak fungovalo, tak si necitila potrebu sa zabezpecit na cas, ked by si bola na vsetko sama.
Teraz to uz vidis.
Ale pre zmenu mas teraz volny cas (a rozhodnut si o nom) to zacat menit.
Skus trebars pohladat dakeho lektora v okoli, co by s tebou komunikoval len v tom jazyku. Zacni pocuvat filmy v tom jazyku. A snazit sa aj titulky mat co najskor v tom jazyku, nie v slovencine/cestine.
Pozri si navody na youtube a zacni si vyrabat zaujimave doplnky do bytu. Celkom to pozdvihne naladu a sebavedomie, ked clovek nieco pekne vlastnymi rukami dokaze (nielen si kupi). Plus je to presne podla teba a nie je to drahe.
Ak si o sebe napriklad myslis, ze nevies dobre varit/piect, zacni teraz skusat a ucit sa (davky sekni na polovicu, kedze si sama). Mas na to cas a nemusis pocuvat zbytocnu kritiku a demotivujuce frflanie, ked aj sama vies, ze sa to tentoraz este nepodarilo.
Ked si potom najdes noveho priatela a navaris mu, uz ho z bytu nedostanes 🙂 .
Clovek sa citi sam a deprimovany a ma obavy z noveho stavu v zivote (ktory ani nechcel), ale daju sa najst vyhody (malokedy nedaju). Treba si ich uvedomit a zacat uzivat.
Hľadaj rýchlo k sebe niekoho do podnajmu
Nad dobrovolnictvom cez work away si nerozmýšľala? Byt mladá, bez záväzkov (decka, hypo, práca) zbalim sa a idem.
Pozri rozchod boli, či máš 20, 40 alebo 60. Stratíš milovaného človeka, je normálne ze sa ti dočasne zrúti svet. Poriadne do poplac, ponadavaj na celý svet, polutuj sa,.... A zajtra znova vstaň a vykroc do sveta, všetko raz preboli
No ty máš veľkú výhodu v tvojej slobode, mladosti, naozaj. Môžeš ísť kam chceš a robiť co chceš, aj zajtra. Váž si to.
Správ si vysokú školu. Môžeš bývať v share flat, popritom brigádovať a aj na 5 rokov sa strán vzťahu s mužom. Ty potrebuješ riešiť svoj život
@moonlight1210
@zmrzlinka2021 Školu bude možné riešiť o rok, teraz už to nie je možné. Doteraz bola pre mňa priorita škola, preto teraz neviem zrazu kam s tým celým.
Chlap naozaj nie je to, čo ma najviac trápi. To bolo len na dodanie, že sa mi skomplikoval život aj v tomto smere...
Ano,prezila som si take obdobie. Nevidela som svetlo na konci tunela,velmi tazke obdobie na pokraji sil. Ale zmenilo sa to k lepsiemu postupne. Prezivat beznadej a smutok patri k zivotu. Kludne posmut,poplac si. Ale nikdy nestracaj nadej. Vzdy bude lepsie. Si mlada,sikovna baba a dokazes vsetko,co len budes chciet. Postupne pomalymi krocikmi sa z toho dostanes. Na zaciatok mozes zobrat akukolvek pracu. hlavne,aby si vedela najom utiahnut a postupne si najdes inu. Pripadne pozri lacnejsi najom alebo mensi byt. Popytaj sa kamaratov,ci nevedia o niekom,kto hlada zamestnanca. rozosli ziadosti do firiem. Drzim ti palce,verim,ze to zvladnes.
Na tvojom mieste letím do zahraničia. Hoci začnem pracovať ako Au pair. A časom si nájdem niečo lepšie. Máš veľké možnosti. Hlavu hore. Zvládneš to.
Zažívaš zlé obdobie, kto ho dnes nemá?
Skús navštíviť psychologičku, ani nevieš, ako vie také vyrozprávanie pomôcť. Ja som bola tiež úplne na dne, keď mi v trinástich zomrel brat, okrem toho sa mi ešte postávali aj iné hrozné veci. Navštívila som odborníka a vidíš, teraz vnímam svet úplne ináč. Viem, že prídu aj búrky, ale po nich vždy zasvieti slnko.
Verím, že sa od toho dna odrazíš.
Vôbec nie si bez školy, máš univerzálnu školu, vies robiť všetko čo si zmyslis. Koľko máš rokov? Co si doteraz robila? Daj si inzerát hneď, nájdi si spolubývajúcich a nebudeš na nič sama.
Na sebe pracovať musíš sama, gymnazistka s jazykom na slabej úrovni, to je to horšie. Čiže určite jazyk studovat viac. V dnešnej dobe internetu, filmov, YouTube žiadny problém. Nedá sa všetko samozrjeme Teraz hneď a zaraz zmeniť.
Do zahraničia jedine cez známych, s niekym ďalším atď ak si neveríš, dá ti to trochu istotu keby sa niečo stalo. Prácu ponúkajú aj rôzne agentúry atď, vyhľadaj si prever si, vyskúšaj. Leto je tu, aj sezónne práce chodia robiť ľudia ale viac info o tom nemám.
mala som take obdobie a nejaky cas to trvalo, kym som sa z toho pozbierala. Ked chces, tak mi napis spravu.