neviem ako zacat, ale bola by som vdacna za kazdu radu alebo aspon nazor, lebo som sa dostala do stadia ze neviem pohnut, neviem sa rozhodnut......s partnerom sme spolu 3 roky a máme rocné dietatko.....samozrejme ze na zaciatku vztahu to bolo krasne vsetko super atd klasika.....ale presiel rok otehotnela som a vsetko sa pokaslalo....na dieta sa tesil v tom problem nebol ale ide o to ze pocas tehotenstva som naozaj mala velke problemy s precitlivelostou, proste som strasne potrebovala citit jeho podporu a rozpravat sa o vsetkom ....nehovorim ze ja som dokonala samozrejme som mu niekedy vycitala vsetko mozne ale proste som bola tehotna a citila som sa tak ze sa mi skonci zivot atd...proste nebola som na dieta pripravena (ale samozrejme ze si to teraz uvedomujem ze to bolo hlupe, ale tak mladi absolutne nezabezpeceni ludia bez akychkolvek uspor...a ja som realista viem ze zo vzduchu sa zit neda)
takze k veci vtedy to zacalo pohadali sme sa (bezna hadka) a dal mi facku...dodnes sa neviem z toho spametat ako ma mohol udriet ked som bola tehotna....odvtedy ma sice uz neudrel ale viac krat do mna sotil atd a to este stale som bola tehotna....proste viem ze som niekedy mozno bola neznesitelna ale tak mne sa to nezdalo.....ja som ho stale prosila s placom nech sa sprava ku mne milo ze to fakt potrebujem jednoducho neznesiem ked je ku mne hnusny ze som tehotna a vsetko znasam horsie ale tak nedokazal to...takze moje tehotenstvo vyzeralo asi tak ze som velku cast z neho preplakala hlavne po nociach a jeho to akosi ani netrapilo proste ci bol doma alebo odcestovany v praci jednoducho kaslal na mna .....odvtedy som si vsimla ze moj plac ho doslova rozculoval a bolo to tak aj po porode ......kolko krat mi povedal nieco hnusne mne hned prislo do placu a preplakala som aj 3 hodiny vkuse...mozno si budete mysliet ze som nejaka hysterka co pre vsetko reve ale ja uz som to nevedela zastavit pretoze som vedela ze mam problem, ze chlap sa ku mne sprava hnusne a ja nemozem len tak odijst lebo s nim mam dieta :(
keby som videla ze ho to aspon trochu stve ze mi ublizil ale on mi namiesto toho povedal ze chod revat vedla zobudis dieta a otocil sa na druhy bok a spal ( a to som neplakala nahlas snazila som sa velmi potichucky ako vzdy)..........rozmyslala som uz hocijako ale hovorim si ze aj keby som videla plakat cudzieho cloveka tak sa nad tym aspon pozastavim co sa mu stalo alebo sa snazim ho nejako upokojit ale on necha matku svojho dietata takto sa zrutit.....a samozrejme ze ked som videla ze ma ma na haku tak proste som ten plac uz nevedela zastavit lebo som si uvedomovaala ze mam po boku chlapa co na mna takto kasle :( je to hrozne aj teraz ked na to len spominam
neviem co mam robit on si ma chce vziat ale ja netusim preco ked sa takto sprava....preto sa nechcem za neho vydat.....
ako otec je velmi dobry to nemozem povedat ani slovo.......hovori ze ma miluje ale tak tomu teda fakt neverim ze niekto kto miluje moze mat toho cloveka tak na haku v situacii ked je smutny..........tietosituacie sa neopakuju casto ale myslim ze urcite kazdy mesiac sa to stane............strasne ma to trapi a ked sa chcem o tom rozpravat tak hned ma odbije ze to bolo davno a on to riesit nebude
a uz neviem ci ho vobec lubim a uz vyse roka som mu to ani nepovedala myslim tie slova lubim ta......vyzera to tak ze je si mnou prilis isty dokonca ked som sa ho pytala ci mu nevadi ze mu nevyznavam lasku tak povedal ze on si je isty ze ja ho lubim....som v soku lebo ani ja to neviem po tom vsetkom co sa stalo to jednoducho nedokazem ani povedat a klamat nechcem.....tak nerozumiem preco si ma chce brat nerozumiem o co mu ide......bojim sa ze po svadbe by sa spraval este horsie
dokonca ked sa opije tak mi nadava do p.... a k....
proste zda sa mi ako keby mal dve tvare na jednej strane je pozorny stale mi donesie cokoladu alebo hocico...ale zase na druhej strane ma vobec nechce pocuvat (lebo on nema ziadny problem a mam si ho sama vyriesit)co ma trapi a proste ked vidi ze fakt je mi zle tak sa sprava este horsie
a podla mna ludia ked su spolu tri roky tak je to este krasny vztah ale toto co je medzi nami ......az mi je do placu
dufala som ze sa to casom zmeni ale akosi nic
bola som uz aj v situacii ze by som radsej zomrela ale samozrejme to nepravim.....kedze sa nemam s kym porozpravat stalo sa ze som si zacala pisat na zoznamke ale islo len o to ze som sa trochu postazovala a to bolo vsetko ...samozrejme ze na to prisiel a vyrobil mi neormalnu scenu este si aj vsetko skontroloval co som pisala ale samozrejme nic take tam nebolo....proste ja uz som bola na tom hrozne a nemala som nikoho komu by som sa postazovala a on ma samozrejme pocuvat nechcel......hned mi ucet zrusil a teraz sa zase nemam s kym porozpravat
ospravedlnujem sa za ten roman ale to nie je ani zdaleka vsetko :(
@madana
no ved to ze ani sa nechcem vydat lebo sa bojim ze to bude este horsie...a dokonca mam aj nocne mory z toho ze som sa uz vydala :( zena by sa mala na svadbu tesit a nie sa bat.....no len ide o to ze uz cakam dlho a stale ziadna extra zmena hadame sa menej ale inak nic take.....proste chapes nemladnem a nemozem cakat vecne :(
len vies ja som si to chcela vyrozpravat poriadne a on ma furt odbije ze co riesim furt....ako ospravedlnil sa mi po tej facke ale nie hned lebo hned po facke odisiel prec a nechal ma tak....proste uz newem ci ja som taka trafena ze chcem od chlapa prilis vela alebo fakt by sa mal milujuci chlap spravat trochu inak
Celé zle..
Potesim ta:
K tvojej situacii pridava to, ze este nemas spracovane hormony. Ver tomu, ze ked konecne opadnu, tak stvrtina problemov zmizne (tvoje precitlivene reakcie).
prilis citlivy clovek ma jednu chybu - kazdy si s nim moze tocit ako chce. Staci ked najde spravnu strunu.
Nepotesim ta:
Zoznamka - ak by si nasla ty jeho ako sa stazuje na teba, tak vybuchnes a preplaces den nad tou zradou. Neries problem pubertalnymi skratkami.
Okrem toho sa prilis viazes na neho citovo. Taku zenu by kazdy pokladal za istu. A ked mas nieco za iste, nevazis si to tak.
Potrebujes sa ukludnit a mat odstup. Prestanu tak tvoje sceny a pocity nemilovanej. Ukludni sa to u vas a on tiez uz nebude taky sebaisty tebou.
Este neplac, este to mozete zachranit.
Asi by si sa mala s niekym porozprávať, bolo to vyčerpávajúce vsetko to citat a nie este prežiť
Niekedy ked jeden neporieseny problem, tak sa nan lepia ostatne problémy az je z toho obrovská guľa problémov, ktoru tlacis pred sebou a nerobíš nic ine len sa trápis
Čiže za mna, smer psycholog, aby si si vyčistila hlavu
@zufalka789 3 hodiny vkuse plakať? preboha veď to si musela byť dehydrovaná... no ale vážne, mne keby niekto doma za ušami rumádzgal 3 hodiny, tak tiež už by som tomu niekomu povedala pár teplých slov, ktoré by si za klobúk nedal... dožadovať sa citových prejavov, lebo si tehotná? eeeehhhh?? chápem, že to potrebuješ, ja aj ako netehotná som dosť kontaktná osoba, ale dožadovať sa? buď je to spontánne alebo nech to radšej nie je... pýtať sa chlapa či mu nevadí, že mu nevyznávaš lásku slovami? preboha prečo to robíš?
Dievča zlaté, ty prestaň na ňom visieť ako opica na banánovníku, ty normálne dýchaj, funguj, sprav si svoj program, maj nejaké koníčky, nájdi si brigádu, kde máš kamošky, rodinu? ako to, že sa mladá baba nemá s kým porozprávať??
netvrdím, že tvoj chlap je ideál a snom každej ženy, ani veľmi nie, ale veď ty len tak ležíš ako rohožka a čakáš kým si o teba utrie nohy... vzchop sa trochu konečne a potom si ťa možno aj ten chlap začne vážiť... zobrať si ťa chce možno aj z lásky, ale viac asi z pohodlnosti...
vydať či nevydať o to neide,tam je už dieťa,tak čo teraz svadbu riešiť,načo?prepáč,mne pripadáš ako nezrelá osobnosť čo chorobne visí na inom človeku ,závisí od neho a preplače hodiny,lebo ten človek ho neobjíme.....skús dozrieť, byť sama sebou,byť samostatným človekom,maj sa rada,ži si svoj život,choď s kamoškami nakávu,pokecať,ber dieťa achoďte na akcie,ty sa "vyvenčíš"medzi ľuďmi a bude ti lepšie..čo robíš celé dni? trčíš s dieťaťom doma,upratuješ a čakáš ako psík na svojho pána,kým dôjde z práce? a ak sa ti nevrhne okolo krku a nezačne lásku vyznávať,tak plačeš a ideš sa zrútiť.....zhoď si tie ružové okuliare a ži reálny život,kde je čas na lásku aj na hádkuaj na udobrovanie...akože 3 hodiny plakať do vankúša v podstate pre nič? zamysli sa nad sebou,takto ho ľahko vyženieš do náručia inej- normálnej,sebavedomej osobnosti
@sissy27 opica na bananovniku rulez! 🙂
A suhlasim, co pises. Prilis na nom visi. Musi s tym daco urobit. Inak si ten vztah zadusi.
On sice nie je super ideal, ale ak ho takto dusi citovou naviazanostou, tak to nedopadne dobre. Iba si to cele este zhorsuje a sama seba posuva do patovej situacie.
@moonlight1210
tak prave ze sa mi zda ze hormony uz mam v pohode dlhsiu dobu uz niesom taka citliva ako tesne po porode......ale aj ked si teraz sem tam poplacem to len koli tomu ze ma stve ze to takto dopadlo lebo prisaham ze keby som s nim nemala dieta tak uz davno s nim niesom lebo toto si nikdy ziadny chlap ku mne nedovolil a dokonca som bola vo vztahoch ja tá, ktora bola trochu ako to povedat ,,nadriadena" no proste som si nedala skakat po hlave no len proste pri tomto som to uz akosi nestihla .....prave ze sa az tak neviazem dokonca som ho uz vela krat poslala nech ide prec ze uz s nim nechcem byt no ale vysmial ma proste vobec ma nebere vazne......ale pred tym to takto nebolo viac si ma vazil a
@zufalka789 niektori chlapi jednoducho nevedia, ako reagovat na zensky plac. Proste im ten plac pripada bud ako vydieranie zo strany zeny, alebo nechapu, co zas mas, ved sa vlastne nic nedeje a vsetko je v absolutnom poriadku. V ich muzskom svete. A na tych plac nezaberie, nechcu a nevedia a nechapu. A ak su v tom este aj hormony...... ach jaj.
Co keby si zmenila taktiku? Namiesto vyplakavania a stazovania a "potreby sa porozpravat" proste zacni odznova. Najprv si priznaj, ci ho este lubis a ci si mu schopna odpustit tu facku. Potom porozmyslaj, aka si bola, kex sa do teba zamiloval a ci tam este aspon trocha tej povodnej osoby zostalo. A skus nevycitat a nevracat sa k tomu, co bolo. Ak si ho neopustila vtedy, teraz by to bolo pokrytectvo, ak mu tu facku budes vyhadzovat donekonecna.
Dokazete sa este spolu smiat? Vazis si ho ako cloveka? Chces na tom vztahu pracovat? Ak ano, je na case zmenit taktiku.
No hormony su hormony aj ja som ich mala 4 krat tiez som pre vsetko plakala aj dnes stale ked vidim nieco pekne v telke aj svokru som to naucila takze placeme spolu a muz sa na nas kuka a caka kedy budeme plakat.vzdy vie povedat nikdy nezabudnem ako si plakala kvoli kravam co sa topili to bolo pri prvom synovy.tak isto ked som mala depky ja neviem moj muz vie vzdy ako ma utesit.nase hadky ked su raz za uhorsky rok ze on sa somnou nebavi ukoncim prave mojim plakanim vtedy pride obimema pobozkame sa a vysvetlime alebo to ukoncime.ked sa akoze ja urazim moj muz robi saskoviny kde sa mi neda nesmiat tak tiez ma to do minuty prejde.ked uz chlap raz udrel zenu neni chlap.ale zas ked ma zena amok tak taku na spametanie zobud sa a prestan ak to uz hranice prekracovalo to je ine su take zeny co proste budu rypat az kym sa to nestane.tiez si myslim aby si sa nevydavala to ma byt z lasky.vo vztahu ma byt ucta ked to neni takto kratkom case bude to horsie.mi sme spolu 11rokov a nase hadky raz za uhorsky rok som opisala.lebo moj muz je najuzasnejsi muz na svete ale aj v super vztahu musia byt sem tam male hadky.
@pribinak
no nad tym som uz rozmyslala velmi davno lebo fakt nikomu to nemozem porozpravat takto do detailov ale zase si hovorim ze mi nesibe aby som to riesila az takto ze zatial to zvladam ....ale to je fakt ze sa mi to nabaluje a vsetko neporiesene a tym ma to este viac stve
@zufalka789 ešte taký detail - píšeš, že takéto veci sa dejú raz za mesiac... skús si odsledovať v akom období, či to nejak nesúvisí s pms a skús sa trochu kontrolovať alebo čo...
@moonlight1210 ako ja keď som prečítala o tom trojhodinovom plači, tak ma rovno vyzulo...to si viem predstaviť a akceptovať napr. pri úmrtí blízkej osoby, nejakom nešťastí a podobne... ale preplakať tri hodiny kvôli nejakej banálnej hádke s chlapom?? preboha ja mať tri hodiny denne na sprostosti tak začnem nový život...
@zufalka789 keby si cítila, ze ti šibe, tak psychiater. Ale psycholog je na to, aby sa clovek vykričal a pozrel sa na svoj problem z ineho uhla a rozobral situáciu a skúsil iny prístup
Podla mna by si to mohla skusit, nie je to nic hrozne
@zufalka789 stretla si niekoho, kto si po sebe skakat neda, tak si sokovana.
Posielas ho prec a places, ze ta neobjal?
Pozri na to jasne: visis na nom. To nie je len dietatom. To by si takto po roku uz riesila kam odides, nie iba slovne presuvala rozhodnutie na neho a ohanala sa tym, ze ty ho nedrzis. Fakt je, ze ty ani nechces aby siel. keby bolo tak, sla by si sama.
Po precitani tvojho prispevku som konecne pochopila,preco niektori muzi prizabiju zeny. Ak si fakt taka,ako si napisala,tak mu podakuj,ze ta este sam neopustil.
@zufalka789 sotit tehotnu zenu alebo jej dat facku rozhodnie je normalne a nie je to ani v poriadku. Spravit scenu po diskusii - ano, kontrolovat celu historiu nie. A nadavat do p.. a k ... matke dietata nie je vobec ok. Ten zvysok nebudem ani komentovat. Samozrejme ze si nestastna ak zijes to co zijes. Mas kam ist keby sa nieco skutocne stalo? A mimochodom - dobry otec je taky otec, ktory ked uz nemiluje, tak aspon si vazi matku jeho dietata a nerobi jej zle, neponizuje ju, nenadava jej a neublizuje. Tvoj partner podla mna nie je dobry ani partner, ani otec.
Este jednu vec: rozhadzane hormony ta mozu drzat aj vyse roka po porode. Sice nie tak burlivo. Ale stale si mozes vsimnut, ze na vyhrotene veci reagujes viac emotivne. Alebo ich sama vyhrotis, ked ta emotivne beru.
Ber to tak, ze zasluzile matky sa uz mozu ohliadnut par rokov spat a vidia, kde sa im diali podobne reakcie ako tebe teraz. A uz vedia, cim to bolo, lebo sami nechapu ako to mohli vtedy tak mocno riesit. Ked tebou mavaju hormony, nevies si pomoct. Neber to ako kritiku. Sice sa zo dna na den neovladnes, ale uz budes mat nasepkane, kde moze byt (zbytocna) cast problemu.
tak k tomu placu ...to bolo hlavne v tehu inak sa mi to nikdy nestalo nechapala som samu seba ale tak nemozem za to ze som mala take tehu...a myslim ze cakat podporu od partnera v takomto obdobi je uplne normalne a bezne....ved som nechcela od neho aby vkuse na mne visel alebo co ...ale sem tam objat alebo proste len tak mile slovo povedat to by malo byt bezne aj ked nie je zena tehotna.......a nie neodysla som lebo byvame u nasich takkze on mal odijst ......a nie zeby som bola uplne mimo civilizacie ze nemam nikoho ale proste s nasimi nemam taky vztah jednoducho tiez som nemala lahke detstvo tak sme si nevytvorili taky blizky vztah....a mam par kamosiek ale nedoverujem im natolko...proste ked nechcem aby to vedel cely okres tak radsej som ticho
@zufalka789 takze ty nemas kam od partnera odist keby sa nieco stalo. Moja rada znie. Setri peniaze bokom - bez vedomia partnera. V situacii v ktore si je najhorsie, ze si na vsetko sama. Ked budes mat pocit, ze niesi doma ako v pasci, bude sa ti podla mna lepsie dychat.
@mamulka211 a akoze aka som?? ze som mala tazke tehu?? za to fakt nemozem snazila som sa ale proste nedalo sa a nemyslite si ze som cele tehu po nom hulakala alebo co...proste normalne bol nejaky problem ok chcela som ze sa porozpravame ako normalni ludia a on sa rozpravat nechcel tak akoze co som mala robit??
@kittykat22 ano uz som to aj robila setrila som si ale viete co povedal? ze sa chcem nabalit a potom newem akoze co ci si spravim cestu okolo sveta alebo co,....tak newem uz kto na slovensku sa dokazal nabalit z rodicaku :D :D proste som si odkladala aby som v pripade ze ostaneme sami mala aspon nieco...ale stalo sa ze uz mi stopli davky a vsetko bude chodit na jeho ucet....samozrejme sa to stalo bez mojho vedomia takze som odstavena od akehokolvek primu
@zufalka789 opravujem: uz by bol teda vystahovany.
Pozri, nechcela nic neobvykle, ale ocividne sa zrazil stav som precitlivela so stavom pomoc, citliva zena, dajte ju so mna dole!.
Naozaj si daj od toho este viac odstup. To neznamena prestat milovat. Len si vediet dat sama sebe viac citovej podpory. Byt sebestacnejsia. Aspon na cas, kym sa vycisti vzduch.
A ten prvy rok, ze bolop vsetko krasne - to hod za hlavu. To je nepodstatne. Boli ste zalaskovani. To zaziva kazdy par. Prve dva roky neurcuju, aky bude naoazaj vztah.
Az teraz budujete skutocny vztah. Ked poznate svoje odvratene tvare.
Este tomu daj sancu.
Mmch, cas odtikava iba plodnosti. Vek na vydaj neexistuje. Nejde totiz o vydaj, ale schopnost spolu zit. To uz testujete. Vziat sa mozete aj za dva roky. Zatial vam nic neuteka.
Samozrejme, ze Ta neberie vazne. Ked si ho uz xkrat poslala prec. Vie, ze to i tak nespravis a preto si z Tvojich slov-vyhrazok nic nerobi. Vydavat sa by bola dalsia chyba. Za takeho chlapa by som sa nevydala ani keby co bolo. Udriet zenu? To by chlap nikdy nespravil. A udriet tehotnu zenu, ktora caka moje dieta dokaze len hovado. Ako moze udriet matku svojho dietata? Ja ked som bola prvykrat tehotna tak som sa pohadala s manzelom a hodila som po nom pohar. Mohol ma udriet, mohol do mna sotit, ale nechal ma nech sa ukludnim, potom ma objal a doteraz sa na tom smejeme. V stene zostalo vyryte od pohara, kedze som sa netrafila a doteraz nam to pripomina tu hadku. Nevravim, nase manzelstvo nie je dokonale. Nenosi mi cokolady (obcas ma prekvapi niecim, co by som naozaj necakala), spravi co mu poviem, podporuje ma vo vsetkom co si vymyslim, tiez mam obcas chut po nom hodit vsetko co mi pride pod ruky, ale je to jediny clovek, ktoreho chcem mat po svojom boku ked je zle, je to jediny clovek, pri ktorom sa citim v bezpeci ked sa deje nieco zle alebo sa niecoho bojim. Skus s nim este chvilu vydrzat, sleduj ci sa to zlepsuje, ako Ti vyssie poradili, ci to nema Tvoja precitlivenost nieco spolocne s M a uvidis. Isto by som si ho nebrala. Ked si Ta nevazil doteraz, dokonca ani ako tehotnu, neviem ci by to bolo inak. Ja som sa chcela pravidelne s manzelom, este ked sme spolu len chodili, rozist kazdy mesiac priblizne v ten isty den 😀 tak si to odsledoval a mali sme z toho srandu🙂 raz som mu povedala, ze to s tym v tej chvili nema nic spolocne, ale on to odignoroval, nerozisli sme sa a mal pravdu. Bolo to kvoli tomu🙂
@zufalka789 ako ti mohli stopnut davky rodicaku? Tomu nechapem. Co si urobila /neurobila?
ale ja som ani nikde netvrdila ze ho milujem alebo ako tu niektore pisali ze na nom visim, prave ze nie vobec niesom taka ako si tu niektore vysvetluju vela sa zmenilo a mam od neho väcsi odstup.....a k tomu co ste pisali :
,,Posielas ho prec a places, ze ta neobjal? " len pre vysvetlenie nebolo to v ten isty cas samozrejme pohadali sme sa pre uplne ine veci ....netvrdila som ani ze sme sa hadali len pre to ze ma neobjal....bud som nieco zle vysvetlila alebo si niektore vysvetlili sami po svojom
ale dakujem za vase reakcie
@moonlight1210
tazko sa to vysvetluje naozaj to je zlozite ale nic som neurobila len mi mali stopnut davky na chvilu a potom zase posielat ale to uz ie o to ze on si tam napisal svoj ucet...dohodli sme sa ze to bude chodit na moj ucet ale oklamal ma anapisal svoj ucet
@zufalka789 ako ti mohli stupnut davky a vsetko chodi na jeho ucet? To su tvoje davky - a nie jeho. A pisala som setrit bez vedomia partnera.
Och a este som zabudla...nadava Ti do p a k? Si robis srandu nie? Matke svojho dietata? Svojej partnerke? A to, ze memas ziadny prijem, lebo peniaze chodia n jeho ucet...spamataj sa. Kym nie je neskoro. To, ci Ta clovek lubi alebo nie neukaze to, ako casto Ti povie, ze Ta lubi alebo ci Ti donesie cokoladu, ale to, ako sa k Tebe sprava, ci si Ta vazi. Tvoj si Ta nevazi.
@mamkababkajanka
no tak vidis ale mna tu niektore odsudzuju aka som ....ale aka som mala byt ked ma otec mojho dietata udrel?
@zufalka789 takze docitala som to az do konca 🙂 Mne to pripomenulo moj pribeh, nie tak z davnej minulosti.Chlapi su jednoducho takí,tym nechcem ospravedlnovat toho Tvojho,fyzicke nasilie do vztahu nepatrí,ale mne moj spravil vtedy presne to iste co Tebe ten Tvoj.Po rokoch sa to nejako utriaslo.Teraz mi len povie,ze som vtedy bola neznesitelna a hnusna,a ze on len reagoval ako kazdy chlap.Ale poradim Ti jednu vec,nevydavaj sa za neho,este vyckaj,co sa z neho vykluje pokial ste spolu takto kratko.V mojom pripade to dopadlo vcelku dobre,dnes som s nim spokojna,a to co bolo bolo.Aj ked nezabudla som,ale nevycitam mu dnes nic