Ahojte, mám 21 rokov a som študentkou vysokej školy. Vraj najlepšie obdobie života ako každý vraví, lenže korona všetko prekazila. Bola som rok a pol zavretá medzi štyrmi stenami za počítačom od rána do večera (prednášky, cvičenia, konzultácie...), proste žiaden sociálny život. Depky a podobné veci u mňa jasná vec. No a prejdem na to hlavné. Už posledné obdobie počúvam skoro od každého príbuzného, rodinného známeho... stále to isté a to otázky typu: "máš frajera?", "a prečo nemáš frajera?", "a hľadáš si frajera?". Na začiatku sa to ešte dalo zniesť, ale keď to počúvam vkuse, fakt mi to lezie na nervy. Prosím vás ako sa dá odpovedať na otázku: "A hladáš si frajera?" Do riti, a kde ho mám hľadať, veď sa nehrám s ním na schovávačku aby som ho hľadala. Prejdem na druhú vec, ktorá má tiež dosť trápi. Stalo sa to v 1.semestri, takže so spolužiakmi sme sa poznali len pár mesiacov. Ale boli takí, s ktorými som si hneď sadla, rozumeli sme si a písali sme si ohľadne zadaní alebo len tak. A písala som si so spolužiakom ani neviem už o čom, a zrazu mi prišla správa od neho "máš veľké brušiško, lebo jedávaš keksíky." V tom momente som stratila slová a prekvapená z toho čo mi to píše. Ani som nevedela čo na to napísať, len som ten chat zatvorila a neodpísala nič. Neskutočne som sa trápila, niekoľko krát som kvôli tomu plakala. Mám výšku 170cm a 62 kg, fakt si nemyslím, že som tučná. Keby sa mi to stane na ZŠ, tak si poviem OK veď ešte nemá chlapec rozum, ale vysokoškolák povie toto svojej spolužiačke? Ako mám mať sebavedomie keď mi takéto niečo dokáže povedať chlap? Fakt sú trendy len tie chudé modelky? A potom že dievčatá trpia anorexiou. Fakt som zúfalá z tohoto všetkého, mám svoje chvíľky kedy si poplačem a niekedy nevidím zmysel života.
Moja zlata, ty mas problem, ale nie s frajerom ani so spoluziakom, ale sama so sebou.z tohto priam az krici velmi velky problem s tvojim sebavedomim. Mna keby sa dokola pytali na frajera, tak poviem jezis maria dajte mi uz konecne pokoj alebo mi nejakeho najdite. Spoluziakovi by som na spravu odpisala wtf? Ti drbe chlapce? A dalej by som to neriesila. Proste by som to vypustila uplne z hlavy. Teba to trapi az tak, ze si zufala a riesis to na nete. Vobec sa ti nevysmievam, len sa snazim, aby si pochopila, kde je tvoj ozajstny problem. Kasli na ostatnych, na spoluziakov, na koronu a teraz vyuzi ten cas na seba. Si mladucka, single, mas idealnu sancu ziskat nove sebavedomie a pohlad na svet a ist do buducich vztahov lepsie pripravena na zivot. Cestuj, kludne aj na dlhsie, najlepsie sama. Venuj sa niecomu co ta bavi, cvic, uc sa. Nic ine neries, nehladaj frajera, vsetko jednym uchom dnu a druhym von, teraz si pre teba podstatna len a len ty. Venuj si maximalnu energiu, vyskusaj vsetko co ta laka. Dospej, nauc sa mat rada samu seba, zisti, co vsetko vies a dokazes. Drzim ti palce.
Po prvé @lucilaines má pravdu, po druhé, toto je čistá urážka.. a buď je to idiot, alebo si z neho urobil srandu brat alebo nejaký kamoš a napísal to v jeho mene. Na idiotov sa reaguje ako idiot, teda tiež urážkou, niečo v štýle.. a ty máš malý penis, keď si musíš svoj nedostatok kompenzovať urážkami iných... ale ako bolo napísané vyššie, problém je hlavne v tvojej hlave, lebo normálny človek proste ide ďalej
Je smutné ako dokáže niektoré ženy zdeptať takáto poznámka, ktorá ani nemusela byť myslená tak ako bola povedaná. Ty absolútne nerieš či si nikto myslí či máš alebo nemáš ideálnu postavu. Podľa toho čo píšeš tučná určite nie si a podľa mňa máš len veľmi nízke sebavedomie keď ťa to dokáže takto rozhodiť. Kašli naňho. Sú skrátka muži, ktorí majú radi veľmi chudé ženy a sú aj muži, ktorí majú dokonca radi vyslovene ženy pri sebe. Rodinu pošli doslova do prdele. Reaguj na hlúpe poznámky lebo nikdy neskončia. Povedz nech ti dajú láskavo pokoj a vybavené. Nenechaj sa deptať keď ťa to trápi. No a korona, ver či never určitým spôsobom zasiahla každého a nie si prvá ani posledná, ktorá toto rieši. Nepremýšlaj nad tým že sa niečo zmenilo a snaž sa žiť ako dovtedy. Sociálny život okresalo veľa ľudí ale je na tebe či sa to budeš snažiť vrátiť do starých koľají. A VŠ pre mňa tiež nebola najkrajším obdobím, tak ako sa to tvrdí, takže nie si sama, ktorá sa v tom období cíti naprd. Ale ver mi, že do budúcna to bude celé pre teba fajn skúsenosť.
Mas velke brusisko? To je chlapec mentalne na urovni zakladnej skoly. Nic si z toho nerob, niektori ludia dospievaju neskor a niektori nikdy. Asi ma sam nejake komplexy. 62 kg je uplne normalna vaha, nabuduce mu povedz, nech si pozrie tabulky BMI, a nech si uz nikdy nic podobne do teba nedovoluje. Musis sa naucit stanovit si hranice, co ludom dovolis a co uz nie. Uz sa tym viac netrap, zacni sa venovat nejakemu sportu a budes sa citit lepsie vo svojej kozi.
Rozumiem ti, som už síce o dosť staršia, ale v tvojom veku ma presne takáto nevhodná poznámka tak zdeptala, že to u mňa prerástlo do anorexie. Mnoho mužov si neuvedomuje co môžu takouto poznámkou u žien s nižším sebavedomím spôsobiť. Spolužiaka bud odfajci alebo na to vôbec nereaguj a ani sa tým netráp. Je to nevyzrete decko.
Co sa týka otázok o frajerovi treba to stopnúť hneď v začiatkoch. Napr co je ta do toho?
Užívaj si, že si single a netráp sa rečami okolia. Boli tu a vždy aj budú. Si slobodná, môžeš si robiť čo chceš, nemusíš sa nikomu prispôsobovať, spovedať, žiadne hádky. Vytaz z tohto obdobia co najviac, studuj, bav sa, pracuj na sebavedomí, maj rada samu seba a keď príde ten správny čas objaví sa aj ten pravý 😉
otazka: "máš veľké brušiško, lebo jedávaš keksíky."
odpoved: "máš malý mozog, že píšeš také idiotské spravy?"
odpoved: "niekde som čítala, že muži s malým penisom sa snažia byť super vtipný"
odpoved: "možno by si si tiež mohol dať keksík, aby si sa trošku ukľudnil"
odpoved: "ty si debil, to snad ani nie je mozne"
🤣🤣🤣🤣 by som mu dala ty jo.
Ak máš 21 rokov a študuješ na VŠ, tak máš najlepšie obdobie svojho života! Jediné, čo potrebuješ, je zvýšiť si sebavedomie a naučiť sa správne reagovať. Na otázky, či máš frajera, by som odpovedala "To je moja súkromná vec.", "O tom Tebe rozprávať nemienim.", prípadne sarkasticky: "Mám! Štyroch!" Samozrejme, podľa toho, kto sa Ťa na to pýta. Ak niekto starší z rodiny, treba voliť iný slovník, ako keď sa pýta niekto, na kom Ti nezáleží.
K spolužiakovi: je to k.k.t! Aj keby si mala to "brušisko" (akože verím, že žiadne nemáš), také niečo si nemôže voči Tebe dovoliť. Tam už by som si servítku nebrala a napísala by som mu niečo rovnako zraňujúce, ako on Tebe. Nechápem, že Ti vôbec niečo také len tak, z ničoho nič, napísal. Odpovedala by som napríklad: "Omylom si mi poslal správu, ktorú si chcel poslať svojej tučnej frajerke. Ak Ti môžem poradiť, ak sa Ti pri nej nepostaví, rieš to s doktorom, lebo to, čo jej píšeš, svedčí o Tvojej úbohosti. Ja chápem, že niekto, ako Ty, si nemôže vyberať a musí brať, čo naňho ostane, ale ona nemôže za to, že si impotent, ktorý ju nevie uspokojiť." Alebo niečo podobné, toto mi len tak narýchlo priniesla slina na jazyk.
Parádny návod ako si mohla reagovať na tvojho spolužiaka ti uz dala kittykat 👌🏻 Naozaj sa ním netráp, je to úbohé a zbytočne budeš nad ním strácať cas. K otázkam od príbuzných. Viem, ze ta rozčuľujú, su to otázky ľudí kt nevedie konverzovať, nadviazať konverzaciu. Keby si frajera mala, tak sa ta budu pýtat kedy bude svadba. Ked budete svoji, budu sa pytat kedy budu deti, potom kedy bude druhé ci dojčis/nedojcis atd. Skús si vymysliet na tuto otázku nejakú vtipnu, možno aj drzú odpoved a použi ju. Netráp sa tým, takých otáčok este v živote dostaneš. A určite nemaj depky, ak bol tvoj sociál život obmedzený, skús si spestriť dni niečim, co ta bude tešiť, dlhé prechádzky, cvic online s nejakou trénerkou, čítaj knihu, maluj antistresove omaľovánky akebo strikuj 😀 pozeraj seriály na netflixe a nemaj depku, si mladá baba a tvojim životom predsa nemôžu zatočiť primitivni spolužiaci alebo aj rodina kt nevie co by sa ta spytala 😉
A si si ista, ze ta SMS patrila naozaj tebe a nie napriklad omylom nejakemu kamosovi, s ktorym zaroven cetoval? (lebo to znie tak chlapsky vtipne) Nestalo sa raz, ze clovek poslak nieco omylom inemu pri paralelnej konverzacii...
1. Frajera si nehladam. Hladam si frajerku. Mozno ich to zaskoci natolko, ze stratia rec aspon na pol roka. 😁
2. Mas velku hlavu, lebo jest vela zemiakov.
Ahoj, sme rovesníčky... Takže ohľadom školy ti úplne rozumiem... Otázky na frajera? Tiež. Stačí slušne odbiť, že to nie je ich vec, keď bude niečo vážne dáš im vedieť.
A spolužiak? Tak ten by letel. Zasmiala by som sa, odpovedala nejakou blbou poznámkou.
A sebavedomie. No na tom sa ťažko pracuje.. Ale sebavedomie nie je o iných. Sebavedomie nie je to, keď ta každý chváli. Sebavedomie je to, že aj keď tá niekto chce potopiť ty sa nedáš. Zracionalizuješ si, a nenecháš sa rozhodiť. Sebavedomie nezáleží od iných, ale od teba. Minulosť nechaj minulosťou. A to ti vraví dievča, ktoré odmala bolo šikanovane doma, v škole, či od ex. Keď zistíš čo znamená si samu seba vážiť. Možno prídeš o tých falošných ľudí. Ale ostanú tí praví. Začni ľúbiť seba, inak nebudeš vedieť nikoho iného a ani nik teba. Lebo ak ty nevidíš v sebe to pekné. Nik to za teba nenájde.
Hmm. Neboj sa. Chyt sa prilezitosti a uzivaj si zivot... lebo lepsie to uz nemusi byt a vysokoskolske casy su fakt dobre casy a tieto problemy sa ti budu zdst o par rokov ako prkotiny. ;)
nevidíš zmysel života, keď ti nejaký pako s myslením 8 ročného decka napíše, že máš brušisko? A že sa ťa vypytujú, či máš frajera? To ako fakt? Ty si málo asertívna, prečítaj si o asertivite a začni sa podľa toho správať. Keď sa ťa niekto spýta prečo nemáš frajera, odpovedz protiotázkou - a čo to potrebuješ vedieť? Alebo odpovedz, že nie, že si na dievčatá a bav sa potom na jeho otvorených ústach. A s tĺkom, čo píše o brušisku a keksíkoch, by som skončila písanie a poslala ho do družiny, nech tam deti zabáva podobnými priblbnutými poznámkami. Inak neviem, prečo si bola stále zavretá medzi štyrmi stenami, veď príroda nebola zavretá nikdy. Okrem toho už pár mesiacov môžeš ísť kamkoľvek, všetko je len na tebe, na tvojom myslení, nadstavení
Ahoj🙂 ja na tvojom mieste by som odpovedala razne ze nie nehladas si venujes sa skole a svojmu zivotu a nech ti s tyn laskavo daju pokoj, je to tvoj zivot a nikto nema pravo ti so toho kecat , a ked to tak citis ze ta to zatazuje tak to im povedz nech s tym prestanu , budes sa citit lepsie a konecne pochopia ze si dost dospela na to aby si vedela co je pre teba najlepsie 🙂 kebyze mam tolko jak ty tak si tu skolu dokoncim pracovat a cestovat no s dietatom uz to nieje jednoduche :D chlap, vztahy a sklamania maju cas este 🙂 vela stastia v zivote ;)
Och Joj, toto som sa tiež napocuvala, či mám frajera, akoby sa hodnota zeny určovala tým, ze už nie je single a ako single bola len ako nejaký poločlovek. Na drzovku by som takej osobe povedala, že ja teraz frajera nechcem, alebo ze žiadneho nepotrebujem, alebo ze tvojim snom je skončiť ako stara dievka so siedmimi mačkami a či nemá iné veci na praci ako riešiť a skúmať tvoj súkromný život. A k tomu spolužiakovi akože no comment, to musí byt riadny debil, tiež som mala rôznych spolužiakov, ale toto by si nedovolil povedať ani jeden žiadnej babe. Mala si mu na to povedať, ze bohužiaľ, teraz potvrdil, to co sa hovorí, ze na výšku sa už dostane každý debil bez úrovne. Niekedy treba byt 2x viac tak drzý ako protistrana, aby si nedovolovali, ale dostali poriadne studenú sprchu, ze ich spravanie je nevhodne a ty to nebudeš akceptovať.
A co sa týka frajera, si ešte mladučká, užívaj si život, voľnosť, zajdi s kamoškami na výlet, na disko a nerieš, ten pravý príde, nemá význam niečo siliť, len preto, ze ťa do toho tlači okolie a ma trápne otázky. Ešte si musíš dokončiť vs, potom nájsť prácu a nahrabať nejakú prax, niekolko rokov aj odpracovať, keď dnes chceš ísť na materskú a mat tu vyššiu alebo keď chceš hypotéku na vlastne bývanie, čiže toto je všetko ešte otázka niekoľko dalsich rokov, kedy nemá význam sa zatiaľ zapodievať partnerom a založením si rodiny, lebo budeš mat zase iné starosti. A za ten čas ho určite niekde stretneš.
Sú ľudia, ktorí sa neštítia alebo akoby som to povedala a trepnú proste hneď všetko čo im napadne, to sa tým netráp, ale ja takých ľudí teda nevyhľadávam ani náhodou.
Dobrý deň, my ľudia sme veľmi komplikovaní, viem si predstaviť aké náročné to musí byť pre vás 🙂 osvedčilo sa mi hľadať odpovede a riešenie v sebe, nie u iných. Ak by ste chceli, rada vás naučím ako na to. Nechcem nič za to, ani tým nič nesledujem 🙂 sem tam, mám na to čas tak ponúkam
Podla tých mier máš váhu úplne ok. Čo vlastne tej vete predchádzalo? Nedala si mu na to nejakú prihrávku a on sa len niesol na nejakej humornej vlne, kde si myslel že unesieš srandu na vlastný účet? Mne takto kamoška sa tiež sťažovala že je tučná (proporcie ako ty) a kamoš že či ju má prihlásiť do extrémnych premien... A to po nej šiel. A ona sa neurazila, vie sa totiž baviť sama na sebe. Všetci toho chalana tu odsudzujú a pritom možno len vtipkoval.
akoby som pocula svoju dceru. Najkrajsie studentske roky zavreta medzi styrmi stenami miesto "flamovania". Depky zahnala ako- tak pracou. Chrbat ma v keli - bolesti zo sedenia za pocitacom. Tesi sa na september, snad sa vsetko rozhybe. Velmi jej aj tebe drzim palce. To pisem len kvoli tomu, aby si videla, ze nie si sama.
Mam uzasnu dceru - predtym ako ju bolel chrbat, sme spolu cvicili s "you-tube". Ona (ani ty podla tvojich udajov) to nepotrebuje. No trosku zmeny.
Teraz iny pribeh. Dievca nad 30, velmi spolocensky typ, uspesna v praci, odtazu povinna dovolenka trvajuca vyse roka a taktiez dlhotrvajuci LD. Nemala chlapca. A pocas tvrdeho LD si zacala s niekym pisat z toho blaznovstva - byvala sama v dome. A vyklul sa z toho nakoniec z toho sused, o ktorom by nebyt tvrdeho LD ani nevedela. Chodia spolu rok, pomohlo jej to prekonat aj to dlhodobe prazdno bez prace. Nahody so stastnym koncom existuju. Aj tebe drzim palce. Aj ked nedoverujem zoznamkam, no myslim si, ze covid pomohol trochu sa spamatat aj tym na chate, ze si viac budu cenit stretnutie, vazit neznameho "partnera". Skus nejaku zoznamku. Ten tvoj spoluziak asi chcel byt vtipnu a nevyslo mu to. Osvedcilo sa mi kazdemu dat druhu sancu, bud sa z toho vylize, alebo sa strapni este viac. Totiz kto ta chce strapnit, strapni sam seba. Kazdy na to raz pride.
Si fajnbaba, ak sa dostanete v septembri do skoly, bude to tazky rozbeh, ale je veeelmi vela dievcat aj chlapcov v tvojej situacii. Mozno budete navzajom k sebe ohladuplnejsi. Kazdy sa s krizovumi sitiaciami vyrovnava inak. Je dobre, ze si napisala
💚
Noo keby si si bola isla zabehat, nemusela si sediet medzi 4 stenami ani mat brusisko a mozno by si aj niekoho stretla ;) (zabehat “do prirody” sa vsade vzdy skoro stale dalo, corona nie je vyhovorka ..) a nie taketo biedne reci 🙂 buchni sa do hrude a funguj ;)
LD dal zabrať všetkým chápem, že si bola z toho frustrovaná, ale vieš koľko žien muselo do práce a doma nechávali relatívne malých školákov skoro celé dni doma samých.Pre každého bolo toto obdobie veľmi ťažké.Moja dcéra už ku koncu a to je introvert mala tiež dosť o mne nehovoriac.Zvladla si to ako si to najlepšie vedela a snáď budete v septembri mat možnosť sa spoznať so spolužiakmi a možno aj toho frajera nájdeš🙂taká detinska poznámka Ta nemôže rozhodiť pomyslí si svoje a nabudúce ho pekne odpalkuj je to nejaký idiot.A frajera nemáš, lebo nechceš, ak by si mala všetci budú do teba rýpať, ze sa máš venovať škole, alebo by im nesedel máš na viac a podobné veci ...nemáš byť prečo zúfalá nájdi si jednu kamošku skočte na kávu, športovať.Teba trápi, že nemáš frajera cítiš sa osamelá?pre tvoje dobro čím skôr sa nauč hneď nepríjemných ľudí, ktorí sttkajú nos kde nemajú odpísať, lebo takých ešte stretneš v práci všade to je ako háveď.Starat sa do druhych to je slovenské hobby
Blbko Ti napísal riadnu koninu. Máš super váhu, absolútne ho nerieš, to musel byť nejaký úbožiak. Bohvie, čo tým vlastne myslel a aké má pochody v hlave. Nestojí ani za minútu Tvojich úvah nad ním. Tvojmu okoliu vôbec nerozumiem. Si veľmi mladá, tak neviem, ako dobre sa Ti to podarí, lebo to ešte berieš vážne, ale aspoň sa pokús na to vykašlať. Tvoj partner príde, keď má prísť a zatiaľ si užívaj svoju slobodu 🙂. Ja som s partnerom (manželom) od 19 rokov a teda vyše 20 rokov a vydržalo nám to, máme rodinu, ale nezažila som dospelácke obdobie, kedy je človek sám, môže si riadiť život podľa seba a je odkázaný na seba. Chcela som cestovať a všeličo a tak nejak som to podriadila vzťahu. Neponáhľaj sa a nevšímaj si hlúpe reči. Pretože to sú hlúpe reči. Viem, že to nie je jednoduché. Korona je hnusné obdobie z mnohých pohľadov. V niečom priniesla aj pozitíva, ale viac tých negatív. Postupne sa to utrasie dáko, netreba upadať do depresií, musíme bojovať, keď už sme na tom svete. Nájdi si, čo by si chcela v nasledovnom období dosiahnuť, čo sú reálne veci a na tie zameraj a potom na ďalšie a ďalšie. Ideš po cestičke svojho života a Ty si vyberáš, kadiaľ pôjdeš, ostatní nech sa starajú o svoju cestu, aby sa, náhodou, nestratili 🙂. Držím palce!
Podla mna to "brusisko" je omyl, mozno sa bavil s niekym vedla a poslal to tebe. Mne to nedava zmysel, naco by to pisal???
Frajer - takym fakt dotieravcom by som asi povedala ze nehladam lebo hned po vyske chcem vstupit do klastora a stat sa mniskou 😂😂😂
Ja by som rodine povedala že ešte uvidíš či budeš hľadať frajera či frajerku kamarátka to spravila a odvtedy ma pokoj. A čo sa týka spolužiaka na toho kašli. Prípadne mu môžeš odpísať niečo v zmysle že ano jedavas a keď bude rýpať zjes aj jeho. Keď chce byť detinsky .
@tykat bohuzial omyl to nebol, mal na mňa už parkrát blbé poznámky.
To s tou mníškou je dobrý napad, vyskusam 😀 ďakujem
Ahoj,prepac,ale nevies co su skutocne problemy...zufala zo zivota moze byt zena,ktora ma 3 deti,a stratila muza,alebo nema pracu pocas korony,nema kde byvat atd chapes???toto je zufalstvo v zivote zeny.
Chapem,ze sa trapis,s tym nechcem zlahcovat Tvoj problem,ale mysli aj na to,ze toto nie su tie najvacsie problemy a starosti,toto su len banality😉😉😉V zivote Ta caka kopec inych nelahkych veci,ktore budes musiet zvladnut a nie,ze problem je ,ak sa ma ludia pytaju,ci este nemam frajera🙂chapes??
Tak blbec mal blbe poznamky, hod za hlavu... ty ked prestanes jest keksiky tak schudnes, ale on ostane blbec navzdy 😀
Tak ten chalan je este bud dieta, ktore nevie ako zaujat alebo je dement..podla toho co pises musis mat postavu jak lusk..chalan asi nevie co je dobre..a neboj frajer pride a mohli by si to uvedomit aj tvoji znamy, tiez som tie reci neznasal..