Som zúfala z mojej nezodpovednej matky

niinaaa
29. jan 2015

Dobrý deň prajem , ani neviem ako začať . Som zúfala s mojej mami !
Ja už s nimi síce nebývam ale trápi ma ako si naživajú . Mám 4 mladšie sestry .
Monika 17 ročná už je aj 7 mesiaci tehotenstva a nevie kto je tatko . Janka 15 ročna s ňou puberta riadne nabíja . Cez týžden je do neskorých večerných hodinách vonku a mam také informacie že s ciganmi . V škole prepadá z 5 predmetov .
Monika a Janka maju rovnakého otca ako ja ale vôbec sa nestará platí výživne po 40 eur na jednu .
Kristinka a Simonka to su také malé slniečka 4 a 2,5 ročné oni už maju iného otca .
Ich otec sa volá Ľubo má cca 38 rokov je to alkoholik . Má skočenú len zakladnú skolú . Za 4 roky čo je s mamou nebol schopný prispieť ani 50 eurami do domácnosti a ani sa zamestnať . Nikdy sa nezmení . Mam pocit že bol už aj base . Kradne ako straka ! Pije fajči a nezarába ! Slovne ublizuje najhoršimi davakami Monike a Janke . Doma su hádky na denodenom poriadku ! Mama nosi peniaze pri sebe vo vrecku aj s nimi spi ... Janke zase uradol 40 eur cestovne co dostala zo skoly . Hned sa spakoval ku rodicom domov kde bol celý čas naliatý ! Poliacia chodi minimalne 2 krát do mesiaca nikdy nič neporieši ... socialka chodi tak isto ale asi vydia že je to stratený prípad nič neriešia . Doma je ako u ciganou vsetko rozbite smrad a špina . Žijú už bez elektriky .... Mama sa stale hada s Lubom dokonca s nim už aj popíja . Vyženie ho a na druhý deň ho volá naspäť.
S dedom maminim ocom sme spravili nakup na 200 eur mama neusetrila ani euro . Nieje ani ochotna splácat dlh na elektrine ktorý je na moje meno . Pri tom ho spravili oni lebo ja som tam nebývala .... namiesto aby si kupili propan butan / plyn vo flasy tak zahnali starú elektrickú platnu a varili na nej . Pritom mala novy sporák ! Vykurovanie je na tuhe palivo tak radcej topili el.ohrievačmi . Pri tom les majú 1,5 km . Každý si vie vybavit drevo na ulici . Pomoct si navzájom .Len im bolo takto pohodlnesie . Trapia ma ako žijú ale to len kôli deťom . Deti nemajú žiadne hygienickè navyky . Mama čaka kedy jej kto co da ale ona nic preto nespravy aby sa mali lepsie .Vcera som pozera Svokru v TV a da sa to porovnat len u nás to je horšie ! Neviem to tu všetko rozpísať ale dá sa to nieako riešiť ak mama nema zaujem ? Tiež mama by potrebovala odbornú pomoc ale ona si to neuvedomuje ! Monika a Janka tiež lebo su poznačené. Alebo ich nechať tak a žit svoj život ? Tych problemov je ovela viacej len tažko tu rozpisovať.

sandrasofia
29. jan 2015

Och to je strasne :( ja ma 21rokov a 2dievcatka,nikdy by som nedovolila aby sme tak zili :( nemozes si k sebe zobrat aspon tie najmensie dievcatka?dohovorit mame?ved.toto nie je zivot-to je trapenie,pre tie deti :( a socialku nechapem!!takto deti zit nesmu...skus dat podnet ty,aby to riadne presetrili

zdena12345
29. jan 2015

tak toto je sila. to vzdy bola taka? ak ty zijes "normalne" a aj jej otec ak som dobre pochopila, tak nechapem preco sa tak opustila.
budem asi kruta ale ona si zrejme neuvedomuje co robi a ake to ma dosledky. 5 deti ked sa o ne nedokaze postarat je tiez sila. hlavne tie malicke si to nezasluzia a ja by som asi dala vedet socialke. nemozu takto vyrastat, lebo z nich nevyrastie nic dobre. mozno by to aj mamke pomohlo utriedit priority a ked nie, tak uz jej asi nepomozes. ak neda na dohovaranie a naviac zije s takym... nemam slov. ci by bola ochotna k psychologovi.liecenie ak je zavisla. ale neviem, toto je vyslovene o lenivosti. daju sa nahladat haluze aby si kurili. a mozu pomoct aj starsie deti.a pod ako by vedeli usanovat.

sue
29. jan 2015

Ty žiješ ako? A kde? :(

asocial
29. jan 2015

@niinaaa nedalo by sa nejako spojit s niekym, a aspon tie male dievcatka odtial vytrhnut?
ty asi nemozes...

niinaaa
autor
29. jan 2015

@zdena12345 nehnevám sa a uplne s tvojim názorom súhlasim ... dedko jej otec žije normálne slušne . Mama so svojim ocom nebola v kontakte cca 5 rokov ja som za ním bola a pomohol s nákupom hlavne kôli deťom ! Moja mama ma 6 deti do kopy mám staršiu sestru o rok a ma už 7 mesačné babätko žije u priateĺa .Ja žijem s priateľom už 6 rokov . Pracujem . Žijeme normálne v 1,5 izbovom byte . @sue .

niinaaa
autor
29. jan 2015

@asocial momentálne nič ma nenapadá ☹

niinaaa
autor
29. jan 2015

Kika cca 2 mesiace do zadu hovorí Monike .... Moni volaj políciu ja sa bojím . Vola mi aj Janka s plačom že doma je vojna v pozadí počuj krik a plač a vtedy mi ide srdce puknúť

lulula1990
29. jan 2015

@niinaaa, ja mam skusenosti s takymito druhmi ludi a prve co ti poviem je, ze ten clovek musi chciet, musi chciet sa zmenit....ak to nechce, tak je to zbytocna snaha...ak chces detom pomoct, riesenie je bud ze si ich vezmes k sebe, myslim najmensie deti, tie dievcatka. Tvoja mama si ale moze na ne narokovat, plus bude poberat aj na ne prispevky, takze aj toto by bolo nutne vybavit. Druha moznost je, ohlasit tuto situaciu uradom, kde by deti odobrali a umiestnili do nahradnych rodin, napriklad by mohli ist aj k tebe ak by si suhlasila. Poberala by si na dievcata vsetky prispevky, plus by si bola zamestnancom detskeho domova (tym ze by si sa o ne starala) a dostavala by si plat. Tretia moznost by mohla byt presvedcit mamu ist byvat do azyloveho domu, do domu pre tyrane matky atd..vsetko vsak zavisi od jej prijmu, aj toto ubytovanie nieco stoji, ale je dostojne, slusne a je tam vsetko zabezpecene, strava, teplo atd. Stvrta moznost je, ze sa tym uz nebudes viac zaoberat a budes si zit vlastny zivot. Otazkou vsak zostava, ci ta to nebude v buducnosti mrziet.

maznacik007
29. jan 2015

@niinaaa odhlas tu elektriku preco je na teba .... a zvysok zavolaj socialku nech dievcata vezmu do domova, ak teda ich nemozes mat ty pri sebe... co asi nie ...

mamu a jej priatela neries to nema riesenie....

maznacik007
29. jan 2015

no ale pockaj toto co mas v profile su fotky jednej rodiny na F. z a uz tu boli viacere sestry vo viacerých skupinkach myslim darovacích a viacero aferok ... este aj vasa mama tu bola na MK ....

cele je to divne a nejako to cele nesedi tie pocty deti a tak ...

niinaaa
autor
29. jan 2015

Aké aferoky ? Ako nesedi ? Ja som pisala len pravdu ! Nevidim dôvod prečo by som mala klamáť a vymýšlať si . Ja som chcela len radu a nič viac !

niinaaa
autor
29. jan 2015

@maznacik007 pisala som že socialka chodi k mame domov vedia o nich ale nieak nic neriešia . V tom mate pravdu že to nema riešenie... ale vždy keď niečo riešim snažim sa v dobrom .... je to ich mame a tie malé si neuvedomuju a majú ju radi taká aká je . Mama nerozmýšla zdravým rozumon a som myslela či by jej k tomu nepomohol psycholog alebo psychiater . A ako ju ja to nahovoriť .... povedať je to tak aby to pochopila ... lebo ona si hneď pomyslí že je chorá na hlavu ašibnutá

svetluska82
29. jan 2015

@niinaaa su pod dohlafim socialky? Mozes dat na sud navrh na ustavnu starostlivost pre mensie sestry. Ak mama odmieta pomoc .....asi ine vychodisko nemas

mariahpd
29. jan 2015

Zeny ta tu obvinili, ze ten tvoj pribeh nesedi, neviem to posudit, nemam az taky prehlad, co sa riesilo na MK, ale... Uvadzas si, ze mas 3 deti, tak bud klames, alebo ani ty nezijes normalne, lebo 5 ludi v 1,5 izbovom byte nie je normalne, kde tam preboha vsetci spite a aku detsku izbu maju tvoje 3 deti? Vsak ak obaja s priatelom pracujete, tak by ste mali zit v 3izbovom byte, to by bolo normalne. Takze prestan riesit rodinu svojej matky a ries hlavne zivot svojej rodiny. Neverim, ze ak by bol skutocne stav, ako opisujes, tak by socialka nekonala a chodila k tvojej matke len na zdvorilostne navstevy. Ak to tak naozaj je, napis list alebo mail s dalsim udanim na svoju matku, vsetko tam popis tak ako tu na MK a viac sa uz neangazuj, socialka zo zakona musi zalozit spis a presetrit kazde udanie. Ty ries radsej svoj zivot, aby o par rokov nepisali po nete tvoje deti, ze ake otrasne detstvo mali a ako su tym poznaceni az do dospelosti.

sue
29. jan 2015

Baby veď ale si rozkliknite jej profil...odkedy založila túto tému má tam uvedené tri deti = tri sestry - však si to všimnite 🙄 paranoja naša neopúšťaj nás, ale zas nemusí byť hneď každý podvodník 😒 aj keď v tomto prípade kiežby to bolo vymyslené...

niinaaa
autor
29. jan 2015

@mariahpd ja žijem s priatelom sama !!! V profile mám moje sestry !!! Šak mám 22 rokov a som bezdetná .... neplanujem mať beyby keď viem že moje sestry ma potrebujú aspoň na vikend !!! Ja svoj život mám v poriadku bez problèmov kiežby každý mal táký !!! Nie ženy ale žena !!! O to sa nemusíš báť ja keď budem mať beyby tak budem finančne zabezpecená a budem mať zazemie ! Ja nechcem zažit aby môjmu buducemu babätku niečo chýbalo . Zas nechápem takých ľudí ako moja mama .... Už keď budem riešiť niečo tak budem osobne aby som vedela ake sú možností ale ako spoločnymi silami nasmerovať na tú správnu cestu .... ale aj tak Ti ďakujem za reakciu a radu 🙂

mariahpd
29. jan 2015

@sue nuz nie kazdy trpi paranojou a nekontroluje hned profily, aby zistil, ci niekto klame, ze ma 3 deti, alebo sa pysi cudzim perim. A ak niekto by nevedel pochopit rozdiel dieta/surodenec, tak asi by mal IQ, ktore by mu nedovolovalo pouzit internet. Takze skor je vychcana a udava si 3 deti, aby zvysila vahu svojej osobnosti. Skor verim tym, ktori spochybnuju jej pribeh a moze si za to sama, ze jej ludia neveria. A na vyjadreni, ze sa ma starat hlavne o seba, aby neskoncila ako jej matka, trvam, lebo dat si napisat elektriku na seba v byte, kde nebyvam, to nie je celkom normalne. Ale vsak nemusim vsetkemu rozumiet, chvala bohu, ze v mojom okoli takito ludia neziju. Asi preto je to pre mna nonsens.

niinaaa
autor
29. jan 2015

Staršiu sestru nevidím dôvod prečo by som mala mať v profile ...ma svoju rodinu ! O Monikou keď som sa dozvedela že je tehotná som si myslela že dajak si zariadí život s otcom dieťata nepovedali mi hneď ako to je . Tak keď som sa registrovala tak som si dala len Janku , Kiku a Simu . Neviem čo by som tým získala keby som si vymyšlala preboha ...

mariahpd
29. jan 2015

@niinaaa a este jedna poznamka, raz na bazosi pytaal dobrych ludi o pomoc pre svoje sestry dievcina z Michaloviec alebo okresu Michalovce. Srdcervuci pribeh, ako nebudu mat deti si co obliect a tak. Tak som odpovedala na inzerat, ze mam veci po detoch, veka komunikacia so mnou, aki mi budu vdacni, na svoje naklady som poslala balik, sledovala som cez net, balik prevzali - a ani "dakujeme, balik sme dostali" som sa nedockala. Takze tot moja odobna skusenost. To, ci ste to boli vy, alebo niekto iny, je uz uplne jedno.

monaaa
29. jan 2015

Dievčatá vy si závidite aj rakovinu.....

niinaaa
autor
29. jan 2015

@mariahpd elektrika je pisaná na mňa lebo aj dom ktorom žijú je na mňa ... keď sa kupoval tak babka s ockovej strany dala 1500 eur na krb a ja som brala uver na okná ! A tak isto všetke moje peniaze s poistky išli na kupu domu ! Su to moje sestry a nie niekto cudzí . O to sa nemusíš báť ako ja obstanem ! Od 16 brigadujem a celu strednu som sa financovala sama mame som nechala aj pridavky aj vyzivne aby sa mali lepsie . Ja viem že bez prace to nejde .... nepoznás ma neviesaka som tak ta prosím neurazaj ma !

niinaaa
autor
29. jan 2015

@mariahpd je mi ľuto že mate takú skusenosť ale ja nemám taku vedomosť o bazoši .....

amanda0405
29. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@niinaaa
uff...no ja som v prvom momente si tiež myslela, že už máš tri deti, no našťastie píšeš o sestričkách....je to tak smutné čítanie, že ani neviem čo ti napísať....tvoja matka si nezaslúži ani len to oslovenie matka, nieto ešte aby si jej pomáhala...veď načo sú jej deti, keď sa nedokáže o ne postarať...fakt netuším čo by som robila a to som už relatívne "pani v rokoch"...ak je v tvojich silách, možno by si mohla pomôcť tej najstaršej postarať sa o bábätko keď sa narodí, tej druhej treba natĺcť do hlavy že prvoradá je škola a nie nejakí cigáni...najviac mi je ľúto tých maličkých, ak by im bolo lepšie v ústave, možno by si mala matku ohlásiť na sociálku...zase mať sestry v ústave nie je žiadna výhra....ach jaj... 😢

niinaaa
autor
29. jan 2015

@amanda0405 co bude v mojích silach tak pomôžem určite .... od kedy ma moja sestra staršia miminko tak mame lepši vzťah ....dúfam že aj s Monikou to tak bude ...no viete s Jankou tiež je to tažke je tvrdohlavá asi po mame alebo to obkukala od nej . Ale snazim sa jej volat ak ma zapnutý mobil a aspon cez telefon jej to pripominať. Zajtra skúsim isť socialku ..dufam že tam budu ochotný sa otom so mnou porozprávať...

fcchelsea
29. jan 2015

@niinaaa je mi ťa luto toto si nezaslužiš ani tie deti nechápem čo robí sociálka tam už ide o život deti ak by si potrebovala pomoc tak mi pošli mail na mvhotchner1789@gmail.com fcchelsee

sue
30. jan 2015

@mariahpd veď to, že sú to jej sestry, nie deti má uvedené v profile preboha !!! Stačí, že myšou prejdeš po jej "obrázku" namiesto profilovej fotky... ježiš mária, doosť dlhé vedenie máš 🙂

natalym
30. jan 2015

@niinaaa No dievča tak to je na zaplakanie. Skús tak ako si napísala. Na mamu sa nemôžete držať. Poradiť neviem, ale držím aspoň palce a buď silná a rozumná.

ivett1
30. jan 2015

@niinaaa veľmi ti držím palce a je dobre, že nechceš, aby tie malé deti - tvoji nevlastní súrodenci- trpeli ... ak som dobre pochopila, tebe patrí dom, v ktorom žije tvoja mama s priateľom a rodinou ... ak je to tak, tak najskôr im daj odpojiť elektrinu ...možno budeš ty tá zlá ... samozrejme im o tom povedz, že sa to chystáš dať urobiť ... lebo dlh bude len rásť a musela by si to splácať ty ...peniaze potrebuješ na iné veci ... na sociálke povedz, že v dome nebude elektrina, mali by hneď začať konať ... ak by si váhala, či to urobiť takto "kruto", tak si skús predstaviť ako tie deti trpia ....ako chcú, aby ich mama pohladkala a pritúlila a nedočkajú sa toho... aj keď názory sú také, že nie, nechajte deti v takej rodine, potrebujú matku, aj keď je to alkoholička ... ale čo keď sa niečo stane, matke prasknú nervy alebo je priteľovi a urobí z detí invalidov ...alebo ešte horšie ....a ak to všetko prežijú, čo z nich vyrastie, keď ani nevedia, ako vyzerá normálny život... ?! ...
veď ty sa im nebudeš môcť venovať stále, bolo by to na úkor tvoje budúcej rodiny , tvojich detí a keď si už veľmi pustíš k srdcu hoci aj cudzie dieťa (to je len príklad) ťažko mu potom budeš vysvetľovať, že nemáš už na neho čas, lebo máš svoje malinké bejby...
ak by si si chcela vziať tvoje nevlastné sestry (tie malé) k sebe ...dobre si to rozmysli, nie je to len o príspevkoch na deti ...museli by ste fungovať ako rodina a čo by na to povedal tvoj partner ...? ...

tie staršie segry môžeš stále usmerňovať, už si im ukázala, že sa dá žiť aj normálne...len im to stále vtĺkaj do hláv, aby sa snažili aj oni, aby si bola pre nich vzor TY ... nie mama, ktorá to nezvládla ... sú ženy, ktoré dajú dieťaťu život a to je asi tak všetko ... a potom sú také ako ty, ktorým to nie je jedno ...

nevidím to ružovo, lebo stále im pomáhať nemôžeš... ani peniazmi, ani nákupmi, ani rečami ... asi by bolo najlepšie nechať to na sociálku... aj keď je to také kruté a smutné ...

cacianka
30. jan 2015

čo ti poradiť ? urob si poznámky čo všetko je v tejto rodine problematické(asi všetko), cho´d na sociálku, a všetko im povedz, žiadaj spísať úradný záznam a požiadaj ich aby ti poradili a o pomoc pre deti.
Alkohol, vulgárne a agresívne prostredie nie je vhodné pre nikoho, tri x duplom pre deti, či už majú 2,5 alebo aj 17. Aj hygienické problémy, strava, elektrina, všetko okomentuj, nech sociálka koná, preboha, čo robili doteraz?! Mali pracovať s rodinou, prípadne odobrať deti do dočasnej opateri pestúnom, alebo hoc aj decák - tam by si ich lepšie mohla navštevovať, brávať si ich k sebe aspoň na pár hodín, videli by že sa dá existovať aj lepšie. To ani škola či škôlka nedala podnet, ani obecný úrad ?
Ty nie si povinná suplovať ich matku, pokiaľ sú v jej opatere, pomáhať a platiť sa nedá do nekonečna...
takto len podporuješ jej nezodpovedné správanie. Dokonca by si mohla kedže dom je tvoj, domáhať sa vypratania, alebo ho predať... ale to určite nechceš,
Ty máš predsa svoj život, asi si ho chceš zariadiť po svojom, pouvažuj po porade na sociálke , ako na to.

veľmi ti držím palce, kľudne napíš sem alebo do IP, a tie kravské pripomienky od niektorých "dám" ignoruj, keď nevedia pochopiť prečítaný text, nepochopia ani tvoje problémy

dilino
30. jan 2015

ihned nahlasiť na socialku možno ich vezmu do domova ale budu sa mať lepšie aj najesť aj elektriku nebudu sa musieť bať ak by si mala ty podmienky vezmi ich ty ich pri matke nečaka nič dobre fuha je to veľmi ťažke ale musi existovať nejake vychodisko ale hlavne tak aby to vyhovovalo vam všetkym a hlavne aby deti nevyrastali v takom prostredi aby sa to na nych nepodpisalo teraz je možno ešte čas ale neskôr už môže byť neskoro nečakaj si rozumna hned zisťuj čo a ako držim veľmi palce.