Som zúfalá a uzatváram sa do seba

mici1234
27. okt 2023

Ahojte. Idem si k vám poradu alebo skôr potrebujem to zo seba dat von, pokúsim sa vám tu opísať celú situáciu, som zúfalá neviem ako ďalej, nemám skym sa o tom ani porozprávať a začínam sa uzatvárať do seba a všetko v sebe dusiť co tiež nieje dobre. Nechcem aby ste ma osocovali a neviem co keď ta prosím len o radu alebo pomoc. Mam priateľa, sme spolu 2 roky, ja mam 30 a on 34. Mame vzťah na diaľku to znamená ze sa vidíme spolu len na víkendy. On žije u rodičov a ja u mami. Nejaké tri mesiace do zadu som si začala uvedomovať ze nás vzťah nieje to čo by som chcela a pochopila som prečo naokolo jeho vypravaju ze si ma nezaslúži, že takú aká som ja už nenájde a podobne reči, to vravia aj jeho rodicia. Pre moju rodinu je ako ten najdokonalejšie chlap ale nevedia veci ktoré viem ja a ni ich neplánujeme mojej rodine povedať lebo by zmenili na neho názor. Ide o to ze priatel ma syna z predchádzajúceho zvtahu to rešpektujem s malym vychádzam dobre, mame ho každý druhý víkend. Ale ide tu o to ze aký je, nemá žiadnu finančnú rezervu, nevie hospodáriť s peniazmi dobre chápem ze ma veľa výdavkov na jeho slabý plat ale už ma nejaké roky a za tie roky co pracuje mohol si niečo už ušetriť. Nemá nejaké aktivity alebo niečo comu by sa venoval hrával futbal ale po zranení už nehrá a je tomu par rokov do zadu. Sme úplne odlišný ja som aktívny tip turistiky neposedim doma a on je skôr taký doma sed, nehovorím pár kratsomnou na turistiku išiel. Chodím pre jeho syna bez ihladu na to ci mi prispeje na benzín, áno nemá vodicak áni auto ma dva krát odobratých vodicak kvôli alkoholu, moja rodina o tom nevie. Nechodíme nejak na výlety ani nikde boli sme dva krát na dovolenke le to som cele platila ja lebo ako inak on nemá financie. Je tu ďalšia vec ktorú som si uvedomila po zhodeny ružových okuliarov a to je ze ma ešte jedna dieťa ku ktorému sa nepriznal a vykašľal sa na to o tom nevie ani jeho rodina nikto. Co sa týka jeho ku mne je všetko v poriadku miluje ma som jeho prioritou som pre neho všetkým sme spolu stále v kontakte 24 hodín co sa nevidíme cez týždeň. Ale jednoducho som zhodila ruzove okuliare a začína mi všetko vadiť. O všetkom vie povedala som mu to aj to ze moje city k nemu sa jednoducho vytratili niečo tam je ale nieje to take ako kedysi, samozrejme ze ho to trápi a chce sa smenit ale ja nechcem aby sa menil na niekoho kto on nieje keďže sme z rozdielnych svetov. Neviem ako pokračovať ďalej ci sa snažiť o záchranu lebo som si vedomá aký mám vek a už je na čas rodinu a hľadať niečo ďalšie a budovať zas niečo odznova s pocitom ze to nemusí zase vyjsť sa mi naozaj nechce. Neviem ci s takým človekom mam budúcnosť q ci vieme spolu fungovat a žiť q vôbec založiť rodinu keď on je finančne na tom ako je a ja sama to neutiahnem všetko. Nechce o mňa prísť chce sa zmeniť aj on chce mať somnou rodinu ale vidím ako sa trápi trávime sa obidvaja sám povedal ze bude rešpektovať keď odídem od neho ale bude ho to veľmi bolieť lebo som pre neho všetkým. Naozaj neviem co robiť ako sa zachovať ako pokračovať ďalej.

tinka8512
27. okt 2023

Ak mas taketo pocity a pochybnosti tak to ukonci, si este mlada,perspektivna. Ja osbne by som urcite takehoto chlapa nechcela ani keby bol jediny

martul
27. okt 2023

@mici1234 nechce o teba prísť. A kto by chcel. O všetko sa postaráš, o neho o jeho syna, finančne to zvládaš,...... uvažuješ a robíš dobre, keď sa ti začali otvárať oči. On sa chce zmeniť....ako, čo pre to robí? Hľadá si lepšiu prácu, alebo aspoň druhú brigádu?

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinka8512
27. okt 2023

Este dodam, ze casto si vsimam ze zeny okolo 30 robia unahlene zavery,teda ostanu v zlych vztahoch lebo maju pocit "ze uz musia" . Neurob tu chybu. Ja som svojho tiez spoznala okolo 30, a vedela som ze nechcem fajciara ,alkoholika a zufalca co nema ani poriadne auto. Natolko si vazim seba samu. Na toho spravneho som si pockala a stalo to zato. To iste radim aj tebe.

seahorse27
27. okt 2023

Ako sa chce zmenit? Najst si lepsiu pracu za lepsi plat? Vymazat deti zo zivota alebo sa o ne zacat poriadne starat? Prestat ta financne vyuzivat? To bude na dlho takato zmena…aby si potom nebola prekvapena, ze o 10 rokov stale budete byvat osve u rodicov a ty budes financovat este aj jeho deti. Na co ti je taky chlap? Je nezodpovedny - soferuje opity, k detom sa nepriznava. No ani sa mu necudujem, ze nechce o teba prist. Maloktora zena by mu toto tolerovala a este ho aj financne podporovala…

elenka74
27. okt 2023

Nemyslím si, že váš vzťah má budúcnosť. Veď vy v podstate nemáte ani vzťah, možno by ste už spolu dávno neboli, keby ste niekedy žili v jednej domácnosti

barbora0308
27. okt 2023

@mici1234 precitaj si to este raz po sebe. O svojom aktualnom partnerovi si napisala iba jednu jedinu pozitivnu vec a to to, ze si pre neho na prvom mieste, inak iba same negativne veci. Myslim, ze sama vies, ze vas vztah sa poriadne ani vztahom neda nazvat, potrebujes sa uz iba uistit o svojej pravde. Ukonci to a zbytocne nemarni cas na chlapa, s ktorym nikdy nebudes mat buducnost. Uprimne, radsej by som bola sama do konca zivota, ako by som mala stravit zivot po boku cloveka, ktory mi nedava istotu a zmierila som sa s nim iba kvoli tikajucim biologickym hodinam.

macatt
27. okt 2023

Je len otázka času kedy aj na druhé dieťa bude platiť.. keby chcel rodinu tak ju má s niektorou matkou svojich detí.. si pre neho dobrá partia a pokiaľ by ste boli spolu častejšie tak prídeš na to, že to vyhovujúci partner nie je..už ti to dochádza aj teraz…

kukuk29
27. okt 2023

@mici1234 sorry ale ma pravdu - kto by chcel prist o taku " sprostu" ...co mu plati, stara sa o dieta .... to by kazdeho zamrzelo. Ty mas urcite na viac tak ho nechaj nech si on zije svoj zivot a ty aj ked budes sama bude ti lepsie ako s takouto pijavicou... drz sa mas na viac 💪💪🙏

isis234
27. okt 2023

.. citujem ťa... Co sa týka jeho ku mne je všetko v poriadku miluje ma som jeho prioritou som pre neho všetkým ...... Samozrejme, lebo ho vozíš za synom, grátis. Nepovedala si o ňom všetko svojim rodičom, čo je veľká chyba. Oni sa to dozvedia až po svadbe? Ak by bola? To ich sklamanie ťa nebude bolieť? Nebudeš si vyčítať, že v klamstve verili jemu, tebe?
On ťa proste využíva. Ak by chcel s tebou žiť, bude sa snažiť, aby ste mali spoločnú domácnosť. On sa nepriznal ešte k ďalšiemu dieťaťu. Možno,,.. je to moja domnienka, ..jeho "priatelka" ak vie, že by nemohol prispievať finančne na svoje dieťa, nechala to tak. Ak sa ona dozvie, že už má svoju rodinu, ženu, bude požadovať, aby platil výživné na dieťa. Toto chceš?
Máš život pred sebou. Vek je len číslo. V pokoji by som sa ním rozišla. Máš svoje koníčky, napr. turistiku. . čo ak tam stretneš svoju lásku? Svoje druhé JA? Želám veľa úpechov a šťastie, Ver si. Mysli na niečo pekné

tinka8512
27. okt 2023

@isis234 presne, inak ma napadlo, budem hnusna teraz, ze on mi pride ako parazit kt ju vlastne len vyuziva.

martul
27. okt 2023

@misters a ty si sa zle vyspala?!!! Trepeš nezmysly v každej téme. Inde by si dieťa zdrala z kože, tu tiež perlíš?!!
Akože čo, keď nemá vážnu chorobu tak má byť spokojná?!
Žiť s mužom čo sa nevie postarať o seba, vlastného syna a je pre ňu len záťažou?
V tomto má byť spokojná?!!

ahhola
27. okt 2023

On sa necháva vláčiť životom a nejako bolo, nejako bude. Ten chlap už stratil dych, tempo života, odusevnenie, alebo ho nikdy nemal. Jeho rodiča to vidia a v teba vidia človeka, ktorý ho bude držať nad vodou. On si to možno mysli tiež a je mu to jedno, v jeho pasívnom nazeraniel na budúcnosť. Tebe je luto 2 zabitých rokov, preto nevieš v yt radikálnejsia, aj keď veci vidíš presne, tak ako sú. Vyžitý, mentálne starý, pasívny samec. Keď ho dotlačis pred oltár o par mesiacov budeš túžiť po pozornosti, pomoci, sexe... bude mať všetko v paži, tak ako dnes a ešte ho možno budeš živiť. Skus hodiť rec s jeho matkou, ci vidí synacik budúcnosť s tebou a zariad sa. 🍀💦

januska12323
27. okt 2023

Z toho všetkého mi stačí, že zatajuje vlastné dieťa a chlasta za volantom. Toto je materiál akurát tak na kamaráta bez výhod. Ak by teba oplodnil myslíš, že sa postará?

mici1234
autor
27. okt 2023

Požiadal ma len o jedno a to je čas na zmenu, samozrejme ze som mu ten čas dala ale neviem kolko mam čakať, čo sa týka alkoholu musím povedať že áno prestal, začal sa viac aj zaujímať o mňa, ale ja tam stále mam to ale, čo sa týka jeho financi tvrdí mi ze od marca bude lepšie lebo sa zbaví už pôžičky, uvedomuje si ze ja som sa zmenili voči nemu a nepoviem mu ani zero milujem ani ze mi chyba, nás spoločny čas tiež už nieje taky ako bol samozrejme ze sa teším ked ho uvidím po týždni ale tie City tam už niesu take. Tento víkend budeme tiež spolu neviem ako to dopadne, som ochotna mu ten čas dat možno do konca roka ale naozaj neviem ci sa oplatí čakať, alebo sa odlucit a čas ukáže ci mame byť spolu alebo nie...

lucimichi
27. okt 2023

@mici1234 on ťa len využíva, dobrá si mu len kvôli peniazom. Nemiluje ťa, neváži si ťa. To sú len reči, reči, rečičky, aby ťa oblboval stále a nestratil. Buď hrdá, sebavedomá a rozíď sa s ním! Nájdi si slobodného, bezdetného, ktorý si ťa bude vážiť a úprimne milovať.

ahhola
27. okt 2023

Vieš čo, keby ze ho teraz vymažes z mobilu a zo života, nič väčšie nemôžeš pre seba spraviť. Chod v sobotu na túru, možno stretneš chlapa, co žije, nielen zivori.
Flakac, alkac, zarába slabo😂 a mina silné... dvoje alimenty, prisaty na rodičoch.
Utikej, Foreste😃

morusha
27. okt 2023

@mici1234 Keď sa doteraz nezmenil, už sa pravdepodobne nezmení. To ako zachoval k svojim deťom, nech je pre teba výstrahou, ak by si s ním založila rodinu. Plus ďalšie okolnosti, ktoré poukazujú na to, že je nepoužiteľný do života. Z tvojej strany už ani nejde o lásku, skôr zvyk. Prosím, dívaj sa na to triezvo a nekomplikuj si život. To dobré ťa ešte len čaká.

maminkasisa
27. okt 2023

@mici1234 ked ste spolu cez víkendy, ktoré má so svojim synom, ako sa stará o neho? Keby si tam nebola, tak sa starajú starí rodicia predpokladám. No však skúste bývať spolu, nie každý u rodičov a hned sa Ti otvoria oči.... ako by ste fungovali? Aj takúto otázku si zodpovedaj..... chcela by si si ním žiť?

zuza265
27. okt 2023

Pre mna nie je podstatne, ci zarobi 700 alebo 7000 ak by to bol jediny problem. Tu sa hladat riesenie da. Vadi mi zaprete dieta, odobraty vodicak (2x☝🏼) kvoli alkoholu. Toto su pre mna podstatne veci. Nevadi mi, ze nie je turisticky naladeny. Vsak co vypadnem sama s kamosmi. Mam svoju aktivitu. Nevadi mi zacat budovat majetok spolu (aj ty byvas u rodicov, takze predpokladam, ze vl byvanie nemas). Vadia mi velmi tieto vypichnute veci, kt by som asi nedokazala tolerovat

viera27
27. okt 2023

Ukonci. De facto bez nadeje na nejaky posun,spolocne byvanie,rodina. Uz nemas 20. Kym stretnes vhodneho partnera a ustalis nejaky novy vztah,uplynie nejaky ten cas. Cim viac ho stratis teraz,tym viac ti bude chybat potom.

dubraska
27. okt 2023

najhoršie na tom všetkom je to, že nevidíš, že by sa chcel niekam posunúť. podľa mňa ste už dávno mali bývať niekde spolu, aj keby len v prenájme, no ani o to zjavne nemá snahu. keby bolo aspoň vidno, že tie jeho slová o tom, ako ťa nechce stratiť, že to celé neostane len pri tých slovách

isis234
27. okt 2023

@dubraska jemu to zjavne vyhovuje,, bývať u rodičov a priateľka komplet servis grátis

michaela.g
27. okt 2023

@mici1234 ja som mala 21 a dala som vtedy frajerovi cas 1 mesiac, bez kontaktu, aby si nasiel pracu zvazil ako chce zit apod.. Po 1 mesiaci mi zavolal, on volal, to bolo pre mna dolezite. Nasiel si pracu nasiel si podnajom v BA, mal plan. Pokracovali sme dalej spolu isla som za nim. mali sme jasnu perspektivu. Dnes po 23 rokoch a 17 rokoch manzelstva viem ze to bolo nutne rozhodnutie aby sme sa posunuli... a pomohlo to.

ivangeline
27. okt 2023

Ani som nedocitala dokonca...Vsak sa rozidi? :D Mozes kedykolvek ukoncit vztah predsa.

anketkarka
27. okt 2023

No na Tvojom mieste by som sa s ním bála mať nejaký záväzok, lebo už teraz je jasné, že by si to musela ťahať sama. Máš celý život pred sebou. On je taká nášlapná bomba, nikdy nevieš kedy s ním čo vybuchne. Asi by som nestrácala čas. Váž si svoj život a možnosti, ktoré máš. Určite máš na viac. Človek čo tají svoje dieťa a minimálne dvakrát ohrozoval ľudí autom pod vplyvom je pre mňa nebezpečný a za partnera by som ho nechcela, ani keby bol posledný.

babulkomale
27. okt 2023

@mici1234 napisem to sprosto, on uz v podstate biologicky dvakrat rodinu založil, nakladol vajcia do hniezd a jedno chuda dieta zaprel a na druhe (asi) aspon plati.
To nie je ze city opadli ale si pochopila, co je zac.
Za mna: alkoholik, lúzer totalny, dvakrat odobraty vodicak za chlast je uplna esencia nezodpovednosti a ubohosti. Chlap bez vodicaku a bez auta pre mna nie chlap, kludne sa do mna pustite, no nie je a bodka.
Nepisem o napr.epileptikoch, ale o takychto pripadoch.
Ostatne radšej ni nekomentujem...
Mas na viac a je pekne, ze to jeho rodicia vidia. Teraz este aby si to videla ty a zariadila sa tak.
Drzim palce.

barborachors
27. okt 2023

@mici1234 naco ti je problemovy chlap? Zivot je prilis kratky na to, aby sme niekoho tahali z jeho problemov. Z teba mam pocit, ze mas spasitelsky syndrom a chces niekoho tahat z problemov. Len za to, ze je s tebou.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
27. okt 2023

Píšeš ze "som si vedomá aký mám vek a už je na čas rodinu a hľadať niečo ďalšie a budovať zas niečo odznova s pocitom ze to nemusí zase vyjsť"

Čiže radšej by si riskovala že budeš mať dieťa s mužom čo nevie finančné hospodáriť v 34r má dve deti a o jedno ani len nestojí? Myslís že keď sa narodí dieta vám bude to niečo iné?

Ja by som teda radšej riskovala že deti mať nebudem ako by som ich mala mať s nezodpovednym človekom pri ktorom nemáš ani najmenšiu istotu že to dopadne dobre..