Ahojte chcem sa vyrozprávať. Naozaj neviem čo mám robiť. Neviem či som zlá ja alebo chcem veľa alebo už mi z tej materskej šibe ale ...
Problém je taký že som už unavená na všetko som sama.
Či variť upratať žehliť prať okolo malej áno viem je to údel žienky domácej alee keď by mi občas partner aj pomohol ale to by som chcela asi moc.
Chápem že pracuje a je unavený ale keď už ma to volno tak buď sa hra do noci na počítači zatiaľ čo ja varim upratujem perem krmim malu naberiem aj jemu potom zjee drbne to do dresu však krava umyje nie potom malu dať spať pokračovať v tom čo som nestihla keď to mám opýtam sa či nejdeme spolu niečo vymyslieť alebo či nepojdeme niekam ked mala vtane buď sa mu nechce a hra sa dalej alebo mi povie ako autom už nejde lebo nezaparkuje tak idem s malou sama večer prídeme domov zase okúpať pochystat dat papat odpratať riad.
Vždy radšej ide s kamarátmi kdesi alebo im čosi opravit doma sa nedotkne ničoho ked si vypije vykrika ako tu je všetko jeho všetko on plati . Nadava mi kolko krat bezdôvodne zato ze napriklad poviem nech nekriči lebo mala uz spi. Ja uz som z toho unavena stale som sama . Teraz je mala choraa na vsetko som zas sama ci zajst k.doktorle ci lieky kupit ci vstavat ku nej a on? Odisiel so na futbal a keď som mu povedala ze som stale sama na vsetko odpoved bola aka zase vresky.
On mi povie vsak chod a led idem len na polhodinu k rodičom tak mi to vykrika aa vzdy aspon dva krát zavola kedy uz idem domov je toho viac a neviem ci som ja ťa sprostá alebo co. Ak nájdete chyby sorry .
Mala ma dva roky .len ja už neviem čo robim zle a čo dobre . Ja už som uplne zhnusena zo všetkého žiadna vďaka vkuse sama spolu nikam stavim sa že keby som nič neurobila mo vynada ako vždy že čo ja také robím že som doma a on robí že nemám nič na robote. Ako vždy lrn vrieskanie nadávky a on je pán úžasný lebo pracuje a ja som doma
Ja som môjmu priateľovi poskladala veci zo sušiaka so slovami, aby si ich odložil. Súhlasil. Už tomu bude týždeň a svoje miesto nezmenili, ale rozhodla som sa, že to nechám tak. Dnes k nám na noc príde jeho mama a segra, tak som zvedavá, či sa aspoň vtedy spamätá a odprace to - spolu s trojtýždňovou kopou oblečenia.
Ak to u teba trvá dlhodobo, určite o tom treba s partnerom hovoriť. Aj keď chlapi to berú tak, že riešime nejestvujúce problémy, alebo banality a "furt len niečo riešime". U nás debata na tému upratovanie nikdy nedopadla inak ako hádkou. Otázka je, či to v časoch bez dieťaťa bolo inak. A teda, či je tam aj nádej, že si uvedomí, že materská skutočne NIE JE dovolenka ako sa, mylne nazýva.
Tak tento stav ma skutočne mrzí. Je to veľmi úbohé keď chlap zaujme takýto postoj. Rozhodne nie som zástancom koncov vzťahov, ale pokiaľ je to dlhodobé a nie je s kým komunikovať a vzťah riešiť, je možno na čase zamyslieť sa nad inou alternatívou. Dieťa potrebuje mať pri sebe hlavne spokojnú a vyrovnanú matku. Aj otca. Ak dvaja nevedia žiť spolu, je lepšie žiť oddelene a neprenášať na dieťa nervozitu a stres zo života, ktorý žijeme.
@okana123 v sobotu rano mu treba dat zbalene dieta von a povedat, ze skôr ako za dve hodiny nech sa domov ani nevraca, ak chce obed, ak nie, idete do restiky
chodis napr. cvicit? zeby bol s dcerou viac sam a venoval sa jej, alebo chodis na nejaky kurz? ak nie, zacni, bude musit byt s nou a travit s nou cas
ak si velmi nespokojna, daj dieta do jasli, ms, chod robit
Zostan spat s malou u rodicov a aj niekolko dni jemu nechaj prazdnu chladnicku.oddychnes si rodicia sa trosku pohraju s malou nemusis robit full servis uvidis ako ti to pomoze.mozno aj otvori oci akeho chrapuna mas doma.ja by som ho asi poslala k mamicke nech mu ona ritku umyva.ty si jeho zena nie mamicka.
mi sme sa naucili hovorit si pochvalu a dakujem,
znie to mozno hlupo,
ale dobre padne ked varim a som unavena uznanie za dobry obed
ked manzel co len vymeni ziarovku,tiez ho pochvalim,aky je sikovny a ako dobre to spravil
sadni si snim a skuste veci zlepsit inak sa neda takto dlhodobo zit
chyba nie je v tebe ,ale vo vasej komunikacii,
tvoje dieta odpozoruje od otca,ako sa k tebe sprava a bude rovnake,co potom...?
Keď sme nemali malú bol v pohode nejde len o upratovanie furt som sama ci doma ci na domácnosť on si travi čas ako chce a nas neriesi raz za čas snami niekam ide ked sa mu načítava daka hra tak sa s malou pohra 3 minúty a koniec. A ja počúvam len výčitky nedaavno som mu len išla vziať župan a zaniesť paplon aa uz mi nadaval opity ze som pi... Nooo faakt uz som znicema. Ja neviem fakt ci ja som zla alebo ci rpbim malo alebo cooo nevazi si nic
S dieťaťom či bez, vždy treba mať aj iné záujmy a koníčky než len vzťah. zabehať si, ísť na jogu, s kamoškami do kina...hocičo, len nie stereotyp.
Ahoj. Rozmyslala si o tom, ze by si dala dcerku do skolky a isla pracovat? Aspon na pol uvazku. V tom pripade by ti uz nemal co vycitat. Unaveni z prace by ste boli obaja rovnako a tym padom by ste si aj starostlivost o dcerku a o domacnost museli rozdelit. Taktiez by sa ti zvysilo sebavedomie, prisla by si na ine myslienky, stretla by si novych ludi. Kedze si cely den sama doma len s dietatom, uz dva roky, tesis sa na muzovu spolocnost ked pride domov z prace, ale on ti ju neposkytuje. Keby si prisla domov z prace po celom dni, resp niekolkych hodinach stravenych s inymi ludmi, jeho spolocnosti by si sa dozadovala menej a stala by si sa mu vzacnejsou.
Nič nerobis zle, len si si zlého chlapa vybrala.
Ja poznam pripad kde pracuju obaja ale muz je vzdy viacej unaveny a narobeny takze v tomto pripade to bude tiez podobne aj ked budu chodit do prace obaja.
U mna by skoncil, akonahle by ma 1.krat nazval picou. Bud by musel v momente otocit avoje spravanie o 180 stupnov alebo by musel platit alimenty. Myslim, ze tu sa uz vytratila akakolvek ucta k tebe a uz ani to, ze sa zamestnas nepomoze. A ver mi, rokmi to bude este horsie. Na tvojom miede malu co najrychlejsie do jasli/ms, a odkladat si co najviac penazi, aby si mala na novy zaciatok. Vydrzat rok, nech nieco nasetris a utekaj od neho. Teda ak do roka nepride aj bitka. Neprekvapilo by ma to. Nebides s nim stastna..
Je jedna vec, ak sa niekto hra, ci nepomaha, ale aspon sa sprava slusne a s uctou.
pije? nadava ti? kasle na tvoje potreby? No, dievca moje, na tvojom mieste by som sa zbalila, odisla k rodicom, na sud by som hned dala ziadost o zverenie malej do tvojej starostlivosti, to vsetko bez jeho vedomia a ak ste zobrati tak by som dala aj ziadost o rozvod. Toto lepsie nebude, len horsie. teraz len nadava a ignoruje, co bude o rok-dva-desat? zmlati ta? neda ti peniaze? ked je a tak vsetko jeho? Ved ten clovek ta nelubi, nevazi si ta ani nahodou, si len sluzka na ktorej sa odbavuje...ano, robis zle, velmi zle jednu vec, ze si este stale s nim. Uz si mala davno od neho odist...hlavne kvoli malej, uvedom si v com bude vyrsatat, aky vzor v tebe bude mat. Mama stale len maka, cusi,drzi hubu a krok...toto bude brat ako normalne a ked si najde ako dospela niekoho, bude sa podriadovat ako ty...zamysli sa nad tym, kym nie je neskoro...
Ďakujem za všetky rady. Zmlatit ma zatiaľ nezmlatil ale peniaze mi nedava lebo tie bude mať on a ja mam SVOJE (materskú) ďakujem ešte raz som rada že som sa mala kde aspon trochu vykecat
Nema rad ani teba ani vase dieta. Inak.by ti pomahal a s malou sa.hral.a staral sa o nu. Moj muž chodi na 12ky a k malej rok a pol vstava dobrovoľne. Robi jej aj papat ked treba, obcas uvari , umyje riad, chodime vzdy ked sa da aspon na prechádzky a snazime sa aj vyletovat. Hra sa s dcerkou kazdy den, venuje sa mi, snazime sa aj nejake to rande vo dvojici dat obcas. Proste moj muz ma ma rad..tvoj teba nie a vobec.vobec si ta nevazi ani rodinu ako taku. Určite odid, iba zabijas pri ňom cas. Ani dietatu taky otec nic dobreho.neda
co na nomvidis? nepomaha ti, nadava ti...ak nie si masochistkatak pozitok z toho nemas...
a co robis zle? to ze ma full service...
moj muz raz povedal co celyden robim ze nic nie je spravene, podotykam chodim aj do prace naciastocny uvazok...a ked som mu povedala ze som unavena a nevladzem ( mam aj nwjake zdrav.problemy) tak len raz pivedal ze 90%slivzien su na tomzdrav. horsie ako ja...a stihaju aj domacnost aj dieta aj pracu... tak som mu pivedalakednic nerobim tak veru zistit ake to bude ked nic robit nebudema tak aj bolo ziadne vyhrazky ale skutky...velmi rychlo pochopil resp zbadal tonic.... a zistil ze nepatrim k tym 90% co obskakuju muza a ten si "gule" bude valat...hned pochopil vyznamslova SPOLOCNA DOMACNOST... a ked som prisla utahana z prace a prisla dcera ze chce ist na piesok tak som dost zrozumitelne povedala otec ta oblecie a pojde sa s tebou hrat...prisiel az za 1,5 hod lebo muselna fyzio
Najhorše je že aj ked sa chcem porozprávať vzdy to končí krikom a TY TY TY tak ja už ani neviem co povedať podľa neho sa mám dať liečiť a podobne...
Premýšľala som ze ked zacnem majat tak si budem odkladať a pojdem svojou cesttou horšie bude vydržať to tu. Nemam kam ist zatiaľ
@okana123 ja len dufam ze to neostane len pri vykecani sa a urobis potrebne kroky aby si mala dostojny zivot aj s dcerou. vela stastia...
@okana123 k rodicom ist nemozes?
@alexandraalexandrova dikesko.. ja sa chystam už dlhšie nad týmto premýšľam neviem maju velmi malicky byt ešte som sa s nimi o tomto nerozpravala ze by som isla k nim
@okana123 ja som odisla od ex ( z inych dovodov ako ty, ale to je jedno ) a zila som s malym u mojho otca v jednoizbovom byte tri a pol roka, kym som nemala moznost ist dalej. Ked sa niekto raz pevne rozhodne, da sa vsetko. Poznam aj babu co zila s dietatom v krizovom centre a na ubytovniach, aby sa ochranila - seba aj dieta pred nasilim. Jedina vec ktoru potrebujes je skutocne sa rozhodnut a skutocne odist. Ostatne uz potom nejako bude. Ak budes potrebovat s niecim radu, napis mi IP. Drz sa...
kef ti peniaze nedava a ty zijes z materskej tak on vsetko plati? ked tivukrikuje ze ta zivi?
Ja ked citam tie temy, co tu zakladaju tie zufale zeny, tak fakt mam pocit, ze ja svojmu muzovi mozem ruky nohy bozkat... neviem kde mate hlavy zeny, ked si partnerov vyberate... chlapi sa NEMENIA!!! Takze vyjadrenie, ze predtym taky nebol je na smiech, vzdy bol taky len vy ste to nevideli...no ked to zbadate, ked vobec, tak uz je 'neskoro'... Mila @okana123 nemyslim si, ze okrem zleho vyberu partnera robis nieco zle, tvoj muz je sebecky ignorant, ktory k tebe nema ziadnu uctu... to, ako ta nazyva, ani nekomentujem... otec rodiny sa ma spravat inak... ma cas travit s rodinou, mal by pomahat manzelke aj ked je unaveny (moj ma 2 roboty a umyl nam okna na celom dome kedze teraz nemozem, uprace, vyvesia pradlo, navari atd. podotykam, ze sam od seba!) takze da sa to...len to by musel ten tvoj mat v sebe zakorenene... moj otec v zivote mame s nicim nepomohol a nezmenil sa ani po 35.rokoch manzelstva a ani po proseni plakani ziadani kricani , takze velmi by som v zmenu k.lepsiemu nedufala... uvedom si , ale najma by si to mal uvedomit tvoj muz, ze aj ked si na materskej tak nie si sluzka, nebyvas v byte sama a tiez si unavena a nie si stroj...
Ja som toto isté mala s prvou dcérkou a vtedajším partnerom. Dva krát som od neho odišla k rodičom a žiadna zmena,tak som sa na to vykaslala a povedala si ze takýto príklad aby mala dcéra ze muž si neváži jej matku a nepomáha jej a kašle na ňu,tak to nie. Po nejakom čase som sa spoznala s úžasným človekom ktorý si v prvom rade získal malú a to ma dostalo lebo mu nešlo o to že my dvaja a ona bokom ale hneď nás bral ako 'rodinu' a potom som si ho vzala a máme spolu ďalšieho chlapčeka a pomáha mi a stará sa o nás a dopĺňame sa a robíme kompromisy,rozprávame sa a vychovávame spoločne... sme rodina.. keď si nešťastná,cíti to aj tvoje dieťa tak kvôli nemu v prvom rade urob opatrenia aké ti radí tvoja materská aj ženská intuícia.. držím palce a verím že budete obe milované tak ako si zaslúžite.
Hlavne by bolo fajn odísť, kym sa pritrafí druhé dieťa. Takých tém je tu tiež požehnane 😒
ani som to nedocitala cele ale pritom ked ti vykrikoval ze si p...som prestala....teeda na mna by si dovolil len raz ...asi by prisiel o pocitac a aj o gule :D
@okana123 Veď prestaň robiť doma slúžku. Navar sebe a dieťaťu, zatni sa a riady neumy aspoň 4 dni(môžeš si obviazať palec, že si sa porezala 🙂), hora špinavého prádla, nech ťa netrápi ani bordel doma. Zájdi s malou do materského centra, na kávičku, do parku. Potom sa veľmi starostlivo staraj o obšívanie jej vecí a napríklad čistenie rúry(ak si šikovná, tak to bude trvať aj 2-3 hodiny) a potom prekvapene skonštatuje: Drahý, Ty si nenakúpil, ani práčku nezapol a riady neumyté? Možno ho to nakopne. Ale len možno 🙂
@okana123 tak zacni aj ty travit cas ako ty chces a jeho neries potom sa bud spamata alebo mu zbal kufor a posli k maminke ☺
kolko ma dieta mesiacov/rokov?
ja by som prestala robit servis, neprala, nezehlila, nevarila, neupratovala, ziaden sex a ked by som sla ku kadernicke, tak 2 hodiny nedvihnem mobil a potom by este uvidel tie vresky, ked by som prisla domov, ze ci ma dva roky a nevie dieta prebalit?
cele je to o tom, ze proste si so seba urobila sluzku, tak to zmen a uvidis ako sa prisposobi novej situacii