Som zmätená z toľkých chalanov

neviemakodalej1307
15. jan 2019

Ahojte, mám trošku taký problémik. Prosím, nezhejtujte ma, vážne ma to trápi.

Nedávno (3t dozadu) mi dal košom chalan, ktorého som milovala. Od vtedy sme sa asi trikrát stretli a užili sme si. Zostali sme, ako sa to dnes vraví, kamráti s výhodami. No ale v tom by nebol problém, keby som si medzičasom nenamotala troch ďalších chalanov...

Jeden z nich je môj skvelý kamarát, poznáme sa už dva roky a aj sme skúsili vzťah, ale na diaľku je to o ničom. Musím však povedať, že v kútiku duše (dobre, tak viac ako kútik duše), ho stále milujem. A zasa sme sa dali nejako dokopy. Je to úžasné, ale je tu problém, že sme 150km od seba. Akože mne to nevadí, len sa obávam toho, koľko nám to vydrží. Je to skvelý chalan, rozumiem si s ním, máme rovnaký zmysel pre humor, proste akoby sme si boli súdený. (Vravím akoby, hej?) Chcem to s ním vážne skúsiť, len sa bojím toho, že sa zasa rozídeme a už sa nebudeme spolu tak baviť...

Druhý je chalan z mesta, s ktorým som bola 3x vonku, je starší a fakt pohľadný, ale mám pocit, že mu ide iba o sex. Ako, chcela by som s ním byť, ale je to také blbé, že vlastne každá druhá správa od neho je o tom, ako sa pýta, či je veľký, aké by to bolo s ním, či je lepší ako bývalý, kedy pôjdem k nemu spať, aby sme si ižili a tak a mňa už to s ním prestáva baviť. Jasné, jedna vec, vzťah je aj o intímnosti, ale chlapec to už preháňa trošku...

Tretí chalan je z okolia Nitry a je fakt zlatý. Zaujíma sa o mňa, máme kopu vecí spoločných, je milý, pozorný, snaží sa ma urobiť šťastnou... Už mi aj vyznal lásku, čo je pre mňa... Nie že poburujúce, ale niečo v tom zmysle, že: ,,Wau, ja som to nejako tušila. Mám ťa rada, jasné, ale fakt neviem, či by to šlo, my dvaja, chápeš?" Mám ho rada, ale neviem či to prerastie do zamilovanosti. Skôr niečo ako kamarát. Veľmi dobrý kamarát. A chcem mu to povedať, ale nechcem ho raniť, lebo podľa mňa je fakt citlivý chlapec...

A aby som sa vyjadrila aj k bývalému. Boli sme spolu 7 mesiacov (zatiaľ najdlhší vzťah) a podľa mňa to bolo dokonalé. Sme z tej istej dediny, takže sa stále stretávame, či už v autobuse alebo keď sa náhodou stretneme. Cez víkend som bola sama doma a znovu sme do toho padli. Viem, že by som s ním už nič nemala mať, ale nemôžem na neho prestať myslieť a podľa toho, čo mi písal, ani on na mňa. Snažila som sa to nejako zachrániť, ale už viackrát sme sa pohádali, rozišli a znovu dali dokopy. Nechcem ho stratiť, pretože je to fakt skvelý človek a rada by som s ním aj naďalej bola v kontakte. A jedna z príčin, prečo sa so mnou rozišiel, bol práve ten kamarát...

Mám len 17 (žiadne predsudky, každá z nás zažila niečo podobné) takže rada od skúsenejších by sa mi fakt hodila. Viete mi prosím poradiť? Vážne sa nechcem znova popáliť. Trápi ma, že som sa takto zamotala a neviem sa z toho vymotať. Traja musia z kola von, to je jasné, aj viem ktorý, ale ako im mám povedať, že proste nie? Že to nepôjde? Poraďte prosím. A prepáčte za slohovku.

lubik87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beky1813
15. jan 2019

🤦‍♀️

lindusss2016
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 v prvom rade prestan s nimi chrapat, jednak ponizujes samu seba a po druhe, ak sa to dozvedia "zvysni", mas po chlebe. Si este mlada, chlapske ego ti asi nic nehovori, ale maju ho aj tvoji rovesnici a este aby sa o tebe po celej dedine neroznieslo, ze si slapka, to ta potom rodicia uz doma samu nenechaju.
Podla tvojich slov milujes minimalne dvoch z tych chlapcov, cize nemilujes nikoho. O laske sa u teba naozaj este hovorit neda, ale je to v poriadku v tvojom veku. Aj to, ze sa ti zda smrtelne dolezite riesit, ktory je vlastne "ten pravy" (na 99% to nebude ani jeden z nich, ale mas kopec casu ho v zivote este stretnut).
Takze rada pre teba: vyber srdcom, ale vyber len jedneho, nie ze jedneho budes na dialku lubit a s druhym doma spavat. Ostatnym narovinu ale s citom vysvetli, ze si si nasla ineho priatela a do buducna uz aspon budes vediet, ze nemas namotavat niekolkych naraz. A teraz chod hlavne spat a staraj sa o to, aby si mala dobre vysledky v skole.

shilla23
15. jan 2019

Dievca v prvom rade si vstup do svedomia a zamysli sa ci by sa tebe pacilo keby co i len jeden z tych chalanov tahal za nos teba spolu s dalsimi 4mi.. za dalsie o ponizovani samej seba tym ze chrapes s tym s ktorym momentalne si ani nehovorim.. u nas takym ako si ty hovoria len jednym slovom .. rychlo sa zobud a skus sa riadit srdcom a rozumom a nie kto ti viac vyhovuje,vaginou a inymi kriteriami.. netvrdim ze som v 17tich bola neviniatko ale nerozdavala som sa na pockanie ..fuj

bobricek1979
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 dievča váž si samu seba a nepodkladaj sa chalanom, ako ľahká... Nechc ťa uraziť no prehanas ver že v takom veku je to skoro a čo sa týka chalanov oni už dupľom nerozmyslaju tak ako ty. Takže kľud dvakrát rozmyslaj a raz rež ten kamarát s "vyjodami" bude s tebou kym mu nedá ďalšia toto mu len vyhovuje sakra váž si samu seba máš čas na ti všetko uč sa a doma sama v posteli rojci koho raz budeš ľúbiť máš na vsetko čas. Byť mojou dcérou hneď ťa dám do laty zamysli sa nad sebou leno za chvíľu sa budú oni a nebude sa ti to páčiť. Drsne ale nepouzivaj svoju vagínu len tak. Mysli! Držím prsty

miadi
15. jan 2019

pozri ten pravy je ten s ktorym si este nesexovala .. (tym je vylučená polovica dediny a vsetci spomenuti 😆) nemam predsudky nezazila som nieco podobne hoci nie som svata.. Kym sa nenaučiš važit si a milovat samu seba toho praveho nenajdes .. iba takychto kamošou s vyhodami co Ta len použiju. Takymto štylom si koleduješ o pohlavnu chorobu alebo nechcene tehotenstvo. Mas 17 sustred sa na maturitu a skus chvilku kašlat na chlapcov porieš masturbaciu. A hlavne si daj zavazok nesexovat sniekym skym si bola iba 3x vonku. Skus vydrzat aspon 10x uvidis ten rozdiel 😁

hettinka
15. jan 2019

Každá z nás zažila niečo podobne??? No, myslím, že nie...
Daj si pauzu od všetkých, ujasni si, čo vlastne chceš a potom si nájdi jedného chalana. Skôr, ako nachytas pohlavne choroby a/alebo ti jeden z nich spraví dieťa.

sense
15. jan 2019

V 17 som mala ine zalubx ako roztahovat nohy na pockanie...

A ako im povefat nie? Jednoducho sorry ale nemam zaujem a aj podla toho zistis kt mu na tebe zalezi...

neviemakodalej1307
autor
15. jan 2019

Spala som len s jedným chalanom, takže zrejme šlapka nebudem. Hovorím, že nechcem iba sex, chcem niečo k tomu navyše. Možno si myslíte, že som ku*va a tak, ale nie som. Ja len potrebujem mať pocit, že som milovaná. A chcem si vybrať správne. Zatiaľ čo ste mi tu písali, tak mám pocit, že ste ma hneď odsúdili za šľapku len preto, že som napísala, že som zasa bola s bývalým. S tým starším chalanom som nespala, a zrejme ani nebudem. Je síce príťažlivý, ale to jenasibtak všetko. Necítim k nemu nič. K bývalému stále niečo cítim, to je jasné, ale už to nie je také, ako počas vzťahu. Nechcela som si ich toľko namotať, proste sa stalo a je mi to fakt blbé. Nechcem tu teraz pozpútať vojnu, len som sa vás chcela milo spýtať na vec, čo ma trápi a vy ste mi hneď vynadali do ku*iev a šľapiek.

jennky13
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 vies, trosku si za to mozes sama, tvoj opis problemu k tomu dost navadza, ze mas o to velky zaujem.
V 17 tich by ma zaujimala skola a buducnost, co chcem robit a ako sa na to pripravit. Este nie si zrela na zivot a mas naozaj cas na vyber ozajstneho partnera, este sa musis nieco o zivote naucit.
Asi aj o muzoch. Je jasne, ze je nemozne, aby si zrelo posudila chlapcov okolo seba, ked aj oni su este chlapci. Ale dievcata ti dobre napisali, aby si davala pozor na svoju povest a snazila sa o to, aby si sa ucila poznavat, co je naozaj pre zivot dolezite. Aky charakter by mal mat muz, o ktoreho by sa v zivote vedela opriet. Je jasne , ze teraz za laka hlavne vzhlad, ale skus sa zamysliet napr. co sa ti paci na otcovi, kde dobre reaguje na mamu, kde ona reaguje dobre na neho. .
....chapem , ze to nie je jednoduche takato uvaha, ale mozno by ti pomohla vidiet na chlapoch to, co je naozaj chlapske ...

h_petra
15. jan 2019

Ja sa priznám, že takéto ani nič podobné som teda nezažila, ale nijak si ma neprekvapila, ani nepobúrila. Mladosť je divoká.

Zaujali ma dve veci v tvojom príspevku:
Píšeš, že
"...vzťah je aj o intímnosti..'"
pričom to dávaš do súvislosti so sexom.
Ja to vidím takto. Hlboký, láskyplný vzťah je predovšetkým o intímnosti, resp. intimite. Tá ale nesúvisí výlučne a len so sexom.
Je to najmä o možnosti byť pred partnerom presne tým, kým som. Nemusieť mať akúsi masku, robiť sa len tým pekným, dobre naladeným, a pod.
No a v súvislosti so sexom..
Sex plný intimity má pramálo spoločné so sexom medzi ľuďmi, ktorí sa sotva poznajú.

Druhá vec, ktorá ma zarazila, je, že sa pýtaš, ako zvyšným záujemcom povedať nie. Na tomto skutočne nie je nič zložité. Proste jasne vyjadri svoj nezáujem, ďalej s nimi.neudržuj nadštandartný kontakt a to je zhruba všetko 😉.

Mladosť je podľa mňa ťažké obdobie, ja sa priznám, že 17 by som nechcela mať už nikdy. Tá zmätenosť v citoch a nestálosť v hodnotách z toho prameniaca vie byť riadne zaťažkávajúcou skúškou.

A k ostatným komentárom: prečítala som so autorkin príspevok niekoľkokrát a naozaj pozorne, a vychádza mi z toho, že sex má iba s tým, s ktorým donedávna normálne chodila.
Nikde sa nepíše, že súloží so všetkými, preto komentáre typu "rozťahovať nohy na počkanie" a pod. mi prídu veľmi mimo.
Ženy, tiež ste mali 17, väčšina v tom veku určite už prvý sex za sebou, takže chladnú hlavu a nohu v teple nabudúce pri čítaní príspevkov iných 😉

neviemakodalej1307
autor
15. jan 2019

@jennky13 Som z rozvedenej rodiny, takže asi tak...

puklica13
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 keď si nespala s tým starším ako je možné že sa ťa pýta či je väčší a lepší ako ten bývalí? Len tak na okraj..A inak súhlas..
@h_petra

neviemakodalej1307
autor
15. jan 2019

@h_petra Ďakujem, že ste sa ma zastali.

neviemakodalej1307
autor
15. jan 2019

@puklica13 Pretože ako všetci chalani v dnešnej dobe (česť výnimkám) poslal mi svoju pýchu.

beky1813
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 aj ja som z rozvedenej rodiny a nepotrebovala som striedat chalanov. Je to o prioritach, si z dediny, tam sa jednoducho dostane nalepka, ktora s tebou pojde cely zivot.

havranka31
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 chapem ze ti asi lichoti, ze maju o teba tolki zaujem, ale naozaj nie je fer ich tahat za nos. bud si vyber jedneho, alebo skonci so vsetkymi a nechaj tomu volny priebeh.

chalan c.2 mi je z tvojho popisu totalne nesympaticky a uz len to jeho spravanie a spravy by ma odradili a zhnusil by sa mi.
chalan c.3 je do teba zalubeny, tak mu normalne povedz ze ty do neho nie, nech sa zbytocne netrapi a moze si najst nejaku co ho bude mat tiez rada. bolo by lepsie keby si sa s nim uz nestretavala, nech sa moze od teba odputat. a take to "zostanme kamarati" nefunguje, ak jeden z paru citi nieco viac.

co sa tyka tvojho kamosa - preco ste sa rozisli?
prvu vec co by som spravila na tvojom mieste je ze prestanem spavat s byvalym.
nepozname teba ani ich takze ti tu asi nikto neporadi ktoreho si vybrat (ale asi sa vsetky zhodneme ze c.2 nie), musis si v sebe vyjasnit co chces, sama so sebou, odputat sa na chvilu od vsetkych. pomohlo by ti byt chvilu sama bez akehokolvek vztahu.

puklica13
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 nuž.. možno sa treba zamýšľať aj prečo ti to posielajú.. že áno...A tak celkovo sa možno zamyslieť ak na to je kapacita a chut

neviemakodalej1307
autor
15. jan 2019

@havranka31 Rozišli sme sa preto, lebo vo vzťahu sme si nerozumeli, ale mimo neho hej. Je to trošku divné, ja viem. A teraz sme sa zasa nejakým spôsobom dosť zblížili.

lujza123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
havranka31
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 no.. riad sa heslom ze nerob druhym to, co nechces aby robili tebe.
vadilo by ti ak by mal tvoj kamarat tam u seba nejaku kamosku s vyhodami? a co byvaly, keby zacal spavat s inou? co z toho by ta viac ranilo? mozno tieto odpovede ti pomozu si niektore veci ujasnit.

pancake
15. jan 2019

ak si sa raz rozišla s bývalým, tak už to nechaj tak, ale viac s ním nespávaj.
č.2 je nejaký úchyl čo si myslí že ťa na fotky namotá.../asi si o tebe myslí že si ľahká/
č.3 slušne mu povedz že sa nechceš viac s ním stretávať lebo proste ,,nepreletela iskra,,
a neboj sa. príde ten pravý. títo to ale nie su.

bobricek1979
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 pretože mu už neotravuješ život ako frajerka cíti sa slobodný bez záväzkov a keď mu ešte dáš tak čo by riešil. Si kamarátka s výhodami, keď si nájde takú čo mu bude za to stáť kopne ťa do zadnice. A ver, že to tak je. Už teraz si ťa neváži keď ťa má len na sex no ale niektoré mladé baby skrátka toto potrebujú sa poučiť ty si jedna z nich. Len aby si neplakala do vankúša ako ťa beruza štetku. Prepáč, ale meno si si už urobila. Nevadí ti si mladá ale hádam už nie až taká hlúpa, že to nevidíš. A všetky ti tu aj tak rozumne radia čo myslíš kto má pravdu?

romiada
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 inak žiadna žena Ti tu nevynadala, len Ti napisala
@bobricek1979 ze aby si nebola za "lahku". Pišu Ti sem dospele ženy vo veku Tvojej mamy. Možno taka by bola reakcia Tvojej maminy ako mnohych z nas. My sme ina generacia. Mladost sme prežili ešte pomaly za sociku a to "spavanie" sme neriešili tak hufne (s viacerymi) a posielanie fotiek nebolo (chvalabohu). Každa Ti tu chce vlastne len dať radu aby si si davala pozor, chranila svoje telo a rozhodla sa podľa srdiečka. Na vypočitavosť životom otrieskanej ženy maš čas. Uživaj si mladosť a uč sa držať chlapcov na udičke kľudne odmietanim, slušnosťou, iba priateľstvom, niektorych aj zablokovanim (takych čo Ti pošlu foto svojho hm). Ten "pravy" to vydrži 😉

dominika6
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 ani jeden z vymenovaných nieje vhodný pre teba:
bývalý nech ostane bývalým,maj hrdosť a nelez s ním znova do postele,si pre neho iba matrac na čas,kým sa mu to hodí..ten druhý je typický úchyl a okamžite ho zablokuj,ten chalan 150km nech tam aj ostane,pretože vzťahy na dliaľku v tvojom veku nefungujú...a posledný v dedine môže ostať ako kamoš( bez výhod)
PS: venuj sa škole a hladaj si robotu,to bude zmysluplnejšie ako obháňať chlapov

0silvia0
15. jan 2019

@neviemakodalej1307 ďakujeme za ponor do teenagerskej duše, aj keď neviem, či sme toto my, matky 17-ročných práve potrebovali alebo by sme sa bez tohoto aj obišli 😂😂
Ja len dúfam, že môj 17-ročný syn neposiela fotky svojho orgánu kade-tade, ale spýtam sa ho nabudúce, hoci on máva reálne frajerky, lepia sa na neho samé. Baby, nelepte sa na tých chalanov, nechajte sa trocha dobýjať, nič vám neutečie. Či som staromódna?

lucyluv
15. jan 2019

Neboj, raz sa to rozmota a zrejme nezostanes ani s jedným z nich :D lebo začínať vzťahy z takýchto motanic nemá význam, teda pokiaľ ide o vztah, ktorý by mal prejsť do manželstva a deti. Neber takéto vzťahy vazne, keď ťa to baví, užívaj si. Ale odporúčam nájsť si nejakú zalubu a venovať sa jej aspoň pár hodín v týždni, alebo brigáde. Chlapi prichádzajú a odchádzajú, ale so sebou budeš žiť do smrti, nájdi, čo ťa v živote baví, kto si, čo od života chces 🙂

vierka_z
15. jan 2019

Isto by ti podla mna prospelo, ak by si bola chvilu sama. Nevies co chces a mohla by si tak velmi lahko spadnut do niecoho co ani nechces a motat hlavu chalanom sa tiez niekedy moc nevyplaca

bobricek1979
15. jan 2019

@romiada to asi nepatrilo mne, že 😁😁😁😁

terezka1947
15. jan 2019

@neviemakodalej1
@neviemakodalej1307 vies,vela by si o vsetkych zistila,keby si to nechala chvilu bez sexu. Pises,ze tuzis byt milovana,jeden z tych chalanov ta miluje,ale....ale....asi to nestaci. Musi to.byt vzajomne. Niekedy laska prichadza postupne,niekedy ako blesk z jasneho neba. Ja ti radim......daj si nacas so sexom na zaciatkoch vztahov.....a to kamaratstvo s vyhodami,to je ozaj toto,co chces?vaz si.samu seba,podla toho sa aj spravaj....nikto si ta vazit nebude,ked nebudes poznat svoju hodnotu.