Zajtra máme v rodine krst švagrininého dieťaťa. Môj muž ide za krstného otca, krstná mama bude z druhej strany rodiny. Na krste bude podľa opatrení 6 ľudí, a potom bude podľa švagrinej ,,malé rodinné posedenie u nich doma”. Preto ma že vraj z kapacitných dôvodov na toto posedenie nepozvala, ale všetko plánuje samozrejme s mužom predo mnou a mňa to strašne škrie a hanbím sa za to. Lebo ja malinkého zbožňujem, dosť sme mu toho nakúpili odkedy sa narodil a aj počas tehotenstva, chodievam ho kočíkovať, švagriná mi ho nechá aj na pár hodín postrážiť, aby si mohla ísť nakúpiť alebo porobiť veci v domácnosti a ja by som tam chcela s nimi byť a cítim sa zo všetkého vynechaná. Na začiatku som sa presviedčala nič neukázať a brať to normálne, švagrinú a jej rozhodnutia a priania rešpektujem a je to ich dieťa, ale vidím, že to žiadne malé posedenie nebude, lebo si prenajali kulturák a dnes bol muž vyzdvihnúť torty a balóny, celá rodina mi s tým píli uši ako si tam vypijú a zabavia sa a šaty vyberajú, idú tam aj sesternice a tety a ujkovia z ôsmeho kolena a ja budem sedieť zajtra sama doma cez lockdown, pričom som jedna z najbližších členov rodiny. Už to vo mne vrelo, keď sa mi švagriná začala sťažovať, že krstnú by najradšej nedala, keby je po jej, lebo malému kúpila knižku za 5,50€ a všetkým nanuky a môj muž mal na starosti torty, košieľku, zlato a že to nie je fér. Fér to možno nie je, ale nechápem načo to rozoberá so mnou, keď ma ani nepozvala. Som detinská, ale strašne ma to urazilo a neviem sa tváriť, že sa nič nestalo, ešte aj keď muž nehovorí o ničom inom a že vraj som zdutá a neteším sa. No neteším, lebo ja budem sedieť doma na prdeli. Jediné pozitívum je, že aspoň covid nechytím. Na jednej strane sa hanbím za svoje myšlienky a mám výčitky že som zlý človek, na druhú stranu nie je podľa mňa pekné takto do očí bijúco niekoho vynechať a preberať pred ním všetky prípravy, pričom by som tam chcela byť hlavne kvôli maličkému a celkovo si myslím, že to je trápne, aby tam išiel môj muž sám bez manželky a neviem si predstaviť čo povie, keď sa ho niekto opýta, že prečo som neprišla.
Tvoj muž čo na to? Akože je hluchý, slepý?
Ze ju hanba nefacka. Ved ty nie si jeho trojdnova znamost, ale manzelka. Tvoj muz na to nic?? Aj on mal byt urazeny, ze nepozvali jeho manzelku.
Čiže na rodinnej oslave bude kopec ľudí, ale ty ako švagriná nie si pozvaná, len tvoj muž sám? Nuž čo k tomu dodať. Ak toto príde tvojmu mužovi v poriadku a ešte si podľa neho aj zdutá, tak tvojim problémom nie je švagriná ale tvoj muž.
Ty si dobra žena, ale teda tvoja švagriná je co za človeka? Ja byt tebou poviem manželovi všetko to co si sem napísala. Alebo rovno svagrinej. Nechápem dôvod prečo ta nepozvala. Ako, kocikovat a pomáhať jej s drobcekom to áno, ale aby si sa zúčastnila krstin to nie. Hm, a čudujem sa, že to tvojmu manželovi vôbec neprekáža.
Je mi to ľúto, nie je to normálne. Byť tvojim mužom idem na krst a z krstu rovno domov ak nemáte ísť na oslavu ako rodina - obidvaja. Švagriná je jedna vypočítava mrcha, keď potrebuje, si jej dobrá na stráženie malého, ale keď sa potrebuje ona ukázať pred rodinou, tak už nie. Ja si to ani neviem predstaviť takéto správanie. A tvoj muž je riadny chrapúň ak na tú oslavu pôjde bez teba..A nie si zlá švagriná.
Ani sa necudujem, ze je tolko nakazenych ked sa taketo stretnutia organizuju... kamaratka vcera viezla deti k babke 100km od bydliska, u susedy svokrovci doobedu na navsteve.. mozes mat ciste svedomie a nic nelutovat 😉
S muzom mate nejaky divny vztah. Neviem si predstavit, ze by manzelova sestra pozvala jeho, mna nie a on by tam v pohode siel. Ako prve by urcite povedal, ze bud obaja alebo nepojde ani on.
Ja som nad tým rozmýšľala, že prečo to urobila a jediné čo mi napadlo bolo, že keď mal v lete maličký 3 mesiace, tak sa s nami rozprávali o krste a ja som jej povedala, že by bolo dobré ho pokrstiť ešte v lete, lebo nevieme, aké budú na jeseň opatrenia a ona zareagovala, že ju nikto nebude naháňať a ona ho dá pokrstiť, keď uzná za vhodné a bude mať všetko nachystané a nakoniec to dopadlo podľa mojich slov a to ju asi naštvalo a keďže mi nahovorila, že bude malá oslava a v skutočnosti je to inak, či si nemyslí, že ich chcem nahlásiť.
mali sme velmi podobnu situaciu ale muz povedal jednoznacne ze bud tam budeme obaja alebo ani on nepojde...svagrina ti moze byt viac menej ukradnuta, ale spravanie tvojho muza je velmi zvlastne, s nim by som to riesila
fuha. ja som celkom odolna ale toto by ma tiez strasne mrzelo.
keby som na tvojom mieste by som to povedala muzovi tak ako to citim. a vlastne ako sa poznam aj svagrine. nie v zlom ani v jede ale proste by som jej povedala ze tomu nerozumiem a ze ma to fakt zamrzelo.
ale tvoj muz je tiez riadna truba ked sa mu to nezda lbe ist tam bez teba. na jeho mieste by som ja nesuhlasila ist niekam bez polovicky a povedala by som ze bud ideme obaja alebo nikto.
je mi to luto. uplne ti rozumiem ako to myslis. aj ked ocakavaju dary pomoc na vsetko si dobra ale na to aby si ta uctili a pozvali uz nie. neviem cudne charaktery. to ani rodicom nepride divne? tvoj muz bude v pohode sa bavit ked vie ze ty si sama doma?
V prvom rade - od svagrinej je to necitlive, netaktne a hlupe. V druhom rade - je lockdown, ludia realne zomieraju, v nemocniciach je vojnovy stav. Tu sa ide do kulturaku, aby dieta, ktore si to nemoze pamatat, malo oslavu krstu. Neboj, mozno o 2 tyzdne pojdes niekomu z rodiny na pohreb.
Moj manžel by bezo mňa neišiel a rovnako by som sa zachovala ja.
To vážne niekto v tomto čase ide organizovať veľkú oslavu? Nepoviem ísť na návštevu k rodičom, ale krst na ktorom budú sesternice, ujkovia a tety. No bez komentára. Bud rada, že tam nebudeš a tvoj muž by sa mal postaviť na tvoju stranu a odmietnuť pozvanie tiež kvôli tebe.
Nasim svagrovcom ked sa narodil syn, tak nam svokra povedala, ze manzel bude krstny, este sme nevedeli, kto bude krstna a muz uz vtedy povedal, ze ak nie ja, tak on nebude krstny. Ze sme manzelia, nechce s cudzou zenou. A kebyze ma ani nepozvu na krstiny, tak ani neviem, ci by isiel 😂
Ja sa čudujem ,že vôbec toto idú robiť.. Bez ohľadu na to či tá pozvala či nie.. Pokrstiť, odovzdať dary a hajde domov.. A tvoj muž je riadny truľo, keď sa nevie za svoju ženu postaviť.. Divné. Pri odchode by som mu popriala peknú zábavu, povedala nech tam ostane v karanténe, že nechceš aby dotiahol Covid domov a zabuchla dvere.
Cela rodina ide a ty nie? Isto si sa nepomylila a nemas prist aj ty? Vyslovene tebe povedala,aby si nechodila? A muzovi vobec nevadi,ze ide cela rodina a ty nie aj ked to maju v kulturaku? Ja by som sa narovinu opytala svagrinej,ci ja teda nemam chodit alebo prisli k nejakemu nedorozumenie
V rodine je veľa mužov a švagriná stále mužovi hladká ego a zdôrazňuje, aká je česť, že si ako krstného otca vybrala práve jeho a jemu to úplne zatemnilo mozog, že si ani nevšimol, ako ma to zobralo. Keď už som mu to naštvaná povedala, že mi to zranilo city, tak mi povedal, že aký problém mám tam prísť zajtra, no taký že ma nepozvali a neželajú si ma tam a neprídem tam ako už posledná chudera bez pozvania, podľa neho to nie je žiadny problém. Chlapská logika je niekedy zvláštna, hlavne že on je poloboh kvôli tomu, že si ho švagriná láskavo vybrala za krstného (sponzora). Jaj ľúto mi to je, že ma v tejto veci nedokáže pochopiť napriek vysvetleniam. Chcel mi ísť vybavovať pozvánku teraz, ale to sa budem cítiť ešte horšie, keď sa bude doprosovať a vnucovať, aby som tam mohla ísť.
A ako vieš, že ta nepozvali? To ti povedala na rovinu? Aby to nedopadlo tak, že to bude celé omyl a ty ešte vyjdes z toho najhoršie, lebo tam neprídeš. Pochopím krst v kostole ale hostina? Čo to nebude tak, že do kostola nie ale na hostinu áno
A nedoslo iba k nedorozumeniu? Mozno na ten obrad ta nepozvali kvoli kapacite, ale na oslavu potom, tam uz ano? Pretoze teda toto si neviem predstavit. Aj keby som hociktoru svagrinu nemala v laske, tak teda slusnost by mi toto urcite nedovolila.
Mňa by najviac zo všetkého mrzelo že toto tvoj muž pokladá za normálne.. ten by mal narobiť "poriadky".. nie si zlá švagriná, vklude si jej aj mohla povedať čo ťa nahnevalo.. je to teda od nej peknee trápne..
normalne sa svagrinej na drzovku spytaj preco ta nepozvala ked jej so vsetkym pomahas ci ma neaky problem .. btw na ten covid sa netes -mozes ho od nich chytit aj po oslave kedze tam budu vsetci z okolia ;)
Nie dievčatá, vyslovene si ma zavolala raz u nich na návšteve na bok, že budú mať malú oslavu u nich doma a že ju to mrzí, ale kapacitne im to nevychádza a chcú tam mať iba najbližšiu rodinu, lebo to je súkromná udalosť.
Na vašom mieste by mi skôr bolo ľúto, že sa ma muž nezastane a v podstate mu tam ani chýbať nebudete. On by mal povedať sestre, že bez vás nejde. Takéto maličkosti odhaľujú charakter človeka.
Vy ste manželia? Alebo partneri?
manžel by nemal ist tiež ked nejde žena nejdem ani ja .... okrstila by som a dost potom domov nech si oslavuju....
To ma jednoduche riesenie. Prestan jej pomahat. Z kapacitnych dovodov.
K takejto oslave sa v danej situácii radšej ani nevyjadrujem 🙄 ale nebol to proste pôvodný plán, že to bude u nich doma, že len rodiča, starí rodičia, krstní? Akože stále je divné, že by ťa vynechala, ale dajme tomu... No a keď sa to zmenilo, tak ju už nenapadlo ťa osobne pozvať, lebo to berie automaticky? Lebo takto to vôbec nedáva zmysel, mne to príde ako nedorozumenie..
Normálne tam chod s mužom. Čo ťa vyhodí? A príjemné sa zabav.
Nie ty si zlá švagriná, ale žiaľ máš ty zlú a využívačnú švagrinú. O tvojom mužovi radšej pomlčím 😨