Som zlá matka?

11. jan 2024

Dobrý večer... Píšem anonymne nakoľko je to pre mňa citlivá téma. Nedávno sa nám narodilo 3. vytúžené bábätko (2 týždne dozadu). Problém je že od pôrodu cítim v sebe akýsi útlm citov voči všetkým. Voči mužovi, voči našim 2 starším deťom ... Bola som typ matky čo predtým žila pre svoju rodinu, trávili sme spolu denne hodiny hrami , mojkaním, rozprávaním sa , hovorili sme si toľko krát denne že sa ľúbime a dávali si pusinky .... Skrátka som milovala naplno našu rodinku a moju úlohu matky. Máno od posledného pôrodu sa cítim doslova prázdna.... Keď sa pozriem na svoje staršie deti a muža nedokážem to skrátka momentálne cítiť čo som cítila predtým a aj do tých bozkov a "ľúbim vás" cítim že sa nútim... Snažím sa ako najlepšie môžem aby si to deti a muž nevšimli lebo im nechcem ublížiť . Cítim sa hrozne previnilo za tieto pocity ale neviem čo mám robiť 😔 . Cítila ste sa niektorá podobne ? Napravilo sa to časom ? Vyhľadali ste odbornú pomoc?

ivangeline
11. jan 2024

Take poporodne blues to moze byt. Prve 2/3t po porode som bola tiez nesvoja. Ak to bude trvat po 6sto nedeli a nebodaj sa zhorsovat,tak by som vyhladala uz odbornu pomoc. U mna to postupne odislo a pri dalsich porodoch nebolo alebo nebolo take silne.

minka201
11. jan 2024

Odpoveď na tvoju otázku: Nie, nie si zlá matka! Si úžasná matka, ktorá má teraz fyzicky aj psychicky veľmi náročné obdobie. Si vyčerpaná, "účinkujú" v tebe rôzne hormóny. Takéto pocity sú úplne normálne. Ja som bola tiež pár mesiacov po pôrode ako bez duše, nevedela som si to užívať, ale prešlo to.
Ak budeš mať pocit, že to už nezvládaš, neboj ani sa nehanbi vyhľadať odbornú pomoc.
Držím ti palce ❤️

andigab
11. jan 2024

Popôrodné blues, ja som vyplakávala takmer mesiac po pôrode. A pritom žiaden dôvod. Prešlo to, som najšťastnejšia mamka štyroch detičiek. Vydrž, skús si pustiť piesne, čo si mala rada, čokoľvek. Držím prsty, ozvi sa, daj o sebe po čase vedieť.

poslednepogo
11. jan 2024

Aj ja som po druhom pôrode chcela byť najradšej len s bábätkom.. niekedy som mala až nervy keď mal starší prísť zo škôlky... po chvíli to prešlo, už sa neviem dočkať kedy po neho pôjdem.. to je ešte krátko, únava a všetko zosúladenie 🙂

7lenka11
11. jan 2024

Pokoj, si v šestonedelí, hormóny zblbli. Ja som bola po pôrode ako vymenená, chvíľku trvalo dostať sa do starých koľají..

bluka2
11. jan 2024

Podľa mňa ani nie tak hormóny sami o sebe, skôr niečo, čo ti napichali počas pôrodu hádam?
Skúšala si dbať na stravu, pitný režim, podľa možnosti odpočinok, čerstvý vzduch? Starať sa o seba? Zober si čo najviac pomocí hlavne, aby ti mohlo byt lepšie

euka210
11. jan 2024

Hormony a zmena situacie v rodine. Ja som taku neistotu mala pri prvom. Prejde to. Nie si zla matka. Povedz o svojich pocitoch manzelovi, ked je chapavy, aby Ti pomohol. Keby sa to zhotsovalo, tak treba odbornu pomoc.

andigab
12. jan 2024

@euka210 manželia majú obvykle problém sami so sebou, ženy si musia pomôcť samé. Česť výnimkám.

rebrambora
12. jan 2024

Cista biologia. Jasne, ze dieta je pre teba priorita a teba potrebuje najviac. Ved dva tyzdne po porode je nic.
Ak by to pretrvavalo mesiace, tak vyhladaj pomoct, ale toto je uplne normalne. Ved sama mas uz tretie. Mala by si vediet, ze aj keby bol porod neviem ako 'prijemny' v tejto dobe si este mimo ci chces alebo nie.

luccija
12. jan 2024

Asi si šetris energiu ešte si čerstvá matka veľa veci sa zmení a potom to zase bude dobre🙂
Kamarátka bola tak rozkolisana, že jej prvé dieťa išlo na nervy, že je hlučná, stále niečo chce zrazu pri kojencovi prežívala každé buchnutie dverí je to normalne