Pointa je, že by som chcela, aby môj manžel robil viac.
Ja pracujem 15 dní, on pracuje 26 dni do mesiaca.
Ja pracujem v gastre, on pracuje v malom obchodíku.
Moja práca je fyzicky náročnejšia, jeho až tak nie. Po psychickej stránke je to to isté.
Za tých 15 dní čo som doma je vypraté, ožehlené, navarené.
Cez jeho voľný čas je občas navarené a kuchyňa v katastrofálnom stave, ale aspoň navarené.
Podľa mňa je táto situácia nefér. Ak sa mýlim otvorte mi oči prosím!
Jeho argument je, že mám viac voľna ako on, čo je pravda, ale nie je to správny argument. Snažíme sa o dieťa a neviem, aký argument príde potom, že prečo sa nevenuje dieťaťu.
A čo pracovný čas?
co si si zvolila, to mas. Pozri si tu zopar tem a uvidis, ze nemas nic extremne doma 😉
ak ste len dvaja tak toho prania, žehlenia, varenia je málo.... pri deťoch toho bude omnoho, omnoho viac... takže nechápem čo teraz riešite vy dvaja...
...a kedy to má robiť, keď je práve v práci? 🤔 A Ty keď si doma, tak by si to nerobila vôbec? Veď sa dohodnite nejako rozumne, čo, kto, kedy uprace...
@gribka1 on 10 ja 11hod denne
@danyelia ja to robím, mne to nerobí problém. Mne robí problém to, že keď je doma nevie si ani hodiť veci do práčky, musím to urobiť ja keď prídem z práce domov, aby mal čisté veci do práce napríklad.
Koľko odrobite hodín. Ak ty odrobis za tých 15 dní toľko čo on za 26 tak by ste si aj domáce práce mali podeliť rovnomerne
Ja robím na čiastočný úväzok , chlap na plný. Nemám problém potiahnuť viac v domácnosti,keďže on potiahne viac finančne...a mám viac času. Plus teda mám dieťa a to čo menej zarobím by šlo aj tak na opatrovatelku
tak on je 5 dni v tyzdni po 10 hodin a ty tri dni po 11.... a ze robite rovnako 😀 😀 😀 jaaaj, dobra haluz. Ved si vypocitaj kolko hodin odmaka za tyzden on, a kolko hodin odmakas ty. A mas odpoved
Neverim ze toto myslis vazne. On je 6 dni zo 7 v praci 10h a este chces aby prisiel a robil viac? Mimochodom co ma robit? Aky mate bordel ked ste pol dna v robote?
A moja odpoved na tvoju otazku Ano,si zla manzelka
Manzelka neviem aka si, domace prace nemqju so vztahom nic. Ale rozumiem, ze ta to frustruje, to je problem vo vela domacnostiach, ale su to starosti spolubVania a dohody, nie vztahu
Stačilo by, ak by nenechával po sebe svinčík, aby si po ňom nemusela upratovať, umyť riad, bežné veci. Prať fakt nemusí.
Nalozit,vylozit pracku nie je taka praca,ktoru by nezvladol. Zauc ho postupne. Naloz pracku a nech ju zapne a vyvesi on. Takto sa postupne nauci prat. Takisto s ostatnymi pracami. Povedz mu,ci by povysaval a ty umyjes podlahu alebo ty povysavaj a on umyje. Moj sa takto naucil fungovat doma. Tiez ho sameho nenapadlo. Ale takto som ho postupne "priucala" a dnes nema problem aj sam od seba nalozit,vylozit pracku a ine prace. Jedine do varenia ho neviem dostat 😂 takze bud rada,ze aspon navari aj to je velka pomoc. Len nech si potom aj tu kuchynu uprace.
Takže on maká 26 dní do mesiaca to má v priemere 4 dní v mesiaci voľno... Ty máš 15dni voľno.... Veď mi daj pokoj svätý pre Boha živého... Buď rada že navarí aspoň. Alebo nech zmení prácu.... Myslím že ty máš dosť voľna nemusela by si mu vyčítať to že je 4 dní doma a "nič extra nerobí"...
Moj muz nevie ani navarit...par krat teda este ked sme boli bez deti, tak nieco navaril, ale potom nie. Bola som rada, ze sa venuje detom.
Ked pracuje 26d v mesiaci, tak ma volne asi len nedele. Ked vtedy navari, tak to by bolo pre mna super. Muza musis pomaly bohuzial asi vychovat co chces, aby robil, pomahal. ...robte veci spolu, varenie, upratovanie. Ked chcem pomoc, za roky som sa naucila, ze mu musim rovno povedat co chcem, samemu mu to vooobec nenapadne. A tak to urobi.
Btw, moj ani nenalozi do pracky, aby vytriedil veci do spinaveho mu musim casto povedat...alebo mu nahadzem ja ked nie je doma. Ale moj ma tazku fyzicku pracu a po praci sedi na gauci tak niekedy v zime...od jari do jesene po praci casto robi okolo domu, zvierat...
Autorka.Porovnavat prácu PO- Pia po 10 hodín a úväzok typu krátky - dlhý týždeň je fakt odveci.Nikdy som nepracovala PO- pia a obdivujem každú ženu,ktorá takto funguje.Nestihla by som ani žiť.
Tvoj muz robi dvojnasobok toho, co ty...
Ale tak na veci to nic nemeni, ze domace prace si delite na polovicu, navarit neznamena nechat kuchynu ako po vybuchu, proste priebezne odkladat veci do umyvacky a utriet linku nikoho nezabije. Prestante prosim co najskor s delenim "moj a tvoj bordel" a "moj a tvoj volny cas" - ale zacnite s tym - nasa domacnost, chceme tu mat cisto...
Lebo fakt ked prijdu deti budete obchadzat nejaku padnutu ponozku na zemi, ze v ktoreho "case" to dieta zhodilo na zem, ten nech to odprace? Oh yes to bude este len sranda.
No bože, to teraz zober kalkulačku a kalkuluj, kto koľko hodín doma robí a kto nie... pre pana... :D Každy chlap by mal byť schopný naložiť umývačku, aj ju vyložiť, povysávať a nahadzať a vyhadzať pračku. Keď je skiller, tak aj poskladať prádlo (to už ja nezvládam :D ).
Dôležité je to, že očividne nevieš, čo ťa čaká. Keď budeš mať dieťa, ideálne aj viac deti, tak budeš rada, že máš dve minúty čas ísť na hajzel, bez srandy. Všade budeš mať nakrušene rožky po zemi, na koberci pustenu a pritopenu kinder čokoladku, steny ocapane mastnými rukami, ktoré bude treba časom premaľovať. Do toho sa stávajú také veci, že ti dieťa potrhá pás, kým budeš cikať a dve minúty ho necháš osamote... Mne tak môj potrhal, ale našťastie len legitimaciu darcu krvi :D No proste, bude to veselé a budeš rada, že máš kedy oko zažmúriť.
Ale možno budeš mať iné deti ako ja, čo sa zvladnu samé hrať bez toho, aby si dohrýzli tepny a aby podpalili barák, takže ich nebudeš musieť imrvere kontrolovať. Uvidíš.
@anjelicek26 aj mne to delenie casu a prace strasne udrelo do oci...
Toto myslis vazne autorka?? Ved on pracuje skoro raz tolko ako ty a chces aby v domacnosti robil viac?
Ano v tomto si zla manzelka, ved sa zamysli 🤦♀️
No neviem, keď takto pomaly na hodiny počítaš koľko robíš v domácnosti Ty a koľko manžel, koľko Vám to v pokoji vydrží. Jeden vždy potiahne viac. Nie je to takto dobre, ako to chceš mať nastavené.
No to je taky problem hodit veci do pracky, vsak perie sama
on je zamestnaný? alebo je živnostník?
Lebo ako zamestnanec ťažko bude robiť 6 dní v týždni 10 hodín....
Skus mu napísať, čo ma urobiť. Môj funguje žiaľ napokyny. Keď mu napíšem, spraví...A sam od seba málokedy. Každý chlap funguje ináč.
To je preklep alebo reálne toľko robí??
To akože fakt ma 4 max 5 dni v mesiaci voľno a ešte čakáš , že bude doma muklovat ? By bol pekný blb . Môj muž istú dobu pracoval tiež 6 dni v týždni ( 12-14 hodín denne - rozbiehal nový projekt ) a to si neviem prestaviť , že budem doma čakať , kým príde a navarí . Nie , môj muž doma v tom obdobi nerobil nič . Aj som sa o neho bala , že toľko pracuje a snažila som sa všetko okolo domácnosti riešiť sama .
@thirstymonk no ja teda neviem. Moje deti jedia za stolom, nebehame s jedlom po byte takze nemame zacapkane steny ani potrusene rozky ani prilepene cokolady. To su zase nejake zakladne navyky.
🍷🍟🍿