Naozaj som zlá kamaratka, keď som svoju dobrú kamošku nepodporila v tom, keď nadávala na svojho muža aký je debil, ale ani jeho neobhajovala?! Len som jej napísala až sa na vec pozrie očami minulosti, že teraz ma naňho momentálne nervy tak je vo všetkom zlý, ale či je taky vždy ako su spolu. Nechcela som až sa pohadaju preto, že momentálne má nervy a vykrici mu co by neskôr ľutovala. Chcela som ju ukludnit a ona ešte mňa obvinila, že ja som zlá, lebo ju nepodporujem v tom keď nadáva na manžela. To naozaj som mala radšej klamať?! Podotýkam obe mame 26 rokov, ale teraz sa citim ako pubertiacka. Naozaj je v móde, klamať aj kamarátka len preto až náhodou ich nesklameme?...
Aj moje kamarátky nadávajú na svojich manželov, niekedy opodstatnene, niekedy nie.. ale nikdy nie som na nikoho strane, vypočujem ale komentujem to len tak všeobecne že chápem.ze ju to naštvalo a tak..
Ja si myslím, že konflikt medzi dvoma ludmi nemá nikto tretí právo nejako extra komentovať a stavať sa do pozície nejakého záchrancu pred hádkou.. treba kamošku vypočuť, aj tak je to len medzi nimi dvoma..
Nevravím že si zlá kamarátka, chápem.ze si to myslela dobre, ale kamarátky sú aj od toho aby pochopili a podporili.. hádka sa medzi nimi aj tak vyvrbi, to je ich vec..
Samozrejme rob ako uznas za vhodné, ale ja osobne by som tiež nechcela keď som rozuculena z nejakého konfliktu aby sa kamoška ešte postavila na stranu môjho muža.. úplne by mi stačilo že ma vypočuje...
Zachovala si sa spravne. Prave preto mam dobru priatelku moju sestru, pretoze ona v mojej slabej chvili mi vzdy otvori oci akeho mam skveleho muza aj ked som v tom momente na neho nahnevana, ona nepritakava, ukaze mi realitu, vzdy ❤ dakujem za to ❤
Tiež si myslím, že si nemusela, že 'očami minulosti' a zachrániť ju pred tým, aby hádku neskôr neľutovala. Ty nevieš, ako to medzi nimi je, len oni dvaja to vedia. Keď ty si myslíš, že by to pre ňu bolo dobré, to ešte neznamená, že to tak aj naozaj bude. My si tiež s kamoškami hocikedy pohundreme na manželov, ale skôr sa snažíme tie nepríjemné chvíle obrátiť na srandu. Alebo ak mám naozaj nejaké obavy, keď sa situácia trochu upokojí, tak jemne naznačím.
asi chcela od teba iba aby si uznala jej pocity... mas povedat, chapem ta ze si nahnevana,... a potom jej povedat svoj nazor na jej muza. myslim ze ked je clovek nahnevany potrebuje zdielat pocity . napis jej dodatocne ze chapes ze ju nastvalo to a to a ze pojdete na prechadzku a to viac rozoberiete.
Za mňa si urobila dobre, ja osobne si vždy viac vážim pravdu a aj moje kamarátky mi vždy povedia pravdu a vždy sa na to pozerajú aj z inej strany. Mne keby niekto pritakaval alebo povedal tie prázdne vseobecne reci, tak takého človeka by som nemala za priateľa. Keďže sme, ale každý iný a každý to vnímame inak, tak záleží len na vás dvoch osobne. Ja mam so svojimi kamarátkami vzťah, založený na pravde a preto mi aj trvalo, kým som si také kamošky našla.
@viestta ano, ale mne sa napriklad stalo, ze ked som sa rozisla s chlapom a bola som velmi zlomena a zavolala som kamaratke, tak ona vecne konstatovala, ze on bol super chlap a takeho sarmantneho uz nestretnem. strasne to zabolelo, bola to pravda aj som to vedela, ale v takej chvilu som pravdu nepotrebovala pocut. takze nahnevanemu cloveku alebo zranenecmu ked ide kamarat davat vecne rady v tej chvili ked "trpi jeho srdce" tak to nie je dobre pre ten kamaratsky vztah. ale neviem identifikovat ci ide o tento pripad..ja som s kamaratkou na chvilu prerusila kontakt, lebo som sa bala tvrdych slov, ano bol sarmantny ale mi ublizil...
@denkatn presne človek aj musí vystihnúť chvíľu kedy môže človeku povedať pravdu a kedy nie.. keď je niekto sklamaný, zlomený a nahnevaný tak mu priloženie do ohňa nepomôže.. teda samozrejme sú ľudia čo to asi očakávajú, to ale zväčša ženy vedia o svojej kamarátke ci jej to zle neurobí..
Nie,nemala si klamat,asi bola tak vytocena v tej chvili,ze uz ako bola rozjeta zdrbala aj teba,,ocividne cakala ze jej budes hlupo pritakat a opakovat "ano ano je to blb" a ostala zaskocena ked si reagovala inak (ako dospely clovek)..vzdy ked sa mi kamoska stazovala na niekoho a mala som dojem ze mozno ju negativne emocie prilis ovplyvnili,som sa jej pokusila citlivo vysvetlit iny pohlad na vec, ona sa zamyslela a uz sme debatili ze "aha,tak mozno takto,mozno preto..." Jej to urcite pomohlo aspon tak,ze uz nad problem rozmyslala aj z inej perspektivy, a kazdej zene pomoze ked sa moze vyrozpravat...a toto je to,co di mi dve na sebe a nadom vztahu vazime...nabuduce ju nechaj vychladnut a potom sa na danu temu porozpravajte..dobra spravna kamoska s rozumom dospelej zeny pochopi a neurazi sa 🙂
Cukor a bic.
Najprv vypocuj a pritakaj minimalne v zmysle, ze take nieco by vytocilo aj teba (lebo obvykle sa nadava na nieco, co sa nejak neprijemne stalo, a ked si to tak vezmeme, byt na ich mieste, tiez nas to nahneva - takze to nie je loz).
Kusok sa vzi do jej situacie a nervov.
A ked trochu vychladne a bude mat pocit, ze ju nesudis (lebo ani to nechces), tak skor da na tvoje poucne rady. Len ich musis podat jemne.
A hlavne nechciet hned po prvom rozhovore mat vsetko vyriesene. Davat jej riesenia.
Vztahive problemy su casto komplikovana splet veci.
Takze hlavne vypocut. Aj niekolkokrat.
Ved keby si bola na jej mieste, do ruzova vytocena svojim chlapom, tiez by si nestala o rady. Skor by si chcela niekoho, u koho vypustis paru.
Az ked sa sama skludnis, si pripravena uznat svoj podiel chyby (aj ho sama vidis). A pocut od nej rady.
A povzbudenie, ze to dobre dopadne.
Uprimnost nie je popularna, bohuzial, radsej mat pri sebe kamosku ktora mi narovinu povie co si mysli akoby mi mala klamat ale to nie pripad tvojej kamoaky, ak nechces prist o jej priatelstvo tak sa radsej k nicomu nevyjadruj, vypocuj ju a hotovo.
@viestta ja kamarátkam hovorím pravdu vždy, len rozlišujem situáciu kedy byť úprimná mozem.. vravieť niekomu úprimnú pravdu keď je uplne rozčúlený je zbytocne..
@jana_eyre_2 Presne tak. Vnímam to tak, že nejde o žiadne klamstvá a priateľstvo bez úprimnosti nie je skutočným priateľstvom, ale tu to je vykreslené úplne čierno-bielo - keď by si nepovedala, tak klameš, a takú kamku nikto nechce. Ale treba aj takt, pochopenie, láskavosť a múdrosť, kedy je vhodný moment na riešenie a kedy čo povedať a nepovedať
@ivanizna presne, na tu čiernobielost som si na koníku stále nezvykla 😅
Ja som zla kamaratka ako ty. Vzdy poviem co si myslim - a ono je to obycajne pravda, a potom je hadka. V poslednom case mam dilemu pretoze ak nezmenim svoje spravanie zostanem sama. Lenze po 35.ke su tie problemy vazne - podvadzanie manzela, "zanedbavanie" dietata, psychicke ublizovanie dietatu, alebo vidim ze tie rozhodnutie ktore kamaratky robia su extremne zle. Tak neviem ci mam kyvkat hlavou a tvarit sa v pohode, alebo mam nieco povedat 🤷♀️🤷♀️ Posledny rok riesim, aka je vlastne uloha kamaratky ... pretoze ludi co vedu normalny zdravy zivot/vztah/vychovavaju deti je velmi tazko najst. Je to extremne vzacne. Neviem ci som narocna ale mam pocit, ze polovica mesta je padnuta na hlavu.
Ďakujem vám. S kamarátku sme si to vyjasnili, nedalo mi to. Áno mala som reagovať asi trosku miernejšie, aj som sa jej ospravedlnila, že nabudúce nebudem "mudrovat" a na to ona povedala, že nie práveže nech mudrujem a poviem pravdu ako by som mala klamať. Ešte raz každej ďakujem za názor.
Ahojte, pripojím sa do diskusie, tiež sa to týka kamarátky ale je to trochu iné a neviem kde robím chybu.
Mám manžela a dieťa, a kamosku, ktorá je odo mna takmer o 10r mladšia. Pre rokom sme sa veľmi pohádali, nekomunikovali sme spolu až teraz nedávno sme to dali dokopy. Zasa som jej uverila. V skratkosti- vždy mešká (ja mám dieťa, má prísť na kávu, píše mi o 10 že sa už chystá ale
Pride až o 12 keď musím dieťa dávať spat). Veľmi mi to narúša režim. Mám pocit že ja sa musím prispôsobovať jej a nie ona mne. Klame mi- povie, že si urobíme pekny večer, vínko film a do 10min keď jej niekto napíše, okamžite zmení program. Alebo že pride poobede a nepríde. Proste sľúbi- nedodrží. Chápem že sú hocijaké dni, ale robí to
Príliš často. Ja to neviem pochopiť. Čo sa týka financií- pride na cigu bez cigy, na víno bez vina (rozumej ešte je študent), ale tak ja som na rodicaku, ja tiež počítam každé euro.... minule šla však k inej kamoske a tam víno a čokoládu kúpila, ku mne zriedka. Keď ja ju potrebujem, máločo je pre mna ( vždy má lepší program), ja som pre ňu vždy (lebo som stále doma)...
kde je chyba? Vo mne? Som príliš urážlivá a namotana na ňu? Alebo je to jej chyba a výuziva má.
Keď sme sa pred rokom pohádali, bolo to preto, lebo si našla novú kamosku a ku mne prišla už len nakydat svoje problémy. Niekedy sa mi neozvala aj dva týždne, nechápem, a veľmi má to boli a raní. Poraďte mi prosím :(
Teraz som jej písala, ako to celé cítim, a zdá sa mi, že je dôležitá, že už odpisuje ako hrdinka, akoby som ju ešte aj tým zaťažovala. Neviem čo robiť
@mitama kašľat na ňu.. je o 10r mladšia, nemá ani dieťa tak nemáte moc spoločného.. nájdeš si kamarátku medzi mamičkami, budete mať viac spoločného..
Podľa mňa si ju mala len počúvať, naliať víno a povedať niečo v zmysle, že sa to časom utrasie a zas bude dobre. To svoje mudrovanie nech sa na to pozrie očami minulosti, si si mohla odpustiť, mala nervy a potrebovala vypočuť, nič viac. Tie tvoje kecy akurát priliali olej do ohňa.