Som zlá a sebecká?

24. jan 2021

Čaute baby, veľmi ma trápi jedna vec. Ide o to, že u nás bola manželova sestra s dcérou (1rok). Ja som rada, keď prídu na návštevu, ale dosť mi vadí, keď sú u nás dlho. Sú až z východu, takže k nám na západ je to štreka. Beriem, že u nás prespia cez víkend, ale ja chodím do práce, pracujem ako opatrovateľka, mám dosť náročnú prácu a vstávam o 4.00 ráno. Dosť ma zaráža, že mužovej sestre to asi nedochádza, že sa potrebujem vyspať do práce. Bývame totiž v malom byte, jednoizbovom. Teda keď prídu tak spíme všetci štyria v jednej izbe. Malá v noci, pochopiteľne, plače s budí sa a ja som unavená a nevyspaná do práce, navyše som nervózna a priznávam, že aj veľmi nahnevaná. Ale možno som len sebecká a netolerantná?!

hederamonstera
24. jan 2021

Nie si, len to treba povedat im. Nemozme furt cakat, ze si NIEKTO NIECO uvedomi - nikto nevie citat druhym myslienky.

autor
24. jan 2021

@hederamonstera Chápem, ale toto je taká vec, že by si to mala uvedomiť sama, že je to nevhodné.

liz_lemon
24. jan 2021

a naco k vam chodia, este teraz v tejto dobe? nikdy by som sa netrepala na prespavacie navstevy, ked ma niekto maly byt, ved nech si zaplati hotel, treba im to asi povedat, ked im to nedochadza, ale nech jej to povie muz, ved je to jeho sestra

babovka2321
24. jan 2021

No mna by ani nenapadlo prespavat na navsteve v jednoizbaku este s (mojim) malym dietatom, este u pracujucich ludi. Skor by som si na tu noc zaplatila izbu v hoteli, ak nechcu ist len na otocku. Zial, niektorí ludia maju ine hranice.

hederamonstera
24. jan 2021

Jemine, nespoliehaj sa, ze si niekto bude nieco uvedomovat sam. Toto je uz tvoja chyba v zmyslani. Neocakavaj veci, proste konaj

autor
24. jan 2021

A čo ma vytočilo bolo to, že celú noc kúrila kvôli malej, čo síce chápem, ale v našom byte sa správala, akoby to bol jej byt a jej pravidlá. Ja som sa budila s bolesťami hlavy, keďže v izbe nebol vzduch. A potom choďte do práce..

autor
24. jan 2021

@liz_lemon Lebo neobsedí doma. Chodí po návštevách aj s malou.

autor
24. jan 2021

@babovka2321 Ja to chápem cez víkend, ale zostala v pondelok aj v utorok a to už som bola tak na nervy, že som plánovala, že na ten hotel pôjdem ja.

sense
24. jan 2021

Nie netolerovala by som a teda nech na navdtevu pridu alw nie tu prespat, by ma porazilo lebo viwm velmi dobre co je zo vstavat o 4 rano dokonca niejedy aj o tretej.

ladyvi
24. jan 2021

Po prve, ako sa k vam cez cele okresy dostali?
Po druhe, ty si osetrovatelka a prijimas navstevy?
Po tretie, vela ludi nema chochmes, ani nikdy mat nebude, ak jej nieco povies, bude to brat ako utok, treba jej navrhnut ubytko v penzione. Jedna, dve noci sa daju prezit, ale dlhsie uz by som navrhla penzion. Aj tak sa urazi. 😂
Ale nejak sa mi nechce verit, ze toto je pravdivy prispevok.

martinkatinka
24. jan 2021

Je taka povaha, treba jej to povedat narovinu, ze ked pridu, nech si rezervuju hotel, lebo mate maly byt.

thoughtfulweirdo
24. jan 2021

Nemému decku ani vlastná mať nerozumie. Od malička aj deti učíme, že keď niečo chcú, nepomôže im zduvat sa, hádzať po zemi alebo revat, pomôže im len pekne si to vypýtať. Prečo sa toho nedrzia aj dospelí? 🤦 Moja svokra má napríklad 2 izbový malinký domček a najšťastnejšia na svete je, keď u nej spí aspoň 5 ľudí naraz, a nemá problém ani s 15timi. Tiež chodí do práce, vstáva skoro ráno a okrem toho, že má hostí v posteli aj pod nohami, dobrovoľne si ešte aj privstane a všetkým nachystá raňajky, hoci fakt nemusí. A na plačúce bábätká sa nesťažuje, vždy ráno povie, že veď ani nič nepočula, hoci je jasné, že bola polku noci hore 😅 pointa je, že ju to robí šťastnou a tak si takéto návštevy často žiada. Pokiaľ toto teba šťastnou nerobí, jediné, čo treba urobiť, je vyžiadať si iný systém. A nečakať, že niekto bude tvoje problémy riešiť za teba, už si určite dosť veľká.

kitycat
24. jan 2021

A to si nevedela, ze pridu? Ty nemas usta aby si povedala manzelovi, ze vstavas skoro do prace a vo vasom jednoizbaku to bude na hovno aj pre teba aj pre navstevu? Aj ked navsteve je mozno jedno lebo dsopia do 10tej.... Ale ako nechapem, ze chodia pocas tvojich pracovnych dni korona-nekorona

autor
24. jan 2021

@ladyvi Malú má v striedavej starostlivosti, takže ju musí odovzdávať otcovi.

ckocka
24. jan 2021

Nerozprávaj to tu, ale rieš s návštevou - ideálne skor než prídu.

autor
24. jan 2021

@kitycat Vedela, ale nechcem robiť zlú krv.

ladyvi
24. jan 2021

Rocne dieta ma v striedavke cez celu republiku? 🙉

kitycat
24. jan 2021

Jaj tak preto sa ventilujes na MK aby si nerobila zlu krv.... Takze ty nasrana do prace, nasrana z prace pocas volna si neoodychnes, ale hlavne aby nebola zla krv... Treba si otvorit usta alebo poslat manzela na navstevu k sestre

autor
24. jan 2021

@kitycat To nechápem ani ja.

danielinaa
24. jan 2021

My chodime so sestrou za bratom a svagrinou do Blavy a tiez aj oni na par dni k nasim rodicom. Ja uz byvam sama. Ale rodicia maju velky dom, brat maju chatku pri Blave s 3ma spalnami a v Blave jednoizbak, extremne malinky. Maju aj dieta male. Takze vzdy ideme na tu chatu a na byte sme len na pol hodku pred cestou domov a pod. A aj to nam je tesno uz lebo do chodby vojde len jeden a pol osoby. Kuchynoobyvacka mala, v spalni vosla len manzelska a ledva postielka. Absolutne si neviem predstavit spat s nimi a otravovat v tom jednoizbaku, to by ma hanba fackala. Chodime tam preto ze maju velku chatu kde su nonstop ked mozu. Oni zas chodia k nam. Chodime tam aj cez vikend aj v tyzdni, tak aj oni, ked si vybavia v praci dovolenku. Navzajom si oddychneme ale teda urcite by som sa netrepala do jednoizbaku k niekomu. To uz by som si zaplatila hotel, neobmedzovala by som ich a chodili by sme tam na navstevy, a spat na hotel. Tie ktore mate vnucata, synovce, netere, ktore vidite par krat do roka, urcite viete ze by vam jednodnova navsteva na otocku nestacila.

autor
24. jan 2021

@ladyvi Jeho sestra má trvalý pobyt aj s malou v Bratislave, ale žije na východe, kde si kúpila dom. Súd rozhodol v prospech otca, takže malú odovzdáva. Pravdepodobne sa bude sťahovať späť do Bratislavy, keďže takto sa to nedá. Ja neviem ako to vlastne majú. Viem len, že malú odovzdáva otcovi.

autor
24. jan 2021

@kitycat Áno, lebo už sama neviem,či som fakt zlá a sebecká alebo návšteva.

autor
24. jan 2021

@danielinaa My máme tiež veľmi malý byt, len kuchyňu, wc s kúpeľňou a izbu. V celom byte roztočila kúrenie, nám išla hlava prasknúť, v noci to isté. Ja neviem, myslela som, že snáď v nedeľu odídu, veď vedela, že vstávam do práce, ale buď jej to nedochádza alebo to má na háku.

elizabet173
24. jan 2021

Ja som to ani nedocitala, ak by som byvala v jednoizbovom byte, navsteva na prespanie by u nas nehrozila. Ak su z daleka, mozu prespat na hotely, pripadne sa mozete stretnut niekde na pol ceste a stravit spolu predlzeny vikend. Neviem sice, preco to riesis teraz, ked je zakaz vychadzania, ale nevadi. Manzel sa k tomu ako stavia?

elizabet173
24. jan 2021

To su u vas teraz? Si robis srandu? Alebo si zalozila diskusiu na rozvirenie vasni?

autor
24. jan 2021

@elizabet173 Ono to bolo už dávnejšie, naposledy pred tromi týždňami. Teraz by k nám chcela prísť zasa, už mi to muž oznámil, ale že ešte nevie. S otcom malej si robia dosť naprieky. Muž, nuž tiež je rád, keď odídu.

elizabet173
24. jan 2021

@ladyvi no cele mi to pride vymyslene

autor
24. jan 2021

@elizabet173 Nie, teraz nie. Boli u nás naposledy pred tromi týždňami, ale chcú prísť zase na víkend.

autor
24. jan 2021

@elizabet173 Jejda, no tak ako myslíš, chcela som sa len poradiť.

elizabet173
24. jan 2021

Prosim ta, prestan si vymyslat, pred tromi tyzdnami bol zakaz vychadzania tiez. A chcem vidiet toho, kto schvalil striedavu starostlivost rocnemu dietatu cez celu republiku. A spali ste styria dospeli a jedno dieta vsetci na kope? Ste nesvojpravni, ze ste nevedeli povedat nie, ked sa k vam prvy krat isli nasackovat? A teraz zase nejde povedat nie? Trochu privela na to, aby som uverila. A o com si sa chcela poradit, ako otvorit usta a odmietnut?