Som ženatý len na papieri. Ako ďalej?

jurajko1979
18. dec 2014

Som zenaty muz,lepsie povedane len na papieri.S manzelkou sme spolu 8 rokov,z toho 4 roky uz ani intimne nezijeme,sam si varim periem a vsetky taketo veci.Ako o muza sa o mna odmieta starat,lebo nema cas,lebo sa stara o deti.S detmi jej pomaham,chodim s nimi na vylety,k lekarovi,odprevadzam do skoly.Som s nou len kvoli tym detom,medzi nami nie su ziadne city nic,zijeme lepsie povedane obchadzame sa v jednom byte.A ja v poslednom case stale viac pocitujem ze mi chyba nieco viac ako zit len ako otec,svoje deti nadovsetko lubim,nechcem ich opustit,ale citim sa strasne sam.Ako by ste to vy riesili?Nejaka obnova vztahu je nerealna,ona je citovo velmi upeta len na deti a svoju matku.

lubkavargova1
18. dec 2014

no jo, to je odvratena tvar materstva a deticiek. Ze deti sa posunu na prve miesto a manzel niekedy na posledne a potom su tu taketo fora. Ked je obnova vztahu nerealna, skonci to rozvodom kde aj tak ty ako muz bude najvacsi hajzel, alebo si najdes milenku, ale aj tak budes hajzel...takze teraz supermaminky radte 😀

bubu1111
18. dec 2014

Asi len rozvod!! Dobrym otcom mozes byt aj ako rozvedeny muz.Kazdy ma pravo na lasku a ked uz medzi vami nic nie je asi treba ist dalej...

mima4
18. dec 2014

@jurajko1979

ale stavim sa, ze peniaze od teba pani manzelke nesmrdia 😉
Bohuzial, ak vymenila muza za deti, tak je to chora opičia laska, ktora ublizuje nielen tebe, vasemu manzelsku, ale aj samotnym detom, pre ktoch vyrastanei v harmonickom manzelstve a rodine je zakladom pre ich buduci zivot.

Je vobec tvoja manzelka ochotna este niečo riešiť? Je s nou vobec rec?

kikush1811
18. dec 2014

@jurajko1979 mozno si povies, ze som primlada na to, aby som sa tu vyjadrovala...ja ti zas poviem,ze zivot je prilis kratky na to, aby si ho marnil...
O deti sa mozes starat aj ked nebudes s manzelkou. Alebo, mozno ochladla preto, lebo si je ista, ze ju neopustis..
Skus s nou hovorit o tom, ci by to aj jej viac nevyhovovalo keby ste boli od seba.
Co by som ja dala za chlapa ako ty 😀 ten moj dal prednost maminke predo mnou a dcerkou. Vidim, ze aj tvoja zena ma ako zivotneho partnera svoju mamu. To je podla mna diagnoza.

maylu
18. dec 2014

Na toto je len jedna odpoved o akej si uz naisto premyslal a to uz neraz.Nikde neni napisane ze sa o deti nemozes starat aj po rozvode ako chodit s nimy k lekarovy kupovat im veci alebo hrat sa s nimy .Nevravim ti to len tak viem o com je rec a viem co ti chyba ten pocit dôverne poznam ked ma clovek aj doma pocit samoty. Niektore zeny zostanu po porode chladne voci partnerovy stava sa to no nieje to pravydlom.

monca1982
18. dec 2014

Vždy je nejaká možnosť podľa mňa. Na vzťahu treba pracovať, nefunguje len tak sám od seba. Akonáhle dvaja ľudia prestanú spolu tráviť voľný čas, vzťah ochladne. Normálne si večer, keď decká pôjdu spať spolu sadnite a porozprávajte sa o tom. Hlavne začnite robiť veci spolu. Napríklad spolu jesť, spolu pozerať seriál, hrať všetci spolu spoločenské hry, chodiť spolu na výlety, spolu kočíkať a tak. Musíte na vzťahu zamakať. Sex odmieta možno preto, že sa už necíti byť atraktívna, možno je unavená a nestojí jej to za to. Tak ju nejako skús motivovať. Aby z toho mala niečo viac ako len ďalšiu splnenú úlohu pred spaním. A tak.

horana
18. dec 2014

@jurajko1979 A chyba len sex alebo aj spolocne zaujmy ako take? Boli vobec tie spolocne zaujmy pritomne pred detmi, rozumeli ste si, mali spolocne temy a spolocne prezity cas?
Ono pises ze "Ako o muza sa o mna odmieta starat" co je zaujimave lebo neviem ci je zenina povinnost sa starat o muza, ved uz nie je dieta, davanie by malo byt vzajomne, co dalej vedie k otazle ako sa staras ty o nu ako o zenu? Teraz nemyslim "pomoc" (toto slovo je v tejto suvisloti dost nepresne, nakolko ona ti - su aj tvoje - s nimi pomaha vacsinou casu a energie) s vasimi spolocnymi detmi, co povazujem za automatiku, ze sa o ne zaujimas lebo si ich otec a nie aby si tak "pomohol" zene, nakolko je to vasa spolocna povinnost.... ani to ze si potencionalne pripraveny dat jej sex, ale nieco co davas len ty jej ako zene, jej osobnosti, ako reflektujes jej potreby? Vies vobec ci a ake ma, ako sa citi, ake su jej plany, priority, sny, nad cim presmysla?

jurajko1979
autor
18. dec 2014

Presne tak peniaze odomna jej nesmrdia,zabezpecia jej pohodlny zivot,rec s nou ziadna,pokusal som sa jej odpoved bola ze za to ako zijeme mozem ja,za vsetko a intimne zblizenie dopadlo tak ze mi odvrkla ze sa jej hnusim nech idem za inymi...co k tomu dodat.Asi mi mate pravdu budem hajzel ked sa mozno rozvediem,ale moje deti to nepocitia v nicom,moji rodicia to takisto navrhuju vidia na mne ze nie som stastny .

kikush1811
18. dec 2014

@jurajko1979 prajem vela sily a rozhodnost a odhodlanie, ktore potrebujes. Kazdy ma pravo byt stastny.

natalym
18. dec 2014

@jurajko1979 Keď Ti tak povedala tak už si mal byť dávno u inej v posteli.

mima4
18. dec 2014

@jurajko1979

a čo je pričinou toho celeho vo vašom manzelstve?
Zas rozvod je ta POSLEDNA moznost, ked uz problemy v manezlstve su fakt neriesitelne... Urcite treba zabojovat, hlavne ak vase manzelstvo fungovalo v tych zaciatkoch, ak ste si rozumeli, lubili sa..splodili krasne deti 🙂

maminuska
18. dec 2014

@jurajko1979 a môžeš za to ako žijete ty ? Čo ti presne vytkla ?
No s tým že sa ti druhý partner hnusí mám skúsenosti ja sama , zväčša je odpor neprekonateľný a u ženy prichádza po niečom čo trvá dlhodobo a druhá strana - teda ty - to bagatelizuje alebo nerieši , jednoducho dlabe na to .
Ale súhlasím s
@mima4 treba využiť všetko čo sa dá aby si zachránil manželstvo , zistil prečo to dospelo do takého štádia, aký máš na tom podiel viny ty a ked to ani po tomto nepôjde tak sa rozviesť.

jurajko1979
autor
18. dec 2014

Pricin je vela,hlavne komunikuje rozhoduje len so svojou matkou.Ked sa narodil syn nesmel som spat pri nej v spalni lebo ich to rusilo,odvtedy vlastne spime oddelene.bol som urcity cas pracovat v zahranici myslel som ze sa nieco zmeni,ale nie ona mi za 3 mesiace napisala len raz a to nech poslem peniaze detom a ja sa vracat nemusim.Nikdy som na nu ani len hlas nezvysil.

adri266
18. dec 2014

@jurajko1979 povedz mi, to pocas porodu Tvojej manzelke vymenili mozog? Chces povedat, ze je z nej uplne iny clovek ako pred porodom?

Vravis, ze sa tento vztah neda obnovit. To ako vies? Skusal si? Ak nie, tak si najdi najblizsiu manzelsku poradnu a svoju manzelku tam dotiahni aj parom koni. Lebo nehnevaj sa, ani Tvoj prispevok nesrsi velkou laskou k nej .

Takze na Tvojom mieste urobim posledny pokus o zachranu, t.j. poradna, a ked nie, tak chlape, naco cakas? Uz si mal napisat ziadost o rozvod. Ci cakas od nas pozehnanie na mimomanzelsky vztah?

jana_eyre
18. dec 2014

tazko radit, jediny kto to vie vyriesit si ty sam a ona.. o problemoch sa treba rozpravat.. ak ti odvrkne, ze za to mozes ty, to neznamena ukoncenie rozhovoru - treba patrat, rozpravat, pytat sa.. preco za to mozes ty? co jej ukrivdilo, ze sa upala viac na deti?
ako si to predstavuje dalej, co jej chyba, preco je taka a onaka.. kazdy v manzelstve ma nejaky problem - niekto dlhodoby, niekto nie.. ale fakt je jedinym riesenim rozchod? preco? ved ked ste sa brali, tak ste asi nesli do toho na par rokov, nie?
nic nie je iba cierne a biele..

btw. ja sa tiez o manzela nestaram.. je dospely a moj partner.. takze tak, ako on da prat spinave pradlo, ja ho vyvesam, alebo naopak.. tak ako on ide s detmi von, idem inokedy ja.. manzelstvo je partnerstvo..

maminuska
18. dec 2014

@jurajko1979 skús odpovedať na otázky horany , ako ty naplnaš jej potreby, čo pre ňu robíš ako pre ženu ? Je veľmi málo žien ktoré bez príčiny zaujmú takýto razantný krok , že prestanú mužovi variť , prať , spať s ním , preto si myslím že je za tým niečo čo si urobil a ju to veľmi zranilo .

natalym
18. dec 2014

@jurajko1979 Ja neviem, na čo si tam ešte. Poslala Ťa za inou, ani v spálni Ťa nechce. Držím palce a čím skôr odtiaľ vypadni.

mariannan
18. dec 2014

@jurajko1979 mam vlastnu skusenost...iba trochu inu,nas tati si nasiel lasku svojho zivota...v poriadku chod bud stastny...ale nezvladol to a potreboval ma este posledne spolocne mesiace (8 konkretne) ponizovat,urazat,ublizovat mi..ako som zly clovek,ako sa somnou neda zit a samozrejme aky je mlada anjelik spaci co ho z pekla vytrhol... 😒 keby si toto odpusti a hlavne pochopi,ze nasa dcerka je to najkrajsie co ho v zivote stretlo a bude jej vsemozne svojim venovanim vynahradzat cas,ktory s nou nie je..tak poviem,ze sme sa rozisli ako ludia a sme kamarati...cize tym chcem povedat,ze ano rozvedsa ale ako clovek a nie hajzel!
Ziadne boje o majetok,vyhadzovanie ju a deti zo spolocneho byvania...ty chces zacat novy zivot tak neprevracajsvojim detom ich zivot viac ako je nutne..uz to,ze nebudes s nim byvat bude pre ne tazke ale aj mimo ich domu vies byt pre deti skvely tatino..

janinah
18. dec 2014

@jurajko1979 mám blízku príbuznú dobrú detskú psychologičku a rozprávame sa /nie o konkretnostiach/..deti v takých vzťahoch neskutočne trpia aj keď to možno nevidno navonok a skôr či neskôr v nejakej oblasti sa to unich prejaví...trpia v manželstve chladných rodičov,trpia pred aj po rizvode....na tvojom mieste skúsim vzťah obnoviť cestou manželskej poradne,ak nepomôže tak rozvod,nechať veci tak ako doteraz-to by som nerobila presne kvôli deťom,naktorých ti záleží ako píšeš....

lauricka
18. dec 2014

@jurajko1979 ved jej to povedz a kludne sa zdover, ze uvazujes nad rozvodom, lebo svoj zivot takto prezit nechces, mozno sa, dievca, preberie. Alebo Ti povie narovinu, co sa deje. Lebo toto mi nepride ako bezne spravanie sa k manzelovi ani v pripade, ze su pre nu momentalne deti na prvom mieste, v tom bude aj nieco ine. Mozno uz k Tebe nic neciti alebo jej nieco vadi alebo bohvieco. Musite sa otvorene porozpravat jednoducho.

lauricka
18. dec 2014

@jurajko1979 aha, tak prave citam, ze Ta posiela kade lahsie uz nejaku dobu....tak tam je to asi jasne, nie? Porad sa s rozvodovym pravnikom a nejako si to porieste.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinamarkova
18. dec 2014

@jurajko1979 mna by len zaujimalo preco sa k tebe tak zacala spravat....co tomu predchadzalo.....ono ziadna zena si len tak z dlhej chvile nepovie: zacnem ho nenavidiet. pricina niekde bola...je....len ocividne ti za tych x rokov co takto zijete unikala, unika.....
nevies co dalje? mas v podstate dve moznsti...vlastne tri....
- zit takto nadalej, pricinu ani dosledky neriesit....
- odist ako partner a ostat len otcom
- zistit co je pravou pricinou jej spravania....vyriesit problem a zacat budovat vas vztah

v podstate ani jedna z moznosti nie je nespravna....zalezi len od teba co ti ako cloveku najviac vyhovuje....

katarinamarkova
18. dec 2014

@jurajko1979 este otazka....
ako, preco, co ju rusilo na tom, ze si s nimi spal v spalni? dovod?

mamulienka30
18. dec 2014

@jurajko1979 - styri roky bez nehy, bez lasky, bez pritulenia? Podla mna toto sa nenapravi, nezmeni, to je stereotyp a velmi nepekny. Otec mozes byt dobry aj ked budes bravat deti na vikendy. Zacni zasa normalne zit, este mas sancu, takto prezit dalsich 20-30 rokov? To asi skutocne nie. Riesit to musis.

magnetka.f
18. dec 2014

Ahoj jurajko, naozaj, ale naozaj k nej nic necitis? ani keby si na par dni vypadol niekam prec, budu Ti chybat len deti???.......

sono2
18. dec 2014

A vždy je chyba na oboch stranách, takže určite na tom , ako sa správa ona, máš podiel aj ty.

magnetka.f
18. dec 2014

vies jurajko, tieto pocity su asi normalne, preto moja otazka...., ale vies co? ja som uz Jeziska dostala...., moj muz mi povedal, ze ma velmi lubi, napriek problemom, ktore sme mali a mame a ver mi, nie je ich malo a v afekte som tiez hodila obrucku atd, to sem nepatri, v konecnom dosledku ale...., toto nie je otazka na forum, ale na Teba, naozaj ju lubis? ak ano, stoji to za to, ver mi....-🙂

cawes
18. dec 2014

@jurajko1979 no ak ti povedala ze mas ist za inymi tak chod, byt tebou zijem doma vsetko si robim sama ale teda fakt byt tebou najdem si milenku, niekoho kto mi da lasku, pohladenie, a ak sa raz manzelka uvedomi tak jej poviem svoje, a ak je to tak ze peniaze jej nesmrdia no tak by som jej velmi rychlo dal pocitit ze peniaze len to co deti potrebuju a na seba nech si mina svoje.

jahodka8
18. dec 2014

@jurajko1979 tak musím sa priznať, že aj mna to rušilo, ked muž so mnou spal v spálni aj s bábom po pôrode. Lebo sme sa navzájom vyrušovali - ked on išiel spať neskôr, tak mi zobudil bábo, ked skôr vstával, tak tiež, plus ja som v noci kojila 3x, neskôr dávala mlieko z fľaše. Žena sa fakt dosť často upne na deti po pôrode. Asi jej to treba hovoriť alebo inak dávať najavo, že ju potrebuješ. No a úprimne nemal si medzitým žiadny vzťah ani chvíľkový? Žena to vycíti a niektoré to nedokážu povedať priamo, ešte viac sa uzavrú.