Som ženatý bisexuál a trápim sa

peregrin
14. dec 2014

Pozdravujem diskutujúcich, prevažne nežnejšieho pohlavia.
Mám 30 rokov, som ženatý 5 rokov, máme 4-ročného syna. Vždy som chcel byť k manželke úprimný, tak som jej ešte pred svadbou povedal, že mám bisexuálne sklony, ale vtedy som ešte nikdy nič neskúšal s chlapom. Búrlivo sme o tom debatovali pár dní, a zhodli sme sa na tom, že predsa za to nemôžem, vybral som si ju a že k nej budem naďalej úprimný. Keď však otehotnela, raz mi povedala, že keď náhodou niekedy dostanem chuť na muža a urobím to, nemám jej nič hovoriť, nechce o tom nič vedieť. Viete, nedokážem preniknúť do duše ženy, čo naozaj cítila, keď to povedala, ale ja som skutočne nevedel, čo bude a nikoho som nechcel klamať. Dodnes neviem, ako by sa cítila, keby vedela, že pred rokom som mal prvý sexuálny kontakt s mužom. Neviem, ako to vnímajú ženy, či to považujú za neveru alebo nie. Mňa to trápi, lebo mi dala slobodu, ale ja ju nezneužívam, proste sa to stalo neplánovane. Pôvodne som si myslel, že sa do chlapa neviem zamilovať, ale ja už neviem, čo cítim dnes. Mám vo všetkom chaos. Viem, že to nie je láska, ktorá by sa vyrovnala láske medzi mužom a ženou, ale je to taká iná láska a hlavne uvoľnenie sa pri sexe bez zábran, riešenie rôznych chlapských problémov, smiech na hlúpostiach atď. Nedokážem vzťah muža a muža povýšiť nad rodinu, ale predsa ma to k tomu mužovi ťahá. On v podstate nevie, čo k nemu cítim, lebo to neviem úplne vystihnúť ani ja sám. No a samozrejme mám výčitky svedomia. Malého milujem a milujem aj svoju manželku, ale tá druhá "láska" je úplne iná, hoci to robím tajne a strašne sa za to hanbím. Myslím si, že mojej žene by pravda veľmi ublížila..., že to vtedy povedala len preto, aby ma potom mohlo utýrať svedomie, keď sa niečo stane. Môj "kamarát" nie je ženatý, ale má partnerku, ktorá o ňom nevie vôbec nič. Obaja sme normálni chlapi, vieme o sebe, že nie sme teplí, ani sa tak necítime, nepôsobíme tak. Proste toto je niečo živočíšne, bláznivé a obaja to nevieme povýšiť na vzťah. Mám v hlave taký chaos, že miestami sú okamihy, kedy to nepovažujem za neveru. Obaja chodíme do posilky, vlastne tam sme sa spoznali a po polroku to po jednej párty proste prišlo. Opili sme sa a ja som zostal u neho. Boli sme strašne nadržaní. Po tom sme sa mesiac jeden druhému vyhýbali, ale nakoniec sme to prekonali a odvtedy sa pravidelne stretávame.
Prosím vás o radu, prípadne ak poznáte niekoho, kto zažíva niečo podobné, aby sa mi ozval, nech sa necítim v tomto tak previnilo a tak "sám." Prosím, nesúďte ma skôr, ako si predstavíte, že niečo podobné by sa mohlo stať vám alebo vášmu dieťaťu, keď vyrastie. Ďakujem a želám krásne sviatky.

mawka
14. dec 2014

no to si bud isty, ze ta tu odsudia.. som sama zvedava, kam sa zase zvrtne tato debata 😕

silaviat
14. dec 2014

ci uz s chlapom alebo so zenou - vzdy je to nevera... ty si musis v hlave utriedit ci ti tento ulet stoji zato aby si nebodaj v buducnosti stratil rodinu... ruku na srdce keby si tvoja zena takne uzivala pacilo by sa ti to? asi nie.... clovek tuzi po vela veciach ale mnohe maju ostat len sen ... ziadna z nas ti neporadi - ty sa musis rozhodnut co chces ..si dospely a sam nesies zodpovednost za rozhodnutia...skus psychologa on je na take veci skoleny nie zeeny z fora

ivivaiveta
14. dec 2014

Ahoj..tvoja zena nechce, aby nieco vedela, keby sa to nahodou stalo, tak preco by si jej to mal hovorit...asi ti to povedala, lebo ratala aj s moznostou, ze sa ti to stane, ze to skusis a nechce nic vediet a pocut......okrem toho, stalo sa nieco, co si ocakaval, ze sa niekedy stane, lebo kto ma bi-sklony, kazdy to za zivota prv ci nekor skusil s rovnakym pohlavim...mam takého kamosa, preto zostal aj slobodny, inak perfektny, inteligentny clovek...
a spoluziacku, ktora nachytala asi rok po svadbe svojho muza s inym muzom, ale teda on sa jej k nicomu predtým nepriznal, akoze je bi...takze bol rozvod..v kazdom pripade, nevera ako nevera...pockala by som, kym tvoje ocarenie prejde..

eri28
14. dec 2014

@peregrin je to na tebe ci si udrzis ten vztah.Dufam ze neplanujes odist od zeny to by bola asi hlupost.A ked ta prosila aby si jej to nehovoril, tak jej to nepovec.Neviem co ti mam napisat.ZI si svoj zivot ako chces.

peregrin
autor
14. dec 2014

@silaviat
Ďakujem za názor. Ja to vnímam ako niečo bláznivé, čo by sa vlastne vôbec v mojom živote nemalo diať. Nemám odvahu s tým ísť za psychológom a zrejme ani iné slová by som mu nevedel povedať, ako tie, ktoré som pred chvíľou vyjadril. Nemám odvahu to z očí do očí povedať nikomu.

kiki68
14. dec 2014

nevera to sice je,ale manzelka vedela ake mas sklony rped svadbou,isla do toho a dala urcite podmienky.Ta druha baba je uplne zle an tom,keby to praskne,tak sa urcite zosype,ze chodila s gayom. Tak by to urcite vnimala. Myslim,ze ak je to o stretnutiach dvoch ludi z aurcitym ucelom s ochranou a inak si nebudete zasahovat do vztahov a rodiny,tak sa to snad da. Nech ste teda iba kamosi pre verejnost a co si sem tam robite medzi sebou nech je Vasa sukromna vec. Asi by to partnerkam len ublizilo. Pre tu druhu babu ej to nefer, pre Tvoju manzelku nemozem povedat,ze nefer,lebo musela vediet do coho ide. Ja neodsudzujem nikoho,nemam na to pravo. Neviem co robi moj muz ked nie som doma, ci je on na sluzobke. Nikto za nikoho ruku do ohna davat nemoze na 100% a ten kto ju dava je podla mna v istom zmysle nainvy. Ale ak nechces aby sa nic prevalilo,tak to bud ukonci ako dobrodruzstvo, alebo si nastav pravidla. Nechces prist o rodinu. Mas jednu vyhodu,ze ak nevyzeras ako klasicky gay, tak Ta okolie nebude podozrievat ked ides s kamosom na hrat futbal,ci hrat playstation a pod. Lebo to nikoho netukne, teda nikoho okrem Tvojej manzelky,lebo ma urcite know how.

cinnamon111
14. dec 2014

Keď ti raz povedala, že o tvojich aférkach nechce vedieť, tak to rešpektuj a nehovor jej to. Bu´d rád, že to takto ako je.....

silaviat
14. dec 2014

su psychologicke poradne online,,,, ty hlavne musis najst sam seba ..takto trapis nielen seba ale i zenu..lebo skor ci neskor i ona vyciti ze nieco nieje v poriadku nech sa snazis akokolvek isto to z teba citit .. zeny maju 6 zmysel na to bacha... mam kamaratov co su bi..a pre nich je to proste nevera.. bud si s jednym pohlavym alebo s druhym ale nikdy nieje naraz a ziadna zena nieje tak benevolentna aby ti povolila neveru,,, mnohe to sice povedia ale ziadna nemysli vazne alebo tajne dufa ze to muza ani len nenapadne ...

jana_eyre
14. dec 2014

neviem ako ine zeny, ja by som aj taketo nieco povazovala za neveru.. je uplne jedno ci to je zena, muz alebo mimozemstan, jednoducho, ked mam raz vztah zalozeny na laske, tak od druhej strany ocakavam vernost a aj som to kazdemu mojmu partnerovi v zivote povedala /taktiez som vysvetlila co bude nasledovat ak to porusi/.. neznasam neveru, od flirtov po milostne vztahy..

svoje deti budem taktiez viest k uprimnosti - takze sa budem snazit do nich vstepovat aby boli k svojim polovickam uprimni a aby ich nepodvadzali poza chrbat.. a je mi uplne jedno, ci moje deti budu v buducnosti homosexualne, bisexualne, transexualne alebo akekolvek.. chcem len aby boli UPRIMNE, neklamali a neublizovali.. to je podstatne..

jjanulkaa3
14. dec 2014

@peregrin Tiež si myslím či muž alebo žena predsa stále to je nevera, áno možno ti to žena povedala v návale hormónov no neviem ty ju poznáš.....zober si to tak opustíš manželku a svoje dieťa budeš žít respektíve stýkať sa otvorene s tým tvojim priateľom myslíš že budeš šťastný??...naozaj sám si polož tu otázku?...ty musíš vedieť ci sa nebudeš náhodou ešte viac trápiť..ďalej sa stretávate a baví vás to lebo zakázane ovocie chuti najlepšie...teraz ale keď sa nebudete pred nikým takzvane skrývať čo potom???Myslíš že on nebude mat chuť na ženy?? a ty možno zahodíš šťastie svojej rodiny za toto...porozmýšľaj tvoj syn by si to zaslúžil??...a keď miluješ svoju ženu ako píšeš ako je možne že tento úlet pre teba niečo znamená keď niekto miluje miluje navždy....

ivivaiveta
14. dec 2014

@jana_eyre mas pravdu, ale ked mu povedala, ze keby nahodou, nechce nic vediet, tak by som jej to nehovorila..kazdy sme iny, ona by mozno ulet s chlapom prezila,ked vie, ze je bi, neveru s inou zenou nie...neviem si nijako inak vysvetlit, preco sa dohodli na uprimnosti a potom povedala, ze keby nieco s chlapom, nechce nic vediet..

ivivaiveta
14. dec 2014

@peregrin a vlastne riesis, ci jej to povedat?...a keby si ju podviedol so zenou, povedal by si jej to?

lyzzy
14. dec 2014

@peregrin... Mňa zaujíma jedna vec....čo ťa štve najviac? to že sa to stalo alebo to že si sa buchol do neho....lebo z tvojho príspevku mi nie je jasné čo ti vadí.Čo ta štve?

zeriempizzu
14. dec 2014

@peregrin no ked nevies co od rozkose, tak sa trap. Namiesto toho aby si si zil stastny rodinny zivot s manzelkou a zdravim dietatom si chodis zasulozit s inym chlapom. No ako si sa rozhodol. Tvoja vec.

peregrin
autor
14. dec 2014

Okrem manželky som nestretol inú ženu, ktorá by ma priťahovala tak ako ona. Čo ma štve? Že neviem, ako to vtedy myslela. Mali sme byť k sebe vždy úprimní, ale mám pocit, že odvtedy sa bojíme byť jeden k druhému úprimní, aby sme o sebe nezistili horšie veci, svoje temné stránky a zhnusili sa jeden druhému? Neviem... . Jeho nemilujem, ale je to zvláštny cit, čo k nemu cítim. Neviem reagovať na to, či by som jej povedal o nevere so ženou, keďže sa to nestalo. Prežívam krízu. Tá skúsenosť s iným mužom ma zmenila. Určite by som ju teraz nepodviedol ešte aj s inou ženou, keďže som objavil "ľahkú" dostupnosť iného druhu sexu...

ivivaiveta
14. dec 2014

@peregrin ja som myslela, keby bola na mieste tohto muza ina zena, ci by si rozmyslal, ci sa s tym priznas doma...
ked jej to povies, co cakas ,ze urobi?...ze ti podakuje a zagratuluje k prvému sexu s muzom?...

lyzzy
14. dec 2014

@peregrin... Chápem.Tvoja manželka išla do manželstva s vedomím že si bi.Mala slobodu výberu.Rozhodla sa.Ja osobne si myslím že to povedala preto lebo vedela že si ešte s chlapom nebol a dúfala že to tak aj ostane.Áno,nepriamo to bolo trošku také pritlacenie.Ja keby som bola na jej mieste tak by som to chcela vedieť.A podľa mňa to nie je nevera.Tu ide o to či pichnúť do hniezda,byt úprimný a počkať či znesie pravdu na ktorú je údajne pripravená alebo jej to fakt nehovorit ale stále medzi vami bude to dusno.Každý jeden z nás má tu temnú stranu.Každý.Kto ti tvrdí že nie tak ti klame.

peregrin
autor
14. dec 2014

@ivivaiveta
S mužom som to nevedel považovať za neveru plus mi povedala, že ak dostanem chuť na muža, nechce o ničom vedieť a neviem, či to myslela vážne alebo nie. S neverou so ženou by som sa priznal, ale už si aj rovno zbalil kufre, lebo to by mi asi žiadna žena neodpustila.

lyzzy
14. dec 2014

@ivivaiveta... Nemôžeš porovnávat neveru v hetero vzťahu a tento prípad.To je úplne iné.

maria1989
14. dec 2014

@peregrin vravieť jej to nemusíš... ona tak chcela... skôr ide o to, že nemôžeš sedieť na 2 stoličkách, resp. raz sa to aj tak prevalí, a ty si budeš musieť vybrať... radšej to vyrieš skôr, ako neskôr... 😉

silaviat
14. dec 2014

@peregrin to ze si bisexual ti nedava pravo spavat s muzom a so zenou ... zatoze ja som hetero mozes spavat s kazdym muzom?? nebud smiesny ..Jedine co bisexualita znamena je ze sa musis rozhodnut s kt.pohlavym chces stravit zvysok zivota..ak si nerozhodny nemal si ist do vztahu...vztah a zivot je o dvoch nie 3 ludoch ... sa ospravedlnujes sam pred sebou ale si nevernik a tak to je

ivivaiveta
14. dec 2014

@peregrin ja neviem, ked ti povedala, ze to nechce vediet, tak jej to nehovor..podla mna, za jej slovami bolo"ideme byt rodicmi, zalezi mi na rodine a ak si pichnes s chlapom, budis, ale nehovor mi to.."

ivivaiveta
14. dec 2014

@lyzzy neviem potom, ten moj bi kamos hovoril, ze sa neozenil, lebo sa fakt nevedel rozhodnut a "zaradit"..ale na temu nevera, povedal, ze ci by bol vo vztahu so zenou alebo muzom, bral by to ako neveru, ci by ho ten druhy podviedol s rovnakym,alebo opacnym pohlavim...neviem sa do toho vcitit..ale ak ho trapi, ci jej to ma povedat, ja by som jej to nehovorila, ked sa tak vyjadrila..co dosiahne?..

nyusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivivaiveta
14. dec 2014

@mawka uz prislo na tvoje slova 😀

nyusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peregrin
autor
14. dec 2014

@lyzzy
Áno, ja viem, že je to nevera, hoci som to nevedel považovať za neveru. Je to moja zbabelosť, že som tomu nechal voľný priebeh a tajil to. Môj "kamarát" mi začína robiť žiarlivostné scény, žiarli na moju manželku a na môjho syna. S týmto človekom sa už nemám kam posunúť. Možno som ho aj začínal vtedy pomaly milovať, ale potom sa to po zmene jeho správania zmenilo. Chcem s ním prerušiť kontakt úplne, ale bojím sa, aby to ako pomstu nepovedal mojej žene.
Ak vás nejaký muž podvedie s inou ženou, ale potom zistí, že to bol omyl - nie je vždy také ľahké opustiť toho muža, hlavne ak ho ešte milujete, ak to naozaj ľutuje a ak sa riadne stará o deti, platí účty atď.
Moja žena vyššie uvedeným tvrdením počas tehotenstva úplne zmenila môj ideál dokonalého vzťahu v úprimnosti a myslím si, že aj ona mi odvtedy prestala hovoriť pravdu. Ak je pravda, vždy si viete odpustiť..., ak už nie je pravda, neviete, čo si máte odpúšťať, iba sa od seba vzďaľujete. Možno by sme niekedy mali milovať toho druhého takého, aký je, aj s jeho chybami, temnotou..., len nech je tam spolu s láskou aj pravda, ktorú chceme počuť...

silaviat
14. dec 2014

btw tvoja zena napisala ze to nechce vediet ale nie ze to mozes robit... to povolenie si si dal sam.. mozno to povedala len preto,ze by bolo pre nu znesitelnejsie a odpustitelnejsie keby sa dozvedela ze si ju podviedol so zenou ako s muzom ...

maria1989
14. dec 2014

@silaviat ha, to si dobre povedala, to mi nenapadla... svatá pravda...

lyzzy
14. dec 2014

@ivivaiveta... Tak tvoj kamoš to vníma inak.Každý sme iní.Tak keď to nechce vedieť tak nechce

mawka
14. dec 2014

ja teda neviem, ale manzelka je jedna vec, od nej sa odist nechystas, tvoj kamos - s nim si riesis sex veci podla svojho gusta, ved zit sa s nim nechystas. dalsia vec, manzelka sa jasne vyjadrila, bol si k nej ferovy. vyjadrila sa, ze AK niekedy, nechce o tom vediet. tak potom preco si to v sebe zbytocne komplikujes? ja by som sa pridala, keby moj muz bol bi 🙂
ale to som ja no.

a to, ze ti to pripada, ze by si to nemal robit, no raz si bi a hotovo. bud to potlacis v sebe a budes mat neskor psychicke problemy z potlacania niecoho, co je pre teba prirodzene alebo sa s tym zmieris, ze to tak je a hotovo.
mozno prilis analyzujes. mas vycitky kvoli niecomu, s cim asi nie si uplne stotozneny v sebe.