Som závislá na sociálnych sieťach

27. nov 2022

Pomoc som na nich závislá,čo robiť je to hrozne neviem byť ani polhodinu bez mobilu ešte aj v práci 😢

svokrinjazykmonika
27. nov 2022

Čo ja viem, šak vypni mobil a odlož, nechápem čo tam môžeš toľko kukať. Ak je to až také vážne tak možno pomôže len odborník.

daniela2202
27. nov 2022

Nová doba- nová doba 😂😂😂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
27. nov 2022

Uvedomujes si, ze na sietiach nezijes realny zivot a zatial ti normalny zivot a cas preteka medzi prstami? Ani si neuvedomis ako a budes mat 40, 50 rokov a miesto cestovania, spoznavania,... si najkrajsie mlade roky presedela doma a na nete zabijala cas lajkovanim cudzich fejkovych fotiek. Cas sa neda vratit spat ...

stannkal
27. nov 2022

Treba si to spraviť co najťažšie. Napr odinštalovať všetky appky a dovoliť si pozerať sociálne siete len na PC.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majka2086
27. nov 2022

Aj u nas v praci zeny na mobile. Ako ked treba daco surne nepoviem ja tiez siahnem po telefone ale oni len tak v kuse tak sa im veduca zacala vyhrazat ze im stiahne z vyplaty 50€ a oni sa smiali no len potom im nebolo do smiechu ked to urobila 🤣 ako neviem ci ma na to narok ci nie ale schvalujem urcite ja budem robit a oni sediet na nete

krisbar
27. nov 2022

je na to appka digidetox, nastavujes si tam kolko chces byt bez pouzitia telefonu. je toa ako s kazdou zavislostou, treba si vytvorit ine navyky v case ked siahas po telefone.
je to na dlho. bud si sadnes sama a si to spracujes kedy ako preco vytahujes telefon alebo s pomocou terapeuta. alebo dobrej kamosky.
drzim palce.
prvy krok uz mas za sebou...ze si to uvedomujes.

toskanka
27. nov 2022

Tiež som istú dobu mala tento pocit 🙂. Stanovila som si plán, keď musím vydržať bez internetu. Napr. nesiaham po mobile hneď po zobudení, ale až po raňajkách a to max. 15 minút a začínam pracovať. Postupne som zvyšovala intervaly a znižovala čas strávený na nete, ako keď si zavislak znižuje dávky 🙂.

laska86
27. nov 2022

Zrus tie siete a budes mat pokoj🙄

krisbar
28. nov 2022

@toskanka ano, len toto dolaze naozaj velmi malo ludi. Asi take percento ako ked sa zavisly na heroine zavrie doma, vydrzi abstaky a vyjde z domu ako abstinent. A tych je asi tak promile zo vserkych.

beata_k
28. nov 2022

Ked zajtra pojdes do prace, tak mobil nechaj doma.

toskanka
28. nov 2022

@krisbar U mňa to asi nebola skutočná závislosť. Len som si uvedomila, koľko času len tak prokrastinujem a môžem robiť niečo iné.