Som zasnúbená s chlapom, ktorého rodina ma nemá rada

opicalenka
1. jan 2021

Ahojte, asi je na túto tému veľa diskusii, ale potrebovala by som poradiť.,Co by ste robili, ak by ste boli na mojom mieste. Som zasnúbená s chlapom, s ktorým nám to klape ale jeho rodina ma nemusí. Hoci hovoria ze nic proti mne nemajú. Keď tam prídem svokra zo slušnosti urobí kavu,dá niečo na stôl. Ale ak sa jej neico opýtam odpovie ale ona sa ma spätne na nič nepýta. Nikdy. A co sa tyka jeho sestry tak ta len pozdraví ale vôbec sa so mnou nebaví - podotýkam je to dospela zrna, ktorá má už vlastne deti. Jaksi sa tam dobre necitim, snažím sa, vzdy sa snazim zapojiť do debaty, prinesiem niečo ak má niekto sviato lqmebo tak. Poraďte mi prosim

opicalenka
autor
1. jan 2021

@opicalenka ešte by som dodala ze teraz keď bol i sviatky tak ani len na vianoce alebo na Silvestra neboli schopní ani len zo slušnosti napísať alebo tak. Vzdy to urobim prvá ja. Kde robím chybu?

pribinak
1. jan 2021

Nikde nerobíš chybu. Jednoducho ste si nezapasovali ako ľudia.
Buď ďalej slušná, nič viac.
Ži si svoj a partnerov život. Ich ku šťastiu nepotrebuješ

opicalenka
autor
1. jan 2021

@pribinak vies oni hovoria ze nic proti mne nemajú ale napr mame pol roka do svadby (robíme len takú malú na matrike kvôli korone) a proste vôbec sa nič nepýtaj u hlavná vec ze vraj sa na mna pýtajú keď tam niesom ze ako sa mam. Ale keď tam som tak akoby ma len nasilu tolerovali. Neviem co robiť. Skratka nechodim tam rada pre tieto veci.

eriksonka1234
1. jan 2021

@opicalenka Nikde, nie každý je rovnaký. A možno aj lepšie mať takéto vzťahy, aspoň sa vám nebudú do ničoho montovať. Oceníš, keď budete mat deti.

hindakus
1. jan 2021

@opicalenka a si si istá, že je to len voči tebe? Možno im dlho trvá, kým prijmú niekoho do rodiny. Sú aj introvertní ludia.

opicalenka
autor
1. jan 2021

@eriksonka1234 to áno len vies moj ma tam stále vola ja mam malú rodinu a oni zas veľkú '. Ale ja sa tam necitim dobre lebo tam sedím a cítim sa navyse

opicalenka
autor
1. jan 2021

@hindakus popravde vidím ze len ku mne sú takí lebo ak prídu jeho sestier manželia tak sú úplne normálni k nim

0silvia0
1. jan 2021

@opicalenka ako dlho ste spolu? Mozno im dlhsie trva, kym si na niekoho zvyknu.

opicalenka
autor
1. jan 2021

@0silvia0 rok aj 3 mesiace

thoughtfulweirdo
1. jan 2021

@opicalenka Ja tiež s mužovou rodinou vychádzam len tak slušne zdvorilo, nič srdečné. Mám dojem, že nespĺňam ich ideálnu predstavu a tak ma tolerujú, ale nesnažia sa o hlbší vzťah. Hlavne teda čo sa svokry týka, švagriná je celkom v pohode. Keď som sa snažila ja, moc sa to nestretlo s úspechom, tak to neriešim, som ďalej milá a zdvorilá a beriem to tak, že ľudia sú rôzni, nemusím každému vyhovovať a pokiaľ sa ku mne správajú slušne, nerobím si z toho ťažkú hlavu. Mohlo by to totiž byť aj oveľa horšie 😅

0silvia0
1. jan 2021

@opicalenka to je malicko, este si sa teba nezvykli, nemaju k tebe este rodinny vztah. Neries to a bud normalna k nim, nevnucuj sa ani sa netrap tym, ze vztahy nie su podla tvojich predstav, casom sa to utrasie.
Moja svagrina ma zo zaciatku nemala rada. Potom ma zboznovala, ked ma blizsie spoznala a zistila, ze som neskodna a do vztahu s muzom som isla s uprimnymi umyslami.

pribinak
1. jan 2021

@opicalenka pozri, ja by som tam prišla 2x za rok na návštevu zo slušnosti a tým by to bolo pre mna vybavené

Možno potrebuju viac času a možno jednoducho nie sim im sympatická a nech by si urobila čokoľvek, nezískaš si ich
Nechaj to tak a hotovo

Buď rada že sa ti nemontujú do svadby. Aspoň si urobíš ty a tvoj partner ako chcete a nemusite sa prisposobivat požiadavkám rodičov.

opicalenka
autor
1. jan 2021

@thoughtfulweirdo ach to mi je luto.. Viem, že vzťahy niesu nikde ideálne ale niekedy sa citim uz jak totálna hlupana.. Teraz boli sviatky a nemali toľko slušnosti ani na tie vianoce zavolať alebo napísať sms.. Ja som napriek tomu sa ozvala wze teda popriala k sviatkom.. Slušnosť mi nedala ale tak co uz.. Najhoršie natom je, že ma to neťahá k nim na návštevu ''.. To je na tom smutné. Povedia ze nci voči mne nemajú (moj sa s nimi rozprával) ale podľa chovania mi to tak nepride

ysseba
1. jan 2021

@opicalenka Nerieš, buď naďalej slušná a zdvorilá. Tvoj snúbenec čo na to hovorí?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
opicalenka
autor
1. jan 2021

@ysseba tak on stále hovorí ze možno to bude časom dobre.. Ale oni sa ani z našimi nechcú spoznať zdá sa. Pol roka do svadby mame a oni sa ani nepoznajú a moja mama uz navrhovala stretnutie, mojacmama uz spomínala zeby bolo dobre a oni nejak nič tak neviem co si mysliet... V júni sa berieme

opicalenka
autor
1. jan 2021

@taskataska nejde o moju maličkosť len mi to príde divne. Nemusíš hneď sa do človeka púšťať. Len si myslím ze to spravanie o niecomvhocori' ale asi každý tak ako ho naučili no..

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
1. jan 2021

@pupavka89 jej, to je zlate. Mna taka stavnata konverzacia, kde ludia nevedia kedy skoncit strasne unavuje a vycerpava.

thoughtfulweirdo
1. jan 2021

@opicalenka Mne sa to nezdá smutné, ani mi to nie je ľúto. Proste nie sú všade medzi všetkými vzťahy rovnaké a všade ideálne. Ale my sme spolu už vyše 5 rokov, tak už som si zvykla a je to pre mňa samozrejmosť. Aj to, že svokre budem vykať až do smrti a nie som si ani istá, či vôbec pozná moje meno 😅 totiž ma ním nikdy neoslovuje. Vôbec mi to už nevadí, mám svoju malú rodinu, mužova je len bonus a keď to nevyšlo ideálne, no čo už. Nejde o život 🙂 vybrala som si za partnera jeho, nie celé jeho príbuzenstvo.

sense
1. jan 2021

Tu nie je čo poradiť, jednoducho ste si zrejme nesadli ale akceptujú ta.... Prežila som podobne len s tým ze mňa sa nikdo nikdy ani len nepýtal ci si dám kávu... A keď som chcela vodu povedala som chlapovi, teraz už ex... Našťastie sme tam nechodili často a na ešte väčšie šťastie je to už len rodina ex...

Takže rada bud slušná aj naďalej a bud ta časom príjmu alebo nie

dajen_7
1. jan 2021

@opicalenka my sme s priateľom na tom rovnako myslím si že jeho otec to nerieši jemu to je jedno ale jeho mama sa na mna vyjadrila priamo od rodinného teraz už “nepriateľa” sa dozvedela že sa chceme zobrať a napísala na mna to čo napísala v skratke to znelo že si zaslúži lepšiu že kde a čo by som robila bez neho že ma rozmýšľať hlavou a nie sedcom viem že ma nemusela od začiatku ale že po 3 rokoch niečo takéto povie som nečakala viem to či vie ona že to viem to neviem tvári sa ako by sa nič nestalo jediný rozdiel je že ona sa vždy hrala na najlepšiu svokru vždy sme si boli ochotne pomôcť aj keď sme vedeli obidve že sa nemusíme aj po tomto sa tvári že sa nič nestalo no ja si už držím odstup normálne konverzujem keď príde vari a robí si veci po svojom naposledy kúpila koberec priniesla nejaké dekoračné veci a zmenila kyticu čo som robila prežila som víkend a potom som si spravila po svojom priateľ mi povedal že obidvaja vieme aká je a že to nemám riešiť. Najskôr som bola veľmi nasrana teraz to ignorujem.

elizabet173
1. jan 2021

@opicalenka neviem, ale ja by som vobec neocakavala od rodicov alebo surodencov nastavajuceho, ze mi na Vianoce zavolaju. Urobila by som to ja s priatelom a vybavene. Tiez by som ich netlacila do toho, aby sa stretli s mojimi rodicmi, bez toho sa da tiez prezit. Chodila by som tam co najmenej, priatelovi by som na rovinu povedala, ze nie sme male deti, ze obaja vidime a citime, ze tam nie som vitana, ze to respektujem, ale nemienim sa tam nasilu tlacit. Nemusis si sadnut s kazdym. Nevidim tu az taky strasny problem.

halabolka
1. jan 2021

@pupavka89 vitaj v klube 😀 o mne si tiez museli vsetci rodinny prislusnici mojich byvalych frajerov mysliet, ze ich nemam rada 😀 pritom ako introvert len nerada vediem take tie debaty o nicom. Ked sa ma pytaju odpoviem, ale nemam zaujem sa vypytovat buducej svokry aku rybu bude robit na Vianoce, ci jedla aj oplatky s medom a komu kupiju aky darcek. Ukecani ludia si vacsinou pokecaju aj sami a bez toho aby som sa ich daco vypytovala. A ti neukecani ma chapu, lebo som rovnaka ako oni 🙂

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
1. jan 2021

@opicalenka Mne to nepríde až také nepriateľstvo od nich. Napríklad v Nemecku sa stáva, že sú ľudia trochu chladni voči neznámym, ktorých majú pustiť do svojho kruhu

leskovael
1. jan 2021

Funguju s tebou v ramci slušnosti, niesu drzí ani nepríjemní.. Zbytočne to riešiš viac ako treba. Čakáš od nich niečo, čo chceš ty a oni takí možno ani niesu.. Ja som tiež dospelá žena aj dieťa mám, v ramci slušnosti sa porozprávam,radšej počúvam ako sa niečo pýtam, na otázky odpoviem tiež ich druhému nejako extra nedávam, ja jednoducho nemám s druhými o čom, mam svoj kruh ľudí kdenje to iné tých na jednej ruke zrátam a vybavene... Neviem čo čakáš, že ta budú objímať, budú ti volať ako sa máš a neviem čo ešte? Nie každý taký je, sú introverti, alebo proste s tebou nemajú o čom rozprávať. To neznamená že hneď musia proti tebe niečo mať... Preháňaš podla mna.. Keby proti tebe niečo mali, alebo ta nemali radi, ešte len potom by si videla ako by sa správali..

simcika
1. jan 2021

@opicalenka mozno to vychadza to aj z teba a citia ze ty si sa citis navyse. Ak nebuds citit to, ze sin navyse, aj oni to pocitia. Skus neocakavat otazky, starostlivost - mozno to tak mas doma. Skus byt uprimna k sebe a dat to, co chces, aby ti davali ini. A spatna vazba nepride ihned. Ak nepride, nevadi, ale apson zo seba dostanes ten pocit menejcennosti, ktory mas ,ked si u nich.

lenka2813
1. jan 2021

@opicalenka u nas je to podobne ako pises...nebola som na take vztahy a jednania u priatelovej rodiny zvyknuta... O nic sa nezaujimaju, dokonca uz aj ked mame babatko tak nemaju snahu... Jeho brata som nevidela pomaly dva roky a teraz ked sme prisli cez sviatky nas ledva pozdravil a tym to haslo🐵... Tiez mi to prislo zvlastne lebo v nasej rodine mame velmi blizke vztahy, o vsetkom sa rozpravame, pomahame, ale uz som si zvykla a neriesim. Proste su taki a na druhej strane som aj rada, ze mame s priatelom klud.. Aj ked jeho to niekedy trapi.