Som zamestnaná a babka je so synom. Mám z toho výčitky

janka17081980
16. dec 2011

ahojte, dnes som sa zaregistrovale, lebo uz dalej neviem, ako nato 😒 v nasom meste je velky problem zamestnat sa, ale ja som sa po viacerych chodnickoch dostala k idealnej robote 😅 je to v obore, ktory som vystudovala, praca ma neskutocne bavi, pracovna doba je 8 hodinova, platovo je fajn, kolegovci a sef su neskutocne mili, ALE mam 2 deti - dcera ma 4 r. a syn 2 r. s mamou som sa uz davnejsie dohodla, ze mi bude s malym, lebo nepracuje. ale teraz po 2 mesiacoch mam z nej pocit, ze uz je unavena, vycerpana, ze uz s nim byt doma nechce. do skolky by ho zobrali, ale ma este plienku. keby som si platila opatrovatelku, zaplatila by som jej skoro tolko, co zarobim...Ako mam teraz zareagovat? mam takto pokracovat nadalej a tvarit sa, ze je vsetko o.k., lebo aj mamina sa tak tvari? mam voci nej, aj malemu vycitky. pritom nie som ziadna karieristka, len bola prilezitost zamestnat sa a ja som ju vyuzila...a aj financne nas to nakoplo. neviem, ci mam dalej riesit moj subjektivny pocit, alebo nie. mamy ked sa spytam, tak povie, ze je vsetko v poriadku... ako sa mam zbavit vycitiek? a ako si zadelit cas, aby som sa aj detom stihala vecer venovat?

maminuska
16. dec 2011

@janka17081980 ahoj a čo takto to skombinovať ?
tri dni tvoja mama a dva dni opatrovatelka, ved za chvílu bude mat malý tri roky, bude bez plienky a potom už pôjde do škôlky a bude dobre.
Treba sa s nou o tom porozprávať. Pozvi ju niekde na kávu alebo obed , poďakuj sa jej a navrhni takéto riešenie lebo sa ti zdá že ju to moc unavuje

pleval
16. dec 2011

ahoj,ak mas pocit,ze na maminu to je vela,daj maleho do skolky.Nevadi,ze ma plienky,ak to akceptuju aj pani ucitelky.Poznam vela deti,co navstevuju skolku a maju este plienky.Doba je zla a uz sa ti nemusi o rok naskytnut prilezitost,zamestnat sa.Voci malemu nemusis mat vobec vycitky,deti si velmi rychlo zvyknu a su radi v kolektive.Mozno na zaciatku budu slzicky,ale to patri k tomu.Moja starsia dcerka nastupila do skolky ako 3 rocna a tiez prve dva tyzdne plakala,ze som to chcela vzdat a viac ju tam nedat 🙂 ale preslo to.Boli tam deti co plakali ovela dlhsie.Niektore deti sa pravidelne pocikavali a boli ovela starsie ako je tvoj syn.Pokial je zvyknuty aj na inych ludi,ako na teba amaninu,tak to urcite zvladne! 😉 Vecer sa mozes s detmi porozpravat,co prezili v skolke,aky mali den a pod.

sisaha
16. dec 2011

@janka17081980 ak je vo vasom meste problem sa zamestnat, tak by som momentalne neriesila nejake vycitky. V dnesnej dobe treba byt rad, ze mam pracu a este radsej, ze mam pracu, ktora ma bavi...to je velmi dolezite. Tvoja mamina je asi unavena, ale ked sama tvrdi, ze je to v poriadku, tak sa tym nezatazuj. Ved je to docasne a maly pojde o rok do skolky. Jasle u vas nie su? Tam ti dieta vezmu aj s plienkami. Urcite vsak potrebujes cas, aby si sa vyrovnala s tym, ze uz pracujes a tolko casu na deti nemas ako by si chcela. Takto ale funguje takmer kazda domacnost. Casom si zvyknes a cas s detmi budes vyuzivat hlavne cez vikendy, alebo podvecer. Ak sa da u vas v praci prist skor a odist skor, tak je to tiez sposob, ako si svoj cas upravit podla svojich predstav.

evulilik
16. dec 2011

čo najskôr naučiť maleho na nočník 😉 jasne že to nie je hračka ale ja to vidím ako jediné riešenie .. Babka musí vydržať, dnes je taká doba .. 😒 Dobrú prácu len tak ľahko nezískaš. A čo potom .. ostaneš bez peńazí...????? Kto Vás potom bude finančne podporovať ?? na štát teda zabudni .. Zas to len ostane na babku ??? A tie dôchodky fakt nie sú vysoké.. A čo jasle ???

lenja123
16. dec 2011

Ja som mala podobný problém, o maleho sa starali moji rodičia. Nejaký čas to fungovalo, ale potom dostal otecko porážku - takže som zo dňa na deň ostala na deti sama. Riešila som to súkromnou škôlkou - jedine tam mi boli ochotní zobrať syna uprostred školskeho roka. Nevadila ani plienka, ani to, že nevedel ešte poriadne sám jesť. Chodil tam ale len na pol dňa - na obed ho vyzdvihla svokra a u nej sa aj vyspal. V neposlednom rade to bolo aj lacnejšie, ako platiť celý deň.
Skús aj ty dať syna do jasiel alebo škôlky aspoň doobedu - na obed ti ho môže vyzdvihnúť mama, myslím, že to určite zvladne.

carodejnica
16. dec 2011

@janka17081980 máš nárok na rodičovský príspevok, tým si môžeš pokryť opatrovateľku, ak by si to skombinovala s mamou... 🙂