Som vydatá, ale ľúbim niekoho iného

kvldianka
11. apr 2015

Ahojte. Idem po radu lebo uz sa zblaznim. Mala som priatela. Bola to moja prva laska. Spoznala som ho ked som mala 14 rokov a boli sme spolu do mojich 18tich. Potom sme sa rozisli. Vlastne ja som sa rozisla s nim kvoli nejakej hluposti. Odvtedy som ho nevidela. Vzdy som ho lubila no musela som zabudnut, vsak zivot ide dalej. Spoznala som teraz yz svojho manzela, otehotnela som, zosobasili sme sa, kupili dom a "zijeme stastne". Lubim ho, dal mi to najkrejsie, nasho synceka ale ... ale nelubim ho celym svojim srdcom...celou svojou dusou. Nikdy som nelubila nikoho tak ako svojho prveho chlapca. Pred niekolkymi tyzdnami sme sa nahodou stretli. Najprv som ho nespoznala ale potom som sa mu pozrela do oci a hned som vedela ze je to on. Ta iskra bola este stale medzi nami. Neviem ci to citil aj on ale ja ano. Ani sme sa nepozdravili a kracali sme dalej .. pozerala som za nim a otocil sa. No bola tam moja mama aj moj syn. Odvtedy nanho stale myslim, je stale v mojich myslienkach, sniva sa mi o neho. Neviem co mam robit.. neviem na neho vobec nijaky kontakt, hladala som ho na FB no nenasla som ho. Aspon par slov ... ako sa ma, co je s nim, ci je uz vobec zenaty, ci ma deti?! Zblaznim sa.. pociti vo mne vreju ako blazon a neviem na nic ine mysliet len na neho.. baby, nechcem stratit svoju rodinu, manzela ☹ som z toho taka nestastna.. srdcu nerozkazes ☹ ☹ ☹

terezka1947
11. apr 2015

@kvldianka ...ale rozkazes srdcu-ver,ze rozkazes...mas kvoli comu rozkazovat 😉
prva laska je prva laska-aj ja by som rada vedela,co teraz robi moja 😀 ,ako sa ma...a keby som ho videla,myslim,ze srdce by tiez podskocilo 😀 😀 😀
aaale,mam super manzela...je to ina laska ...dospelejsia,silnejsia,zrelejsia....a nemenila by som...
nekaz si co mas,lebo nevies ako sa za tie roky zmenila prva laska a ci by s tebou zvladla tak ako tvoj manzel dieta,dom...terajsi zivot 😉

janickacrazy
11. apr 2015

@kvldianka Vôbec sa nesnaž ho nejako kontaktovať, ako sama píšeš si šťastne vydatá, máš malého synčeka a predpokladám dobrého manžela, nezahod to kvôli nejakému poblúzneniu. Jasné, že prvá láska je len jedna a každý na nu rád spomína, ale načo sa vracať do minulosti? Ved ste vtedy boli v podstate skoro ešte deti. Možno pre neho už nič neznamenáš, len dáku spomienku. Ved ťa ani nepozdravil! Keby si sa s ním dala aj dokopy, zničíš si rodinu a v obyčajnom živote s ním by prišli tie obyčajné všedné dni, ktoré sú s každým podobné, treba riešiť dieťa, hypotéku a romantika ide bokom. Zabudni nanho a teš sa zo synčeka a dobrého manžela.

nikawero12
11. apr 2015

@kvldianka váž si čo máš, svoju rodinu a manžela, ktorý ťa má rád. Minulosť nechaj za sebou a len vo svojich spomienkach. Treba žiť pre prítomnosť a budúcnosť a nie pre minulosť!

tajka1986
11. apr 2015

@kvldianka nie je rozumne ho vyhladavat a kontaktovat,naco aj?? Mas rodinu o ktoru nechces prist a ak sa s nim stretnes,moze zas preskocit iskra a skonci to tak ze o mesiac napises na konik "podviedla som manzela s prvou laskou,nechcem vsak stratit manzela". Bolo by fajn prehodit par slov ale iba ak k nemu nic necitis. To ze sa otocil znamena ze nejaky pozitivny pocit si v nom zanechala. Zatial len to,ale ako vravela moja starka s prepacenim..netyr h....o lebo bude smrdiet 😀

ivanya
11. apr 2015

Kasli na to... energiu, ktoru davas do myslienok nanho radsej venuj rodine. Casom to prejde a ty sa nad tym len pousmejes.

ukulela
11. apr 2015

@kvldianka - hm, okrem toho, ze je tvoj muz milujuci a aj idealny, snad nepozna modreho kona. najst tu tvoju foto aj s vyznanim k byvalemu by ho asi nepotesilo ...

timea7
11. apr 2015

@ukulela tiež sa divím, že si tu niekto vycapí foto a píše takéto veci zo svojho súkromia....nemusí to čítať ani manžel, ale môže to čítať ktokoľvek z jej okolia - sestra, švagriná, kolegyňa, suseda....

katarina644
11. apr 2015

@kvldianka ahoj, ja som tiez hladala moju dlhu lasku na fb. nenasla som ho, ani cez priatelov ani cez nikoho. stale mi huta v hlave co robi, ako sa ma, co ma nove, sice sme sa rozisli v zlom, iba na chvilu stretnut a pokecat, ale nic viac. pretoze mam doma chlapa a dve deti. vyhod si ho z hlavy, aj tak nebude taky ako v osemnastich alebo strnastich, vtedy ste boli deti.

peneloppe
11. apr 2015

Podla mna svojho byvaleho vobec nelubis, je to skor taka spomienka na krasnu prvu lasku, bezstarostne casy. Sama si napisala ze si stastna s manzelom, mate dieta. Keby si nestretla toho byvaleho tak snad ani nikdy nepochybujes ako manzela lubis ci nelubis. Casy prvej lasky su davno prec, boli ste este deti. Mozno keby ste sa stretli na kave spolu, po hodine by si s nim uz nemala viac co povedat, trosku si zaspominate na stare casy a je po nadseni. Tak to vacsinou byva.
Stalo sa to aj mne, tiez som mala taku velku lasku zo strednej skoly, ale stretnutie po mnohych rokoch ma len utvrdilo v tom ze to je stara laska a len spomienky.
Mozno by nebolo zle keby ste mali sancu sa porozpravat a videla by si ze tam uz nic neostalo. Ale zase nejako hyperaktivne by som po nom nepatrala. Radsej sustred svoju energiu na svoju rodinu, manzela a syna.

ivivaiveta
11. apr 2015

@timea7 a mozno to aj chce...nech to ma rychlejsi spad.. 😎 ..
@kvldianka vies, mozno by ti pomohlo, porozpravat sa s nim a zistit, ze z jeho strany uz nic nie je a city a pocity kazdeho z vas su rozdielne...ale mne keby z neho takto tyzden sibalo, len z jedineho "zazretia", tak ho radsej nekontaktujem, lebo by som sa bala, ze to nedopadne dobre pre nikoho...

gabrielita1610
11. apr 2015

@kvldianka neboj sa rozkazes aj srdcu ,zamestnaj sa malym a nie myslienkami na niekoho ,kto uz davno nieje v tojom zivote ,stoji ti to za to ? mas vsetko o com mnoho zien ,rodin moze len snivat ...milujuceho muza ,krasne dieta ,domcek a si spokojna ,tak na co znicit toto vsetko pre niekoho ,kto za to nestoji 🙂 uz nebude taky ako vtedy

peneloppe
11. apr 2015

Mas vsetko, manzela a dieta, a zda sa ze aj milujuceho manzela, doteraz si bola stastna s nim, tak nepokusaj osud. Niekedy mam pocit ze niektore zeny to maju asi prilis lahke a pre nich mozno aj nudne a potom si vymyslaju taketo scenare. Bez urazky ale tak mi to niekedy pride.

zuzana_222
11. apr 2015

@kvldianka Nenechaj sa poblázniť citmi, ktoré síce prídu a zažiaria ako výbuch no rovnako sa tak aj rozplynu 🙂 Možno by si sa s nim teraz dala do kopy a po mesiaci by si 1000 krat lutovala, že si vymenila rodinu pre nejake nahle city k niekomu, s ktorym ten pribeh uz skoncil 🙂 Prečítaj si toto 🙂

Aký je rozdiel medzi zamilovanosťou a manželstvom?

Jedného dňa sa študent spýtal svojho učiteľa: „Učiteľu, čo je to láska?“

Učiteľ mu odpovedal: „Skôr, ako ti odpoviem na tvoju otázku, choď na pole, nájdi tú najväčšiu pšenicu a vráť sa späť. Ale pravidlo je, že cez pole môžeš prejsť iba raz. Nemôžeš sa v poli vrátiť, aby si splnil svoju úlohu, čo najlepšie.“

Študent teda išiel na pole. Keď prechádzal prvým radom, uvidel krásnu veľkú pšenicu. Ako k nej podišiel, zamyslel sa…Možno neskôr uvidím ešte väčšiu ako je táto. O chvíľu skutočne uvidel väčšiu, ale opäť sa zastavil a pomyslel si, že možno tam ďalej bude predsa len ešte väčšia, a tak ju neodtrhol.

Neskôr, keď už prešiel viac ako polovicu poľa, začal si uvedomovať, že pšenica, ktorou prechádza nie je zďaleka taká veľká ako tá, ktorú videl na začiatku svojej cesty. Pochopil, že o tú najväčšiu už prišiel a ľutoval, ako sa rozhodol.

Prešiel teda poľom a vrátil sa k učiteľovi späť s prázdnymi rukami.

Učiteľ mu povedal: „Tak toto je láska…Neprestávaš stále hľadať tú lepšiu. Až neskôr pochopíš, že si prepásol toho najlepšieho človeka…“

„A čo je potom manželstvo?“ opýtal sa zvedavo študent.

Učiteľ mu odpovedal: „Skôr ako ti poviem odpoveď, choď na kukuričné pole, nájdi tú najväčšiu kukuricu a vráť sa. Ale pravidlo je rovnaké: Môžeš prejsť poľom iba raz. Nesmieš sa vracať.“

Študent teda išiel na pole. Tento krát už bol pripravený neurobiť tú istú chybu. Keď sa dostal do polovice poľa, vybral si stredne veľkú kukuricu, s ktorou bol spokojný a šiel späť k učiteľovi.

Učiteľ mu povedal: „Dnes si priniesol kukuricu. Hľadal si takú, ktorá je pekná a veríš, že je to tá najlepšia, akú si mohol dostať…. To je manželstvo. Človek prestane hľadať a úprimne verí, že našiel to najlepšie, čo mohol.“

timea7
11. apr 2015

@zuzana_222 veľmi pekne napísané 🙂
@kvldianka prvá láska má navždy príchuť niečoho úžasného, ale bežný život je trošku o inom....

jeennyv
11. apr 2015

@kvldianka V prvom rande si ujasni co chces...prezila si so svojou prvou laskou nieco, ale to bolo ked ste boli deti, nevies akym clovekom sa teraz stal, z tvojho stylu pisania mam pocit, ze by si sa za nim najradsej rozbehla...no pride cas ked musis uvazovat nie len inymi organmi, ale hlavne rozumom...mas muza a dieta..pises, ze mate spokojny vztah...odpovedaj si ci by si bola ochotna to vsetko zahodit pre nejaku neistotu a svoje pocity.... to, ze mas o svojej prvejlaske nejaku iluziu vobec nemusi znamenat, ze by vam to teraz klapalo a bol by pre teba tym co chces a potrebujes....

shilou
11. apr 2015

Ja som sa docitala na tvojej stranke ze byvate v bytovke a cakas v septembri druhe bábätko..to ze myslis na byvaleho je len pobluznenie ked ako sama pises ze si ho nevidela roky,zaujíma ta ako zije co robi a ine.je to normalne.to este neznamena ze ho milujes

jaron
11. apr 2015

@kvldianka ak by si sa nakontaktovala na bývalého a zblížili ste sa, s najväčšou pravdepodobnosťou by to bolo chvíľu krásne, problém je len v tom, že s najväčšou pravdepodobnosťou iba chvíľu. Ako keď zahorí suchá tráva a potom zostane iba popol.
Čo sa týka manželstva a určitého pominutia zamilovanosti, i keď ten druhý môže byť "super", určitého pominutia niečoho príjemného, čo v spomienkach na nejakú inú prvú lásku je, tak ti môžem povedať, že o niekoľko rokov to bude pravdepodobne ešte horšie, ešte menej eufórie, menej pocitov, o ktoré sa dá oprieť, menej iskrenia... takže ak teraz bojuješ so svojimi pocitmi, čo budeš potom?

ALE, toto je normálne a je iba na tebe (a na každom), čo s tým urobí, pretože zároveň s tým manželstvom je možné urobiť aj niečo iné, silné, čo síce nie je také euforické, nedá sa ťažiť iba z príjemných pocitov, ale dá sa vybudovať naozaj niečo zrelé, naplňujúce a silné (skutočný vzťah).

Jednoducho to nie je suchá tráva, ktorá ľahko vzplanie, ale aj rýchlo zhorí, ale skôr hrubé drevo, či uhlie, ktoré sa len veľmi ťažko chytá horieť, ale potom z toho môže byť trvalý plameň...

Niekto po rozvode v druhom vzťahu povedal: Dnes už by som situáciu neriešil rozvodom, pretože v tom druhom vzťahu som znova prišiel aj tak k bodu, ako v tom prvom pred rozvodom.

Veľa šťastia, múdrosti a sily ti želám.

katarina644
11. apr 2015

@jaron ahoj, velmi sa mi to dobre citalo, som myslela, ze si farar, ale mas krasnu rodinku🙂))))))))

jaron
11. apr 2015

@katarina644 že farár 😀

katarina644
11. apr 2015

@jaron ale fakt je to tak napisane. aspon si sa zasmial🙂))))))

0silvia0
11. apr 2015

@jaron no vidíš? Zmýlil si si povolanie 🙂

0silvia0
11. apr 2015

@kvldianka no pozri sa, o manžela nechceš prísť. Zvolila si si ho za manžela, určite je to iná láska ako bola tá prvá, to je samozrejmé. Takže nový ošiaľ a kontaktovanie bývalého by ti urobilo len zmätok v živote. Áno, srdcu sa ťažko rozkáže, ale ty si vydatá a nemáš inú možnosť. Ty srdcu jednoducho musíš rozkázať. Čiže nekontaktovať bývalého, odháňať myšlienky a mysli na to, ako by si sa cítila ty sama, keby tvoj manžel takto oživoval city v sebe samom ku svojej bývalej láske.

onestar
11. apr 2015

@zuzana_222 krasne prirovnanie

lauricka
11. apr 2015

@kvldianka co mas robit? Nic. Nehladaj ho, preco ho hladas? Ma uz svoj zivot a Ty svoj. Nechces problemy, tak ich nehladaj. Nechaj to tak. Tvoje predstavy su len predstavy. Mame tendenciu si veci vysnivat a maju daleko od reality. Je to romanik z mladi a tam ho treba aj nechat. Je Ti jasne, ze ked ho budes kontaktovat, zacnes sa v tom zamotavat a zamotavat a problemy su na svete, ze?

mima4
11. apr 2015

@kvldianka

nechces si aspon pocas tohto osialu zrusit profilovku, pripadne ine fotky? 😉

neboj... vasen opadne... hlava sa na krku napravi...rozum pride 😉 Toto sa moze stat kazdej zene..a nemusi to byt nejaky byvaly partner... dolezite je vediet, kde je nase miesto 🙂 a to pre vydate zeny je pri manzelovi 🙂

... cas pomaha zabudat.... a skus sa radsej zamerat na to, aby si manzela milovala naplno.

applede
11. apr 2015

@kvldianka ja ti poviem takto......skus sa zamysliet nad tym...ked pises ze ho lubis...co vlastne lubis....jeho???? ci tie krasne spomienky na neho a to vsetko co ste spolu zazili,vyskusali...to ze si sa s nim rozisla ty, ti mozno dava priestor na to ze si to podvedome "kladesies za vinu" pretoze...co keby som to neurobila? co keby sme spolu zostali? bol taky uzasny atd....????bol.....ja ti poviem ze ked si sa s nim rozisla...pre nieco to uz muselo byt taky .....dokonaly...za akeho ho mozno ty stale povazujes..... urcite nebol......viem 18rokov.."mladost pochabost" ako sa hovori ......no byt 4 roky s niekym je dost dlha doba na to aby si zistila ci s nim chces byt aj ked mas 18 alebo 30.........skor si myslim ze to mas v sebe ako......"neuzavretu kapitolu".....ktoru si musis len sama v sebe vysporiadat......a uvedomit si priority vo svojom zivote, preco si so svojim manzelom, preco si sa donho zamilovala......co pre teba znamena......ty nevies aky je ten clovek teraz, ked dospel,vyzrel.....ci by ste si rozumeli v nazoroch a predstavach ....ako ked ste boli deti a riesili ste uplne ine ....."zivotne dolezite" problemy vtedy......skus sa na to pozriet OBJEKTIVNE....aj ked to nepojde hned a budes to rozoberat zo vsetkych stran, analyzovat ...atd......drzim palce.. 🙂

mirkave
11. apr 2015

Kasli na staru lasku. Lubili ste sa ako deti/pubertaci. Pravdepodobne sa vela veci zmenilo,aj ty,aj on. Ty mas rada to z minulosti,tu predstavu. Poskocilo ti srdce,ale len z cirej zvedavosti a nevedomosti. Maj rada toho priatela,ale len ako spomienku. Vtedy to bolo pekne,teraz to moze byt iny clovek. Aj ty si ina,mas rodinu. Preco sa utiekat k minulosti? Uzivaj si pritomnost s clovekom,ktoreho si si vybrala. Ak ta tvoj muz netyra a ty pri nom netrpis,tak rozmyslaj nad tym,ako by ste si spestrili spolocny zivot. Toho z minulosti nechaj tak. S nim by vsetko nemuselo byt take,ake by si chcela. Vtedy ste mali spolocnych plno veci,no teraz nemusite mat spolocne nic okrem toho,ze k zivotu potrebujete kyslik,jedlo,vodu... Moze byt uplne iny clovek,akeho si pamatas. Ak nechces prezit mozne zbytocne sklamanie,tak to nechaj plavat,aby sa ti nestalo,ze krasne spomienky z minulosti,sa ti zosypu ako domcek z karat... A ty sa budes sama seba pytat preco? naco? . Nechaj minulost minulostou a uzivaj pritomnost...

applede
11. apr 2015

@timea7 myslim ze tu uz jedna ...pani pisala ...ze si moja suseda z bytovky...hmm

staronova
12. apr 2015

@kvldianka hlavne, že už je to "tuto" na "ružovom sloníku". Šmárja, to už fakt niektoré nemáte súdnosť, zodpovednosť a akejsi pokory pred vlastným mužom a deckom, rodičmi a okolím.....mala by si v prvom rade dospieť...... 😒

bajana
12. apr 2015

Pri diskusiách ako táto mi vždy napadne, ake ľahké je ukradnúť niekomu identitu a takto na fóre mu na diaľku zničiť život...