Ahojte idem sa vyrozprávať lebo už je toho na mňa až až....
Začnem asi tým ze od januára sme skoro nonstop chory deti ja muz....týždeň dva ôk potom zas....
Od poslednej choroby 3 týždne do zadu kedy som brala atb mam nonstop problémy m..nechuť do jedla únava neviem sa dostať k životu niečo spravím a som unavená...nevládzem nič ráno vstávam s nervozitou a myšlienkou kedy pôjdem spať...
Deti na atb už po 4 krát...a do toho žeby mi malo nebolo ma začalo páliť pri písani...idem k dr poobede ale to už je proste veľa aj na koňa toto...
Je mi zle neviem sa najesť únava nervozita točenie v hlave energia nula celá nula a do toho ešte zapal nejaký...ja neviem co sme komu spravili ale už nevládzem...fakt som už tak vyčerpaná a zničená zo života nič ma neteší....proste len prezivam každý deň...
Ani neviem co chcem.pocut len proste potrebujem sa vyrozprávať....
Ake typy chorob sa u vas tocia?
Nemozete mat niekde za skrinou skrytu plesen? Obcas sa to stane a spory potom sposobuju neustale opakujuce sa ochorenia.
Ale aj z opakovaneho brania atb mozete mat znizenu imunitu (hlavne, ak su to sirokospektralne atb, ci silnejsie atb). Ponicene tym mozu byt tie dobre bakterie v crevnej flore, ktore su za tu imunitu tiez zodpovedne.
@cookie29 myslim, ze myslela cikanie.
Ja si myslím.ze stravu pred tym ako sa toto začalo som mala ôk......áno myslela som cikanie...pardon ...plesne neviem o žiadnych trosku v kúpeľni ale dávam na to samo no nejde to preč ale nemyslím si ze mame nejako extra plesne doma ....bola som u dr krv obraz ôk sono brucha ôk...
Preto už som zúfalá z tejto situácie....a dosť to aj psychicky dávam zle ....hovorím ráno vstanem a už som.frustrovana ....
Dlhsie volno, poriadne preliecit, oddychnut, zregenerovat. Aktivne pracovat na budovani imunity, vela pohybu VONKU na slniecku /spf alert :D/, zeleninu ovocie, kludne aj vitaminy v tabletkach ked treba vacsie davky. Vsak su to pomerne bezne veci o ktorych isto vies, len si treba uvedomit, ze si na to musis vymedzit cas. A to je niekedy ten problem…
Ahoj. My sme na tom boli podobne. Celú zimu nonstop chorí. Malý začal chodiť do škôlky. Ja som mala tri mesiace zapálené oči, fakt hrôza, neustále pichanie v očiach, svrbenie. Nič nepomáhalo. Dodatočne ešte bojujem s exémom okolo očí. S letom je to oveľa lepšie, ale desím sa jesene a ďalších chorôb. Úplne chápem tvoju únavu, fyzickú aj psychickú. Ale bude lepšie, verím v to a aj tebe by prospelo veriť tomu. Teraz je oveľa viac chorôb aj preto, lebo bol covid a lockdown. Som pozerala jednu dr. Vravela, že za tie dva roky izolácie sa teraz šíria aj choroby, ktoré akoby vtedy nemali kde hodovať. Ľuďom klesla kolektívna imunita a preto také epidémie. Skús sa teochu rozmaznávať. Kúpeľ s hudbou, obľúbený seriál, dobré jedlo a pod. Verím, že sa ti chuť do života vráti.
@moonlight1210 normalne cumim, nedoslo mi to... akoze moje male deti sa takto nevyjadruju, takze od dospelej osoby by ma to vazne nenapadlo, ale aspon som sa zasmiala 🙂
@elizabeta56 a ako si to zvládla psychicky m..lebo ja.iz mam miestami pocit ze sa zrútim...
@vakatko neriesik takých ľudí...neprajem im aby sa dostali do štádia v akom som ja ....lebo až potom pochopia m...
@nikusik0107 Mali sme to v zime. Chytila som hádam všetko od každého. Oni mali soplík a ja dva týždne KO. Detom sme nasadili imunoglukán ale poctivo ho brali a mne dala niečo dr. Nepämatám si čo to bolo ale bralo sa to 10 dní počas 3 mesiacov. Od vtedy som nebola chorá. Ak by sa to túto zimu opakovalo, tak pôjdem si opäť vypýtať. Čo sa týka únavy to s tým ide ruka v ruke. Zlá imunita, nemáš ani dostatok vitamínov a minerálov v tele, tak ani telo nevládze. Skús nech ti dr niečo da na imunitu a povedz jej aj o tej unave, že čo ti odporučí. Alebo sa na tu unavu aj spýtaj v lekárni, že čo by ti odporučili. Mne napríklad pomáha Q10, kolega viem, že bráva ginko. Čiže aj to je u každého iné.
@betulinka1 ja už rozmýšľam nad psychiatrom tak vyhorena som nebola asi nikdy....najhoršie ze mam.nechut do jedla a začínam chudnúť...tým pádom.nevladzem ...a všetko ide do....proste cele zle fakt už neviem ci je to psychika alebo niečo iné...chodím po lekároch ako hypochodner všade je všetko ôk....
@vakatko ja sa bavim sama na sebe, ze mi to nedoslo...
@nikusik0107 a ako vies v akom stave som? Mozno mi to nedoslo aj prave preto 😉 a rady som Ti dala...
@nikusik0107 probiotiká, zinok, céčko vyššie dávky a oddych, keď sa dá.Atb ti asi zničili imunitu preto ťa bolí žalúdok.A všetci na výtery možno je niekto bacilonosic.A, keď si často chorá k imunológovi.
@betulinka1 povedala som ale tým ze mam tetaniu kazdy povie psychika smer psychiater ...dovi ...alebo pozerajú na mňa ako na hypochondra....
@nikusik0107 môže to byť depresia. Pozri si prejavy a somaticke ťažkosti.
Neboj vyliecis a budeš fit🙏keď sa v tom nájdeš návštevu neodkladaj🙏🙏❤️
@nikusik0107 tak chod. Treba sa poradit. A kludne to moze byt aj depka. Nic na tom nie je.
@nikusik0107 ahoj odber krvi ako aj minerály a sedimentaciu. Pre častú chorobnosť objednat k imunoalergologovi.
Daj si zatiaľ magne B6, zinok, alebo sa pýtaj rovno na injekcie B12.
@brendaa odber krvy Minerali všetko ok
..magnezko beriem ...a tie b12 som tiež zvažovala plus vitamín C...musím sa informovať u môjho dr ...
@nikusik0107 držím palce
@nikusik0107 no snazila som sa hovoriť si, že bude lepšie, že je to len obdobie a mám malé deti, ktoré má potrebujú, keďže boli choré, moje problémy išli trochu bokom.tie oči sa mi sem tam zapaľujú stále, ale už je to oveľa menej. Hovorila som si, že uz len páresiacov do leta a bude lepšie. Tiež keď deti získajú imunitu, nebudú už toľko chorlaviet. Myslela som aj na to, že sú horšie choroby na svete a aj bolesti.
Cesnak..cesnak ..jem cesnak päť dní v týždni roky . Nikdy som nemala chrípku , chorá som nebola ani nepamätám, trikrát covid - o ničom😀, aj deti som naučila na cesnak
Prosim Ta, co Ta pali pri pisani? Ruka?
Ked beriete antibiotika, mate nasadene aj nejake pre a probiotika? Mate zdravu stravu, dostatok pohybu atd? Organizmus moze byt vycerpany a vtedy je nachylnejsi na nove infekcie... Mozno pytat aj krvny obraz, najma ak si davnejsie nerobila