Som vlastník rodičovského domu a súrodenec mi pomaly zakazuje vstúpiť na vlastný pozemok

8. máj 2022

Som vlastnikom rodicovskeho domu.
Rodicia mi dom darovali pred par rokmi.Surodenci boli oboznameni,nenamietali atd.
Viac menej sa takto rodicia rozhodli z dovodu,ze jeden surodenec uz vtedy dost popijal a mal dlhy.
Preslo par rokov a ten clovek popija ovela viac a je ani neviem ako zadlzeny+ pozicky si berie cez rodicov.Kedze jemu uz nikto nepozicia.
Rodicia si s nim dost vytrpeli a aj my-jeho surodenci.
Jedna sa o alkoholika a psychopata v jednom.Chova sa ako cisty psychopat,ktory si mysli,ze len on ma pravdu atd.
Teraz po rokoch sa od rodicov vystahoval/z rodicovskeho domu,ktoru rodicia darovali mne/no vkuse vykrikuje,ze vsetko je tam jeho a nikto tam nemoze vstupit atd.Pomaly mi zakazuje vstup na vlastny pozemok.Viem,mam papier,ze je to moje....no ako inak este vysvetlit chorej osobe,ze aj ja mam len jedne nervy a ked ma este viac vytoci,budem to riesit cez policiu a chlapec viac na pozemok nevkroci.V tomto by som poprosila poradit.
Pri jeho vyhrazkach mam ako vlastnik domu pravo a moznost ho udat a zakazat mu vstup do domu,je to tak?
Dakujem za kazdu radu.Som clovek,ktory sa snazi drzat rodinu pokope a nevytvaram si v tom dome ziadne naroky a zakazy-prikazy.Rodicia este ziju a chcem,aby mali na stare kolena pokoj a my surodenci-ich deti sa mali kde stretavat.No vyzera to tak,ze nic take nebude uz mozne.Chcem zabranit tomu najhorsiemu.
Dakujem.

michaelam2
8. máj 2022

zrusit trvaly pobyt, vymenit zamky a ak ho rodicia domov nepustia tak sa tam nema ako dostat...ak to skusi nasilim tak volat vzdy policiu

tykat
8. máj 2022

Predať, rodičov presťahovať, nepovedať kam. Inak nebudete mat pokoja, on bude skúšať, a rodicia ustúpia.

miadi
8. máj 2022

Uplne nechapem. On tam uz nebyva. Rodicia ziju vo svojom dome ( ktory ti darovali) a on mà opilecke reci niekde ze ty tam nemas co vkrocit. Ci stoji tam na pozemku a odstrkuje ta? Nestacilo by si jeho reci nevsimat?

cacianka
10. máj 2023

Vidím že rok stará téma, tak by ma trochu zaujímalo, ako ste dopadli.
Ak si niekto iný prečíta tvoju otázku, v podstate tu nepadla konkrétna odpoveď, čo by pomohlo aj niekomu inému.
Ano , ako vlastník majetku môžeš rozhodovať, kto na pozemok/ do nehnuteľnosti vstúpi a kto nie. Políciu možeš volať, aby ho vykázali keď nechce pozemok opustiť na tvoje naliehanie, môžeš podať návrh na súd vo veci zákaz vstupu, zákaz priblíženia , ale je otázne, či to jeho chorá hlava poberie a on prestane hulákať pred bránou...