Som vlastnikom rodicovskeho domu.
Rodicia mi dom darovali pred par rokmi.Surodenci boli oboznameni,nenamietali atd.
Viac menej sa takto rodicia rozhodli z dovodu,ze jeden surodenec uz vtedy dost popijal a mal dlhy.
Preslo par rokov a ten clovek popija ovela viac a je ani neviem ako zadlzeny+ pozicky si berie cez rodicov.Kedze jemu uz nikto nepozicia.
Rodicia si s nim dost vytrpeli a aj my-jeho surodenci.
Jedna sa o alkoholika a psychopata v jednom.Chova sa ako cisty psychopat,ktory si mysli,ze len on ma pravdu atd.
Teraz po rokoch sa od rodicov vystahoval/z rodicovskeho domu,ktoru rodicia darovali mne/no vkuse vykrikuje,ze vsetko je tam jeho a nikto tam nemoze vstupit atd.Pomaly mi zakazuje vstup na vlastny pozemok.Viem,mam papier,ze je to moje....no ako inak este vysvetlit chorej osobe,ze aj ja mam len jedne nervy a ked ma este viac vytoci,budem to riesit cez policiu a chlapec viac na pozemok nevkroci.V tomto by som poprosila poradit.
Pri jeho vyhrazkach mam ako vlastnik domu pravo a moznost ho udat a zakazat mu vstup do domu,je to tak?
Dakujem za kazdu radu.Som clovek,ktory sa snazi drzat rodinu pokope a nevytvaram si v tom dome ziadne naroky a zakazy-prikazy.Rodicia este ziju a chcem,aby mali na stare kolena pokoj a my surodenci-ich deti sa mali kde stretavat.No vyzera to tak,ze nic take nebude uz mozne.Chcem zabranit tomu najhorsiemu.
Dakujem.
Predať, rodičov presťahovať, nepovedať kam. Inak nebudete mat pokoja, on bude skúšať, a rodicia ustúpia.
Uplne nechapem. On tam uz nebyva. Rodicia ziju vo svojom dome ( ktory ti darovali) a on mà opilecke reci niekde ze ty tam nemas co vkrocit. Ci stoji tam na pozemku a odstrkuje ta? Nestacilo by si jeho reci nevsimat?
Vidím že rok stará téma, tak by ma trochu zaujímalo, ako ste dopadli.
Ak si niekto iný prečíta tvoju otázku, v podstate tu nepadla konkrétna odpoveď, čo by pomohlo aj niekomu inému.
Ano , ako vlastník majetku môžeš rozhodovať, kto na pozemok/ do nehnuteľnosti vstúpi a kto nie. Políciu možeš volať, aby ho vykázali keď nechce pozemok opustiť na tvoje naliehanie, môžeš podať návrh na súd vo veci zákaz vstupu, zákaz priblíženia , ale je otázne, či to jeho chorá hlava poberie a on prestane hulákať pred bránou...
zrusit trvaly pobyt, vymenit zamky a ak ho rodicia domov nepustia tak sa tam nema ako dostat...ak to skusi nasilim tak volat vzdy policiu