Som v pohode?

gabiiqa
30. dec 2015

Ahojte,

v poslednej dobe sa cítim akosi zvláštne, cítim veľku túžbu po bábätku, no s partnerom ho plánujeme najskôr za dva roky. Ak by neboli okolnosti take ake su, chceli by sme aj hneď. Ja sa však neviem ovladať, občas už niečo kupim, čo sa mi zapáči, myslím tým oblečenie a podobne, nie nasilu, ak je dobry vypredaj a podobne, no napriek tomu sa citim divne, kupujem chlapčenske veci pritom ani neviem čo raz mať budeme .. Je to podla vas normalne ? Ako mam ovladať tieto pocity ?

marina3
30. dec 2015

normalne...tazko povedat....skor zvlastne...a je zvlastne ako dievcata, zeny planuju kedy by chceli mat dietatko, ze teraz este nie lebo...potom zase nieco ine...a potom ked uz chcu tak sa klude moze stat, ze nemozu ....neotehotneju, potom beru lieky na podporu pocatia a podobne...a poviem ti - je to vlastna skusenost...takze ked mas take pocity, tak chod do toho teraz, ved sama ani nevies ci mozes otehotniet a oddalovat to je asi zbytocne ( teda ak nechodis este do skoly alebo mas malo rokov)

gabiiqa
autor
30. dec 2015

@marina3 chceli by sme aj hneď ako píšem, ale musime si najprv dať dokopy fin. situaciu ale najpodstatnejšou vecou je aby som schudla nakoľko mam nadvahu a obavam sa aby to neskomplikovalo samotne tehu.. mám 23 r. tak snad sa až tak plašiť nemusim..

jeennyv
30. dec 2015

@gabiiqa ja mam 24 teraz som len skoncila skolu hladam pracu a tiez ma niekedy prepadne, ze by to uz chcelo aj dieta, no momentalne nemam idealneho partnera na dieta, nemyslim ako nejaky ideal, ale aby to prosto klapalo, aj ja niekedy okukujem detske vecicky a tak..sice to kupovenie mi pride kus cez, ale tak vsetci sme nejaky...moj par kamosiek je uz v ocakavani a maju dieta a prezivali to predtym nez chceli dieta tak isto, ze okukovali veci atd...no k tej finanacnej situacii ak nie ste pripraveni z tejto strany, tak pockajte, ja sama vidim na kamoskach, ake je to trapenie, ked sa to financne tazko utahuje, ake je tu stresujuce..jasne idealny cas nie je nikdy a to to okladanie, ale ja vnimam nezodpovedne priniest dieta do nicoho a potom lamentovat ake je to zlozite, bohuzial je taka doba, ze vacsina stresov a problemov vo vztahu vznika preto, lebo nie su peniaze...

gabiiqa
autor
30. dec 2015

@jeennyv ja mam práveže idealneho partnera, a sme uz spolu 7 rokov preto mame to nutkanie sa pohnuť už niekam dalej, ale sme natolko zodpovední že chceme mať všetko na poriadku kym privedieme potomka na svet, ale ako pišem psychicky to zle znašam.

jeennyv
30. dec 2015

@gabiiqa videla som tvoju novu temu o chudnuti, motivuj sa na to...upriam sa na nieco ine...prave to ta posunie dalej, a aj to bude cestou k dietatku trochu korigovat vahu....inak vidim ze mas mesto kosice, aj ja som z ke, ked tak mozme dat ip keby nieco 🙂

lauricka
30. dec 2015

@gabiiqa co sa tyka kalkulovania a financii, pri detoch to radsej neprehanajte, lebo ked to budete moc riesit, mozno sa vam nikdy nebude zdat, ze uz mate dost. No a ked obcas nieco kupis...hm, tak pripadne budes mat pre niekoho do buducna darcek po ruke 😀 Alebo ti ozaj zostane pre vlastne. Dievcata mozu aj modru nosit. Vaha? Vaha sa da riesit aj po tehu, ak je to nieco extremne...tak to uz asi s lekarom treba prejednat, ze kolko minimalne ma ist dolu. Vacsinou to zeny ale riesia pri pripadnej neplodnosti. Napr. pri PCO diagnoze byva nadvaha casto problem...Divna nie si. Proste srdce chce dieta, rozum si mysli, ze nie je vhodny cas. Len pozor na to, aby niekedy vhodny bol...rozum v tomto nie je vzdy dobry radca 😉 Vela stastia.

miriam11
30. dec 2015

@gabiiqa prepac, pytas sa, ci si v pohode. Pisem narovinu, nie, nie si. Sustred sa na chudnutie a nakupovaniu detskych veci, pokial ich este nemate sa vyhni, lebo to je divne. Moj nazor.

bajana
30. dec 2015

Ano, pre mna je divne kupovat vecicky pre dieta, ktore este nie je na ceste. Jedno je dieta chciet, ine spravat sa tak, akoby uz bolo. Ale tu na MK je kopec zien ako ty. Mne tam chyba akasi pokora, respekt alebo ako to nazvat. Ono to totiz nefunguje tak ze "o dva roky uz budeme moct a hned aj budem tehotna". Moze sa este stat X veci...a teraz nenarazam na povercivost, ta mi je ukradnuta. Len mam na mysli porekadlo : ked chces rozosmiat Boha, povedz mu o svojich planoch. Ale v konecnom dosledku ti moze byt uplne jedno, co si o tebee tu zeny myslia.
No a navyse kupovat veci dopredu sa mi zda velmi neprakticke - hlavne kupovanie takych tych nastajlovanych obleckov apod. Netusis, v akom obdobi sa dieta narodi a nejake super riflicky a kockovane kosielky vo velkosti 62 su aj tak pre mimino nepohodlne....

sardinka335
30. dec 2015

@gabiiqa nie, normalne to nie je...a ako píšeš asi nie si psychicky v pohode. Prečo to nie je normalne? Za prvé nie si tehotná - tie veci nepotrebuješ. Dopredu ich kupovať je absolutny nezmysel, ešte k tomu napr. chlapčenské. Tužbu po materstve alebo mozno aj niečo iné čo si nespomenula si takto kompenzuješ..Ja osobne by som dieťa ničím nepodmienovala. Jasne ak je finančna situácia taka, ze ledva vyzijete 2ja, tak je na zvaženie či o takej situácie priviest dieťa na druhej strane kedy bude spravny čas? To je velmi individuálne...Čo sa nadvahy tyka ja by som z toho nerobila takeho strašiaka - mam kamošku čo otehotnela a porodila krasne dievčatko ako 100kg osoba a fakt je obezna.

slnecnica174
30. dec 2015

@gabiiqa Velmi cudne, a preco prave chlapcenske veci, to tak strasne chces chlapceka? Ako ovladat tieto pocity? Mas niekoho v rodine, kto ma male deti? Tak kupuj veci im, pokial nechces hned vlastne😉

dominika6
30. dec 2015

@gabiiqa
nieje to preto že sa s partnerom o tom rozprávate a nejak nenútene túži po synovi tak kupuješ chlapčenské veci?
čo sa tak najprv zobrať,potom rodiť?

jana_eyre
30. dec 2015

co je normalne nevie nikto - pretoze co je normalne pre jedneho, pre druheho uz byt nemusi..

ja som tiez od urciteho veku tuzila po detoch /do vtedy som si vravievala, ze deti mat nebudem, budem iba dobra teta 😀 / ale zameriavala som sa skor na svoje netere a synovcov.. davala som na nich pozor, uspavala, nosila, riesila a utvarala si nazory ako by som raz svoje deti chcela vychovavat.. aj som im rada kupovala veci, hracky - mozno preto som nemala potrebu skreckovat pre svoje buduce dieta..
s priatelom sme len vedeli ze raz budeme chciet mat deti, az raz, ked uz sme mali dom som sa ho spytala, ci by sme teda skusili - aj tak som ratala s tym, ze to bude trvat.. netrvalo, vyslo to hned, ale prvy syn prisiel po 7rocnom vztahu..

ak sa sama citis divne pri kupovani veci, ale robi ti to radost, skus sa zamerat na nejake deti v okoli, mozno kamaratky, sestry ci brata.. ale tiez sa snaz to neprehanat.. 😉

1tatiana137
30. dec 2015
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

@jana_eyre presne ako hovoris, je to relativne co je normalne. Poznam viacere mamicky co nakupuju hned ako im dva dni menzes meska 🙂 tak klidek

hankm
30. dec 2015

@gabiiqa neobmedzuje ta to v inych cinnostiach? za tie dajme tomu dava roky, sa mozes toho vela naucit, co ti moze pomoct napriklad v praci po materskej a pod. nepremarni cas ! k chudnutiu, upravit stravu a cvicit. na diety zabudni. moznosti je mnoho, ale chce to silnu volu, pravidelnost, ziadne vyhovorky.

bonaqa2013
30. dec 2015

neviem koľko máš rokov, ale kupovať dopredu detské veci - keď ani deti nemáš - vyhodené peniaze. 😉 😉

sissy27
30. dec 2015

@gabiiqa potrebujete si dať dokopy finančnú situáciu a tak vyhadzuješ peniaze za veci, ktoré sú pre tebe prakticky nepoužiteľné... nie, nie je to v poriadku, zo žiadneho hľadiska... až budeš tehotná, tak budeš mať dosť času obstarať výbavičku a časom prídeš na to, že oblečenie pre babatko je to úplne najmenej podstatné...

alicam
30. dec 2015

Si v pohode. Na verejnej diskusii by som sa ale takúto otázku nepýtala, každý má na to iný meter.
Tiež som mala pocit že ku mne má prísť dieťa (mám 21), meno som mu vymyslela "na haluz", ale muž súhlasil a aj pohlavie som trafila. Oblečenie nekupujem ani sebe, ale pokukovala som po kočíkoch (aj tak som svoj dala preč keďže nosím v šátku), hračkách, plienkach a plakala pri každej menštruácii. Finančná situácia vtedy nebola vobec dobrá a ešte len sa pomaly ustáluje, ale viem že keby sme do toho nešli, vyčítala by som si to a nebola šťastná. Peniaze prídu, postava sa zmení (keď dieťa nosíš miesto vozíš tak to ide veľmi rýchlo), nejako bolo, nejako bude. Keď chceš tipy ako na dieťati ušetriť a nešetriť na ňom že by strádalo, kľudne napíš. Hlavné je počúvať svoje srdce a intuíciu, ono to najlepšie vie kedy je na čo čas. ;)

hankaop
30. dec 2015

@gabiiqa tiez si myslim,ze je to ok,aj ked evidentne si kupovanim veci kompenzujes tuzbu po dietati. Ludia robia aj horsie veci a utracaju peniaze za vacsie blbosti. Asi ti zacali tikat biologicke hodiny a velmi silno 🙂 mozno by ste mohli mat dieta aj skor,k vahe,skus kojit cim dlhsie (akoze viac ako 6 tuzdnov),ja schudla strasne rychlo a na nizsiu vahu,nez som mala pred tehotenstvom. A financie...na dieta clovek nie je nikdy pripravenypripraveny a hocico sa moze stat. Idealne by bolo,keby si mala odrobene na slusnu matersku a mohla po nrj aspon na par hodin denne nastupit naspat. Ale to je take,idealne. Zrealizovatelne velmi tazko.

barus77
30. dec 2015

@gabiiqa takisto som po svadbe bábo odkladala, že ešte máme čas a tiež mi ešte treba schudnúť. nakoniec ma to chudnutie a cvičenie tak pohltilo že som to odkladala ešte viac pretože ma cvičenie začalo neskutočne baviť, keď som dosiahla svoju vytúženú váhu (schudla som 23 kíl) tak som sme si povedali že poďme skúsiť.... vďaka pohybu a extra zdravej strave ktorú sme dlho držali obaja sa zadarilo na prvýkrát a tehotenstvo je zatiaľ bez problémov... takže môj názor je, že dokým nemáte ideálnu situáciu pre bábo, venuj sa sebe naplno, rob čo ťa baví a bábo príde v pravý čas 🙂 držím palce

pumpkincake
30. dec 2015

@gabiiqa ak mate kde byvat tak obaja to chcete tak nechapem co riesis. My sme si kupili byt,medzi tym som skoncila vysku. Myslis si, zesa fin zabezpecis, ale vzdy do toho nieco pride. A mozes cakat dalsim 7rokov alebo navzdy 😀 ja zijem pre pritomnost. Nikdy nie je clovel dost pripraveny. Prioritou je mat vhodneho partera po vsetkych strankach a my sme mali este jednu prioritu a to vlastne byvanie.

sasa1310
30. dec 2015

@gabiiqa je to úplne normálne. Jednoducho sa tešíš už teraz. Držím ti palce, a nič si nevyčítaj

sandey
30. dec 2015

@gabiiqa a čo to znamená nadváha? Koľko vážiš?

ivett1
31. dec 2015

@gabiiqa ále, ak nekupuješ tie detské veci bezhlavo po kvantách, ale len si sem tam urobíš radosť, tak je to OK🙂 ... skrátka si kompenzuješ túžbu po dieťatku ...podľa môjho názoru je vždy lepšie si rodičovstvo "plánovať", ak máte tú možnosť ...ako sa hovorí ... "najprv zasaď strom, postav dom a sploď syna" ...škoda, že sa toho až tak ľudia nedržia, potom by bolo menej problémov ... nie je to až tak o tom, že teraz majú ľudia do úmoru drieť, aby si nasporili peniaze - na dieťa a keď sa im to nepodarí podľa ich predstáv, tak nebudú mať deti...to nie ...ale skôr o tom, aby rozmýšľali o svojich životoch, či ich zvládnu ako rodina ... či si môžu zobrať trebárs úver na byt, alebo či budú stačiť zarobené peniaze, alebo či sa dokážu zmieriť s tým, že narodený malý človiečik prevezme na seba pozornosť a partneri tu už nebudú jeden pre druhého ...ak si odpovieš na otázku: trúfneme si na tie zmeny?, áno ...tak netreba váhať a čakať až schudneš alebo čo ... ak sa na to necítiš, tak je to OK ...
PS: v 23 rokoch som študovala na vš a rodinný život mi nič nehovoril... mala som more kamošov a to bol môj svet , plný zábavy a študovania🙂

maria1989
31. dec 2015

@gabiiqa že sa práve tu pýtaš, čo je normálne 😉 ži si svoj život a nepýtaj sa iných, či si podľa nich v poriadku 🙂

horana
31. dec 2015

@gabiiqa Je to uplne normalne, ze ani normalnejsie byt nemoze, jednoducho ti tikaju biologicke hodiny ale rozumom sa drzite spat. Obe stranky su OK.
Len nezabudat na to ze snazenie v BA kraji napr. nedavno vysla statistika rozsiahla trva priemerne parom 12 mes. Nam trvalo prve dieta 24 mes snazenia, medzitym uz vysetrenia vsetko, a oboja uplne zdravi bez akehokolvek problemu, ucebnicove vysledky vsetkeho ja aj mm. Takze aj s tymto treba pocitat 😉