Ahojte som uplne zufala z mojej zivotnej situacie.Mam 5 rocneho chlapca som na neho sama otec na dieta neplati byvam u mojho otca lebo nemam na vyber.On je alkoholik vsetke peniaze prepija.Ja som na hmotnej nudzi dostavam 80e plus 63e ako aktivacny pracovnik.Sem tam mi pomohla teta co sa tyka financnej situacie alebo potravin ale teraz uz som v koncoch.neviem co robit kam mam ist,otec ma cez vykend zbil,hrozne mi vynadal a to mam 25 rokov.Maly je chory no do lekara ist s nim nemozem lebo nemam na lieky.Bohuzial moja rodina je taka ze oni proste nepomozu radsej vas zahrnu vycitkami.snazila som sa akokolvek z tejto situacie dostat ale nejde to.je to cele zle ☹ nema mi kto pomoct mam chut zomriet ale zit musim kvoli malemu.tento nik som si vytvorila len preto,aby som mohla pisat anonymne.ja uz neviem ako dalej :(
@beznadejnamamicka prosim neber to ako kritiku, ale pri 5 rocnom dietati mozes normalne chodit do prace. Vysoku asi nemas, ale strednu mas urcite dokoncenu, aj keby mas vykladat regale v tescu tak zarobis tolko, aby si uzivila seba aj syna. Ano nebudete si vyskakovat, mozno sa budes musiet utiahnut do podnajmu s nejakou dalsou mamickou na zaciatok, ale utapat sa v style, ze nevies ako dalej - to nikomu nepomoze a tebe najmenej. Obehni vsetky obchody v okoli a ponukni upratovacie prace, ponukni robenie pri kase, vykladanie tovaru, obehni firmy, vyves na skolku, ze budes upratovat za maly peniaz! Potrebujes sa odrazit od dna a vtedy je kazda praca dobra!!!! Spoliehat sa na otca, tety, pribuznych je zla cesta! Ty si jeho mama, ty mas stat na vlastnych nohach a 25 rokov nie je malo na to!
@beznadejnamamicka ahoj a akú pomoc očakávaš? že niekto miesto teba na MK vyrieši tvojú situáciu? toto musíš riešiť sama, nikto miesto teba nič nevyrieši.
otec neplatí na chlapca, prečo? k tete nemôžeš ísť bývať?
Pretoze tu na dedine ma nikto nezamestna,kazdy pozna mojho otca a podla toho sudia cloveka.Ano sme chudobny no ja sa snazim ako sa da.Mesto je od nas vzdialene 20km ak by som si aj nasla pracu neviem odkial by som zohnala peniaze na cestu.naozaj to nieje take jednoduche ako si niekto mysli
Maleho daj do školky a pekne si najdi robotu a osamostani sa. Alebo aj ked sa neosamostatnis, ze budes ziť u otca, ale aspon budes mat prijem.
@lalinko2010 nie k tete ist byvat nemozem lebo ona ma jednoizbovy byt,nema deti a ona chce uz mat svoj pokoj lebo je na dochodku
prečo ti otec dieťaťa neplatí na výživu? máš súdne rozhodnutie o určení výživného- ak áno, chod hneď za exekútorom, ak 3 mesiace nič nevymôže, budeš poberať aspoň náhradné výživné, ak nemáš rozhodnutie o určení výživného okamžite si podaj návrh na súd, aspoň na 150 €.
@mamulienka30 a myslis ze to nerobim?Robim to ale nikdy sa mi nikto neozval.Momentalne vypomaham v kuchyni ako AP neni tam zle ale ked si predstavim co ma doma caka......a väcsinou pracovna doba zacina o 6:00 a u nas je skolka az od 7:00 otvorena kto by mi ho nosil do skolky?Nemal by kto
@michaela138 ano ma platit 60e mesacne v oktobri som to dala uz exekutorovy a nahradne vyzivne dostanem az po 3 mesiacoch od zacatia exekucie
Chod do najblizsieho mesta na urad sociálnych veci a poziadaj o sprostredkovanie byvania v krizovom centre pre matky s detmi...okrem kludnej strechy nad hlavou ti pomozu najst pracu, dietatu skolku a trosku zacat novy zivot...byvanie v krizovych centrach je casovo obmedzene, ale vzdy tam vymyslia co dalej...len musis chciet a aj ostatni musia vidiet, ze chces nieco lepsie pre teba a syna. A k lekarke s malym chod, povedze jej otvorene ze nemas peniaze a ona vam musi najst vhodne lieky bez doplatku, na kazdu chorobu by mal byt aspon jeden vhodny bez doplatku.
@beznadejnamamicka viem ta pochopit, ono niekedy clovek chce ale situacia to nedovoli. pomohlo by jedine najst si pracu niekde vo vacsom v meste, prenajat si nejaky maly bytik a maleho dat do skolky. pripadne poprosit o pomoc obec - urad, socialne pracovnicky by ti mohli poradit. a treba dorieist aj to vyzivne.
@beznadejnamamicka - kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody. Taketo samoutapanie a stazovanie sa ti nepomoze, treba vystrcit hlavu z piesku a ist za svojim cielom. Vies kolko mamiciek na materskej by za pomoc - upratanie - domacnosti radi zaplatili? Dochodcovia za pomoc pri nakupoch? V zahrade? Povesaj letaky pre mna za mna na kazdu jednu poulicnu lampu u vas, telefonuj, mailuj, bud otravna, pasivitou sa nikam nedostanes.
kde máš synčeka teraz, ke´d chodíš na aktivačné ??? pracujem v škôlke, poznám rodiny rôzne, aj matky samoživiteľky... práca sa hľadá na dedine ťažko, ale nájde sa. Keď začneš chodiť do práce, budeš mať logicky aj na cestovné, aj ja cestujem za prácou a benzín mi nikto neprepláca, kolegyňa si musela kúpiť auto, ked zrušili autobusové spoje a nechcela prísť o robotu!!! 20 km je nič, ženy chodia denne od nás 50km do Bratislavy a nesedia doma s plačom! a ak ti otec dieťaťa neplatí, treba to ohlásiť a výživné ti budú uhrádzať príslušné úrady...
@taktika v inych pracach sa robi od 6:00 ja robim v kuchyni zacina sa robit od 7:00 do 15:00 tu sa praca nenajde kvoli otcovy ma tu nikto nezamestna ja som na vsetko sama
Ak by vás týral, bil už ostáva len vyhladať pomoc, sú také zariadenia pre mamičky v núdzi, tam ťa ubytujú anonymne, ke´d už nie je inej pomoci, lepšie ako nechať sa biť.
@beznadejnamamicka urob presne tak ako ti radi @lipicano -velmi dobre ti poradila. A ziadne vyhovorky okej? Viem ze to mas hrozne tazke ALE nie je to neriesitelna situacia! Drzim ti palce a myslim ze ak urobis co ti radi budes sa mat dobre aj s malickym.
To je aka vyhovorka, ze mesto je vzdialene 20km, kto by mi preplacal cestu 😀 lebo vsetkym ludom dochadzajucim za pracou davaju prispevky na cestu, ne?
@beznadejnamamicka nikto to nema v zivote lahke, ale veru ako si ustelies, tak si aj lahnes...Moj otec bol pijan, nemali sme peniaze, ked zil pomaly ani jedlo, zili sme biedne...Tiez na mna ukazovali...Ked som dostudovala, zacala som pracovat.Po cca 5 rokoch som odisla do zahranicia...pomohla mame s domom, zarobila nejake peniazky...Dieta som chcela mat az ked budem ako tak zabezpecena, moja mama je chora...proste vzdy sa nieco riesi...Nic nieje nemozne, len sa treba postavit a zacat konat - uz kvoli malemu ! Baby ti tu uz dali zopar rad...drzim ti palce
@beznadejnamamicka kde zoberies peniaze na cestu?
Predsa zarobis?Ci?
Ked clovek nema peniaze tak si nenajde ani robotu.pretoze vyplata je az po mesiaci a do vtedy ak nemas na cestovne tak bohuzial.jedine vychodisko je krizove centrum.pomozu ti.najdes si robotu,casom bytik a zacnes novy zivot so syncekom.treba sa posnazit a vsetko bude dobre.ja som tiez bola sama so synom na materskej a nemal mi kto pomoct.drzim palce
@beznadejnamamicka mna by zaujimalo kde mas maleho pocas toho ako si na aktivacnych pracach ci v tej kuchyni, co chodis pomahat.....hadam len nie s tvojim otcom, co ta ako 25r. dokaze zmlatit.
:(
ak nemas rada seba maj rada aspon svoje dieta a dopraj mu slusny zivot. ze sa neda??? vsetko sa da!!!
to krizove centrum v meste ako tu bolo spominane je fajn napad. v tvojej situacii urcite.
vyriesi sa tym skolka, tvoje byvanie, pomozu ti s uradmi.....ked budes mat kde byvat a maly bude v skolke...co uz ako 5r. davno mohol byt a ty si mohla pracovat....si pracu v meste musis 100% najst.
budes mat klud, peniaze, pracu, maly bude v kolektive spoznavat aj ine veci ako bitku, krik atd.....
aj tu najdes nejake neda sa?
Ale predsa v 20km vzdialenom meste sa určite nájde nejaká robotka, nechce sa mi veriť, že aj tam ťa nechcú zamestnať kôli otcovi a môžeš tam brať do škôlky aj synčeka
a kde chodite na internet?
miminkacik veru aj nedavaju za cestu,kazdy je ulakomeny!!!!dava akurat co poznam volkswagen samsung teda ja ako v okoli co byvam ale napr.ako predavacka nemocnica atdatd tak vobec nedavaju cestovne!!!!!
@katkasofka zeny co vy mate s tym netom furt. Ma mobil staci obycajna karta na kredit a mss net 02dava na 3mesiace zadara. Funfon na polroka. Nepozerate telku? Ja ju chapem aj moj otec taky bol. Nssla som si pracu a po mesiaci ked zistili kto som ma vyhodili. A to sme byvsli v meste nie ns dedine. Takto to bolo kym som sa nevydala a nezmenila si priezvisko!!!! Zelam ti nech cez tu beznadej a depresie cim skor prejdes ak budes mysliet pozitivne vsetko bude lahsie.
http://www.centrumnadej.sk/uploads/images/Galle...
v tomto zozname si nájdi podľa svojho bydliska krízové centrum a zavolaj tam, oni ti už poradia čo bude pre vás so synom najlepšie
@beznadejnamamicka vieš tak ako si na tom ty, môže byť na tom hociktorá z nás - ak sa poddá a nechá zraziť na kolená. Budem krutá, ale evidentne to potrebuješ ! Takže prosím ťa čítaj, dýchaj zhlboka a skús sa naštvať tak, že konečne vezmeš život syna a seba do vlastných rúk a budeš sa správať ako matka !!!
1.kontaktuj ihneď krízové centrá pre matky s deťmi - nemusia byť v tvojom okolí, dokonca si myslím, že by ti bolo lepšie, ak by si sa dostala čo najďalej http://www.centrumnadej.sk/uploads/images/Galle... Tu ich máš úplne všetky aj s kontaktmi - vysvetli im situáciu. V krízaku budeš mať ubytovanie za malý poplatok, zčasti aj stravu, pomôžu ti s formalitami, s výživným, so škôlkou, budeš tam mať psychoterapiu, finančnú gramotnosť si tiež zlepšíš a podobne.
2.pripravuj sa na odsťahovanie sa od otca - nie je dôvod, aby si tam žila dlhšie
3.daj si dokopy všetky papiere čo máš, odkladaj účtenky, bloky a podobne, budeš to potrebovať
4.kým ťa umiestnia do krízaku, uvažuj, akým spôsobom by si si ešte mohla privyrobiť - klikanie, vyšívanie, háčkovanie, patchwork po večeroch a podobne. Možností je veľa a aj takých, kde nie je treba finančnú investíciu na úvod
5.prestaň sa konečne ľutovať !!! Okrem životnej smoly (napr.otec alkoholik, matku nespomínaš, otec dieťaťa asi nejaký tupoň...) je všetko v tvojich rukách a len na tebe záleží ako budeš žiť ty a tvoj syn !!!
TAK SA NAKOPNI A FUNGUJ ! Nik ti nemá prečo niečo dávať zadarmo ! Každý z nás sa obracia ako vie, otáča eurá ako sa dá, aby vyžil čo najlepšie, ale tí čo sa majú dobre sa majú dobre nie z dávok a pomoci rodiny, ale preto, že si vedia zabezpečiť odvoz dieťaťa do škôlky, že vedia, že pracovná doba na 8 hodín je luxus a podobne...
Na záver ťa objímam a prajem ti veľa šťastia a veľa síl. Budeš to mať ťažké, ale si na dne, horšie byť nemôže 😵 Drž sa a stále mysli na to, že sami sme si strojcami svojho šťastia 😉 musíme byť odvážni a nemôžme nič očakávať - vtedy niečo dostaneme 😵
Ak by si potrebovala s niečím konkrétne pomôcť, ozvi sa, napíš, budem sa snažiť 😉 Teším sa na ďalšie tvoje správy o tom, ako pokračujete 😉
hm.... beznádejná mamička sa nejako odmlčala...asi očakávala/chcela od Vás dievčatká,
iné rady, ako tie, že ona sama MUSÍ pohnúť so svojim životom a životom svojho synčeka :(
@beznadejnamamicka a preco nechodis do prace? 😕