Som v 4. mesiaci tehotenstva a partner fajčí trávu

vanes000
25. dec 2020

Ahojte mamičky a budúce mamičky.
S priateľom som neplánovane otehotnela v podstate hneď na začiatku vzťahu. Som v 4 mesiaci a vadí mi že fajčí trávu. Každý deň ,niekoľko krát za deň ,doma na záchode. O tomto zlozvyku som vedela už dávno pred tým ,no keď som zistila ,že som v tom on bol ten ,ktorý si chcel dieťa nechať. Dúfala som že sa zmení že si dá pohov ,no nič sa nezmenilo ,neberie ohľad na mňa ani na dieťa. Na záchode je večné otvorené okno (zima) a kudel dymu. Nehovoriac o tom ,že jemu to úplne vymýva mozog a s takýmto človekom nechcem vychovávať dieťa. Čo mám robiť?

evamea
25. dec 2020

Vychovať dieťa sama.

simona232323
25. dec 2020

@vanes000 Verit ,ze sa nieco zmeni ? No ..vela stastia . Dieta je dar , a jediny kto sa obetuje a obmedzuje je zena , chlap si dalej robi co chce, vacsinou .

sasa1310
25. dec 2020

Nerozumiem čo si čakala. Ty si si sama vybrala takého otca pre tvoje dieťa. Fajčil trávu predtým, fajčí stále a ty si prekvapená teraz, že prečo to robí. Vtipné

jaskolka
25. dec 2020

Úprimne, čo si čakala? Hulil aj predtým, prečo myslíš, že sa zmení? Buď odídeš, a dieťa vychovať sama, alebo budeš to trpieť. Je mi ľúto, že tak to vravím, ale sama si sa pre takého chlapa rozhodla.

heleninamama
25. dec 2020

@vanes000 Existuje legenda o tom, že chlap sa zmení po 4. dieťati. Samozrejme, neplánovanom. 🍀

0silvia0
25. dec 2020

@vanes000 co mas robit? Rozist sa...

pribinak
25. dec 2020

No nič, nachystaj sa na fakt te dieťa budeš vychovávať sama a že budeš behať po sudoch kvôli výživnému.
Zvazila by som či ho zapísať ako otca do rod.listu, ale to je už na dlhu debatu

Ak máš rodičov a máš s nimi dobrý vzťah, tak sa s nimi otvorené porozoravaj aby vedeli aká je situácia a pomohli to v rámci ich možnosti

Dovtedy ti to hulenie nevadilo? Alebo čo? Vieš, keď máš rizikového partnera, tak buď mam ochranu pred otehotnením, alebo s takým partnerom nie som 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

hopsadobrandejsa
25. dec 2020

@simona232323

Peknu mienku mate o nas muzoch. Len preto, ze si niektore zle vybrali sme zrazu vsetci vinni. Ja poznam muzov ktori su velmi starostlivi otcovia takze tomuto komentu vobec nerozumiem.

@autor

Ze fajci travu si vedela. To, ze fajci excesivne urcite dobre nie je, ale nastupom dietata sa muzom obvykle priority menia.

Zavesila si si na krk cloveka s ktorym si zrejme nemala ani diskusiu ci vobec chce mat deti a nemala si ani dostatok casu zistit ci by dobrym otcom niekedy mohol byt.

Ak by som aj bol mlady a sem-tam si "zapalil", ci by som chcel alebo nie, musel by nastupit zdravy rozum a cas dospiet. Tvojmu priatelovi chyba akasi sebareflexia. Zrejme si neuvedomuje vaznost situacie co je aj celkom zlozite ked je cely cas "v pohode".

Zrejme ta caka zivot slobodnej matky.

elementissa
25. dec 2020

On možno chcel, aby si si dieťa nechala, ale ty si videla, že sa nijako jeho priority nezmemili, takže si sa mala zariadiť podľa toho. Hulil aj predtým, bude aj nadalej. Akého si si zvolila, takého máš. Ľúto mi je len toho dieťaťa. Ty teraz od frajera odídeš, lebo ti to vadí, že huli a dieťa, ktoré sa na svet nepýtalo bude zasa bez otca... Niektoré ženy majú hlavu fakt len na to, aby im nepršalo do krku (niektorí muži tiež)

nela6
25. dec 2020

@vanes000 moj to robil tiež, len on s tym prestal, aj ked nie hned, ale naliehala som, ze to ničí vztah a nazivanie, kedze bol mimo... chvilu mu to trvalo, ale prestal.. ak by nie, nevahala by som ho kopnut do riti, dieta nelutuj, prezije aj bez neho

simona232323
25. dec 2020

@hopsadobrandejsa Je tam napisane Vacsinou ...treba citat s porozumenim.

stary_ujco
25. dec 2020

Co mas asi robiť. Uz si spravila 3 chyby. Zacala si si s takým, nechala si si zrobit dieťa a este si sa nechala aj prehovoriť nechať si dieťa. Môžeš pokračovať ďalšími chybami. Napríklad ostať s ním žiť, vziať si ho, mať s nim dalsie deti,... Alebo sa otocis na kratšej ceste a popasujes sa so zivotom bez pridavneho závažia.

hopsadobrandejsa
25. dec 2020

@simona232323 vacsina sa tiez za ziaden kompliment povazovat neda a podla mojho nazoru neodpoveda realite ale pohoda.

0kristina0
27. dec 2020

Gratulujem, si pasívna fajčiarka a tvojmu dieťatku to určite "prospieva".