Som v 39. týždni a priateľovi vadí, že mi musí pomáhať. Ako ďalej?

konicek333
14. dec 2013

Som v 39 tyzdni tehotenstva a mojmu priatelovi vadi ze musi mi pomahat v domacnosti. Som od zaciatku na rizikovom a mam bolesti az doteraz. Pritom mi nadava skaredo a hovori mi ze mam drzat hubu. Minule hodil do mna tricko. Co mam este od neho cakat ked sa dieta narodi? Ja niesom konfliktny typ

pepaa89
14. dec 2013

Toto dobre nedopadne ☹ rieš to čím skôr 😒 toto nieje normálne 😖

shaga
14. dec 2013

Utekaj od neho.drzim palce

dijefcatko
14. dec 2013

Čo máš od neho čakať, keď sa dieťa narodí? NIČ. Doslova. Bohužiaľ. Ber nohy na plecia už teraz... ☹

cta
14. dec 2013

Prepáč ale to chceš čakať kím nevezme do ruky niečo ťažšie a hodí to do teba? OTVOR OCI a utekaj kadelahšie. AK sa chová takto k matke svojho dieťaťa tak ako sa bude chovať po pôrode? Chlap si ma ženu vážiť a nie jej nadávať

patricia2006
14. dec 2013

prepáč za úprimnosť, ale prečo dávaš dieťa takému človeku, ktorý Ťa neváži, nešetrí napriek tomu, že máš zdravotné problémy??!!! Čo bude potom, keď sa dieťa narodí, keď nebudeš stíhať porobiť domáce práce??? Zbije Ťa??? Treba sa s ním vážne porozprávať,... už nebudete len dvaja, ale traja! Držím palce, aby všetko odpadlo dobre!! 🙂

sense
14. dec 2013

cim skor prec kym nie je neskoro....

mamavera
14. dec 2013

čo máš čakať? No jedine to, že sa to bude stále zhoršovať, prejde do fyzických útokov, teraz si pre neho handra, čo sa dá čakať o pár mesiacov, rokov? Zlý výber partnera a neverím tomu, že bol od začiatku vášho vzťahu iný. tu existuje jediná možnosť - rozchod.

01fialka01
14. dec 2013

No...tak to ti nezavidim a myslim, ze nik .... okamzite by som sebe, alebo jemu pobalila veci a vypadol by ako smrad....

linda20111
14. dec 2013

Doteraz si robila vsetko v domacnosti ty? On nic? Telka, internet, pivo a nohy na stole?? Potom necakaj ze bude nieco robit teraz, ked na to nebol zvyknuty.. Moze sa stat zazrak, ze ho nieco z hora osvieti ale davam tomu sancu 1:1000000. V kazdej domacnosti je normalne ze starostlivost o deti a domacnost si rozdeluju dvaja ludia - manzelia. Nie ze zena robi vsetko a chlap nic.. Niekde to mozno tak funguje, ale tam potom nieje rovnovaha.

moon321
14. dec 2013

Pozor,sak male babo zvacsa place.aby ti neco nespravil.ked je taky trtko.

tehula
14. dec 2013

Toto bude vymyslene, lebo nie je mozne, aby si sa zobudila zo zleho sna az v 39tt. Drzim ti palce

simi222
14. dec 2013

Bože ked dahdo napiše že ma dajaky problem,tak všetci pišu utekaj čim skor to nedopadne dobre a kam utekat?čo hned každu čaka muž že ju bude nosit na rukach,Ved o tom to je,je to zmena ked sa čaka na babo a ina zodpovednost,je to radost aj starost.Aj moj bol nervozny,ked hodil dačim tak som hodila aj ja,tiež som nebola konfliktny tip,naučila som sa 😉 sme spolu 11 rokov,všetko sme prežili,myslim hadky,navzajom sme si odpuštali a milujeme svoi deti.Takže maminka,bude dobre,hod dacim aj ty a tato sa ukludni 🙂

janicka11
14. dec 2013

ahoj neviem ti poradit ked neviem do akej miery je to vazne...Aky inak tboj partner je..Sanozrejme ak je to zle a sama sa ho bojis a neveris mu chod odneho

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moniciak
14. dec 2013

Mala by si sa o tom porozprávať s ním. Povedz mu aj o svojich obavách a spolu sa dohodnite. Niektoré ti tu môžu radiť uteč- sama vieš aké je to pred pôrodom ťažké, takže túto myšlienku by som zatrhla, aspoň pokiaľ nebudeš aspoň dva týždne s bábom doma. Pokúšam sa chápať aj jeho, pokiaľ pracuje je iste náročné ešte robiť veci, ktoré doteraz nerobil, okrem toho muži tiež prežívajú to očakávanie, možno sa obáva ako vás uživí, akým bude otcom... Čo samozrejme nie je dôvod na to, aby do teba niečo hádzal, ale základom je komunikácia, veľa šťastia 🙂

vinifred
14. dec 2013

..okrem toho,že si v 39 týždni,koľko máš rokov prosím Ťa???? 😕

radkanika
14. dec 2013

@konicek333 Nič v zlom, ale už nemám niekedy ani silu pozastavovať sa nad hlúposťou ľudí..konkrétne v Tvojom prípade nad tou Tvojou...To myslíš vážne, že tu vôbec dávaš takú primitívnu otázku, že čo máš ďalej čakať??? no akože čo asi??? to že je on primitív a psychopat je jedna vec, ešte aj to, že Ty si necháš dieťa urobiť od takého cvoka by sa nejako dalo ospravedlniť, stáva sa...ale že si v 39.tt a vidíš, čo sa deje a si stále s ním? necháš si takto ubližovať? a ešte založíš takú tému? ja na Tvojom mieste namiesto sedenia pri PC a čakania na naše reakcie, kde už aj tak dopredu vieš odpovede, si balím veci a idem kamkoľvek, ale hlavne ďaleko od neho, aby sa nestalo niečo nie len mne, ale hlavne tomu malému v brušku. Keď si si to ešte náhodou neuvedomila, Ty máš zaň zodpovednosť. Keď je ten Tvoj taký sebec a nervák, a bude malinké plakať, v noci ho budiť, myslíš, že jemu neublíži? veď už teraz mu ubližuje tým, že ubližuje Tebe a keď mama nie je v pohode, tak ani bábätko. A to že Ty nie si konfliktný typ, no a? preto necháš so sebou narábať ako s handrou? Spamätaj sa, kým je ešte čas..

adka31
14. dec 2013

hlavne si ho neber za manžela a z kratšej cesty preč. i keď tá cesta už nie je krátka, nakoľko čakáte spolu dieťa. ale stále radšej teraz, ako o pár rokov, keď bude horšie. prežila som si to, bola som vtedy mladá, nikoho som nechcela počúvať a zobrala som si ho. po dvoch rokoch "manželstva" už bolo po všetkom a až vtedy sa mi začal život. ale doteraz banujem, že som to neskončila oveľa oveľa skôr, ešte predtým kým sme nemali dieťa. je to už 17 rokov. nepoznám vás, ale ak si ťa neváži teraz, nebude si ťa nikdy.

prstek
14. dec 2013

ja si tiež osobne myslím, že odísť skôr ako neskoro ☹ hovorím z veľmi podobnej osobnej skúsenosti, 30 tyždňov tehotenstva som si prešla už sama a som rada, že som sa zbavila človeka, ktorý je schopný okolo vás a vášho kočíka prejsť tak, ako keby ste na tom chodníku ani neboli.... 😒

verca99
14. dec 2013

Moj priatel tiez mi povie hocico tiez sa pohadame ale veci do mna nehadze a ked som bola tehotna on vstaval o 6 rano do prace prichadzal o 7 siedmej vecer tak isiel so mnou na nakup smeti vyniesol tak mat takeho chlapa ako ty mas tak neviem urcite by som snim nezostala

messi0309
14. dec 2013

Tiež sa občas sťažujem,že mi priateľ nepomáha,ale to už pri chlapoch tak chodí,čo sa týka ženských prác.Ale keď som bola tehotná nikdy neodmietol a aj okná umyl.Ťažko mi je radiť,ale prikláňam sa k tým názorom,zbaliť sa a odísť,kým je čas a nedošlo k ničomu horšiemu.Ale to je všetko na Tebe ty musíš vedieť čo chceš a hlavne treba myslieť na to malinké. 😒 Myslím,že lepšie to už nebude! ☹

zuzkat1
14. dec 2013

Dieta je najvacsia skuska vztahu. Vzdy ma udivuje ako z 2 viet dokaze 99% zien usudit ze treba utekat. Ja osobne som uz tiez doma muzovi nech drzi hubu a aj som po nom uz co to hodila. VAZIM SI HO. V hadke clovek nerozmysla. Nevieme co od mneho chcela,kedy to chcela,co a ci on robi,kedy chodi domov... Nevieme nic a kedze toto je otazka ani sa nedozvieme. Nevieme ci predtym nerobila vsetko v pohode sama.. a teraz je mu to divne... atd...
Osobne suhlasim so @simi222 hadku treba riesit a nie stiahnut chvost... Je to o komunikacii... Ze utekaj... A kam ma ist? pod most? Fakt 2 vety na odsudenie vztahu na zanik su pramalo!!

petra141181
14. dec 2013

viem ze cakas jeho babo ale to nieje dvovod aby si mu trpela taketo veci uz davno by som s nim nebola konaj kym je cas a nieje neskoro

alicia14
14. dec 2013

Viem ze to bude pre teba tažke ale naozja nema vyznam aby si s nim ostavala... Bude to len horšie a horšie. Konaj kým nebude neskoro...

monickat
14. dec 2013

Ked toto spravi chlap a este k tomu sa takto k tebe vyjadruje tak je to len obucajny chudak a luzer a nestoji ani za hovno a po narodeni babetka to bude len horsie vyser sa na neho najdes aj lepsieho.

jahodka8
14. dec 2013

Keď máš bolesti, tak možno ste sa už dlho nemilovali a to u neho prerastá do agresivity. Neskúšali ste sa nejako pomojkať, hladkať, dotýkať sa tak podobne, aby bol aspoň raz za čas uspokojený? U nás bol manžel tiež nervózny, teda na začiatku tehotenstva, lebo som bývala veľmi, veľmi unavená. Potom sa to zlepšilo od 4. mesiaca ako som mala viac času na neho, ku koncu sme sa aj dosť milovali často, aby už konečne bol pôrod. Veď v 39. tt môžeš kľudne porodiť, ja som aj prenášala a to bolo hrozné. Teraz už môžeš robiť všetko, ja som práveže posledný mesiac makala doma aj v záhrade, lebo na pôrod potrebuješ kondíciu. Keď si doteraz veľa odpočívala, tak treba sa hýbať aj 12 hodín denne, ja som spávala len 5 h. denne posledný mesiac a pôrod bol pekný. Takže v niečom má manžel aj pravdu. Kľudne sa môžete aj milovať každý deň, prospieva to dobrému pôrodu.

19bambulka88
14. dec 2013

To.ze.po tebe hodil tricko.neznamena.ze.by ta dokazal.udriet.......ale mozne.je.vsetko ale ja.osobne by som.koli.tomuto.nerobila hned hisaky. O uteku.atd....skus sa s nim.o tom porozpravat a uvidis ako.to.bude dalej po.narodeni dietatka....netreba.hned.konat mozno.je v strese s toho ktovie....ale.inak.kazdopadne ak.sa nic nezmeni a bude.k tebe zly nedajboze udrie alebo.nieco ked.nebude doma.zbal.sa a.odid pokial mas kam!! Mozne.je.ze.ho.dieta odmakci a.zmeni....kazdopadne drzim.palce nech je.vsetko.ok

timotea244
14. dec 2013

Dievča zlaté alebo žena moja drahá utekaj od neho čo najďalej a hneď!!!!!To nie je vôbec správne ako sa on k tebe správa...Nosíš jeho dieťa a máš zdravot.problémy a on robí teraz toto,tak načo ešte čakáš???Mysli hlavne na bábo a konaj,lebo veľa času už nemáš do pôrodu...alebo myslíš,že potom to bude iné?Podľa toho čo píšeš asi nie...utekaj čím skôr,tým lepšie...

esmeralda04
14. dec 2013

Silne pochybujem, že tvoj priateľ bude po narodení bábätka iný ako je teraz. Skôr si myslím, že to bude ešte horšie. Narodenie dieťatka je zaberák na nervy aj pre psychycky zdatných ľudí a nie to pre nerváka. Zažila som domáce násilie, bola som naivná, stále som si nahovárala, že sa zmení ale opak bol pravdou. Začalo to nadávkami, potom ma už zopár krát sotil, potom ma udrel, časom aj chytil pod krk (tiež nie som konfliktný typ) . Spamätala som sa až keď ma chcel zabiť a to len preto, že som váhala s odchodom, lebo som ho mala rada. Ja som našťastie nebola s ním tehotná, čo všetko zjednodušovalo. Možno sa bojíš, čo bude s tebou a maličkým, kam sa s ním podeješ, ako ho zaopatríš a vychováš ale chceš riskovať, že vám ublíži? Vždy sa nájdu dobrí ľudia (rodina, priatelia, azylové domy), ktorí ti môžu pomôcť a časom isto nájdeš človeka, ktorý ťa bude mať skutočne rád a nebude ti ubližovať.

maja2039
14. dec 2013

uz vcera bolo neskoro sa nanho vykaslat.....