Zeny neukamenujte ma. Len sa chcem opytat na vas nazor, ja sa vitim previnilo, ale sa aj bojim.
Mavam uz 3dni bolesti menstruacne. Asi poslickovia. Ale vsetci vieme, ze uz to moze kedykolvek prist (porod).
Keby vam muz povedal, ze ide na noc na chatu hrat xbox s kamaratom a ze si da pivo a rano pride, tak ako by ste to vy brali?
Nikdy som nemala problem s tym, ked isiel. Ale predsa som uz v 9mesiaci a nepride mi ok takto behat, ked uz mozem hocikedy porodit. A riesit sanitku kvoli tomu, ze moj muz si dal pivo a ja rodim, by som nechcela.
Ako to mali vasi muzi? Ze uz ked ste boli takto pred koncom, tak boli pri vas a "triezvi"?
Och, ved ho nechaj, este pokial "moze". Potom uz na to nebude mat ani cas, chut ani energiu 😁 este mas dobry mesiac cas - a to budete celu dobu sediet doma a trpnut, ci uz?
A ty tiez neporodis za hodinu (velmi pravdepodobne), a keby bolo treba, sanitka je tam pre taketo situacie.
Vsak nech ide, ale dohodni sa s nim, ze pivo bude nealko
To nemáš nikoho iného po ruke? Však sa tam nejde ožrať ale zabaviť keby niečo vie prísť za tebou. Nie som tehotná tak možno blbý názor ale mne by to bolo jedno.
Este si v rozpati ze mozes byt kludne tehotna cely mesiac takze neries. Sprav si kludny pokojny vecer sama pre seba a jemu dopraj to iste.
Este podotknem, ze mame doma dieta. 1a pol rocne. Sice by prespalo, ale niekedy su noci, ze sa budi.
To pivo zjavne nie je hlavy problém.
Porodit mozem z hodiny na hodinu. Kedze je to uz druhy porod a ten vraj byva rychlejsi.
Do toho on vacsinou nevypije jedno pivo. Ale niekedy aj 5-6.
No moj by nesiel....
Sorry je to uolny kreten! Ukrutne do re si premysli, ako to piriesis a neotehotnies druhy krát. Toto sa nerobí proste. Už tu vidíš, ako sa bude chovat zodpovedne do buducna. Na tvojom mieste by som uz riesila obzeranie po roku po pravi, jasliach ak byt samostatná.
Tu nejde o to, ze by som zvekicivala, ci robila drámu koli jednému prvú a xhudak utlacany muz!
Ide o princíp a jeho nedošiel prístup v konkrétnej situacii. Tiez som teraz tehotna, doma už dce deti. Sne tu uplne samy, takže ja nezavolal narýchlo rodine, zbehnúť k detom, ci odbehnúť som mnou do nemocnice.
Keby mi toro urobi, ti garantujem, ze pobehať úrady a zistím si možnosti, ale tu mam ako matka troch detí a rozvedená!
Ok, su tu o niečo lepšie možnosti ako na SK, zo uznávam. Ake aj tak, ries do buducna seba, dieta a finančnú nezávislosť. Lebo takto mas doma prerastenej nevyzrete decko, ktorý ti pridáva starosti namiesto toho aby ti pomohol a spolupodielal sa na vašom živote.
@koniarova a aky by mal byt hlavny problem? ;) zeny tam nebudu a vzdy tam chodieval, len teraz sa uz bojim, ze by mohol zacat porod a nebude moct byt pri porode, alebo tam bude tahat z neho alkohol
@januska12323
správne, nie si tehotna takže uplne mimo riadne blby nazor, toboz ešte ako bonus k tomu to 1,5 rocne dieta. V tomto pripade nemáš ponatia ani predstavu o com to je. Kolkokrat je mlčať fakt zlato...
Hlavný problém? Že si v stave, že potrebuješ mužovu podporu a pomoc. A tej sa ti nedostáva. A hneváš sa, že uprednostnil chatu pred rodinou. A jemu je to šumafuk.
Mne by sa to nepáčilo, ale môj by ani nešiel na takúto akciu v neskorom tehotenstve.
@svetlonos my mame uz jedno dieta. O ktore sa stara vzorne. Aj mi velmi pomaha s domacnostou aj s dcerou.
Čo je malý chlapec, že potrebuje isť hrať xbox s jeho kamaratmi???? Ma byť pri tebe a robiť ti oporu
@januska12323 mam po ruke vo vedlajsej dedine svokrovcov. Ale chcem aby isiel aj teraz ku porodu.
Zacina sa to menit na …pytam sa na vas nazor ale nezaujima ma vas nazor. Tak mu to “zakaz” nech sedi doma do porodu, potom pocas sestonedenia, potom asi kym deti nepojdu na vysoku a vybavene.
To sa nemozete teda dohodnut ako dospele osoby nech teda nepije alkoholicke pivo?
@rebi789 tiez si to hovorim...
ty si tu pisala uz predtym? ze manzel.z vychodu a chodi s kamosmi na chaty?
Je to hlupák.Co všetko musí žena obetovať a vydržať aby to dieťa bolo a on ani len nevie byť oporou.Nechape.ze sa bojíš.nechape.ze treba sa starať o prvé dieťa...
On musí ísť do riti a ešte sa tam aj opiť...
Nezodpovedné decko a ešte si s ním v tomto smere " užiješ"....
a nie je problém v tom že on nechce ist k pôrodu, že proste nechce byt pri pôrode, lebo ano sa to stava sa radšej neprizna a vymyšla beha len aby bol mimo pôrodnej sály
skus si pokecat
pripadne chod na tu noc k svokrovcom ked nechceš byt sama
on sa ta pýtal na to alebo ti to len oznamil že ide
Mojho by ani nenapadlo niekam ist ...
Rozumiem tvojmu strachu, že nechceš aby išiel. K tomu máte ďalšie dieťa doma. Nerobíš ale zbytočne drámu okolo ničoho? Držíš to v hlave, riešiš a tým pádom sa úplne zbytočné zatazujes. Dohodnite sa, že nech si dá jedno-dve večer, keď už musí si dať a potom nealko a keby niečo môže po teba v noci prísť, keby si rodila. Do pôrodu máš ešte fakt ďaleko, nie si prvorodička, vieš rozoznat co je ozaj pôrod a co poslickovia. 🙂 píšeš, že je vzorný otec a stará sa dcéru, načo sa teraz hádať kvôli jednej noci? Zvládnete to spolu. On nech potom po porode ti dopraje kaderníčku, mani, pedi,masáž alebo hocičo, len aby si mala čas čisto na seba tak ako on chce teraz
Mne osobne by to nevadilo. Je mala pravdepodobnost, ze to teraz na teba pride. Aj ja som tehotna a mam doma male dieta a neviem. Som s tym ok. Vsak po porode zas kym sa zabehneme a kym by niekam siel… 🙂 vsetky tieto bolesti nic nemusia znamenat a pravdepodobne ani nebudu. A ak by sa to malo udiat, tak to uz nejak vyriesis, ked mas svokrovcov blizko. Za mna nech ide a vypne hlavu a nech pokeca…
Tak mu teda obrazu preplo?? To je divne. Mozno je v tomto jednom prípade len mimoriadne vadny a nechápavo. Dnes sa tu jedna pytala ako nepustit muza na vianocny vecierok, lebo by sa mohol opity vyspať sa kolegyňami. Tu považujem za vadnu.
Ale v tvojom pripade by som ho teda "nepustila" alebo urobila riadny bordel, ze by som snáď aj porodila pri tom!
Pokial je inak taky super ako ho opisujes, tak povedz, ze s tým nesúhlasím. Toto ozaj nie je ok a ťažko sa mi veti, ze inak funguje ako Švajčiarske hodinky. Ved toto hlava neberie. Ešte keby mas ozaj vedka rodinu, no nech ide. Ak vypije naozaj len jedno pivo, ok.
Ale toto je blby termin. porodiť môžeš teraz alebo aj v 42 tyzdni. Ake pokial vie, ze uz mas 3 dní bolesti, je to druhe tehotenstvo, môže to ist rýchlo.
Kamoska prvorodicja porodila do hodiny od prvej kontrakcie. Sestrička sa jej opytala, ci to je už 4ty porod - neverila jej ze len prvý.
Pokial to nepichopi, naozaj mate problém inde ako opisala @koniarova.
@katusik456 v ideálnom svete toto funguje. 👍Nie však s mužom, ktorý má potrebu ísť hrať Xbox na chatu a piť pivo, keď jeho žena o chvíľu rodí.
@marcella1979 nie
@tiezjedna uz bol aj pri prvom porode. Toho sa neboji urcite.
Môj nechodil, pre istotu. A teda aj alkohol vynechával. Jeden krát bol na posedení, pracovnom, ale to sme boli dohodnutí, kto ho zastúpi, keby niečo. Moj názor je,že by nemal ísť. A dobre, že nechodil, pôrod sa mi rozbiehal rýchlo, v noci a doma sme mali dve deti, takže mal čo robiť.
Ja mám síce po 30tt ale ešte niesom tak blízko k pôrodu ako vy a moj manžel si plne uvedomuje že ho budem potrebovať ak by to na mňa prišlo takže sám povedal že ani napríklad Silvester nebude piť, preboha veď je to len alkohol, muz s kamarátmi bude ešte velakrat , ale ak by sa niečo stalo vám a nebol by pri vás mohol by mať zbytočne výčitky. Osobne chápem váš názor a tiež by som s takýmto niečím nebola spokojná. 🙂