Ahojte. Som momentalne v 17tt. Ide o to, ze s priatelom si uz dlhsie nerozumieme. Uz dokonca byvame aj od seba, no stretavame sa, lubime sa ale stale to skonci hadkou a nepochopenim. Najviac sme sa hadali kvoli alkoholu.. samozrejme opäť sľubuje ze uz nebude, a ze uz je cisty par dni atd.. a ze keby som ho lubila tak si nehladam stale nieco a bla bla.. ale za posledne tyzdne sme spolu zazili vela zleho, viac ako toho pekneho a mna uz pri nom drzi len to, ze spolu cakame dcerku. On nas samozrejme lubi a chce byt s nami, to je jasne ze ja tiez by som mala najradsej krasnu kompletnú a stastnu rodinku, ved po nicom inom netuzim.. ale zial nech sa snazime ako sa snazime, nedokazeme sa pochopit, jeden hovori o bielej druhy o čiernej a tak to potom aj dopadne.. vie mi skvele pomoct ci uz navarit, ponosit, pripravit nieco atd je to sikovny muz,proste ruky muza v domácnosti celkovo su dost potrebné, a preto si nedokážem predstavit vynosit porodit a vychovat dieta uplne sama,bez muza a bez nejakej podpory ci pomoci. Uz teraz mam dost ked som par dni uplne sama, len depky mam. Je tu nejaka taka,co to zvladla v pohode? Mam obavy co s nami takymi zenami dalej, alebo ako sa to vobec da, ale ja uz sa nechcem neustale hadat a trapit sa a plakat,ze to nevyslo. Vycerpava ma to a stresuje.
@rebekita45 skusila si mu navrhnut liecenie ? lebo pokial pije a nevnima to ako problem tak to vobec nie je dobre, on musi sam chciet riesit to co sa deje a vtedy mu ty mozes byt oporou do istej miery, inak sa budes len trapit pokial on sam nebude chciet
@rebekita45 par dni cisty… wau… sen kazdej zeny vychovavat dieta s alkoholikom 🙈
Nerozumiem co ta viedlo k tomu, ze vobec si si zacala s ochlastom, dieta je predpokladam “nehoda” a nie plan… vzrusuje ta pach alkoholu alebo ten skleneny pohlad, ci skomolene slova?
Bud nech sa ide liecit a abstinuje, alebo utekaj od neho co najdalej, lebo zachvilu nebudes utierat len pokadene pocikane babatko, ale aj jeho otecka…
Inak ak si si nevsimla, ty ani dieta nie ste prenho priorita, na prvom mieste je stale alkohol.
Žena moja, tak si riadne naivná. Urobila si si dieťa s alkoholikom a nič dobré ťa pri ňom nečaká. Pokazíš si život,ak s ním ostaneš. A aj tvoja dcéra . On sa kvôli vám meniť nebude, v to nedúfaj. A príchodom dieťaťa sa všetko len zhorší.
Ľahšie to zvládneš sama ako s alkoholikom. Z tohto žiadna šťastná rodinka žiaľ nebude a budeš sa s dieťaťom len trápiť. Alkoholizmus je choroba.
Daj mu na výber, bud liečenie alebo ty a bábo. A nebehaj za ním ako psík, nezaslúži si ťa.
@alex49 dobre si myslela, zle si to napisala. Bud liecenie a rodina, alebo pa pa
@mk1111111111 jezin, áno, tak som to myslela 🙈
@domi2425 bol na psychiatrii na lieceni tera zaciatkom roka. Ale ja mu neverim uz nic,viackrat prestal a sluboval ale vzdy sa k tomu vratil
@rebekita45 A peniaze ti dava? Ako tehotna slobodna zena mas narok na prispevok od otca dietata.
Lubite sa, ale kazde vase stretnutie ukoncite hadkou..
On je uplne skvely, akurat pije, ich jaj.. neklam sama seba!
Toto nie je laska, toto je tvoja emocna zavislost.
Ty viac nechces byt sama, ako chces byt s nim.
Tu zacni.
Buduj svoju sebauctu a sebestacnost, uc sa byt sama.
A hlavne mysli na svoje dieta!! Nedovol, aby rastlo v patologickom prostredi, v dusnej atmosfere s alkoholikom!
Co chces aby sme Ti povedali? Neviem, ako reaguje, ked ma vypite... ale chcete byt krasna rodinka ako z filmu... len tak rozmyslam, nechala by si mu dieta? Spolahla by si sa na to, ze ked pojde s nim niekam autom, ze bude "cisty"? Alebo ze kym Ty pojdes k lekarovi napriklad, tak ze on dcerku postrazi a nevypije si? Alkoholizmus je choroba uznavam, ale skus si to predstavit v realite, nielen o tom, ze "pomoze" co Ti dobre padne, ale realny zivot kazdodenny....
Baby dakujem za vase komenty ale pytala som sa nazaver nieco ine.. nie na rady ohladom jeho, ale ci je tu slobodna mamicka ktora to zvladla aj bez partnera uz od tehotenstva..
@rebekita45 ano, stovky žien to zvládli, ked otehotneli a o pár dní, týždňov, mesiacov ich ten zázrak osral a odišiel, alebo sa najskôr rozišli a až potom zistila že je tehotná, a ďalšie stovky žien, ktoré zostali bez chlapa pár dní, týždňov, mesiacov, rokov po pôrode.´
Niektoré veľmi ťažko, niektoré tak bežne, podľa toho ako boli pripravené, zrelé, prípadne mali finančné rezervy, alebo oporu v rodine, priateľkách.
Mmch. to kedy stihol byť na liečení, ked je dnes iba 16. ? Pobyt v liečebni trvá niekoľko týždňov - mesiace.
@rebekita45 ak uz bol lieceny tak tieto recidivne liecby su najhorsie a posuvaju si limity - vzdy sa stane nieco horsie a skoncia tam znova a znova.. ale k veci, zalezi ci mas kam ist, ci ti ma kto pomoct, pripadne si pozistuj o krizovych centrach v tvojom okoli ale zvladnut sa to da, pokial ti nebude platit vyzivne tak ti ho moze aspon v nejakej miere platit stat, ak sa nemas koho opytat obrat sa na centrum pomoci - poskytuju pravne rady a zastupovanie zadarmo (aspon pred par rokmi to tak bolo)
ja pochadzam z rodiny kde matka opustila alkoholika a vychovala 3 deti sama, kedze sa mu nedalo pomoct a odmietal pomoc a poviem ti teda ze aj ked sa uskromnis a budes to mat narocnejsie casovo aj financne tak ten klud co budes mat bez jeho vylevov a scen je ako balzam na dusu, pre teba aj pre tvoje dieta
si mlada zena a mas pravo na pekny zivot pre teba aj tvoje dietatko, ak budes nieco potrebovat tak mi kludne napis a ked budem moct tak pomozem🙂
Idealny muz, milujuci, sikovny, lubi ta, pomoze, pohladka, ponosi, navari, posulozi…”len” je chudak alkoholik. Nuz, kazdemu ako je libo. Zapamataj si, vztah s alkoholikom este nikdy, opakujem nikdy, nepriniesol ziadnej rodine stastie, len plac, slzy a vela bolesti. Z kratsej cesty sa da vratit skor.