Som už zúfalá zo susedov

marcela228
31. júl 2021

Ahojte, absolútne neviem, ako mám reagovať, preto som si prišla po názory sem. Kúpila som si nový byt, ktorý ma stál veľa úsilia a energie. Keď som sa konečne nasťahovala, zistila som, že sa tu asi nikdy nevyspím dlhšie ako do pól 6 rána. Susedia nadomnou majú dve malé deti, jedno môže mať cca rok a pól, druhé 9 rokov. Rada by som Vás ubezpečila, že som veľmi chápavá a deti mám rada, pracovala som istý čas aj v škôlke. Toto combo je však špeciálne. Od pól 6 rána počujem vreskot, buchot, dupot, nonstop beží ten starší po byte, akoby sa pripravoval na Veľkú pardubickú, revú a vreštia po sebe. Nonstop po sebe hádžu veci, búchajú po nábytkoch, ktoré ich váhou dokonca niekedy presunú. Rodičia ráno zo zásady spia a deti pravdepodobne nechávajú na voľnobeh, veď čo, znesiem. Keď už sa mamička veľkoryso zobudí, nepočujem nič iné ako hysterické výkriky. Bola som tam dvakrát, prvýkrát som čakala 3 týždne, že možno sa niečo zlepší. Prvýkrát som prišla a slušne sa snažila vysvetliť, že chápem, čo je to mať dve malé deti, ale že ja deti nemám a nemôžem chodiť každý jeden deň nevyspatá a frustrovaná do práce kvôli ich deťom. Odpovede boli arogantné a nonstop sa ma pýtali, že čo akože oni majú robiť. Navrhla som, aby kúpili do izby aspoň nejaký koberček a tlmili ich. Výsledok bezúspešný. O 3 týždne som tam bola zas, keď už to bolo neznesiteľné. Tentokrát som sa snažila opäť empaticky, ale už dôraznejšie. Výsledok: Ich nezaujimam ja ani moja praca, mám si robiť čo chcem a ak niekedy skúsim urobiť hluk na revanš, zavolajú na mňa políciu. A že ak chcem, mám si ich deti vziať. Prosím, poraďte mi. Začína ma to veľmi ovplyvňovať a neviem, ako to mám riešiť. Ďakujem.

mamamasama
31. júl 2021

my sme sa kvoli susedom prestahovali do domu... v panelaku je to proste tak... bud mas stastie, alebo smolu...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klarissa25
31. júl 2021

No bohužiaľ je to tak...v paneláku je všetko počuť... a malé deti sú také...takze si treba zvyknúť alebo ísť do domu

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alberto1
31. júl 2021

@marcela228 nič iné nezostáva, len zvuková izolácia stropu - sadrokartón a nejaká minerálna vlna..., aspoň v spálni

0silvia0
31. júl 2021

@marcela228 rozmyslam, co by som urobila na tvojom mieste. Susedia su arogantni, nespolupracuju. Asi by som sa uz v zufalstve spytala, ci im mozem ten koberec kupit za vlastne a ci budu ochotni si ho polozit do izby, ktoru mas nad spalnou. Nic ine mi v tomto pripade nenapada😬

karelova
31. júl 2021

@mamamasama to isté platí aj o susedoch v dome... Bud mas šťastie alebo smolu 😃

@marcela228 navrhujem skúsiť urobiť nejakú úpravu stropu sadrokartonom odhlucnit, su nejake možnosti... Alebo sa proste odsťahovať alebo to vydržať 🤷🏻‍♀️ neviem, ci nejaky domovy dovernik by v tomto pomohol...

zuzudrnda
31. júl 2021

Skusit na domovej schodzi verejne poziadat. Mozno viaceri maju tento problem s nimi. Skusit sa spytat na mestskom urade. Ak bytik za to stoji, nieco sa da odhlucnit alebo zvazit vymenu za iny. Toto uz teraz nepomoze, ale ked som kupovala byt, vzdy om zaklopala aj susedom a spytala sa ma zivot v bytovke. To realitak neprezradi. Vdaka jednemu uprimnemu panovi som takto nekupila byt inak v uzasnej lokalite za dobru cenu. Tam zial mali vlastnikov s kt.inak ako cez pravnikov nekomunikovali.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamamasama
31. júl 2021

@karelova my nemame susedov v dome 🤭 sme na samote pod lesom 🤩

loginexistuje
31. júl 2021

nahlasit na socialke rieist cez domovnika (spravcu ) urobit im disco v case 21:00 do 22:00 a moze si volat policii kolko chce
a od siestej tiez pustit hifi scifi repraky v miestnosti kde mamicka spi nech si aj ona uzije

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarhal
31. júl 2021

@cocolino234 tie spunty do usi je fakt bohovska rada....uz sa vidim ako si nemozem ani prdnut, lebo bereim ohlady na susedov? ..ja by som urcite chodila vzdy zvonit a zvonit ...az by pochopili ze ma tam budu mat stale ak decka neusmernia..co sme, kde sme ,aby som musela ja drzat hubu a krok a este aj dat si spunty do usi..🙈

sara07
31. júl 2021

@loginexistuje si ako normálna socialka bude riešit behajuce dieta ? malé dieta ani nevie estra chodit ono vkuse behá ,vyrastie bude to lepšie
jasné nebehaj, nerob, nekrič, nič iné tie deti nepočuju zlaté časy ked sme utekali ako kone z 6 poschodia - lebo vytah sme mali zakazany pre bezpečenost - išli sme ako stado mustangov dole schodami a všetci to chapali a tolerovali lebo sme boli deti , vonku sa hrali na indianov alebo vojakov a dole dole bolo vkuse počut a nikto nikto to neriešil
dnu nemôžu kričat vonku nemôžu, v škôlke nemôžu

sara07
31. júl 2021

@loginexistuje a ešte nočny klud je od 5,00 čiže oni neporušuju nič

sara07
31. júl 2021

odhlučniť strop , ked si nekupiš uplne hore byt proste chodenie beh budeš počut
môžem ti povedat aj dôchodca s barlami alebo palicou nie je vyhra ked sa špaciruje hore dole hlavne v noci, čo čurat musi
špunty do uší ,deti vyrastu bude lepšie a myslíš že tvoje deti ked budu malé nebudu behat namiesto pomaličkého spôsobného chodenia

anett90
31. júl 2021

@marcela228 a teraz pohľad z druhej strany. Pod nás sa nasťahovala suseda pred cca 3 rokmi, vkuse chodila vyzvanat že nech si decká krotim, že ona keď raz bude mať deti toto im nedovolí.raz mi dokonca povedala že niektorí ľudia by nemali mať deti.podotykam dcéra vtedy ešte nechodila a syn nemal dovolené veľké auta v byte ani lopty ani nič podobné.raz mi trieskala na radiátor keď som bola sama doma.parkrat si ma odchytila pri výťahoch.no cirkus, ženská mala ísť bývať do domu na lazy nie do bytu.a vieš ako to je teraz? Má dieťa cca 7 mesačne a to reve deň a noc, počas karantény som myslela že sa zblaznim z toho revu.ked má stretne vždy sklopí zrak a slušne pozdraví.zrejme už moje deti cirkus nerobia 😁😁 v reali sa u nás nič nezmenilo iba u nej. A keby som chcela byť zla tak jej pôjdem tiež zvoniť a vykričať, že to ako to decko reve není normálne ( moje nerevali ale robili údajne taký hluk že ona nemôže po práci pozrieť správy)ako to ona urobila mne. Cize na tvojom mieste by som si zvykla a bola rada že nie je horsie

petulda333
31. júl 2021

@sara07 nocny klud je 22-6 a zas kazda bytovka si urcuje aj svoje casy, kedy je dovoleny ako taky hluk. Je jasne, ze deti nevypnes, ale treba brat ohlad aj na inych. Nielen, mam deti a deti su take, zvyknite si. To dakujem pekne. Mam 2 male deti 2 a 5, nedovolila som im behat, ani buchat s vecami. Tolerancia ma byt na oboch stranach

luccija
31. júl 2021

@marcela228 odsťahovať sa, lebo to budeš vnímať čoraz viac a viac Tá to bude rozčuľovať.Odhlucnenie ci koberec nič nepomôže...iba trocha.Tiez som používala spunty do uší super vec

petulda333
31. júl 2021

Super rady, ze zvyknut si alebo odstahovat sa. Ved nech sa odstahuju ti, co robia hluk. Akoze to uz clovek nema pravo mat klud v byte, ked si ho kupi? Ma zatvarat oci, lebo ved deti a vzdy nieco? Ako netvrdim, ze riesit a stazovat sa na kazdy prd, ale treba ohladuplnost aj z tej druhej strany. Tiez mam male deti, pred tyzdnom sme odisli z bytu, ale nikdy som im nedovolila robit hluk. Nezijem tam sama a brala som ohlad na susedu pod nami

domka222
31. júl 2021

@loginexistuje bude robiť hluk a akurát sa tak budú na ňu sťažovať ostatní susedia🤦‍♀️ na sociálke sa bežne nahlasujú hlučné deti?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi2102
31. júl 2021

@marcela228 píšem z vlastnej skúsenosti,kúpili sme strašne dráhy byť v novostavbe,developer sa dušoval ako je všetko odhlučnene , no v skratke z jednej strany rodina s 3malymi deťmi, z druhej dôchodca s harmoniku,keď hral nopoculi sme ani tv ani sa nemohli rozprávať bolo to počuť ako keby v našej obývačke hral , s tými malými deťmi sme si odhlucnili stenu,dali NATO ešte skriňu,pomohlo minimálne,nad nami zase bezdetní pár ktoy si robil párty do rána , spaky od nich na balkone atď ... Harmonika robí sme klopali 3x,bez efektu .... Nad nami sme nechali papierik či by cez týždeň nemohli mať párty do 23-00 a nehadzat ohorky na nás balkón .. bezefektu .... Toto riešil aj správca bytovky a bezefektu .... Bola aj firma na odhlučnenie ale že počuli by sme všetko aj tak a stálo by to veľké peniaze, keď sa nám narodil syn po 4rokoch sme sa odsťahovali lebo som už mala toho dosť,odhlučnenie stropu nepomôže pretože sa to šíri aj stenami atď efekt bude minimálny a ešte dodám že áno aj ja som používala štuple do uší bohuzial

sara07
31. júl 2021

@petulda333 pozri ja vždy vravím že dobrý sused je na nazaplatenie a človek si dáva pozor aby aj ostal dobry
o tolerancii tak to príd vysvetlit madam a panovi nižšiš čo vyhuluju den noc, spime pri zavretych oknach a vetranie je o niečom inom , myslíš že nejaké pravidla alebo niečo su ochotny tolerovat
ono je to praktické pre teplo byt pod niekym ale tá podlaha tam je ak mi vadí chodenie hladam rovno byt hore uplne a je klud
maju iny štyl vychovy nechaju deti behat ak ty dokažeš svoje 2 ročné donutit v byte nebehat klobuk dole

loginexistuje
31. júl 2021

tak susedia s detmi nemusia nic respektovat mozu sa jej vyhrazat policiou ked ona bude robit hluk ale oni mozu vsetko
co su rodicia s detmi chraneny druh ??? a keby ona mala deti a tie ich nespratne budia tie jej tak co ? ma dat svojim detom stuple do usi potom
a ano ak niekto nezvlada svoje deti a odmieta cokolvek riesit a este povie susede nech si ich vezme nech ich kludne preveria aj zo socialky

loginexistuje
31. júl 2021

a 9 rocny teda uz by mal vediet sa spravat

petulda333
31. júl 2021

@sara07 ja viem co je to ak si sused robi co chce a nebere ohlad, zazila som toho za 7r dost. Kedze na poschodi 6bytov a susedia z kazdej strany. A ano, vedela som ukludnit dieta, behali vonku, nie v byte. Ano, obcas prebehla, to nebudem klamat, ale aby lietali niekolko minut po byte, to nie. Ked sme byt kupili, tiez nad nami boli deti. Od 6 rana behacky po byte, vozenie sa na odrazadle, kopanie loptou atd. Toto som nedovolila. To nie je o vychove, to je arogantnost

jarhal
31. júl 2021

@cocolino234 kde pisem odhlucnit strop....to by som nerobila..a ano sla by som zvonit..decka musia ukludnit ak su arogantni ako pise.a ty si asi taka ista tiez ..tiez by som ti chodila zvonit ak by si bola stupidna aa ako pises ze si posielala susedov do riti..to by som ja nikdy nepovedala ani zlej susede...ale zamysli sa hlavne nad sebou..ak mas problem hladaj vychodisko ..svojimi radami tu nepomahas ...

didi2102
31. júl 2021

@marcela228 a ešte ti napíšem že kamarátka ma tri deti v byte, novorodenec,3 a 5rocne .. hrozné sa chodia sťažovať čo bývajú pod nimi-bezdetni pár,kamoška má velky4izbovy a oni pod nimi malý 2izbovy čiže sú komplet pod nimi,pár krát boli ako slušne že to ono,kamoška kúpila koberce ,pobrala odrážadlá ale aj tak dieťa ide zakopava,spadne mu hneď všetko z ruky,večne vrieskať dupe .... Už za ňom boli aj tak že bola sama a vrieskali po nej,vyhrážali sa atď .. zabuchla dvere vypla zvonček ... Ona sa tiež snažila urobila maximum ,deti niesu psy a mačky,robia vresk hluk aj keď to je pre bezdetných nepochopiteľné je to tak

sara07
31. júl 2021

@petulda333 tak v byte odražadlo alebo lopta to ma ani nenapadlo že by to deti mali, máme látkovu ikea , v detskej maju najhrubšie vlnené koberce aké existuju
len ked prší a nahanaju sa však sa nahanaju 5 min nie hodinu